Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.05.2016 13:59 - Как се пресолява манджа.
Автор: born Категория: Забавление   
Прочетен: 6486 Коментари: 22 Гласове:
25


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
            Кулинарните мастери са наясно и винаги предупреждават неуките мераклии, че прекаленото количество подправка прави манджата негодна за консумиране.
            Тази максима обаче е извън полезрението на журналяшката тълпа, която с неистов апетит се нахвърли на новината, че Поли Генова СПЕЧЕЛИ 4-то място на евровизионата вакханалия, която е всичко друго, но не и конкурс за музикални произведения и изпълнители. Не мога да си представя каква чудесия щеше да последва, ако Поли бе спечелила първото място ?! То не бяха хвалби, то не бяха интервюта с всякакви капацитети от територията и булгармигрантите, то не беше гордeeнe за Bulgaria, тази Bulgaria, в която куцо и сакато, сляпо и глухо пее на поразия на всякакви конкурси .
            Тук е мястото да отправим критика към премиера , че не прати правителствен самолет да докара обратно прославилата се !
            В интерес на истината Поли е една много добра певица. Този факт не може да се оспори, нито коментира некоректно. Но певицата пее песни, които се пишат от композитори и се представят от маса шебеци като дизайнери, стилисти, редактори, хореографи и др. маймуняци, които са в състояние да превърнат един нормален певец / като Миро например от предишно участие / в шантав клоун с пера, крила и други подобни перверзни атрибути, които съвсем размиват това, което пее. Полито в сегашния случай бе с някакви доста странни одежди, които някому вероятно са се харесали.
            Но всичко това си е чиста суета, тъй като акцентът не пада върху музиката, пеенето или текста.
            И оценяването също.
            Критерият е масовостта на гласуващите, а не компетентността им. И то не на музикален принцип, а на национален ?! Дали Полито не пя някаква българска народна песен ? На английски естествено.
            И още нещо. Вероятно съм доста слаб в географията, след като Австралия участва в този "конкурс". Че и печели призово място. А първото е на изпълнителка от Украйна - татарка/украинка с песен за гоненията на татарите от не къде да е, а от Крим преди 70 години.
            Ще видим какво ще се получи, когато Китай и Индия бъдат включени в европейското евровизионно пространство !




