Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.08.2022 00:47 - Иновативен бранд : Военен туризъм made U(s)A …
Автор: born Категория: Забавление   
Прочетен: 1283 Коментари: 9 Гласове:
15

Последна промяна: 05.08.2022 00:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

         Не претендирам за висока професионална компетентност в областта на туристическия бизнес, въпреки инцидентното ми участие- пребиваване в съответните (държавни) структури в няколко годишен период от време, предполагащо все пак известни професионални познания, както и принудителното ми въдворяване в далечни атрактивни и екзотични дестинации (предполагаеми от неуки ГТБП като “СИЗО”)  като                   TARATANCIA /Таратанция/ и TA6AKMAKAN /Ташакмакан/.

         За някои лица с претенции, които възприемат професионално туризма като непрекъснато   бродене по планини, гори, сокаци и паланки, пеене на бодряшки  планинарски песни и френетични крясъци “ойларипииииии” с основни цели впечатляване на околните человечески и животински популации, тази дейност   е основно свързана с един фундаментален личен проблем, а именно : алиенацията* .

        Според дефиницията на това заболяване индивидите, практикуващи го, развиват според психоизследванията различни отклонения от нормалността , изразяващи се според меродавните източници и по специално уикитата … 
/вж. Следващ цитат…/

* алиенация (3. Спец. В медицината – душевно разстройство, умопомрачение, лудост.)

                                image

 

         Туризмът нормално може да бъде морски, планински, религиозен, екологичен, екстремен, културен, фолклорен и др.

Според целта си, той се разделя на:

                               image

Еделвайс – защитено високопланинско растение, емблема на БТС

  • познавателен туризъм

  • рекреационен туризъм

  • културен туризъм

  • лечебен (балнеоложки) туризъм

  • бизнес туризъм (тук влизат още и конгресния и панаирния)

  • спортен туризъм

  • планински, морски, речен туризъм

  • селски туризъм (тук влизат още и аграрен туризъм и фермерски туризъм)

  • риболовен и ловен туризъм

  • екотуризъм

  • събитиен туризъм

  • трекинг

  • хоби-туризъм

  • религиозен туризъм (поклонничество)

  • винен туризъм

  • секс-туризъм

  • екстремен туризъм

  • социален туризъм

         Всички тези видове туризъм са дефинирани и проучени доста отдавна, но туризмът продължава да се развива в нови и осъвременени измерения. 

         Със започването и развитието на СВО започна и се разви с бурни темпове през последните 4-5 месеца този нов вид иновативен туристически бранд : военният ! 

    Отзовавайки се на любезните покани на домакина на ревюто, редица президенти и премиери от демократичния свят подкрепиха и дадоха стилен тласък на този емоционален и атрактивен спорт, при което се наложи и съответен моден стил в облеклото и придружаващите атрибути. 

  image

Вместо анцузи, тиролски гащи  и планинарски шапки с пера се налагат като последен писък на модата камуфлажни дрехи и атрибути, а за по-голям ефект и каски. 

 image

На снимката (кандидат) любител гледа със заслужена завист модното дефиле на основния  манекен. 

      Все още гостите не е прието да се нагиздват с пистолети, автомати, бинокли, противогази и др. подобни хуманитарни атрибути, но според модните корифеи това е въпрос на време.

 image

       Някои от по-екстремните туристически оператори предричат и  масовизиране на специални  туристически преходи по дестинация “Ламанш” с танкове, бронетранспортьори  и други подобни превозни средства.

 






Тагове:   забавление,


Гласувай:
15



1. kvg55 - born,
05.08.2022 07:43
Туризмът който описваш, военният, е изключително популярен сред евроколхозните лидери, които индивидуално и групово посетиха мястото на военните действия.
Професионалният турист бае Коста от Центъра "GOMNOVOZ" говори, пише, но не дава личен пример с посещение на фронтовата дестинация в пълно туристическо снаряжение.
Предлагам ти, Свети, да напишеш статия за зрелищния туризъм. Наскоро туристите Петров и Боширов посетиха дестинацията Карнобат, където имаше зрелищни фойерверки.
цитирай
2. born - Предложението Ти, Светлейший, се ...
05.08.2022 07:50
Предложението Ти , Светлейший, се приема и ще бъде съответно ръкоположено в скоро време.
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
05.08.2022 08:05
Такива туристи имат и добре организирана логистика Защото , ако нямат, умират от глад или от студ , а обикновено и от двете неща!

