Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.04.2020 18:27 - Как трябва да се подбира подходящ ник към съответен акаунт.
Автор: born Категория: Забавление   
Прочетен: 4972 Коментари: 83 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

При подбирането на съответстващ ник на блогпрофила /а и не само/ е необходимо да се похожда внимателно, за да не се получат нежелани впечатления у евентуалните интересуващи се блогъри, а и не само.

По принцип никът би следвало да насочва читателя към размишления относно величието на собственика на акаунта, но понякога при не особено прецизен вариант на подбор, се получава точно обратния ефект.

За да си обясним по-образно крайния резултат от не особено удачно подбран ник, ще е необходимо да предоставим за размисъл конкретни примери . 

Да вземем например съвсем произволно подбран като типичен пример съчетанието “get” и евентуалното му производно “гетманс”, което е вариант с примерно подобното му “гетуоман”

Ако повърхностно погледнем в информативен план смисловото съдържание на термина по отношение неговата обяснителна пълнота ще концентрираме представата си най-напред в първичното изясняване на смисъла, т.е. според уикипедичните науки: ”Гет” (ивр. גט) визира религиозна бракоразводна процедура в юдаизма, а в частност обособен документ , подписван от бившия съпруг на бившата съпруга при такъв вид /религиозен по същността си/ развод.

Позоваването в Танаха* относно  самата процедура на развода е малко позната подробност, с която се регламентира конкретизирането на юридическата необходимост от този документ и не считам, че е особено наложително да навлизаме в детайлите .

Възниква естествения въпрос какви са подбудите на избралия подобен "особено оригинален" ник блогър да се спре точно на него. Отговорът на този сложен въпрос е единствено в съзнанието/акъла/ на този, който се е самоакцентирал върху подобен абсурден израз на най-вероятностно сполетели го семейни несгоди. Другото вероятно обяснение е комплексарския неистов неизтощим  стремеж към създаване на впечатление у евентуалните читатели за изключителен интелект. Но не е само това: 

ГЕТ означава обаче и фамилия /и то не каква да е/ и в такава една връзка акаунтът “гет” може да наведе мисли и в друга посока /и тя не особено благодарна/:

Амон Леополд Гет (11.12.190813.09.1946)  е хауптщурмфюрер от СС и комендант на концентрационния лагер в Плашов (генерал-губернаторство на територията на Полша, окупирана от Третия Райх), военен престъпник, лично убил не по-малко от 500 лагеристи.

Не се наемам да предположа що за човек би избрал подобен ник.
Но може би прекаленото самовеличаене е в състояние да доведе и до комични резултати, в съчетание с визуалното си себесамоизявление, какъвто е случая с поставяне в акаунта на снимка на половин кон- от друг почитател на визираното словосъчетание, с вече изясненото му смислово /касапско/ изражение. За да не стане някоя грешка с възприемането на акаунта, в ника са внесени косвени указания, че блогърът е от мъжествен пол /и множествено число/ и е фърст сред тази част от световната популация. 


След изчитането и осмислянето на тази фактологични констатации, може би при избирането на своя ник доста блогъри следва да се позамислят /за душевното си здраве най-вече/.

.  .  .

  • Танах* - прието в иврита название на еврейската Библия, акроним от названията на трите й раздела. Терминът «Танах» влиза в употреба през Средните векове. Текстовете на Танах са написани първоначално основно на древноеврейски език, като някои откъси са на древноарамейски.





Тагове:   забавление,


Гласувай:
14



1. nedovolen - Чрез публикуваната песен се пре...
29.04.2020 19:20
Чрез публикуваната песен се пренесох във времето, когато нямах ник, а компа изглеждаше като локомотив / по ЕИТ - електронна изчислителна техника/, за запознатите.
:)))
цитирай
2. born - Песента е вечна !
29.04.2020 19:42
Само ние сме временни на тоя свят...
цитирай
3. kvg55 - born,
29.04.2020 19:52
Мда! Научният анализ, който си направил на никовете "get" и "getmans1" се явява методологическа основа за анализ на всеки един никнейм.
Размислих се за ника на моят "Победоносцев" и стигнах до извода, че "get" може да е транскрипция на турската дума "gёt". Както знаем, в българският език има доста турцизми. Турщини, според Николай Хайтов.
Що се отнася до никът "getmans1", то той звучи като Гетман - Александър Панов Гетман с истинско име Александър Панов Гетов е български офицер, генерал-лейтенант и политик от БКП. Роден е на 31 май 1915 година в плевенското село Беглеж в семейството на комуниста Пано Дончев. Завършва право в Софийския университет. От 1932 е член на РМС, а от 1934 година и на БКП. Приет е за член на БОНСС от 1935 година От 1939 до 1942 година е инструктор на ЦК на РМС. Партизанин от партизански отряд "Чавдар" и партизански отряд "Васил Левски" от 1942 година. Бил е политкомисар на отряд "Васил Левски". След 9 септември 1944 година влиза в българската народна армия.
Смятам да се възползвам от метода ти за самоанализ.
цитирай
4. born - В изводите си , драги КВГ, си напълно логичен и убедителен
29.04.2020 21:32
за което ти изказвам конгратюлейчънс. Турската дума, която цитираш означава /да ме извинят дамите и гнусливите/ "гъз". Не обикновен, а тлъст, отвратителен, мазен, вълнясал... Считам, че избирането му като ник е особено сполучливо и отразява същността на така сполучливо подбралия го блогър, имайки предвид милиционерската му природа и политическо пребоядисване от едната крайност в другата.
Що се отнася до другия ник, той също отразява до голяма степен душевността на притежателя му, изразена в касапския вкус към изкуството. Той е обсебен от единствеността си като ментора си /също отличително от милиционерско потекло/. Само е непонятно защо никът завършва на единица. Може би има намерение да завъди като многониковата памперсоменятелка множество никове. А може и да го е реализирал...
цитирай
5. leonleonovpom2 - Здравей, Стефане!
29.04.2020 21:34
Е , има и положително в Гет!
Във фамилията! Имаше и един забележителен футболист - Гетов Магьосник Във фаловете Като Котков!
Има и император- Гета,заради който, по всяка вероятност гетите в Северна България са преименовани на готи Защото, познато явление в историята- изчезват гети, появяватсе готи,изчезват траки ,появяватсе славяни и първите и вторите- със същите показатели Новите готи например ,пренесли Балканските топоничми във Франция и Испания Славяните ,с еднакъв език, като траките

Хитлер, в последното си интервю е казал ,че не се е борил срещу руснаците и комунизма, я срещу евреите И е загубил битката с тях !Защото са се обединили те, в целия свят, срещу него !
И той е допуснал грешка! Защо го казва накрая!?

Гет си е запазена ,наша марка име! Който носи това име, трябва да бди над него, да го носи достойно!

Хубава вечер, приятелю!
цитирай
6. kvg55 - До 4. born
29.04.2020 21:45
Единицата в никнейма "getmans1" и на мен ми прави впечатление. Да не би да е началото на поредица?
цитирай
7. germantiger - детайл
29.04.2020 22:16
ГЬОТЦ ЛИЧНО РАЗБИРА СЕ НЕ Е УБИЛ 500 ДУШИ

не съм му ги смятал, но проблема е, че тези които му ги приписват трябва да му ги сметнат

а про по фалшивите свидетелски показания се разминават с други

ПС

при гетмаянс не знам

но при гет случая е ясен - гет от тракийското племе гети, убеден съм че си чувал за тях, а ако не си...не си глух нали ;) ?!
цитирай
8. get - До 4. born - "дед СтеПан", какво толкова СЪМ тЕ ЗАСЕГНАЛ? - Да не би "рускинчето Ти" да е "хасидче" та се правиш на РАВИН ?
30.04.2020 13:58
born написа:
за което ти изказвам конгратюлейчънс. Турската дума, която цитираш означава /да ме извинят дамите и гнусливите/ "гъз". Не обикновен, а тлъст, отвратителен, мазен, вълнясал... Считам, че избирането му като ник е особено сполучливо и отразява същността на така сполучливо подбралия го блогър, имайки предвид милиционерската му природа и политическо пребоядисване от едната крайност в другата.
Що се отнася до другия ник, той също отразява до голяма степен душевността на притежателя му, изразена в касапския вкус към изкуството. Той е обсебен от единствеността си като ментора си /също отличително от милиционерско потекло/. Само е непонятно защо никът завършва на единица. Може би има намерение да завъди като многониковата памперсоменятелка множество никове. А може и да го е реализирал...


