Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.07.2017 21:30 - Углавно дело срещу Порошенко
Автор: born Категория: Забавление   
Прочетен: 1039 Коментари: 4 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  “Сега той самият е изменник.”  
image

Печорският районен киевски съд задължи СБУ /Службата за безопасност на Украина/  да възбуди углавно дело срещу президента Петро Порошенко. Украинският политик Владимир Олейник в ефира на радио Sputnik изрази становище, че Порошенко попадна сам в капана, който   подготвяше за своите опоненти.

Новината съобщи във Facebook и екс-замначалника на Генпрокуратурата Ренат Кузьмин.

Делото ще бъде възбудено по обвинение в държавна измяна.

Кузьмин утвърждава, че Порошенко през периода 2013-2017 година чрез принадлежащата му липецка фабрика Roshen е финансирал руската армия, "с която той, по собствените му думи, воюва  в Донбас като Върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Украина".

image


По думите на  Кузьмин, тогава спецслужбите са  отказали да се занимават с разследването, като са се позовали на това, что работата на фабрика Roshen в Русия не е била забранена от  Украина.

Roshen е един от най-големите в света  производители на сладкарски изделия, произвеждащи 450 хиляди тона продукция годишно. В корпорацията  влизат фабрики в Украина, Литва, Унгария и Русия.

 

Порошенко, издигайки кандидатурата си на изборите за президент на Украина през 2014 год., обеща тогава в случай на победа да продаде своя главен актив, но засега това не се случи. През април производството на липецката фабрика бе спряно по "политико-икономически причини", започнаха съкращения на персонала.


"Има такъв израз: змия, захапала опашката си. Отнася се за Порошенко. Каквото посееш - това и ще пожънеш: в капана, който Порошенко подготви за своите опоненти, упреквайки ги в това, че техните предприятия работят  на териториите на (самопровъзгласените) ДНР и ЛНР и финансират ополченците, той логично попадна. Сега самият той се явява изменник и  трябва да отговаря за това", – заяви Владимир Олейник.

Той отбеляза, че решението на Печорския съд е изисквало определено мъжество.

"... Печорският съд, нямайки друг изход, в края на краищата изпълни закона. Това е мъжествено решение на съдиите. Мисля, че ще бъдат  приложени репресии, че са посмели да постановят решение срещу Порошенко", – счита Владимир Олейник.

Той предполага, че делото предварително е обречено на безперспективност.

"Перспектива не виждам реална, тъй като в генерална прокуратура  стои скъпия кум Юрий Луценко, който няма да  допусне развой", – заключи украинския политик.


https://ria.ru/






Тагове:   петро,   Украина,


Гласувай:
7


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. planinitenabulgaria - Нали поумнявам с всеки измиинат ден, задавам си един въпрос:
27.07.2017 21:55
Защо ли честотата на изяви на няколко нетови изявявача зависи от цената на суровия петрол? Колкото по-висока е цената, толкоз повече се изявяват, ако пък цената падне много, никакви ги няма...
Трьябва да има нещо!
цитирай
2. born - Безспорно има всякакви зависимости.
27.07.2017 22:08
Най-ярката е тази, че самотноto бродене по бърдата довежда до психически депресивни регресии, проявяващи се като маниакални перверзии за величие и грандомански изцепки. Ave, Caesar !
цитирай
3. kvg55 - Мисля, че цялата фашистка клика в ...
28.07.2017 01:46
Мисля, че цялата фашистка клика в Киев ще завърши със самоизяждане. Прочетох, че Порошенко отнел украинския паспорт на Саакашвили, който беше губернатор на Одеска област и когото чакат в Грузия да го съдят.
Лека нощ!
цитирай
4. born - Мисля, че цялата фашистка клика в ...
29.07.2017 00:28
kvg55 написа:
Мисля, че цялата фашистка клика в Киев ще завърши със самоизяждане. Прочетох, че Порошенко отнел украинския паспорт на Саакашвили, който беше губернатор на Одеска област и когото чакат в Грузия да го съдят.
Лека нощ!

Логично е подобна разнородна клика да се бори "всеки срещу всеки" в името на властта на всяка цена. А властта всъщност е "бизнес"- "усвояване" на паричните потоци, наливани от "демократичния" Запад. Лека да е нощта !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: born
Категория: Забавление
Прочетен: 4602139
Постинги: 1320
Коментари: 11706
Гласове: 20360
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031