Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2016 14:26 - Що е логика и има ли почва тя у нас ?
Автор: born Категория: Забавление   
Прочетен: 1652 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 02.07.2016 16:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

      Ло́гика (др.гр. λογική — «наука за правилното мислене», «способност към разсъждение» от др.гр. λόγος — «разсъждение», «мисъл», «разум») — раздел от философията, нормативната наука за формите, методите и законите на интелектуалната познавателна дейност, формализирани с помощта на логическия език. Доколкото  знанието е получено с разум, логиката също се  определя като наука за формите и законите на правилното мислене. Тъй като мисленето се оформя чрез езика във вид на разсъждения, частни случаи на което се  явяват доказателството и опровержението, логиката понякога се определя като наука за начините на разсъждение или наука за начините за доказване  и опровержение. Логиката като наука изучава методите за достигане на истината в процеса на познание по непосредствен път, не от чувствения /емоционалния/ опит, а от знания, получени по- рано, затова също така може да се дефинира и като наука за начините за получаване на  знание, основано на изводи.

        Една от  главните задачи на  логиката е да определи, как да се дойде до извод от  предпоставки (правилно разсъждение) и да се получи истинско знание за предмета на размисъл, за да може в дълбочина  да се навлезе в нюансите на  изучаемия предмет на  мисълта и неговите съотношения с другите аспекти на разглежданото явление.

https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D0%BA%D0%B0

     Съществуват няколко вида логични умозаключения, които условно могат да се дефинират като странни, неграмотни, манипулиращи или просто чудни.
      Вярно е, че нетът е средище на ненадеждна или съзнателно изкривена информация, но чак пък толкова ?
    

35. angpiskova - Бай Венци, като избиете фашистите ...
11:46

yoan2015 написа: Бай Венци, като избиете фашистите откъде ще цоцкате при положение, че вече го няма и златният резерв? Да добавя - откъде разни вълци ще си купуват моторите и кой ще им дава идеи за облекло и поведение?
     Логиката на един подобен въпрос е очевидна с безпрекословния си наложителен извод. Изводът на извънредно логичната Читателка на новини е без коментар. По принципите на сравнителната логика, след като Путин купува моторите на "Нощните вълци", е безкрайно лесно да направим извода кой купува моторите на американските рокери - несъмнено Обонго. По същата логическа постройка: Меркел-на германските, Камерън на английските, Оланд- на френските и т.н. Що се отнася до моторите на българските рокери има известно нелогично несъответствие дали този дарител е Роси или Бойко.
      По отношение идеите за облекло и поведение не съм достатъчно компетентен, тъй като малкото ми име не е "Журналист".


    Сентенция : "Журналист - човек, който не разбира от нищо, но дава акъл и мнение за всичко." .  
   
/Сентенцията  е на великия мислител Борн./


 


 






Гласувай:
7


Вълнообразно


1. pvdaskalov - * ! *
02.07.2016 21:35
Стефчо, хем говориш за ЛОГИКА, хем не връзваш двата края. Ми онова очилато момченце отиде в Брюксел на богата хранилка, за да купува мотори на българските рокери. Нима не помниш как се подхилкваше хитро, хитро и се целуваше с когото му падне, само и само да може да купува мотори за нашите рокери?!
Извинявай, че съм толкова прям, но веднъж се качих на едно ИЖ-е и щях да се пребия...
Бъди жив и здрав! И ако не ми харесваш коментара, НЕ СЕ СЪРДИ НА СВОЯ ПРИЯТЕЛ, А НА КЕНЧЕТО "ЗАГОРКА". МИСЛЯ, ЧЕ Е СЪБОТА ВЕЧЕР.
Видиш ли как ни влияете вие, старозагорци?!
Бъди жив и здрав!
П и е р
цитирай
2. born - И на теб желая здраве, Пиер !
03.07.2016 12:35
Снощи се хванах да гледам до 1 ч. мача и не съм погледнал тук. Да ти е сладко кенчето. Бях забравил за очилатата лисунгерска мордичка на онова момченце, дето си гледа кефа в Брюксел и неговите рокерски изцепки. Хората от тази категория са готови и задника си да дадат, само и само да ползват симпатиите на дебилите, които са им избиратели и фенове. Ей това не мога да приема и осмисля. Май е прав Боко, когато говори за некачествен материал. Боклук има навсякъде , както и в Русия. Но неистовата злоба и ненавист към Русия, както и към която и да е друга нация, не мога да приема за нещо нормално.
Радвам се, че старозагорци чрез вълшебното питие влияе така позитивно на всеки нормален човек. Въпреки че качеството на питието за мен се влоши, т.е. унифицира. Искам да кажа, че онова качество от края на 70-те години вече го няма. Същото се отнася и до Шуменското. Но когато са добре изстудени в тази жега кой ти гледа качество !
Живи и здрави! В Калофер ли сте вече ?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: born
Категория: Забавление
Прочетен: 4605613
Постинги: 1320
Коментари: 11706
Гласове: 20360
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031