Да ме беше питал за НЕЙМА - да ти кажа ! Наместо, да четеш ВСИЧКОТО Талмуд, Танах, Гемара Мишна и ЦЕТЕРА на цялата старозаветна юдейска книжнина?

Гет идва от етноназванието на ТРАКИЙСКИ народ?
- За който народ, Бащата на Историята - Херодот ... в книга IV-та абз. 93-ти казва:
"Гетите ... най-смелите и справедливи от ТРАКИЙСКИТЕ НАРОДИ"
- За същите свети Йероним В 3-ти век ДОПЪЛВА:
И те се бият със СЪЩАТА на нашата храброст - защото вярват в безсмъртието!

Пък инак, писанките на Талмудистите за "Гог" и "Магог" ги за@би. Както и внушенията Ти за СЪ-участието ми "В холокоста на ШЕСТ МИЛИОНА евреи" :))

Пиле-мило, пак припомням КАТО ЗА теб "шилото, което в торба не стои"?
Народът ни е казал ДВЕ ПРИКАЗКИ ЗА ТАКВИЗ като твоя МИЛОСТ ?
- Волът като рие - на гърба си хвърля" - и второто:
"Каквото повикало - такова му отговорило" ! ... ДАНО разбрахте ПОУКАТА ОТ СЛУЧКАТА С МЕН блогови Тартюфе - опитващ се да СЕ СЕБЕОПОДОБИШ, ДОСУЩ в образ+подобие на Свети Степан-Великий Страстотерпец :))) ?!

- Пий си "хапчетата" - и когато влизаш в "БИТКА" БИЛО ФИЗИЧЕСКА, БИЛО ЭЕНТЕЛЕГЕНТСКА ... НЕ МИСЛИ, ЧЕ НЯМА ДА БЪДЕШ БИТ - СЪС СВОИТЕ КАМЪНИ - ХВЪРЛЕНИ ОТ ТЕБ В "ЧУЖДА ГРАДИНА"? :))) !
цитирай
9. born - Репликата ми към миралай Гетю ще се изрази само със следната препоръка :
30.04.2020 20:59
Не ще е зле да прочетеш, осмислиш и оцениш изложеното в постинга ми от 28.04 - "Възпитано послание до някои от опонентите ми."
цитирай
10. born - Е, има и положително в Гет! Във ...
30.04.2020 21:08
leonleonovpom2 написа:
Е , има и положително в Гет!
Във фамилията! Имаше и един забележителен футболист - Гетов Магьосник Във фаловете Като Котков!
Има и император- Гета,заради който, по всяка вероятност гетите в Северна България са преименовани на готи Защото, познато явление в историята- изчезват гети, появяватсе готи,изчезват траки ,появяватсе славяни и първите и вторите- със същите показатели Новите готи например ,пренесли Балканските топоничми във Франция и Испания Славяните ,с еднакъв език, като траките

Хитлер, в последното си интервю е казал ,че не се е борил срещу руснаците и комунизма, я срещу евреите И е загубил битката с тях !Защото са се обединили те, в целия свят, срещу него !
И той е допуснал грешка! Защо го казва накрая!?
Гет си е запазена ,наша марка име! Който носи това име, трябва да бди над него, да го носи достойно!
Хубава вечер, приятелю!

Възможно е да има голяма доза справедливост в теорията ти, още повече, че Пламен ГЕТов бе футболист и на "Левски-Спартак" и като такъв вероятно има и милиционерски чин. Що се отнася до футболното му майсторство, той бе един от бисерите /и то от най-ошлайфаните/ на българския футбол за всички времена.
Поздрави !
цитирай
11. born - Единицата в никнейма "get...
30.04.2020 21:17
kvg55 написа:
Единицата в никнейма "getmans1" и на мен ми прави впечатление. Да не би да е началото на поредица?

Най-добре е да го попиташ лично, за да няма после недоразумения и да те нарече "тартюфел"/ което не е ясно какво точно означава, но според него е нещо твърде обидно/. Виждам, че тази квалификация- "тартюфел" е възприета и от миралая, което ме навежда на някои обосновани предположения и съмнения. Ако ти отговори /ГетюФърст/, е твърде съмнително до какво заключение ще стигнеш, като се осмелявам да ти обърна внимание върху особения му стил на изразяване, който е прихванал от Дюлайа...
цитирай
12. kvg55 - born,
30.04.2020 21:19
Колко си прав в анализът си - "никът би следвало да насочва читателя към размишления относно величието на собственика на акаунта" - "Гетите ... най-смелите и справедливи от ТРАКИЙСКИТЕ НАРОДИ ... И те се бият със СЪЩАТА на нашата храброст - защото вярват в безсмъртието!"
Да! Гетко е наследил величието на тракийските племена.
цитирай
13. kvg55 - До 11. born
30.04.2020 21:23
Не питам. Сам стигам до заключения, които проверявам в практиката.
цитирай
14. born - ГЬОТЦ ЛИЧНО РАЗБИРА СЕ НЕ Е УБИЛ 500 ...
30.04.2020 21:26
germantiger написа:
ГЬОТЦ ЛИЧНО РАЗБИРА СЕ НЕ Е УБИЛ 500 ДУШИ
не съм му ги смятал, но проблема е, че тези които му ги приписват трябва да му ги сметнат
а про по фалшивите свидетелски показания се разминават с други
ПС
при гетмаянс не знам
но при гет случая е ясен - гет от тракийското племе гети, убеден съм че си чувал за тях, а ако не си...не си глух нали ;) ?!

Не виждам някакъв особен проблем у подобен тип да убие лично за няколко години 500 човека в съответната /лагерна/обстановка. Сигурен съм, че веднага можеш да посочиш не един , а десетки съветски "главорези" с хиляди жертви. Сталин пък ги трепе направо с милиони, нали ? Въпрос на гледна точка. Т.е. Позиция.
ПП. Не съм много глух. Не съм и сляп. По твоя никнейм нямам забележки - пределно ясен е ...
цитирай
15. planinitenabulgaria - Докато със съпругата си не преведете книгата на Белнецкий
30.04.2020 22:07
за Вивалади, няма да посещавам блога Ви...
цитирай
16. get - До 9. born - Е та? Нали именно от този ти пост ... и опита ми за коментар ПРИЕТ ОТ ТЕБ ... ?
30.04.2020 22:32
born написа:
Не ще е зле да прочетеш, осмислиш и оцениш изложеното в постинга ми от 28.04 - "Възпитано послание до някои от опонентите ми."


... най-УМНИЯ, най-ВЪЗВИШЕНИЯ, най-ИЗДИГНАТИЯТ НАД ХОРСКАТА СУЕТА ... и за всичко друго, за което можеш да се сетиш "по-по-най" ... ИНИЦИИРА ... :)))
Написването на НАСТОЯЩИЯТ ТИ ПОСТ ? ... пълен с ТАКА МИЛИ ОПРЕДЕЛЕНИЯ, КАТЕГОРИЗАЦИИ и т.н. СПРЯМО - "ПРЕГРЕШИЛИЯТ СРЕЩУ БОЖЕСТВЕНАТА ТИ ВОЛЯ" ... ГЕТ ... да изреждам ли, всички ПРИЛАГАТЕЛНИ твои и на краваров ПИСАНИ ОТПОСЛЕ - определения, квалификации - Ъм, Тартюфе?!
цитирай
17. born - за Вивалади, няма да посещавам б...
30.04.2020 23:45
planinitenabulgaria написа:
за Вивалади, няма да посещавам блога Ви...

Слава тебе, Господи ! От една досадница се избавих ...
цитирай
18. born - Ъм, Тартюфе?!
30.04.2020 23:52
Вай, вай, защо така с лошо, бей миралай ? Йок гюзелли ...
цитирай
19. born - за Вивалади, няма да посещавам б...
30.04.2020 23:57
planinitenabulgaria написа:
за Вивалади, няма да посещавам блога Ви...

Хер товаришч Костя, въпреки голямия ми мерак да помогна за превода, бая време ми отне да разбера кой тоз "Вивалади", но така или иначе не можах да достигна до некакво смислено инфо за тоз dude /бълг.– пичага/.
цитирай
20. germantiger - ++
01.05.2020 14:18
и аз не виждам проблем руски типове да са избивали по 5 хиляди, но за да се твърди трябва доказ - това все пак го знаеш

иначе аз не виждам проблем и кухел да убие 100, но не го твърдя

виж дядо ми е убил 2 + 1, но не твърдя за 23 нали

...