А, и за нощувките им е помислено Има организзирани за тях специални, пионерски лагери! Тук може и нещо да греша, думата май беше с близко звучене? Сетих се,пленнически лагери май беше!?
Там са подложени на спецгрижи и са защитени от международни организации Грижат се например, да са обезпаразитени!Да нямат въшки!
А може да се радват и на специални покани, заслужилите, от височайши особи!?
Например , един азовец, язовец щях да напиша и нямаше да е грешно, защото се беше заровил дълбоко в земята, беше любезно поканен от чеченския шеф, да му гостува? Въпреки предполагаемата около него воня- на язовец!
Защото ,след поредна доза, по примера на своя шеф , със зелената рубашка, се изцепил, че ще изнасили жена му и майка му и тем подобни благини ще му причини!?
За да покаже аджеба, какви са му точно намеренията в тази област и как ще ги осъществи? Няма информация за него, сигурно още е в Чечня? Може и гражданство да е получил?

Да, военният туризъм предоставя прекрасни и неограничени възможности за девиза-" Опознай чуждия край, за да го обикнеш/ обикновено -завинаги!

Хубав ден, приятелю!
цитирай
4. nedovolen - Пресвети Борн,
05.08.2022 08:13
Прозорливата ти мисла ноторно и релевантно е отразила военния туризъм като обсебен от алиенация.
Едни, дето ни гледат от Луната и много планети, недоумяват какви са тези ръмжащи, бучащи и пушещи неща, с които се придвижаме и самоунищожаваме.
:)))
цитирай
5. born - 3. leonleonovpom2
05.08.2022 23:03
Логистиката е голяма работа, но за съжаление все попадаме на управници, които или хабер си нямат от тая пущина или лизането им е първа природа, поради което се обречени да духаме супата, колкото и студена да е. Дано зимата да не се окаже толкова студена, колкото лятото е горещо.
Хубав уикенд !
цитирай
6. born - Прозорливата ти мисла ноторно и ...
05.08.2022 23:10
nedovolen написа:
Прозорливата ти мисла ноторно и релевантно е отразила военния туризъм като обсебен от алиенация.
Едни, дето ни гледат от Луната и много планети, недоумяват какви са тези ръмжащи, бучащи и пушещи неща, с които се придвижаме и самоунищожаваме.:)))

Самоунищожаването май се оказва разбираем нашенски рефлекс, с оглед отърването от перманентните мъки, към които имаме учудващ предразполагащ афинитет. С други думи, каквото сам си причиниш, никой враг няма и да си го помисли ...:)))[/quote]
цитирай
7. nedovolen - Прозорливата ти мисла ноторно и ...
06.08.2022 13:22
born написа:
nedovolen написа:
Прозорливата ти мисла ноторно и релевантно е отразила военния туризъм като обсебен от алиенация.
Едни, дето ни гледат от Луната и много планети, недоумяват какви са тези ръмжащи, бучащи и пушещи неща, с които се придвижаме и самоунищожаваме.:)))

Самоунищожаването май се оказва разбираем нашенски рефлекс, с оглед отърването от перманентните мъки, към които имаме учудващ предразполагащ афинитет. С други думи, каквото сам си причиниш, никой враг няма и да си го помисли ...:)))



Това ми напомня за Голгота.
Не всеки е достоен.
:)))
цитирай
8. mileidi46 - Изоставаш....:)))
10.08.2022 14:32
Новата мода е сега да ги снимат за ВОГ...на фона на бомбардирани пейзажи...!!!
И двамата със жена му облечени стилно и влюбени ,а около тях азовци с ...противогаз!!

цитирай
9. born - Изоставането Ми се дължи на принудителната Ми изолация в предполагаеми
11.08.2022 00:05
за ГТБП далечни СИЗО, които за зла участ на ГТБП /а за Мен изключително благодатни/ се оказаха тези чудесни дестинации !
Ще се постарая тези Мои пропуски да бъдат наваксани в изключително йъси срокове като за целта ще посетя тези азовски дефилета @
mileidi46 написа:
Новата мода е сега да ги снимат за ВОГ...на фона на бомбардирани пейзажи...!!!
И двамата със жена му облечени стилно и влюбени ,а около тях азовци с ...противогаз!!


цитирай
Търсене

За този блог
Автор: born
Категория: Забавление
Прочетен: 4599711
Постинги: 1320
Коментари: 11706
Гласове: 20360
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031