Гласувай:
26


Вълнообразно


1. born - Който прасна минуса е редно да се ...
16.05.2016 15:03
Който прасна минуса е редно да се мотивира. Но негова си работа.
цитирай
2. kvg55 - Как си изригнал възмутено. Имаш ...
16.05.2016 15:13
Как си изригнал възмутено. Имаш основание. И мен ме дразни пеенето на българи на английски. Наистина много пеем, но ми се струва, че вече нямаме добри композитори, които да напишат подходящата за първото място песен.
А гласуването на журитата си беше политическо. На част от публиката също.
Всяко нещо има ограничено време на живот. Евровизията също е към краят си.
цитирай
3. born - Преди малко, Краси, слушах по БНР едно доста тъпо предаване за музикална класация.
16.05.2016 16:58
Умряла работа ти казвам, Приятелю ! На първото място се кипри фараонката Лили с някаква песен, която по нищо не се различава от всичките й останали песньовки. На второто е Полито с евровизионската песничка. Останалото е разни впедерастени младежи, които пеят като превзети гейчета и всичките им изпълнения са такива, че не можеш да ги различиш един от друг / една от друга , може би?/. Голямо пеене пада ! Чудя се що за хора са гласуващите и имат ли хабер от музика и акъл в манерките. Поздрави.
цитирай
4. born - http://valsodar.blog.bg/lichni-dnevnici/2016/05/16/gei-viziia-parad-na-tolerstite.1451853
16.05.2016 17:35
Позволявам си и по-горе посочената препратка като потвърждение на написаното от мен.
цитирай
5. planinitenabulgaria - Едно пояснение:
16.05.2016 18:31
Татарите са етнически българи, преди векове завладяни от турците, които превземат Крим. После те са ислямизирани, но е променен и езика им, както правят испанците и португалците. Българската кръв обаче си е в тях. По-късно ги завладяват руснаците. Опитите им да се отърват от тях през 1943 г. завършват трагично, знаем какво направи после Сталин с тях, нашите етнически събратя.
Цитирам един джуревец, най-известният, Догана. Джуревецът е помияр, смес от циганин и някакъв друг етнос. Майка му е етническа българка, татарка, баща му е циганин. Той се води защитник на правата и свободите на турците в България, пишейки се турчин, след като е джуревец, същевременно е най-първото мекере на Путин в България, наричан агент Сава, след него в тази йерархия е агент Гоце.
Поради тези причини написах преди време постинг за Конкурса "Чайковский" и руската мафия. Имам мнение и сега за г/жа Поли, но запазвам компетентно мълчане. Достатъчно написах за агентите на Путин в музиката, най-първият от които е агент Гергиев. Вероятно играл в играта "Литвинов".
Лошото , че в криворазбраното ни пазарно време на пазарен принцип вече со оценяват и музиката и жените и най-четените в нета. А няма ли мисъл и чувство, няма изкуство.
цитирай
6. kuschel - Пълен идиот. Ръси тъпотии като л...
16.05.2016 18:55
Пълен идиот. Ръси тъпотии като лайномет.
цитирай
7. born - Отказвам да рекоментирам.
16.05.2016 21:35
Къде мога да се сравнявам ... Но наистина не знаех, че Поли е путинистка агентка . Моля да бъда великодушно извинен. Човек не може да е компетентен по всички въпроси. Е, има такива гении като някои тук, но аз не съм от тях. Кusura bakmayin.
цитирай
8. rosiela - Моето мнение.
16.05.2016 22:49
С извинение, чене притежавам " интелигентния" речник на господин Кушел, ще добавя и своето мнение. Поли наистина беше в абсурдни одежди, но е добра. Няма значение, че пее на английски, тя е на международен конкурс. И песента й не беше лоша. Има различни видове класации и това, че се определят от публиката, не намирам за минус. В крайна сметка изкуството е за публиката. Песнопойците в България са много, дал Бог, не е тема за критика, а за възхита.
А първото място се даде за силната песен, отразяваща една човешка драма, който не го е почувствал, жалко за него, не за песента.
цитирай
9. born - Rosiela, с уважение към Вашата позиция ще ви задам въпрос :
16.05.2016 23:09
Чалгата изкуство ли е ? Питам, защото казвате, че изкуството е за публиката. И следва резонния въпрос: кое е туй нещо, което считате за изкуство ? Ще ми е интересно да чуя отговорите на въпросите, които Ви зададох.
цитирай
10. rosiela - Отговор на въпроса.
16.05.2016 23:25
За всеки влак си има пътници. За нивото на всяка публика - песни. Това не е чалга - конкурс, респективно няма чалгализирана публика, а тя трябва да се изрази какво й харесва. Подкрепям подобни конкурси.
цитирай
11. wonder - Относно присъствието на Австра...
17.05.2016 00:31
Относно присъствието на Австралия:
През 1770 г. източната половина на Австралия е обявена за владение на Великобритания.
Въпреки многообразните промени през вековете, през 1999 г. се провежда референдум за държавното устройство и управлението на страната и австралийците избират да останат в състава на Британската общност. Държавен глава на Австралия е кралицата на Великобритания.
И в този смисъл в Евровизия участва... Англия. ;)))
цитирай
12. kuschel - Уондър, това обяснение е малко нали ...
17.05.2016 07:02
Уондър, това обяснение е малко нали разбираш... То, тогава с още по-голяма сила трябва да обявим и двумилиардна Индия за европейска държава и Хонг Конг и Макао, които до скоро имаха същия статут като Австралия и Нова Зеландия. Чиста демагогия.
Розиела, всяка седерунгелка е ясна само от две думички. Щом зарони крокодилски сълзи за фашистките помагачи е ясно колко пари струва. Всичките седесари сте един дол дренки и плачете за бой. Ако си свалиш капаците за секунда, прочети нещо за черкезите-татари и за геройствата им, пък тогава реви ако искаш и с цяло гърло. Аман от лицемерни идиоти!
цитирай
13. zaw12929 - " КОЙТО ПЕЕ ЗЛО НЕ МИСЛИ!&q...
17.05.2016 07:10
" КОЙТО ПЕЕ ЗЛО НЕ МИСЛИ!" , ОСВЕН, АКО СА ГО ПРАТИЛИ НА ЕВРОВИЗИЯ СЪС ЗАДНИ МИСЛИ... И ТУК НЕ ВИЗИРАМ ПОЛИ, А ДЖАМАЛА... НА ЕДИН МУЗИКАЛЕН КОНКУРС, КОИТО ПРЕВРЪЩА ЛИБЕРАЛИЗМА И ВЪВ ФАШИЗЪМ...