при леончо нещата с готите са така

В БГ НЕ "ВИРЕЯТ" ПАУНИ

И ЗА ТОВА СЕ ПОЯВИЛ ПАУНА ЛЕОН и то не в зоопарк

а те готите били такива преди императора, след него и по цяла европа същите

ама той пауна не е чел Делбрюк, "барем" Джоунс или Бюри или Прокопий, нежели Моммзен
цитирай
21. born - Готи, гети - все тая...
01.05.2020 15:10
Както казва един френски мислител - от един дол дренки ! Пък и на кого му дреме готите дали са гети или някакви други мноо велики пичове. В днешни времена мъжът не знае мъж ли е или жена . И обратното. За какво говорим ? И както казваше дрогаря Тодар Живков - " у нас всеки се занимава с това, което не му е работа." Човеко искаше да каже, че у нас всички са специалисти по всички въпроси, без всякакво съмнение в техните способности. Сега пък особено в ерата на глобалните технологии и комуникации, всеки селски бег с елементарно образование /и култура/ е в състояние да критикува и оплюва хора с доказани постижения. Естествено анонимно. Преди малко във ФБ прочетох "компетентно" изказване на един /посредствен естествено/ познат архитект по отношение мерките за борба с ковид19, където громеше Щаба и в частност проф. Мутафчийски и възвеличаваше доц. Мангалов като най-светлия ум в историята на човечеството.
Та аналози в блог.бг няма да има ли ?
Пък и защо не, след като цял президент на велика държава даде акъл на поданиците да пият дезинфектанти за профилактика...
цитирай
22. born - "...не е чел Делбрюк, "барем" Джоунс или Бюри или Прокопий, нежели Моммзен..."
01.05.2020 15:37
Човек не може да е чел всичко издадено като литература или наука на този свят и за всички времена, но би трябвало да се постарае.
ПП. По подобен повод и в подобна връзка Жоржи Амаду/може би си чел нещо от него, но не е осъдително и да не си го чувал/ цитира един надпис, поставен на подхода на пристанището на Байя, Бразилия: "Човек не може да има всички жени на този свят, но би трябвало поне да се постарае ! Или поне да се опита да го постигне !"
цитирай
23. born - Колко си прав в анализът си - &quo...
01.05.2020 15:48
kvg55 написа:
Колко си прав в анализът си - "никът би следвало да насочва читателя към размишления относно величието на собственика на акаунта" - "Гетите ... най-смелите и справедливи от ТРАКИЙСКИТЕ НАРОДИ ... И те се бият със СЪЩАТА на нашата храброст - защото вярват в безсмъртието!"
Да! Гетко е наследил величието на тракийските племена.

При очевидната липса на племенната гетска популация, Оку-боку без всякакво съмнение е в състояние да се самопровъзгласи и за негов вожд, което ще бъде велика чест за едно подобно племе ?! Много велико dude !
цитирай
24. germantiger - а не ве
01.05.2020 18:13
е как на кого му пука

на научния свят занимаващ се с история

на тия с бояръйщника и Вискито не ;)
цитирай
25. germantiger - той бат тошом държавата управляваше без да разбира, ти... ;)
01.05.2020 18:16
разбира се, че човек не може да прочете всичко, но чудесно си го написла - поне трябва да се постарае да е подготвен и аргументиран

а действително в бг често хората се занимават с това което не им е работа

например леон е химик, но иначе решава прозихода на цели племена и народи с лекота и замах

а про по човека го уважавам, макар понякога да го поправям що иде реч до фактология

поне жоржито съм го чувал, но не съм го чел
цитирай
26. born - е как на кого му пука на научния ...
01.05.2020 19:01
germantiger написа:
е как на кого му пука
на научния свят занимаващ се с история
на тия с бояръйщника и Вискито не ;)

Не мога да схвана висотата и точността на мислата ти що се отнася до "тия с бояръйщника и Вискито". Образоваността ми явно е ниска - затова вероятно...:)))
цитирай
27. germantiger - като не сиобразован, ще те образоваме, ще помагаме като трябва
01.05.2020 19:27
значи трябва да пропиеш като истински богатир за да се извисиш парейки из вОздуха със алкоГОЛьните пари

впрочем богатир идва от тюркска дума, но на кой му пука за иля муромец, альоша попович и никита ... аде... как беше тоя, ама на кой му пука
цитирай
28. germantiger - +
01.05.2020 20:04
никита добринъйч, добринич си спомних ако не греша,ама на теб не ти пука
цитирай
29. leonleonovpom2 - Здравейте, коментиращи!
01.05.2020 20:18
Да, не съм чел разни автори, какво пишат за готи и гети.....
Но съм чел какво пише Екатерина Велика за така наречените славянски наименования, например в Испания Как готите са оставили топоними като ПИРИНеи/ на испански/ хЕБРОС, ГАиТА- също И много други!
Може по диплома да съм химик наистина, аз професонално нямам угризения! Да не изреждам и да доказвам нещо, отдавна доказано! Но истина е, че едновременно се занимавах и с история И то изследователски, не папагалски, с извинение.Защото шестица на изпит с изрецитирано стихотворение в момента, не е шестица за цял живот в практиката Даже и тройка често не е!.....
Още от древността се бъркат тоти с гети Явно не е случайно Това в една точна наука е, като например да твърдиш, че във водата има два атома водород и един кислород Но има и обратни случаи?

Да ,нямам диплома на историк Но имам десетки публикации на историческа тема , в списания, в печата-всекидневния Имам и студия, в която точно този въпрос е засегнат- готи- гети Не ми е хрумнал след чаша алкохол
Изследвал съм всичко около династията на Северите Появята на готите по местата ,където са живели гетите, малко след края на династията им
Този въпрос, а и други, съм развил подробно И е едно от нещата ,приети без възражение По-скоро с уважение Както и самата студия!
Така ,че нямам диплома ,но имам публикации ,приемани подобаващо Имам случаи, нося статия днес, а тя на другия ден е излязла А се чака с месеци, обикновено!
Е, други нямат публикации, но имат диплома!
Ами химията, където имам диплома и научен опит ,не е останала бездействаща в случая И тя беше впрегната, да докаже ,че един историк трябва да има познания и по други науки! И научният опит в нея не е бил безполезен

Митак, аз имам най- невероятни дипломи, включително и за преводач Да ,не съм бил във Френския легион Но не съм и искал да бъда там Можех в нашата армия да бъда ,но и там не останах
Какъв проблем те терзае относно дипломите? Ти каква историческа диплома имаш?
Впрочем, наивен въпрос
Виж изложението
Има диплома, но няма публикации
Няма диплома, но публикации, както казваш-бол!

Поздрави, Стефане!

Бъди здрав
цитирай
30. barin - Всеки сам си избира по собствено ...
01.05.2020 21:43
Всеки сам си избира по собствено осмотрение никнейма си, Стефане. Добре е да означава нещо и да съответства на изявите, характера, публикациите, интересите и други. Срещал съм какви ли не никнеймове, но изборът си е на човека.
Поздрави!
цитирай
31. mileidi46 - !!!
01.05.2020 23:09
:)))Ше умръ от смяхъ..
Каква тежка дискусия заради някакъв измислен никнейм!!! то дипломи,то история,то дядовци убийци на руснаци,то ....не ,не...я не могу...!!:)))))
цитирай
32. born - Ако приемахме всичко по сериозному,
01.05.2020 23:18
mileidi46 написа:
:)))Ше умръ от смяхъ..
Каква тежка дискусия заради някакъв измислен никнейм!!! то дипломи,то история,то дядовци убийци на руснаци,то ....не ,не...я не могу...!!:)))))

най-малкото щяхме да се изтрепем един друг /поне виртуално, пък и това се случва понякога тук.../...
Бъди спокойна, mileidi46 ! В края на краищата нали трябва да се забавляваме ? А ако някои го приемат не като забавление, то си остава за тяхна сметка.:))
цитирай
33. born - Всеки сам си избира по собствено ...
01.05.2020 23:22
barin написа:
Всеки сам си избира по собствено осмотрение никнейма си, Стефане. Добре е да означава нещо и да съответства на изявите, характера, публикациите, интересите и други. Срещал съм какви ли не никнеймове, но изборът си е на човека.
Поздрави!

