Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.03.2020 21:57 - “Психиатрично отделение” в деня на националния празник...
Автор: born Категория: Забавление   
Прочетен: 1953 Коментари: 14 Гласове:
18


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
     

В помощ на пациентите на “Psychiatric Hospital”-
отделение "Blog platformu -булгаристан

С такива прецизни патриотични занимания се забавляват пациентите в деня на националния ни празник. Изглежда техните въжделения , които не са били сбъднати, са били да не се зовем България, а Bulgaristan:

 

 

 

Интервю. на тасс с вл.Путин, 29 част.

от: radostinaprassa

 Мистър Путин, вие сте ужасно гаден! Большое спасибо, мамаша!

 

Москва, кремъл, путин, на български

от: blackvibrator

 Бог да убие Путин и слугите му !

 

В българския език

от: anonimapokrifoff

 няма достатъчно силна дума, за да представи мръсотията на нищожество, което в националния ни празник се гаври с нас, като ни навира в лицето

 

На 3 март

от: oriana

 Проклет да е путин и изродът, който осмърдя блога с него!

 

На 3 март

от: putinoidka

 до онова нищожество Проклет да е Путин!

 

На 3 март

от: otvratitelnost

 проклет да е путин и най отвратителният в блога негов изрод!

 

На з март

от: albatroska

 Проклет да е путин и блоговата му отрепка!

 

На националния ни празник

от: favn55

Проклет да е путин и неговият блогов ибрикчия!

 

14:49 - черенюмор)))

от: fun1001

 № 1 Хорошоя ..война,,,


14:12 - Едно гнусно създание

от: gerasio

 пак ще облее със смрад сайта. В българския празник ще ни трови с Путлер.


14:07 - Владимир владимирович путин вече е аллах

от: experiment4

 Както съобщихме снощи, Владимир Владимирович Путин, да Му даде Аллах 1000 години, прие сюнета и е мюсилманин!


14:03 - Продължаваме екперимента си

от: experiment3

 Да покажем точно в деня на БЪЛГАРСКИЯ национален празник колко отвратителни са тези, които почитат чужди тирани.


13:57 - Владимир путин, интервю за тасс, 6 част - видео

от: experiment2

 

13:23 - Освободителка ли????

от: koshmar

 Защо истинският ни празник е 6  септември? Никой разумен човек не отрича, че под турското потисничество държавата ни е изостанала векове в развитието си. И т.нар.Освобождаване е крачка напред.


12:13 - Пак се натрясках днес..

от: 4udovi6tegrafoman

 Та нали празнуваме. Наложих си новия фес, Боже, така се вълнувам!


11:55 - Само не лъжете, че 3 март е празник на всиЧки българи!

от: kolorado

 Не е на всички.  Може да е национален празник, но не е НАРОДЕН празник. Защото една огромна част от народа смята като мен, че на тая дата просто една уродлива империя, Османската, беше сменена от друга, не по добра, Руската.


11:20 - Честит национален празник на всички блогъри!

от: qaufland

 Всички без един, безродникът, който срещу пари трови сайта с клипове на един небългарски кръвопиец!


08:14 - И..РусиЯ пак ще се управлЯва от българи )))))

от: fun1001


Психичните разстройства «psychiatric disorders» водят до промени и смущения в сферата на чувствата, мисленето, поведението и едновременно с това, според някои твърдения, почти винаги се наблюдават и промени в соматичните функции на тялото. Създаването на успешни психологически и лекарствени методи за лечение е възможно със съдействието на медицината и психологията и разглеждане на психичните разстройства от различни гледни точки. 

Но безспорно е и възприемането и включването на македонското концепционно становище по отношение на терапията “... и со малце кютек...”.