ПОЗДРАВ ЗА МЪДРИЯ АНАЛИЗ!
цитирай
14. kuschel - Ето я истината, сълзливи лицемери.
17.05.2016 07:48

Румен Денев

Татари, чеченци, ингушети, украинци.... Наедно с криминалният контингент от целият СССР по онова време съдейства на нацистите! Възприемат нацистката кауза като своя освободителна... Ловък и маниполативен тип е Гьобелс! Нашироко участват в наказателните бригади на Вермахта, повсеместно докъдето се допрат трева след това не никне! Доста са случаите при които нацистите влизат в дадено селище след колаборационистите и направо занемяват от ужас! Днес наследието на черната кръв се прави на приятно разсеяно и танцува, пищи и се жалва като бита кучка, обилно сълзейки само за онази част от истината, удобно обслужваща само и единственно нейние интереси. Конюктурата го позволява! Европа е собственност на крупният американски бизнес, а Великобритания е тяхната майка и двете наследници на Елизабетовата максима, че Англия няма вечни приятели и неприятели, Англия има вечни интереси! Люшкайки се между 2 борси - лондонската (суровината) и Уолстрийт (финансовата), подопечните и уж суверенни държави продължават да изпълняват гнусни поръчения превръщащи уж културни мероприятия в поле за изява на болнави реваншисти.... Тъпо и даже много тъпо щото въпросната 44 та е година на съветската , а не на руската власт, а татарите в Крим са пособници на нацистите, тоест заслужили са си съдбата.....
цитирай
15. rosiela - До господин Кушел
17.05.2016 11:08
kuschel написа:
Уондър, това обяснение е малко нали разбираш... То, тогава с още по-голяма сила трябва да обявим и двумилиардна Индия за европейска държава и Хонг Конг и Макао, които до скоро имаха същия статут като Австралия и Нова Зеландия. Чиста демагогия.
Розиела, всяка седерунгелка е ясна само от две думички. Щом зарони крокодилски сълзи за фашистките помагачи е ясно колко пари струва. Всичките седесари сте един дол дренки и плачете за бой. Ако си свалиш капаците за секунда, прочети нещо за черкезите-татари и за геройствата им, пък тогава реви ако искаш и с цяло гърло. Аман от лицемерни идиоти!