Естествено , че е така, barin . Въпросът е в това като доколко велик се представя избирача на никнема. Щото има и звезди всякакви, и благородници всякакви,...
И от мен поздрави, приятелю !
цитирай
34. born - 29. leonleonovpom2 - Здравейте, коментиращи!
01.05.2020 23:35
И аз , колега, съм също химик.
Е, не съм историк.
Но не съм и войник .
Не съм въобще истерик.
Пък колкото Гетю не мисля, да съм толкоз велик.
И не съм чак дотолкова фанатик.
Че да бъда постоянен критик.
Та да правя на всички мискинлик.
Просто съм си най- обикновен прозаик...
цитирай
35. krumbelosvet - Шофьорът Гетовски от с. Борован
02.05.2020 06:28
Тоя шофьор Гетовски беше интелект.
Като войник направил гаф с ненормално момиче. Дошла сестрата да се оплаче, че е намерила сперма на леглото. Командирът на полка повикал героя.
- Гетовски, имаше ли полов акт?
- Да.
- Питам те еба ли я, бе?
- Ааааа, НЕ.!!!
Това командирът го разказа пред строя доста по-подробно, но аз съкратих детайлите.
цитирай
36. leonleonovpom2 - Благодаря, приятелю!
02.05.2020 08:11
Той и при мене се намеси няколко пъти-в посветени за бира и кашкавал постинги И измести центърът на тежестта За да доказва неща, които не съм засягал
Привлече и известни блогови хиени, чакащи само сигнал, за да захапят
И написаха много интересни и развлекателни неща Например ,че алкохолът е изходна суровина за бирата, а самата бира съдържа до 10 процента малц?
Че турската бира слага в малкия си джоб.....чешката?
Че кашкавалът , името му идвало от италианското качокавалло? Името минало през Румъния?
При положение, че италианските специалисти по въпроса отричат всякаква връзка между двата продукта ,освен звукова- в името Но то просто означава сирене на кон- италианското А за продукт като нашия кашкавал на вид , имат име,също описателно- жълто сирене
Е, развали ми и постингите , и целта, за която бяха написани с голяма добронамереност-да защитя Българското и за празника на бирата В леко шеговита форма, вписваща се в темата Както и пиша обикновено и хора с опит хващат стила ми!И го оценят!
В нормален постинг никога не влагам намерение да вгорча живота на някого Напротив- да му повдигна тонуса, да не съжалява ,че си е изгубил времето с четенето
И самото писане, ако е лишено от любов към четящия, е също напразен труд
И е неразбираем този фанатизъм, да захапеш някой!
Е , имат обяснение, перчел се, бил паун например Ами човек без самочувствие ,смачкан, какво искат от него Да иска разрешение от такива ли? Какво и как да пише!
Ами раздавайки ред и справедливост, те какви са, Гаулайтери ли ли?
Не искай от другите това, чийто условия ти самия не си изпълнил!

Нямам диплома, конкретно в историята ,но имам публикации и огромен научен опит В най-сложния дял на науката- приложен!
Те какъв опит ,научен имат, че да ми са съдници?

Бъди здрав, приятелю!
цитирай
37. kvg55 - До 31. mileidi46
02.05.2020 08:23
Никнеймът не е измислен. Той е взет от историята. Носителят му е наследник на велико племе.
цитирай
38. get - До 37. kvg55 - Поне един път да не платиш дан на пристрастията си - ОТ КОЕТО ОБЕКТИВЕН ?
02.05.2020 10:51
kvg55 написа:
Никнеймът не е измислен. Той е взет от историята. Носителят му е наследник на велико племе.


Взел сЪм СЕБЕНАЗВАНИЕТО НА ... ?
На хора/НАРОД от нашите земи - които ЧЕТИРИ ВЕКА - ПРЕДИ ХРИСТА изповядваха ДУХОВНАТА ДОКТРИНА - За БЕЗСМЪРТИЕТО НА ДУШАТА?
Плачещи при РАЖДАНЕТО НА ЧОВЕК ... "радващи" се при "смърт"?
Притежаващи ПРЕДСТАВА - ЗА ТРИ-ПАРТИДНОСТ на Света.
... не приемащи ДВУЛИЧНИЦИТЕ - било в живота, било в себе-представянето им за "светци" ... а отричайки лъжливата-"обективност" на този свят, в който присъстваме "само за миг" - наспроти ВЕЧНОСТТА ... се оттегляли(скътвали) за да водят праведен на: "А-СКИТи" живот ... от което, пишещите по отношение на тях са ги наричали КТИСТИ ... гръцка дума, неправилно предаваща изконно българската (още от време, когато БЪЛГАРСКОТО ИМЕ ГО НЯМА !) ... НЕПРАВИЛНО ПРЕДАВАЩА! - звучението и смисъла на ЧИСТ, от което ВОДЕЩИ
начин на ПРАВЕДЕН ЖИВОТ!

Ей поради тези няколко упоменати - и два пъти още неупоменати неща - вероятно съм се изкушил да се самонарека ГЕТ !

Забележка: Гет - допълнително е натоварено и със смисъл-а за: а)Пастир още и б)Водач-Търсач=Тирас, героят от който казват, че произхождал и е назован НАРОДА НА ТИРАСЦИТЕ ... с по-късно изписване-изговаряне НА ИМЕТО от "доброжелателите им и гръцки-тартюфели" - като ТРАКИ?!

Стефане ... обиждащ се ЗА ГЛУПОСТ, че съм те нарекъл СТЕПАН - тъй като това е простонародното изговораня при руснаците на СтеФан ... Разбра ли ЗАЩО СЪМ СЕ НАРЕКЪЛ - ГЕТ? ... на което евреи и гърци, дават пейоративна конотация ... килиферчейки го на ГОЙ, ГОИМ, ГЕУВЕРИМ, КАФИР - ГЯУР?

- Както вероятно без да искаш ти от ГЕТ ... ме прекръсти на ГЬОТ - хайде от мен! Простена да ти е високомерността а от там и глупостта! Но простено ли е да наречеш ЦЯЛ НАРОД - ПРИМЕР В АНТИЧНОСТ за СКРОМНОСТ, СМЕЛОСТ и ПОЧТЕННОСТ с нарицателното от турски език ГЬОТ ?!
цитирай
39. mileidi46 - За кой става въпрос???
02.05.2020 12:35
kvg55 написа:
Никнеймът не е измислен. Той е взет от историята. Носителят му е наследник на велико племе.

Че аз ,,въпроса"не го взех много..насериозно:)))"както и никовете:)))Моят ник е с история...моя!!!Ако искаш мога да ти я разкажа..:)))
цитирай
40. germantiger - +
02.05.2020 14:06
леоне - проблем около твоите дипломи НЕ ме терзае - терзае те теб защото винаги изтъквашп това пред почти вскеи който те апострофира

и за това аз ти казвам да теглиш със същите критерииза теб - щом споменаваш дипломите пред "нас", то аз споменавам плеяда историци с дипломи над теб и то поколения такива

мисля, че е справедливо щом са историци да ги изтъкна като такива или не?

......

з апърви път от толко години си признаваш, че не си чел маса историци и извори за готите

не е ли редно да ги прочетеш и поразмислиш вместо да заявяваш как решаваш нещо тъкмо обратно на техните няколко верка изследвания?!

мисля че е логично нали или ?
цитирай
41. born - Тъй като взехме да ставаме твърде откровени и искрени,
02.05.2020 14:16
хайде сега да се разберем защо стана цялата тая патаклама, която на моменти е абсурдна и комична. Както правилно отбеляза колежката mileidi46.
Аз съм много арабия Dude, затова ще бъда съвсем откровен, безпристрастен и лаконичен.
Както особено и несъмнено културно се изразяват уважаемите колеги ПланинскипръчнаБюлгариа и Апростолов: дреме ми на дедовия кой как се нарекъл никнеймно. Всеки има правото да се нарича както му скимне. Това на първо място.
На второ: Като всеки нормален най-кеф ми става някой да ми дава акъл и да ме поучава. Ако пък започне и да ме ругае /рафинирано или не/, тогава вече направо примирам от удоволствие и съм готов на всичко за неговото себеуважение /и самоблизание по газО/.
В общи линии това е зацепката към цялото това епохално събитие, което се развива туканка.
И да не забравя: башбългарщината също ми е близка до сърцето, но да не забравяме, че има и други, по-коректни начини човек да се отврати от народа си.
Аз казах !
ПП. И временно прекратявам волеизявлението си, защото жената вече 2 пъти ме вика за обяд, а както знаем третият път обикновено е фатален/
цитирай
42. germantiger - ++
02.05.2020 14:23
готите са изселдвани от историци няколко века

ИСТОРИЦИ ОТ РАЗЛИЧНИ ДЪРЖАВИ, НАЦИОНАЛНОСТИ В РАЗЛИЧНО ВРЕМЕ

излседвани са във време когато германското беше мачкано, аут, подменяно и не беше на мода, беше плюто

и всички тези историци от различни времена и поколения, от различни народи във време на германофобия дори и манипулирана история - всички те твърдят, че готите са германски племена