Според СЗО всеки четвърти до пети човек в света има психично или поведенческо разстройство . Що се отнася до европейските разстройства, техният конвергенционен поведенчески коефициент е повлиян силно от възприемането на евроатлантическите ценности. Причините за много психични разстройства не са напълно изяснени, но са очевидни. В тази връзка следва да визираме и констатацията, че термините „психични заболявания“ и „психично болни“ бяха остро критикувани от Европейския съд по правата на човека, което само по себе си е вече една съществена констатация.

Натрапчиво-компулсивно разстройство (от латинското обсесио - „обсада“, „прихващане“ , латинско обсесио - „обсебен от идеята“, а латинският „принуда“, латинският компулио - „принуда“) ( ОКР, невроза на обсесивни състояния) - психично разстройство.


Може да бъде хроничен, прогресиращ или епизодичен.


При OCD пациентът неволно има обсебващи, смущаващи или плашещи мисли (така наречените мании). Той непрекъснато и безуспешно се опитва да се отърве от безпокойството, причинено от мислите, с помощта на еднакво натрапчиви и уморителни действия (принудителни). Понякога обсесивно (предимно натрапчиви мисли - F42.0) и отделно натрапчиви (предимно обсесивни действия - F42.1) разстройства се открояват отделно.


Обсесивно-компулсивното разстройство се характеризира с развитието на обсесивни мисли, спомени, движения и действия, както и различни патологични страхове (фобии).


Така наречената скала Йейл-Браун се използва за откриване на обсесивни-компулсивни разстройства.

Обсесивно-компулсивната /натрапчивата/ скала на Йейл - Браун; Y-BOCS е клинично ръководство за определяне на тежестта на обсесивно-компулсивните симптоми. Разработен от Уейн Гудман (на английски Wayne Goodman) и неговите колеги от Йейлския и Браунския университети, скалата определя тежестта на симптомите, независимо от формата на обсесиите и принудите. Състои се от 10 точки, 5 от които отчитат тежестта на обсесивните симптоми, и 5 - тежестта на принудите.


Измерването на тежестта на обсесивно-компулсивното разстройство с помощта на скалата Йейл-Браун /Yale—Brown/  ви позволява да наблюдавате прецизната клинична динамика на разстройството. Скалата е широко използван и валидиран клиничен инструмент и нейните възможности не подлежат на никакво съмнение.

Препоръчително е за читателите при прочитане на даден постинг или коментар от някой от постингарите на подобен тип писания,  веднага да прибегнат към анализа му по Yale—Brown obsessive-compulsive scale, за да преценят и редуцират съотношението му към съответната несъмнена епикризисна принадлежност.


В помощ на читателите : Класификация по Международната класификационна скала на болестите

Психическите разстройства и разстройствата на поведението са описани в раздел V на Международната класификационна скала на заболяванията / 10-то преработено издание/, разработена от  Световната организация по здравеопазване:

  • 1.1 F00—F09 — Органични, включително симптоматични психически разстройства

  • 1.2 F10—F19 — Психически и поведенчески разстройства, свързани с употребата на психотропни вещества

  • 1.3 F20—F29 — Шизофрения, шизотипични и делириумни разстройства

 

Шизофрения (от гръцки: σχίζω „разделяне“, „раздвояване“ + φρήν „ум, мислене, мисъл“), по-ранно - деменция прекокс (от латински dēmentia praecox - „ранна деменция“) , или шизофренията  е ендогенно полиморфно психично разстройство (или група психични разстройства), характеризиращи се с разпад на мисловните процеси и емоционални реакции.


Шизофренните разстройства, като цяло, се характеризират с характерни основни нарушения на мисленето и възприятието, както и недостатъчен или намален афект. Най-честите прояви на заболяването са слуховите псевдо-халюцинации, параноични или фантастични заблуди или дезорганизация на речта и мисленето на фона на значителна социална дисфункция и нарушена работа.


Натрапчиво-компулсивно разстройство (от латинското обсесио - „обсада“, „прихващане“ , латински обсесио - „обсебен от идеята“, от латинския компулио- „принуда“,) ( ОКР, невроза на обсесивни състояния)е  психично разстройство.






