Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2017 11:56 - Пенсията — възрастта на любовта
Автор: born Категория: Забавление   
Прочетен: 2709 Коментари: 11 Гласове:
8

Последна промяна: 26.10.2017 21:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

Пенсията — възрастта на любовта

Сексът при пенсионери: "Любовта сред възрастните е твърде актуална"

Поразителна статистика и нови увлечения при възрастните хора

В Европа е на мода антиейджинг (от англ. age — возраст) — движение срещу ейджизма, отричащ  привързаността към определени събития  и постъпки над определена   възраст — например, след 70-те да се жениш е тъпо и срамно, да родиш трябва до 40, да носиш мини е уместно до 30 и т.н. Европейските пенсионери, като най- материално защитена, независима и притежаваща свободно време част от населението, видяха в това дискриминация по възрастов признак и победиха! И сега това, над което не се  смееха само от вежливост (70-годишна хубавица в мини или 80 годишни младоженци), стана правило. А доколкото европейската мода сега стига до нас много бързо, знайте: при пенсиите животът започва сега: и творческия, и половия.

image

Фото: featureshoot.com

Пенсионери от всички страни, обединявайте се!

СПРАВКА :

Ейджизъм е дискриминацията, осъществявана от едни възрастови групи по отношение на други възрастови групи. Терминът е въведен през 1969 год. от американския геронтолог Робърт Бътлър, считащ, че вкорененото сред младежите неприемане на старостта е проекция на личния страх от остаряването като символ на заболявания, безпомощност и близък край. Бътлър е считал, че ейджизма е особено засилен в САЩ, наричаща се страната на «младите и енергичните». На американското разбиране той противопоставял японското, където е традиционно почтителното отношение към възрастните.

Измислен от феминистките, антиейджинга леко покори Европа на вълната на модата на вещи от “бабиния гардероб”. Модните дизайнери дадоха рамо на  явлението първи, тъй като отмяната на възрастовия ценз в модата разшири тяхната аудитория. И желаното от феминистките «равенство на всички възрасти в потреблението на модни новости» също им е изгодно. Не случайно Донатела Версаче в края на септември, показвайки  своята  нова колекция на Миланската седмица на модата, пусна на подиума звезди на 90-те — 51-годишната Синди Кроуфорд, 49 годишната Карла Бруни-Саркози, 48 годишната Хелена Кристенсен и 47 годишните Наоми Кембъл и Клаудия Шифър. Техният неувяхващ  вид стана не само символ на ренесанса на модата от ония години, когато те бяха на върха на славата, но и послание към антиейджизма: «Следиете за себе си и новостите в модата и старостта ще отстъпи, тъй като тя е само в нашите глави».

Нагледно доказаха тържеството на антиейджизма миланските улици по време на Седмицата на модата, хит на която станаха именно «пенсиите». Колкото по- смело, ярко и интересно е облечен миланския минувач, толкова повече са му годинките. Младите предпочитат по всекидневен стил (джинси, маратонки, фланелки, яке), което отразява начина им на живот — печелене на пари, разходки на децата  и т.н. А възрастните вече са заслужили средства и време да бъдат елегантни и в крак с модата и сега  отстояват  своето право да не бъдат подложени на подигравки за това.

На миланските «пенсии» това вече им се случва: «лайфстайлът» им е величествено-разпуснат, а дрехите - изрядни. В околните те предизвикват неподправено умиление- ами нали всеки един ден ще прехвърли тревожната половинвековна граница. Та ето ги и поседнали италианските бабета и дядки в кафето с аперитиви посред бял ден.

В Европа вече са привикнали с младоженците над 60, които или са чакали да пораснат децата/внуците, за да се съберат с истинската любов, или са спестявали пари за доволна безбедна старост  и сега са  готови за нов меден месец. В много страни се откриват «университети на третата възраст», където се приемат кандидати само от 50 нагоре. Това е деликатна форма за предоставянето им на площадки за запознанства  и общуване в процеса на посещения на лекциите, всякакви клубове по интереси и безкрайни «студентски» вечеринки.

...