няма как всички тези историци да са нечистоплътни като изследователи,да са нечестни, без съветс или всички те да не са забелязали, да са проспали ако готите не бяха германи/не г3ерманци

всички тези историци да наречем лъжци или заблудени или невежи е абсурдно, оставяме настрана, че е неуважително към масата трудове оставени от тях

но да погледнем поне повърхността - в сагите и преданията оставени за готите - те са в паметта на германските народи и на германски или германо-скандинавски езици

имената на техните бойци, герои, царе, лидери са германо-скандинавски

топонимите им започват от скандинавия, пръснати по опстроиви на север и след това част от тях на континента

И НИТО В САГИТЕ, НИТО В ИМЕНАТА, НИТО В ТОПОНИМИТЕ, НИТО В ПАМЕТТА НА НАРОДА ЗА ТЯХ НЯМА НИЩО БЪЛГАРСКО

НИ САГА БЪЛГАРКСА, НИ ПРИКАЗКА, НИ ИМЕ БЪЛГАРСКО, НИ ТОПОНИМ

ВСИЧКО ТОВА ПРИ ГОТИТЕ Е ГЕРМАНО-СКАНДИНАВСКО

но не, те са гети и забележи гетите са траки, а траките са българи

е не - гетите траки не са българи, дори има автори които твърдят, че траките са келт-германи, българи не

извора за гетите - готи си го чел, но птричаш извора че същите тия гети готи "слизат" от скандинавия и роднината им е там, а то е в същшия текст, същшия извор ако добре помня - значи половината извор сдамо като символ го приемаме, но другата част конкретната, от живота в извора не я четем или я отричаме

о не - ти и тези като теб обясняват и тази част - те били траки ерго българи и там в швеция били българи/траки

екатерина... екатерина ли... която за целта на нейната политика би напраивла китайците казаци ако трябва казано на шега
цитирай
43. germantiger - :)
02.05.2020 14:27
кой го е.. дедо борне за кво си направил постинг или друго

ние си идваме на нивата и си говорим или се псуваме и така ще е занапред

ако не ти харесва вземай мерки - жена ти на руски ли те вика за обяд или на бугарски ?

а дюля обича такива сеири, но и ние гледаме нейните сеири също

тя ги прави най-често с по 10 свой ника сама със себе си

нейното е МОНОСПЕКТАКЪЛ

пс
планинаря много ви трови знам ;) ще свикнете
цитирай
44. born - Тайгъре, както вече отбелязах по-горе,
02.05.2020 16:44
Дреме ми на дедовия готите гети ли са , германи ли са, славяни ли са или китайци, или най-обикновени педали.
Имам двама много близки роднини - професори - историци. Единият- археолог от глобална класа. Другият- бивш декан на историческия факултет на СУ. Покрай тях познавам поне още десетина именити историци с фундаментални постижения. От всички тях ми е известно следното: историята не е математика или физика. Всички исторически факти или артефакти са с тълкувателна стойност. Санким, с известните факти можеш да си правиш каквито ти е удобно заключения. Известно ти е, че бая години върви спора откъде произхождат българите: от славяните или от тюрките. Бая учен народ се хващат за гушите и привеждат всякакви доказателства.
В светлината на това, да се праскаш с произхода си, че си много , баш, най-великия е малко ... особено, да не употребявам друг термин...
А по отношение абсолютната правилност на този подход, май най-прави са евреите, защото признават произхода само по майчина линия.
Ха сега да ти задам логичния въпрос: кой е по-божествен- евреите или германите ?
За мен този въпрос не стои, защото е несъмнено , че след като Господ е българин, българите са башбожествената нация, а всички други са някакви жалки миндили !
ПП. Дядя Костя не ме трови. Напротив. Той е един от най-забавните ми клоуни и винаги ще посрещам коментарите му с адмирации. Плешото Простол също. Останалите твои съмишленици, които понякога ми се навират тук неканени и с претенциозни коменти не са на това ниво на първите двама. Още повече КОстя е академичен пич и създател на Центъра "Гомновоз"- несъмнено интелектуална жемчужина.
ППП. Дюлка и Радостинка Даскалицата са ниска топка, затова тези твои любимки не ги коментирам...
ПППП. Бюлгариа юбер алес ! Аз казах !
цитирай
45. born - ПП.
02.05.2020 16:55
За закуска жената ме вика на китайски.
За лънч - на английски.
За обяд- нидерландски, понякога сръбски.
Третият път /фаталният/ викане е на руски... На висок руски. :))
ПП. Ако ти или твоите единомишленици пак ще ме пращате в Сев. Корея, Венецуела или Сибир- казвай ! Да почвам да уча съответните езици...)))
цитирай
46. germantiger - а не ве
02.05.2020 17:00
дядя костя здраво те трови и не само теб, нещо повече - личи ти когато те трови ;)

и ние познаваме професори ама гемански и американски, класи над бугарските, ама ги познаваме навън покрай роднините ни там, всеки познава някой, но аз съм убеден,че вие познавате и руски професори покрай роднинската връзка, не бъдете скромен котарак ;)

лично аз нес е праскам с готи - праскат се бугаруите с траки, правулгари итн

АМА БОРНЕ НИЕ ВОДИМ ТОЯ РАЗГОВОР С ВАШАТА ОСОБА И НИ ДРЕМЕ НА САЙДЕРА КАКВО МИСЛИТЕ ВИЕ

ПРОСТО ПОЗЛВАМЕ ВАШАТА НИВА ДА СИ ГОВОРИМ,СЕЕМ, ПЛЮВАМЕ

така по-ясен ли съм че не можеше ме разбра от 2коментара насам или да пратя дядя костя да те жегне, жжжжегггг не мъничко ;) ау
цитирай
47. germantiger - блг за трибуната
02.05.2020 17:01
ПС
тая твоята жена не мълчи ли - много вика бре :)

ама бас държа че вика по-малко от юлия ;)
цитирай
48. nedovolen - Много нашарени коментари, бре. ...
02.05.2020 17:15
Много нашарени коментари, бре. Също като моя петел. Отивам да го нахраня.
Кво беше заглавието.
Аха, немам думи.
:)))
цитирай
49. born - Ако си прочел в един от предишните ми постинги,
02.05.2020 18:32
germantiger написа:
ПС
тая твоята жена не мълчи ли - много вика бре :)
ама бас държа че вика по-малко от юлия ;)


при мен с коментарите е като в Хайд парк, но не само с един оратор. Проблемът при теб е , че искаш да бъдеш единствения оратор, но тогава няма да е същото като в Хайд парк.
Съвсем приятелски да ти кажа- не намесвай жена ми. Иначе нали знаеш, че след като излезе информация за сестра ти /или примерно майка ти/, върви после обяснявай, че нямаш сестра/респективно мути/.
И друго: не ми е ясно какво искаш ? Кажи си /коте/ ? Ако се майтапиш- чувството ти за хумор е твърде особено и нещо не го кльопам ... Ферштейн ?
цитирай
50. born - Много нашарени коментари, бре. ...
02.05.2020 18:34
nedovolen написа:
Много нашарени коментари, бре. Също като моя петел. Отивам да го нахраня.
Кво беше заглавието.
Аха, немам думи.
:)))

Много поздрави на класния петел...
ПП. То и аз вече му изтървах края, за какво ставаше дума...
цитирай
51. apostapostoloff - Най- убявия ник е
02.05.2020 18:38
дедо Мунчо Борн!
цитирай
52. nedovolen - Яаа, дедо Простол станал и се изс...
02.05.2020 18:59
Яаа, дедо Простол станал и се изсрал. Да го отворя, наденицата има регенеративни възможности, колкото и да я режеш, винаги излиза цяла.
:))))
цитирай
53. krumbelosvet - Съм обиден
02.05.2020 19:10
никой не обърна внимание на моя герой Гетовски от с. Борован Врачанско. Тока е то - гениите често остават неразбрани. Язък за най-достоверната история.
цитирай
54. born - никой не обърна внимание на моя г...
02.05.2020 19:23
krumbelosvet написа:
никой не обърна внимание на моя герой Гетовски от с. Борован Врачанско. Тока е то - гениите често остават неразбрани. Язък за най-достоверната история.

Напротив - впечатли ме... Извини ме, че не реагирах веднага, но ме налазиха разни мачоци и отвлякоха вниманието ми. -
А за гениите си съвсем прав. И аз много често оставам неразбран, но- съдба...:))))
цитирай
55. born - дедо Мунчо Борн! Напротив- най ...
02.05.2020 19:25
apostapostoloff написа:
дедо Мунчо Борн!