Тагове:   забавление,


Гласувай:
19



1. blackpredator - абе,
04.03.2020 22:26
много научно си го обяснил
според мен истината е по-проста

дъртото кифте е в менопауза
и това дето си го описал
е инконтиненцията й у блога

сичкото останало нико-mental disorders
е на хисарското говедо,
изритано от оборите на "Хулите" и "Откровения"
намерило тучна паша тука
цитирай
2. born - То сичкото си е тъй, както го описваш, но реших днес, а не вчера да се направя на интересен...
04.03.2020 22:43
И да не замърсявам с пациентските откровения вчерашния знаменателен велик ден. Иначе дефинирането на дъртото менопаузно кифте е абсолютно в десетката, а двечките с хисарското говедо бият рекорда с бройките на тъкачните станове...
цитирай
3. petgrig - Ха!
04.03.2020 22:54
Бръкнаха ли ти у дъртийо разпран г@с, м?
цитирай
4. tonsun - Не знам двама ли са или двеста и дв...
04.03.2020 23:03
Не знам двама ли са или двеста и двама, ама това, което правят е да насочват вниманието ни, а не да го отклоняват, от определен обект.
Тия са агенти от кохортата на Бай Шиле... В Русия съм! В Русия съм!;)
Путин та Путин!!!
Путин им е заседнал като рибя кост, влезнАл им е и от предЕ, и от задЕ; заел е цялото им мисловно пространство /не че е особено гоУемо;)/; седнат -станат...все с неговото име на уста. Съмняват ме...
Това си е чиста ЛИбоФ-OFF-OFF-OFF...
Тия, многониковите, са обсебени и със сигурност им трябва нЯщо по-квалитетно от екзорсист. Иначе ще трябва да преминем към вуду-шамани, щот' веКе се уриг'ам на Путин, само като си помисля за сайта..;)
цитирай
5. planinitenabulgaria - По този казус работеха немските ми прпиятели г/жа Хурензоон и г/н Регел.
04.03.2020 23:25
Постингът Ви не е добър - не прави сммисъл, темата е за опростачени и поради това
имате изкоментирал се опрастачвател-менте. Винаги съм съветвал по-младите блогъри от мен, пишете когато имате нещо да кажете!!!
Ще Ви дам и пример с мен, защото съм много уникален - учете си как да пишете!
http://planinitenabulgaria.blog/zabavlenie/2020/02/29/telefonno-zapitvane-kym-men.1698559
Ще гласувам за постинга Ви, но не заслужавате...
цитирай
6. vaquero - born,
05.03.2020 00:36
Ей, пациентите от палата № 6 на определени дати в годината стават изключително агресивни. Дали това е свързано с разположението на звездите, само Постоль може да каже. Ако е свързано с исторически събития, други блогъри могат да кажат. Прави впечатление, че ексцесиите на пациентите на различните дати са обединени от присъствието на една и съща личност - Владимир Путин.
Това именно е обсесивно-компулсивното разстройство, за което пишеш.
Според мен ефективно лечение с евентуален естествен летален изход би било още два мандата като президент на Руската федерация на Владимир Путин. Руснаците са състрадателен народ, ако им се обясни, ще си променят конституцията.
цитирай
7. kvg55 - born,
05.03.2020 02:13
Аз съм привърженик на тезата за влиянието на исторически събития върху клиничното поведение на обитателите на Палата № 6. Затова към предложената от колегата vaquero основна терапия може да се добави задължително гледане на 3-ти март на Българската национална телевизия, конкретно на директното предаване от връх Шипка и вечерната заря-проверка. Също така задължително гледане на 9-ти май по Руската национална телевизия на Парада от Красная площадь.
Така пациентите ще се приобщават към съвременното разбиране на събитията.
Друго характерно е, че заболяването в такава остра форма е присъщо единствено на определена част от българския народ. Затова в известен смисъл може да се дефинира като национално заболяване. Като шовинизма например.
Заболяването, както всяко психическо такова, е тясно свързано със социалната и обществена среда. Затова едно излизане на Република България от структурите на Европейския съюз и НАТО и ориентирането й геополитически към Руската федерация би повлияло положително на болестта и състоянието на пациентите.
God Save the Queen!
цитирай
8. valeska - ....
05.03.2020 19:38
Хора, тук пише много луд човек!
цитирай
9. born - Ей, пациентите от палата № 6 на оп...
06.03.2020 00:23
vaquero написа:
Ей, пациентите от палата № 6 на определени дати в годината стават изключително агресивни. Дали това е свързано с разположението на звездите, само Постоль може да каже. Ако е свързано с исторически събития, други блогъри могат да кажат. Прави впечатление, че ексцесиите на пациентите на различните дати са обединени от присъствието на една и съща личност - Владимир Путин.
Това именно е обсесивно-компулсивното разстройство, за което пишеш.
Според мен ефективно лечение с евентуален естествен летален изход би било още два мандата като президент на Руската федерация на Владимир Путин. Руснаците са състрадателен народ, ако им се обясни, ще си променят конституцията.

