Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.12.2019 18:45 - Да се помолим за чудесното им спасение !
Автор: born Категория: Забавление   
Прочетен: 1440 Коментари: 13 Гласове:
13

Последна промяна: 22.12.2019 18:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

Забравени от политиците, откъснати от всякакво снабдяване с провизии, боеприпаси и въздушно прикритие и подкрепа, смелите френски командоси се оттеглят от Сирия.

В интерес на коректността обаче:

- без да изпадат в паника и да се разбягат панически по  селата и клисурите като терористите на ИД /Ислямска държава/ от Централноазиатските и Кавказките републики на бившия СССР;

 

- Без да оплескват стените на армейските бази с неприлични надписи и рисунки, които напълно отразяват интелектуалното и общото културно ниво на „изключителната нация“-/ американците/, преди да унищожат доказателствата за финансиране на „умерените въстаници /терористи/“ и да избягат в чужбина или зад океана;

- Без да се впуснат в смели, но откровено самоубийствени атаки срещу турските орди през сирийската граница; но  само за да позволят на малките поточета оцелели да се влеят в пълноводната река от местни бежанци, както направиха кюрдските бунтовници;

- Всичко това очевидно е съвършено неприсъщо  на командирите и бойците от специалните части на Петата република. така че не някой друг, а точно и единствено само те- французите, доказват че  владеят изкуството да се оттеглят правилно.

 

Най-общо казано, благородното изкуство за отстъпление е най-доброто, което френската военна мисъл е дала на света през последните няколко века. Този гениален маньовър, която понякога се нарича „атака в обратна посока“. Мислените  простори на европейската част на Русия и безкрайните пустини на Северна Африка; сенчестите канадски гори и горещата джунгла на Виетнам, линията Мажино и ето сега и околностите на сирийските кюрдски провинции. Навсякъде доблестните потомци на свирепите гали неудържимо се втурнаха в посока обратна на настъпващия враг и няма сила, която да ги удържи или спре. 

И така, докато янките „си обираха крушите“ под градушка от гнили зеленчуци и непреводими игри на думи от местния диалект, с който ги провождаха  измамените кюрди, а пълчищата на Ердоган се струпваха заплашително от север, положението на специалните сили, които мосю Макрон изпрати в Сирийската арабска република, за да помогне на чуждестранния си съюзник, стана безнадеждно. От юг Дамаск поглеждаше недоброжелателно, от изток иранците многозначително  се подсмихваха и махаха с пръст, а на запад се плискаше ласкавото Средиземно море. Докато Командният център в Париж осъзнаваше критичността на ситуацията, французите, изгубили всякаква надежда да получат запаси от боеприпаси, лекарства, гориво и дори провизии и бяха в класическото състояние на "Je n"ai rien mangй depuis une semaine", решиха да потърсят  помощ ... от руснаците. Тази информация се потвърждава и от вестник "Ал-Масдар", който от своя страна се позовава на ръководителя на Европейския институт за сигурност г-н Дюпюи.

Ами разбира се. Към кого другиго още би могъл да се обърне monsieur  Макрон да помогне за спасяването на отряд, изоставен в Сирия, заобикалящ с присъствието си всички международни закони? И който, между другото, е част от алианса НАТО?  Разбира се, същата тази Русия, единствената сила, разположена в САР със съгласието на законното правителство на тази страна и без да нарушава правилата на ООН. Особено „агресивната Путинова Русия“, която тези специални сили толкова често се обучаваха да „сдържат“ по време на маневри на Северноатлантическия блок. Която Европейският съюз, в който Петата република е лидер - постоянно нарича враг и заплаха. 

Странна история: едва   „замириса на барут“, когато вместо към обожаваните съюзници от НАТО по русофобия, мосю Емануел реши да се довери на надеждните ръце на руските военни ... Все пак намирането на неочаквани и изключително елегантни пътища за бягство е умение, което не може да се отрече на  французите в никакъв случай.

По нататъшните  подробности от тази поучителна история са колкото многообразни, толкова и противоречиви. Засега не може да се изследва със сигурност какво се е случило с потомците на смелите гали, трескаво търсещи изход от ситуацията; и също и  кой точно ще ги спасява. Да се надяваме, че с помощта на Кремъл или по някакъв друг начин Шанз Елизе ще успее да запази живота и здравето на своите войници.