Напротив- най хубавия е твоя - "Плешоff"...:))))

цитирай
56. kvg55 - До 39. mileidi46
02.05.2020 19:38
Става въпрос за get. get било единствено число от гети - древно тракийско племе, известно със смелостта си. Тоест get е гет.
цитирай
57. leonleonovpom2 - Митак, ти знаеш ли седем поколения ...
02.05.2020 19:58
Митак, ти знаеш ли седем поколения назад предците си?Аз не знам!
Само англичаните знаят петстотин години назад по простата причина, че сватбите са записвани в църковните регистри
Всичко е така омесено, че ако се подхване от два ъгъла произхода, ще излезат два различни произхода
Ти не приемаш написаното от Калоян до папата за произхода му- от древен римски род, не приемаш отговора на папата, писмото на папата до Емерих за Българските предци на Калоян, Казаното от Калоян за участието на Българите в троянската война, в която народът му е участвал, искаш аз безрезервно да приема написано за готи , какви са били преди три хиляди години Казах ти ,моят подход е различен Аз не търся конкретно кой какво е написал по дадена тема Търся общото и като видя разногласие в него, тръгвам по обратния път Не е случайно, на какво се дължи? Отричаш бли ,че има писания, в които готи и гети се смесват и ,че дори и Българи се намесват?

Най- прав беше един млад германски професор по повод изследванията за точен произход- Днешните германи не са древните Германи! За собственияси народ го каза, но това го прави абсолютно валидно и за други
Листата на дървото не са корените му!
Ето и хърватите твърдят за Български произход И може да излезат и по- Българи от нас За румънците спор няма Как беше името на столицата им, по времето на Децебал - дакийската дължава Спомням си ,че имаше и сармати в името й , и гети! По Траяново време

Стефане, това вече е спам, трий го , ако решиш!
Няма да се сърдя!
цитирай
58. get - До 50. born - аз вече му изтървах края, за какво ставаше дума... ОТГОВОР: Ми да припомня - О, най-мъдри от мъдрите ?
02.05.2020 20:49
born написа:

Много нашарени коментари, бре. Също като моя петел. Отивам да го нахраня.
Кво беше заглавието.
Аха, немам думи.
Много поздрави на класния петел...
ПП. То и аз вече му изтървах края, за какво ставаше дума...
:)))
[/quote]

born написа:
Как трябва да се подбира подходящ ник към съответен акаунт.
1.За да си обясним по-образно крайния резултат от не особено удачно подбран ник, ще е необходимо да предоставим за размисъл конкретни примери .
А/ “get” - с примерно подобното му “гетуоман”
Б/ Танаха* ... хауптщурмфюрер от СС военен престъпник, лично убил не по-малко от 500 лагеристи.
В/ ГЕТ означава обаче и фамилия /и то не каква да е/ и в такава една връзка акаунтът “гет” може да наведе мисли и в друга посока
Г/ реплика №3 от kvg55 до born: " "get" може да е транскрипция на турската дума "gёt""
Д/ На което ТАРТЮФА-born отговаря?


- Следното?
born написа:

4. born - В изводите си , драги КВГ, си напълно логичен и убедителен за което ти изказвам конгратюлейчънс.
Турската дума, която цитираш означава /да ме извинят дамите и гнусливите/ "гъз". Не обикновен, а тлъст, отвратителен, мазен, вълнясал... Считам, че избирането му като ник е особено сполучливо и отразява същността на така сполучливо подбралия го блогър, имайки предвид милиционерската му природа и политическо пребоядисване от едната крайност в другата.
...


- Ето ВИСОКО ИНТЕЛИГЕНТНИЯТ И НАТРАПЕН МИ ОТ ВАША "ДОН-БАЗИЛИОВСКА" МИЛОСТ ... образец за "ВЪЗПИТАНОСТ" РАЗГОВОР за ... СЪЩНОСТНОТО В псевдонима ГЕТ ?!
цитирай
59. vaquero - До 34. born
02.05.2020 20:55
Отпуши се поетичното в теб. Радвам се!
цитирай
60. born - Отпуши се поетичното в теб. Радвам ...
02.05.2020 21:38
vaquero написа:
Отпуши се поетичното в теб. Радвам се!

Представяш ли си колко и какво ми коства да сдържам поетичния напън да не изскочи навън и да се развихри тотално ???!!! Не е лесно, но го сдържам, за да не комплексирам поетите и поетките тук...
Обещавам обаче да отпраскам по едно поетично произведение за всеки един от "почитателите" ми. Га ми доди вдъхновението. За тези, които не са го заслужили- обща балада...
цитирай
61. born - Молба към Гетю .
02.05.2020 21:47
Квалификацията "...ТАРТЮФА-born..." представлява ли обида ? Щото ако е тъй, ще се обърна към БХК /Българския Хелзинкски комитет/ за компенсация.
И кво й туй "...ТАРТЮФА..." ?
Звучи ми кулинарно... Някаква манджа, може би ? Да не си бил "шеф-/повар/" в милицията ?
цитирай
62. germantiger - ИМЕННО ЗАЩОТО И ТИ НЕ ЗНАЕШ ПОКОЛЕНИЯ НАЗАД ТИ ДУМАМ
02.05.2020 23:00
ами като не занеш защо правиш траките българи

тия твои приказки в това лс са първо към теб, към вас, не към мен - не теглиш ли с твоите критерии твоето, не изискваш ли първоот себе си и после от другия

какъв български произход тявръдят хърватите с вашата фантазия за кроват че бил хърват
цитирай
63. born - Коте, не ве ! Обърна блога ми на историческа конференция ! Много си позволяваш !
03.05.2020 00:28
germantiger написа:
ами като не занеш защо правиш траките българи

тия твои приказки в това лс са първо към теб, към вас, не към мен - не теглиш ли с твоите критерии твоето, не изискваш ли първоот себе си и после от другия

какъв български произход тявръдят хърватите с вашата фантазия за кроват че бил хърват


И теб ще те посоча на БХК да те поступат малко дружески. Може и за педал да те поканят ?! /Майтап!/

Изрично обясних по-горе, че господ е Българин и българите са божествен народ... Стига вече спекулации с разни миндили като германи, хорвати, клети гети, шпендели всякакви... Баста !
АС КАЗАХ ! /и няма да повтарям/ !!!
цитирай
64. krumbelosvet - ВСВ я спечели гергер
03.05.2020 00:29
ВСВ я спечели гергер. Това е въпросът.
Сичко що не е гер, е тор. Питки заспали.
цитирай
65. leonleonovpom2 - Чети бе, Митак!Това е становище ...
03.05.2020 00:48
Чети бе ,Митак!
Това е становище на хърватската академия на науките!
Каква фантазия те гони?
На човек в точна наука е необходима впрочем фантазия! Да намери път към неизвестното Защото не се движи само по утъпкани пътища Без фантазия само ще повтаря, като лаборант, известни истини....
Но в никаква фантазия не би ми минало през ума, да изкарам хърватите Българи? Те нали са славяни? А изворите казват ,че Българи и славяни са различни неща , вярно ли е? Сега се оказва ,че Българите са хърватски славяни? Ега си! Уж са различни, а са и еднакви? Това откога го разправям?

А какво казват изворите за Българския обичай Герман ?Далече преди римляните да кръстят германите така
Български, защото и днес се прави в България, Румъния калоянис Не на Калоян, а защото се прави човече от кал и се потаря в река Кал и на румънски е кал! И даже в Белорус с название Ярило!
Герман е тракийски бог на горещината и на гръмотевиците
Този обичай е добре описан от голям писател! Чел ли си Големанов, от Ст. Л. Костов?
Момент, като историк е още по- голям, бил е и директор на Историческия музей! В онези времена тази длъжност са я заемали само доказани историци!
Сапарева баня се е казвала преди 2500 години Германея Има Българско, не германско име Герман, река Джерман, пак в този район е И Цариградски патриарх Герман А и футболен отбор ПСЖ- Парижки Свети Герман От Балканите светия!
Знаеш ли за това?
Сигурно, два постинга имам на темата И никакви фантазии няма в тях!
В твоите източници пише ли за този обичай?
Ако не пише, значи е фантазия!
цитирай
66. germantiger - а какъв беше деликатен едно време :)
03.05.2020 00:49
ех като се сетя колко внимателно ми говореше по телефона преди гиодини

и как нежно ми се обясняваше през няколко месеца на лс, такауж приятелски ехх времена

се чудя откъде се появи тоя тигър в теб - руски ли е, книжен ли е ;)
цитирай
67. get - До 61. born - Молба към Гетю . ... Откликвам ваднага на молбата Ви мосю Тартюф - кат ... ?
03.05.2020 10:34
born написа:
Квалификацията "...ТАРТЮФА-born..." представлява ли обида ? Щото ако е тъй, ще се обърна към БХК /Българския Хелзинкски комитет/ за компенсация.
И кво й туй "...ТАРТЮФА..." ?
Звучи ми кулинарно... Някаква манджа, може би ? Да не си бил "шеф-/повар/" в милицията ?