От Венеция в края на септември тръгна първия в историята секс-круиз, организиран от мексиканска туристическа фирма: от 690 билета 80% ангажираха пасажери над 40 години. image

Фото: featureshoot.com

...

Специалистите-геронтолози, изучаващи социалните, психологически и биологически причини за стареенето и начините за преборване на този процес, считат, че поведенческите проблеми при техния контингент започват, когато се почустват отпаднали от живота. По тяхно мнение, подобен скандален начин на живот почти не е характерен на европейскимте възрастни хора по силата на «вписването» им  в социума, а по-често се наблюдава при американциите, тъй като зад океана има завоалирано под формата на загриженост недоверие по отношение дееспособността на възрастните хора.

В пенсия американците от двата пола излизат на 67 години, при което властите искат да вдигнат летвата до 70 год. Заради растящата продължителност на живота. Тоест човек на 50–55 години по американските мерки още е млад и е далеч от пенсиониране. А щом само пенсионерът получава своето доста щедро възнаграждение за отработеното, държавата започва да се грижи за него- най-често изпълнявайки молбата на неговите близки. За пример: никой не може да забрани на 85-годишен  гражданин на САЩ да се ожени за20 годишна девойка. Но роднините на жениха преди сватбата могат да изразят безпокойство дали е наред с главата и да изискат консилиум от лекари и юристи, които държавата  им предоставя. Този консилиум и произнася присъда дали младоженецът отива под венчило по своя воля или се дължи на лошото му самочуствие. Ако може да се вярва на  местните жители, в някои щати процедурата на бракосочетанието за пенсионери се усложняетсява в частта на регулиране  разделянето на имущества при развод. По форма това са задължителни предварителни консултации с психолози и юристи с цел оказване помощ да се сключи брачен договор, предпазващ двойката от внезапно коварство един спрямо друг. А в същността си това унижава възрастните младоженци, на които се дава да разберат, че по такъв начин се проявява недоверие спрямо тяхната адекватност.

Има ли секс след  пенсионирането ?

Геронтологическите изследования свидетелствуют, че след 50 годишна възраст секс практикуват няколко пъти в седмицата 24% от мъжете. А 20% от мъжете редовно се  занимават със секс… след 85 годишна възраст! Жените на възраст 50+ практикуват секс по рядко от мъжете, но не от нежелание, а защото се стесняват да си търсят   партньори.Всичко това става  на фона на масовия отказ от секс при по- младата част от населението. Ако мъжът и жената след след 50 не страдат от някакви тежки заболявания (а дребни възрастови болежки имат всички), то причината за отказа от секс може да се намира само в главата. Даже след 80 год. В средностатистическия мъж се изработва  примерно 60% от това ниво на тестостерона, което е било при него на млади години. При това, пенсионирайки се по възраст мъжете  престават да нервничат и се уморяват на работа и посвещават повече време на здравето си и подържането на добра форма. А болшинството жени споделят, че именно след 50 секса започва по-истински да ги радва: изчезва необходимостта от предпазване, стабилизира се хормоналния фон и настроение настроение на жената.


http://www.mk.ru/social/






Тагове:   забавление,   пенции,


Гласувай:
9



1. kvg55 - born,
26.10.2017 12:13
У нас повечето пенсионери са в незавидно материално положение и сексът им е радост и утеха.
цитирай
2. pvdaskalov - * 1 *
26.10.2017 17:57
Постингът ти ми хареса, Стефчо. Много е актуален, но виж там да подобриш дясната част на текста, та кефът от него да е пълен. Знам, че не си виновен. Навярно техническа някаква грешка, но предполагам ще успееш да я отстраниш.
По неволя и аз се числя към пенсионната възраст, но и през ум не ми е минавало, че трябва да се съобразявам с нея. Мозъкът ми ражда фантастични идей като на млади години, но с тази разлика, че ги забравям след 5 минути. А очилата си търся по 30 минути. Накрая се отказах от тях. Нима маймуните, от които казват, че сме произлезли, носят очила? Сега всички булки ми изглеждат красиви...
Поздрави в къщи от нас.
П и е р
цитирай
3. born - У нас повечето пенсионери са в не...
26.10.2017 21:02
kvg55 написа:
У нас повечето пенсионери са в незавидно материално положение и сексът им е радост и утеха.