А ето и командосите, посетили преди няколко години с туристически намерения /според тогавашния
МВР министър - ЦЦ/ около с. Коиловци:
image


                     image






image






Тагове:   агресия,   Русия,   забавление,


Гласувай:
15



1. kvg55 - born,
22.12.2019 19:12
Мдаа! Сложна ситуация. Не случайно мосю Макрон постави диагноза на ОТАН "мозъчна смърт" и драпа за приятелството на Путин. И в Афганистан всички ще се оттеглят по същия начин.
цитирай
2. saankii - № 1..я да кажеш...
22.12.2019 19:41


....какво му отговори Ердоган /на..Макрон..
пъпешшш@@@ разбрал си и ти от ОТАН музика
то, да не Граовско...
цитирай
3. born - Тъпа Овцо,
22.12.2019 20:04
[quote=saankii]
....какво му отговори Ердоган /на..Макрон..
пъпешшш@@@ разбрал си и ти от ОТАН музика
то, да не Граовско...[/quot e]
Изразявай се членоразделно, да не заиграе хворостината по дебелия ти /виснал/гъзиняк...
Колко пъте те съветва КВГ да не злоупотребяваш с долнокачествен ефтинджийски алкохол ?
ПП. "Патиците не бива да употребяват въобще алкохол- и без това са достатъчно тъпи." /Сентенция от "Избрани мисли на Великия мъдрец Борн"- том 4, гл. 12, стр. 22, ал.12

цитирай
4. born - Source :
22.12.2019 20:08
https://inforuss/frantsiya-prosit-rossiyu/?tm_source=24smi&utm_medium=cpc&utm_term=10949&utm_content=2595262&utm_campaign=14153
цитирай
5. saankii - не си по темата,Пъдарюю, Ст Газорски ))))
22.12.2019 20:12


3. born - Тъпа Овцо,
20:04
цитирай
6. born - 3. born - Тъпа Овцо, 20:04 Нещо ...
22.12.2019 20:31
saankii написа:

3. born - Тъпа Овцо,
20:04

Нещо против ли имаш, Тъпа Овцо ? Няма проблем да те наричам "Умна Овцо"...
Все Овца...
цитирай
7. ednalady - ....да го напиша на френски, може и да го разбереТЕ..
22.12.2019 22:02

..какво отговори Ердоган /на..Макрон.
цитирай
8. born - Напиши го на арабски,
22.12.2019 22:42
ednalady написа:

..какво отговори Ердоган /на..Макрон.


та да те разбере цяла Европа...
ПП. Изключително Умна Овцо !
цитирай
9. saankii - bravos, дедушка..май ,ще се разберем на конец /на сибирский))))
22.12.2019 23:07
"Was sagt er? 'Die Nato ist hirntot'." Erdogan ging Macron persоnlich an:
"Lassen Sie erstmal Ihren Hirntod ueberpruefen."
Macron hatte den Einmarsch der Tuerkei in Nordsyrien kritisiert.

цитирай
10. born - Е, Бабушка, та какво като е казал Ердо на Макрон...
22.12.2019 23:21
saankii написа:
"Was sagt er? 'Die Nato ist hirntot'." Erdogan ging Macron persоnlich an:
"Lassen Sie erstmal Ihren Hirntod ueberpruefen."
Macron hatte den Einmarsch der Tuerkei in Nordsyrien kritisiert.

Колко пъти да ти повтори КВГ : като не можеш да пиеш - недей да пиеш, защото накрая ще изпаднеш след мозъчния ступор в мозъчен запор /струва ми се, че вече си достигнала това много специално състояние.../, aptal koyun- пардон- koyun akilli ...
А Ердо говори с бабаита не на немски, а на турски и му казва:"NATO beyin оlumunde, ibne.!
цитирай
11. born - ПП.
22.12.2019 23:58
В превод понятието "бабаит" означава мъж, който мандръса баби...
цитирай
12. nedovolen - На времето съм срещал французи. ...
23.12.2019 08:08
На времето съм срещал французи. Изглеждаха по-иначе. Сега вече изглеждат така. Българският фермер е велик, да претрепе френски командоси.
:)))
цитирай
13. born - На времето съм срещал французи. ...
28.12.2019 19:02
nedovolen написа:
На времето съм срещал французи. Изглеждаха по-иначе. Сега вече изглеждат така. Българският фермер е велик, да претрепе френски командоси.
:)))

Въобще не си поплюваме, Ники ! И разните му педали трябва много да внимават с нас...
ПП. Визирам и тукашните, родните педали ...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: born
Категория: Забавление
Прочетен: 4603943
Постинги: 1320
Коментари: 11706
Гласове: 20360
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031