... един спешиълист-повар в Милицията, колега на Путиновият-дядо - и ГЬОТ В КУЛИНАРИЯТА - според вашите определения?

Тартюф - идва от името на ЕДИН СПЕЦИАЛЕН ВИД "трюфел"!
Който МОЖЕШ ДА ГО ТУРГАШ във всяка една спор-манджа ... и от което УПОТРЕБИЛИЯТ ГО ДАВА ВИД - за ИЗИСКАНОСТ и ЕРУДИРАНОСТ !

- Така че, що се сърдиш - тъй като ТАРТЮФ Е СВОЕОБРАЗЕН КОМПЛИМЕНТ ... употребен КАТО ЗА ЧОВЕК С ДОКАЗАНИ - ТЪНЪК УСЕТ ЗА ХУМОР, ЕТИКА + ЕСТЕТИКА в междуличностни отношения и ЕТИМОЛОГИЧНИ СПОРОВЕ = КУЛИНАРИЯ на "общуването" ?!

За мен милиционера-повар, Бе ЧЕСТ ДА ВИ ИЗЯСНИ - СЪЩНОСТТА В ДУМАТА за ТАРТЮФА - той и ДЕЛИКАТесНА-ГЪБА !
цитирай
68. leonleonovpom2 - Впрочем, Костов е бил директор на ...
03.05.2020 10:35
Впрочем, Костов е бил директор на Етнографския музей, но това не променя съществено нещата,защото етнографията е дял от историческата наука
цитирай
69. germantiger - :)
03.05.2020 10:42
чети бе леоне - няма такова становище за български произход

и трябва много да четеш за готите

библиография искаш ли и то не така наизсут, а лична която имам, че и по глави и текст мога да ти я сваля на лс или тук ако желаеш

герман е тракийски бог и траките са келто-германите, нямат обще с тюркската орда на българите като ирано-арии

чети бе леоне - защо не четеш било златарски, било вашите историци от твоето червено време

а ти си чел химия тогава, за което браво

и прочети за новопоявилия се мръсен и крадлив народ - българския

и аз това казвам - траките са келто-германи и не аз или ти, а науката го твърди

но аз се съмянвам в нея, защото друга наука твърди, че са си просто траки

но не са българи нито славяни

не разбрах ти знаеш ли 7 поколения на траките та ги побългари, щото на мен ми напраив забележка, ати явно знаеш 77 поколения, нали пауне

ИЗВОРИТЕ КОИТО ТИ ПРАТИХ НА ЛС - МЪЛЧИШ, зщао пауне

ФАКТОЛОГИЯТА ЗА ГОТИТЕ КОЯТО ИМАМ В ПОНЕ 5-6 ПОСТИНГА - мълчиш пауне

бог герман - ами нали и аз това ти казвам - траките са германи, не българи, блг за честността
цитирай
70. germantiger - писал съм ти пауне не веднъж
03.05.2020 10:47
нали си с много титли, нищо че не си историк, тя историята не може да ти се опре въобще

излез пред науката официалната

опровергай я

направи траките ерго славяни еле българи

или си оставаш фразьор и фантазьор

ама знам за титлите ти, знам за подобренията и "патентите"

един такъв патент е процеса трак - славянин - българин

върпоса е това да излезе пред света и Вселената

след това вече е фундаменталното

ДИНОЗАВРИТЕ СА БЪЛГАРИ

и това докажи - хърватите дали са казлаи нещо по тоя въпрос
цитирай
71. germantiger - ++
03.05.2020 10:59
какво доказва обичая ти герман или този бог - той не е български бог, тракийски

на един тракийски НЕБЪЛГАРСКИ БОГ И ЕЗИИЧЕКСИ ИОБИЧАЙ аз ти прведлагам маса, МАСА КОНКРЕТНИ ИЗВОРИ ЗА ГЕРМНСКОТО В ГОТИТЕ, ЗА РАЗЛИКАТА ТРАКИ - БЪЛГАРИ И БЪЛГАРИ - СЛАВЯНИ И ТРАКИ - СЛАВЯНИ

науката ти предлага поколения учени, предлага ти маса саги, етнология, имена, руни дори в румъния готски с германски думи като хайлиг итн

ти предлагаш бог герман... който не е български, какво искаш да ми кажеш - какво имаш насреща историческата наука

какво доказва бог герман който не е български - какво казваш с това

защото изворите които науката предлага и ти сложих на лс казват ясно - ТРАКИТЕ НЕ СА САЛВЯНИ, НЕ СА БЪЛГАРИ, БЪЛГАРИТЕ НЕ СА ГОТИ, НЕ СА СЛАВЯНИ

а ти какво казваш?
цитирай
72. germantiger - И АЗ СПИРАМ ДОТУК, точка както се казва и от мен
03.05.2020 11:19
финално към ЛЕОН

ах как бягаш от изворите, по-бавно не може ли да избягаш

- значи аз не съм знаел 7 поколения

- но тойсебе си не пита знае ли

- значи аз да му пиша за герман

- но той за 100 извора да мълчи

- значи той имал стотици статии

- но покоелния учени имали хиляди книги игнорира

браво "ве", браво

ашколсун за гредата в своето и сламката в чуждото око
цитирай
73. leonleonovpom2 - Стефане , извинявай!
03.05.2020 11:35
Честно казано, съжалявам ,че взех отношение!
Човек ,според някои ,не трябва да има друго мнение, освен тяхното и ако има ,става обект на агресия!Необуздана!
Каквито и доказателства да представи! На Хърватската академия, на Ст Л Костов, собствени изследвания, които също не са за пренебрегване!Без стойност са!?
Така ,че ще го имам предвид в Бъдеще това!
Ако решиш, изтрий ми коментарите, няма да ти се сърдя То и аз мога да го направя, но ми кажи, че го намираш за уместно!

Хубав ден, Стефане!
цитирай
74. born - ех като се сетя колко внимателно ми ...
03.05.2020 12:15
germantiger написа:
ех като се сетя колко внимателно ми говореше по телефона преди гиодини
и как нежно ми се обясняваше през няколко месеца на лс, такауж приятелски ехх времена
се чудя откъде се появи тоя тигър в теб - руски ли е, книжен ли е ;)

Нежно ? С мъже никога не съм се държал нежно... Бъркаш ме с някого другиго. Вероятно искаш да прокараш някаква теза, но не мога да схвана каква ?
Тигър ? Тигърът просто е едно големо коте. /но може да е и усурийски, което е препратка към руски?/ Може би искаш да кажеш Лев ? Напомни ми един хубав виц за кучето Спас и как от Лъв можеш да възпиташ мастия...
цитирай
75. born - Няма никакъв проблем, Приятелю !
03.05.2020 12:29
leonleonovpom2 написа:
Честно казано, съжалявам ,че взех отношение!
Човек ,според накои ,не трябва да има друго мнение и ако има ,става обект на агресия!Необуздана!
Каквито и доказателства да представи! На Хърватската академия, на Ст Л Костов, собствени изследвания, които също не са за пренебрегване!Без стойност са!?
Така ,че ще го имам предвид в Бъдеще това!
Ако решеш, изтрий ми коментарите, няма да ти се сърдя То и аз мога да го направя, но ми кажи, че го намираш за уместно!
Хубав ден, Стефане!

В тази платформа е безспорно очевидно, че имаш ли собствено мнение по определен въпрос, независимо от квалификацията ти и то не отговаря на това на някого другиго, той се нахвърля върху непрокопсаника, който се осмелява да има друго мнение с необуздана ярост и обидни квалификации. Това е поради ниската обща култура , недостатъчен интелект и килийна съвременна образованост на т.н. блогъри. И също така от огромните комплекси, дължащи се на физически недостатъци, умствена ограниченост, бедно въображение, прекомерна завист и впечатляваща неграмотност на башбългарина, който от ден на ден все повече се самодебилизира , автодеграмотизира и стигнал до дъното, продължава да копае надолу.
Хубав ден ти желая и успешно разминаване с всички възможни вируси !
цитирай
76. get - До 72. germantiger - Приеми го за забележка! Определено П-Р-Е-К-А-Л-И !!
03.05.2020 13:57
germantiger написа:
финално към ЛЕОН

ах как бягаш от изворите, по-бавно не може ли да избягаш

- значи аз не съм знаел 7 поколения

- но тойсебе си не пита знае ли

- значи аз да му пиша за герман

- но той за 100 извора да мълчи

- значи той имал стотици статии

- но покоелния учени имали хиляди книги игнорира

браво "ве", браво

ашколсун за гредата в своето и сламката в чуждото око


- Дройзен, Момзен и Гибън ... са или "марани" или обслужващи ИНТЕРЕСИТЕ НА ТАКИВА ... доказвайки ЕВРЕИТЕ СА ПО ГОЛЕМИ ... ОТ САМИТЕ ЕЛИНИ - "ЕЛИНИСТИ"?!