Така е , но втората част е за който го може.
цитирай
4. born - Здравей, Пиер !
26.10.2017 21:12
Тези фалове с дясната част се получават от снимките, чийто формат може да се редактира и се адаптира към размера на редовете, но от администрацията явно са решили да се редуцира личния състав на блогАРЕТО, като им се създадат доста затруднения. Не че проблемът, който е чисто технически е нещо кой знае какво, но трябва да загубиш време, а времето е нещо ценно, което не трябва да се губи за празни операции. Това е положението. Снимките трябва да се редуцират до размер около 450-460 пиксела хоризонтално и тогава да се публикуват. Не ми се играе сега - за следваяия ще го имам предвид.
Хубава вечер и поздрави за Лида. И аз се ангажирам със строителни глупости, заради което ограничавам присъствието си тук. Пенсионерски му работи.
цитирай
5. planinitenabulgaria - Постингът Ви, Другарю стефаН, стана причина да отворя масива с данни за Вас в Центъра..
26.10.2017 23:16
На страниците за предбрачни връзки и на страниците за извънбрачни връзки Вие нямате нищо вписано от оперативните работници, които следят изявите Ви. Точно Вие ли трябва да пишете на тази тема? На Вас не Ви е известно, но в Русия, където всичко се прави за човека, за здравето на жените се полат неимоверни грижи, поради което те узряват яйцеклетки до възраст 70 години и повече. Колко случаи има, когато възрастни мъже се "посмеят" след няколко бутилки водка с някоя такава, а тя после ги съди за издръжка.
Тази тема е подходяща за Товарищ валериЙ венцьеВ, на когото страниците, останали празни за Вас, при него са недостигнали и са пронумеровани и прошнуровани от оперативния му работник десетки нови. А ккакви ги върши като пенсионер само човек с моята парола за теглене на информация знае.
Подбирайте си теми, по които сте компетентен е препоръката ми към Вас като човек с по-голям жизнен опит от Вашия.
цитирай
6. born - И аз имам препоръки към ВАЗ,товаришч Коста
27.10.2017 18:10

цитирай
7. rosiela - Коста,
27.10.2017 23:17
от цялата работа не разбрахме дядо Бо по коя мадама си пада или по няколко накуп?! Това е интересното, но той мълчи като партизан на разпит.
цитирай
8. kvg55 - born,
28.10.2017 00:01
born написа:
kvg55 написа:
У нас повечето пенсионери са в незавидно материално положение и сексът им е радост и утеха.

Така е , но втората част е за който го може.

Българинът винаги го може!
цитирай
9. born - от цялата работа не разбрахме дядо ...
28.10.2017 12:39
rosiela написа:
от цялата работа не разбрахме дядо Бо по коя мадама си пада или по няколко накуп?! Това е интересното, но той мълчи като партизан на разпит.

Определено трябва да си наясно, че не си падам по подобни на баба Ро мадами. А и да назовем баба Ро мадама е твърде пресилено. Има много точен термин в турския език - гимя.
цитирай
10. born - У нас повечето пенсионери са в не...
28.10.2017 17:50
kvg55 написа:
born написа:
kvg55 написа:
У нас повечето пенсионери са в незавидно материално положение и сексът им е радост и утеха.

Така е , но втората част е за който го може.

Българинът винаги го може!

Е, така е, но с малки изключения. Гей агитката например. Още повече навремето бай Тошо бе заявил категорично : "Може всякакви да сме били, но по мое време в ЦК и Политбюро педерасти нямаше."
цитирай
11. born - За незнаещите :
28.10.2017 18:00
"гимя" - значи : Попосу буйюк шишманъ кадин. Ама - Poposu bуйюк бир гьот.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: born
Категория: Забавление
Прочетен: 4600553
Постинги: 1320
Коментари: 11706
Гласове: 20360
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031