Виждам, че не само търсиш, а и си намерил посоките ...
цитирай
10. born - Хора, тук пише много луд човек! ...
06.03.2020 00:58
valeska написа:
Хора, тук пише много луд човек!


"В тъги, в неволи младост минува,
кръвта се ядно в жили вълнува,
погледът мрачен, умът не види
добро ли, зло ли насреща иде...
На душа лежат спомени тежки,
злобна ги памет често повтаря,
в гърди ни любов, ни капка вяра,
нито надежда от сън мъртвешки
да можеш свестен човек събуди!
СВЕСТНИТЕ У НАС СЧИТАТ ЗА ЛУДИ,
глупецът вредом всеки почита:...."

Определено този индивид е прочел повърхностно въпросното частично цитирано произведение, но не е доразбрал, че става въпрос за точно обратното явление.
цитирай
11. pantaleev - Даам
06.03.2020 10:26
Шайбата е избила на Павел Горинов от Хисаря известен като полигор! Преди години го мислех за голям пич и за борец срещу справедливост отностно Чудовището и неговата пиарка Валентина Йотова. Оказа се тежка обсесия. В момента громи Путин, комунистите и е нарочил Предатора.
Другите русофоби като пуделът Гетманс и цялата клика няма да я коментирам. Или е болест или някой им дава кинти да правят реклама на русофобските сайтове.
Поздрави Борн. Рот фронт!
цитирай
12. nedovolen - Постинга и коментарите оставям без ...
06.03.2020 16:22
Постинга и коментарите оставям без коментар. Прекъсна ме приятел Краси.
Да са живи и здрави всички, които красят мира.
:)))
цитирай
13. born - Напук на тежко болните пациенти :
08.03.2020 19:54
pantaleev написа:
Шайбата е избила на Павел Горинов от Хисаря известен като полигор! Преди години го мислех за голям пич и за борец срещу справедливост отностно Чудовището и неговата пиарка Валентина Йотова. Оказа се тежка обсесия. В момента громи Путин, комунистите и е нарочил Предатора.
Другите русофоби като пуделът Гетманс и цялата клика няма да я коментирам. Или е болест или някой им дава кинти да правят реклама на русофобските сайтове.
Поздрави Борн. Рот фронт!

РОТ ФРОНТ, ПАНТИЧ !
цитирай
14. born - Постинга и коментарите оставям без ...
08.03.2020 19:55
nedovolen написа:
Постинга и коментарите оставям без коментар. Прекъсна ме приятел Краси.
Да са живи и здрави всички, които красят мира.
:)))

Дай, Боже !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: born
Категория: Забавление
Прочетен: 4602110
Постинги: 1320
Коментари: 11706
Гласове: 20360
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031