- Примери, като за: КАК ВЕЛИКО-ГЕРМАНСКИЯ ШОВИНИЗЪМ - НЕ СЛЕДВА "ПИШЕЙКИ ДА СЪЗДАВА" нов ИСТОРИЧЕСКИ НАРАТИВ ?!

- До СЕДЕМНАДЕСЕТИ ВЕК - никой, никога ... никъде НЕ УПОТРЕБЯВА ЗА "Източната ИМПЕРИЯ НА РИМ ... ХОРОНИМА "ВИЗАНТИЯ" ... един "научно ДОБРОСЪВЕСТЕН" ГЕРМАНСКИ ВЕЛИКОШОВЕНИСТ ... ИЗОБРЕТЯВА НОВО ПОНЯТИЕ а с това СЪЗДАВА И НОВА ПАРАДИГМА при ИСТОРИЧЕСКИЯТ СИ НАРАТИВ, ЗА "ИЗТОЧНА РИМСКА ИМПЕРИЯ" - наричайки я по името на ГРАД ... та С ТОВА същата не само СТАВА на "ВИЗАНТИЯ" ... но започват, последващи и на база това ЕКСТРАПОЛАЦИИ при "изобретателя" Й. Волф ... Тоест, извършва се подмяна на ОБЕКТ: "Римска империя" с "ВИЗАНТИЯ"!?
Чрез което е създаден НОВ ДЯЛ В ИСТОРИЯТА - и "византология"-та ?

- Втори подобен - пишещ в угода на ГЕРМАНСКИТЕ ВЕЛИКО-ШОВИНИСТИ със задължителното определение "МАРАНИ" ... ВЕК ПО-КЪСНО прави ПОДОБНОТО ... Изобретява НОВО ПОНЯТИЕ//с последваща "тоеритична" КОНЦЕПЦИЯ? - Чрез което цели ДА ПРЕДАДЕ ТЪЖДЕСТВЕНОСТ//ЕДИНОСЪЩНОСТ/ ... между КУЛТУРА, ОБИЧАИ, ТРАДИЦИЯ И РЕД ДР. НЕЩА ... МЕЖДУ "еврейската-ЕГЕЙСКА" ДИАСПОРА ... с Тази на НЕ-СЕМИТСКОТО-европейско НАСЕЛЕНИЕ(от същия ареал) - Разглеждайки ги (чрез изобретения НОВ ТЕРМИН), тоест ПРЕЗ ПРИЗМАТА НА "ЕЛИНИЗМА" - защо?
- Защото менторите и финансиралите го БАНКЕРИ-МЕНДЕЛСОН ... в момента са се нагърбили ДА ДОКАЗВАТ? - ПРЕНЕБРИЖМАТА ИЛИ НИКАКВА, почти, РАЗЛИКА, между ЮДАИЗМА И ЮДЕИТЕ от ГЕРМАНЦИТЕ (следващи, чрез изповадвяното християнство - по-стара Библейската и юдаистична традиция) - ХРИСТИЯНИ поданици на ГЕРМАНСКИЯ РАЙХ ?!
- Целият този ПРОПАГАНДНО-ПСЕВДО-НАУЧЕН ПРОЦЕС Е ИЗВЕСТЕН, като ХАСКАЛА ... със значими имена, М. Менделсон, Д. Фридландер, Шилер, Я. Буркхарт ... та накрая и дори при - един, "адолф" ХИТЛЕР - който - както СЛЕДВА ЮДАИСТИЧНАТА КУЛТУРНО-РАСОВА ТРАДИЦИЯ - така НИ ГО ПРЕДСТАВЯТ И ЗА "АНТИСЕМИТ" - не е ли ирония ?!

- Това накратко от мен ГЕРМАНЕЦ-о? .. само-обявяващ се за "познаващ извори" КОИТО СА НА-ГОТОВО ПРОЧЕТЕНИ(разяснени) - ОТ ДРУГИ - КАТО ЗА за изкушени шовинисти - като ТЕБ ?!
цитирай
77. born - Изказвам специалните си благодарности и извинения на Гетю.
03.05.2020 14:00
Поради ниската си образованост в областта на кулинарията не съм знаел, че гъбите -тартюфели са толкова вкусни и полезни за умственото здраве. Категорично се отказвам от жалбоподаването в БХК и веднага нареждам на жената да ги включи към порциона ми за повишаване на умствената ни предостатъчност. Апелирам към всички заинтересовани да последват светлия ми пример.
ПП. Сега релевантно си обяснявам супервисокообразованите волеизявления на перманентно употребявалите тези суперделикатесни антиинхибитори на умствената предостатъчност. ХвалА им ...
цитирай
78. get - До 77. born - Е айде на хаирлия да е ... та освен, че взехме да се чуваме - от което, почти и да се разбираме - Амъ с уговорки и уточнения ?
03.05.2020 14:53
born написа:
Поради ниската си образованост в областта на кулинарията не съм знаел, че гъбите -тартюфели са толкова вкусни и полезни за умственото здраве. Категорично се отказвам от жалбоподаването в БХК и веднага нареждам на жената да ги включи към порциона ми за повишаване на умствената ни предостатъчност. Апелирам към всички заинтересовани да последват светлия ми пример.
ПП. Сега релевантно си обяснявам супервисокообразованите волеизявления на перманентно употребявалите тези суперделикатесни антиинхибитори на умствената предостатъчност. ХвалА им ...


- Защото на ИНХИБИТОР ... отговаря българското ЗАДЪРЖАЩ процеса/явлението?

- С други думи - как да разбирам "инхибитор" с частица "анти-" отред ... НЕЩО КАТО, КАТАЛИЗАТОР или ИНИЦИИРАЩО ПРОЦЕСА, ли? - Както е с "гъбите-тартюфели" в кулинарно-менталния им смисъла - като за "мерцедес(а) на фунгиите" ?
цитирай
79. born - Виждаш ли, оказва се че има възможности дори да дискутираме цивилизовано.
03.05.2020 16:14
Разбира се, ако не си даваме акъли и се бием у /косматите/ гърди кой е по-, по-най...
Що се отнася до тартюфелните понятия ми е известно, че те бяха популяризирани от значително по-неинтелигентния от теб Гетю1, но нейсе. Важното е, че си ме разбрал правилно, което си е все пак едно значително ноторно /както обича да казва една ваша звезда/ постижение. Всъщност антиинхибиторът е лексуса на фунгиидните производни, а мерседесът е старата му версия, но това е лично мнение- зависи от модела и версията по отношение изпълнението му.
цитирай
80. nedovolen - Четяйки коментарите, съвсем се ...
04.05.2020 17:32
Четяйки коментарите, съвсем се обърках. Събирам предложения как да си направя втори профил - ВИРУС.
:)))
цитирай
81. born - Четяйки коментарите, съвсем се ...
04.05.2020 22:52
nedovolen написа:
Четяйки коментарите, съвсем се обърках. Събирам предложения как да си направя втори профил - ВИРУС.
:)))

Би било по-правилно да го никнеймиш ВИРОС... :)))
цитирай
82. kvg55 - До 80. nedovolen
04.05.2020 23:03
"Птичи вирос, птичи грип
Който яде птичи крак,
той за мене е бонак!"
цитирай
83. born - "Птичи вирос, птичи грип ...
05.05.2020 22:20
kvg55 написа:
"Птичи вирос, птичи грип
Който яде птичи крак,
той за мене е бонак!"

Виждам с голямо удоволствие, че и теб те налази поетическата краста ! Особено пък в римите проявяваш несравним талант ... Започвам да изпитвам комплекси и да си задавам логичния въпрос дали моето присъствие по върховете на поетичните достижения е единствено !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: born
Категория: Забавление
Прочетен: 4600918
Постинги: 1320
Коментари: 11706
Гласове: 20360
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031