Къде ще се сравним с "интелектуалец" като вас. Има една интелигентска: и сто години да живееш, не можеш да дорастеш до простотията. Поздрав. Не ме трогвате.
цитирай
16. born - Ойропейски благодарности на коментиращите.
17.05.2016 18:30
Не бива да стигаме до обиди, когато становищата ни не са еднакви. При положение, че Австралия е била част от Великобритания, сравненията с Индия и други страни са съвсем закономерни и логични. Но ето че сами стигнахме до извода, че евровизията е един политически , а не музикален конкурс. Затова пиша въпросния конкурс с малка буква. Що се отнася до татарите, според някои съблогъри те са българи. Аз пък си мисля, че са доста по-близо до цигани, според съблогърите и циганите имат българско самосъзнание. Когато им отърва. Иначе си остават мангали. Поздрави на всички и благодаря за дискусията.
ПП. След като повърхностно прослушах ойроконкурса, останах с впечатлението, че наистина като че ли Поли е най-добрата и то не заради произхода си, а просто заради това, че е надарена с глас и талант. Това не може да се каже за песента, която пя, която трудно може да се различи вокално от останалите класирани напред.
цитирай
17. born - За всеки влак си има пътници. За н...
17.05.2016 18:37
rosiela написа:
За всеки влак си има пътници. За нивото на всяка публика - песни. Това не е чалга - конкурс, респективно няма чалгализирана публика, а тя трябва да се изрази какво й харесва. Подкрепям подобни конкурси.

Хубаво е да се подкрепят всякакви конкурси. В края на краищата за всеки влак си има пътници. Но не ми отговорихте що е изкуството, пък и вече не е необходимо. За известно сведение: може би не Ви е известно, че и Горан Брегович чалгализира музикалното пространство. Но никой не го нарича чалгаджия. Просто защото и чалгата се явява до известна степен изкуство. Но за целта трябва да си наясно що е изкуство. Поздрави за подкрепата на всякакви конкурси.
цитирай
18. pvdaskalov - * ! *
18.05.2016 11:12
Извинявайте, дами и господа, но не мога да говоря със сериозен тон за нещо, което беше Парад на светлините, на светлинните ефекти. Измориха ме. И бях сигурен, че нашата представителка с най-семплата атракция ще бъде между първите. Но, Боже, когато й видях тоалета и хореографията да си разтваря колената, когато светнаха белите петна на бедрата й и заприличаха на шалвари, доста се засрамих. Поли пее добре, Поли говори английски перфектно... Тя беше великолепна водеща на Детската евровизия. Не може една изпълнителка, която познаваш и от други изяви, да не те трогне дори тогава, когато песента й не е от световна величина. На мен тя ми въздейства, както Уитни и Джулия на екрана. И не трябва да си помрачаваме доброто настроение с крайни изказвания. В Калофер нямах телевизор, за да видя развоя на конкурса, но ако на първо място е украинката, то заради светлинните ефекти и това невероятно "дърво на живота" е напълно заслужено. Впечатленията ми са от предпоследното предаване, не помня кога беше... Та Поли бих прегърнал бащински и целунал по челото, защото тя стана обединител като Стоичков. Но има и един тъжен момент... Представете си колко българи има в чужбина, за да гласуват за изпълнението на своята сънародничка!
Жив и здрав бъди, Стефчо!
П и е р
ПС - Подкрепям идеята да си смениш аватара, макар да не е моя работа. Втората ми идея е да сложиш цедка на коментарите. Като се отвориха вратите на Европа, видя какво стана.
цитирай
19. born - Драги Френд Пиер,
18.05.2016 23:41
Споделям всичко което си написал, за което благодаря. Тия дни ще сменя аватара, тъй като те уважавам достатъчно , за да ти причинявам неприятни възприятия при поглеждането му. Както и на останалите приятели. В момента търся нещо подходящо, което хем да е приятно за приятелите, хем да е респектиращо за не-приятелите.. Що се отнася до цедката, ще си позволя да не те послушам, тъй като идиотските коментари не ми предизвикват негативни емоции, а ме развличат, както едно време селските идиоти са развличали с идиотщините си. Поздрави и се застоявай вече в Калофер- да сме по-наблизо и да се видим. Днес прескочихме до едно село около Кърджали до един приятел-турчин. Голяма красота е там ! Майка му е на 95 години и не знае една дума на български, но с оскъдния ми речник по турски, чудесно се разбрахме. Да е жива и здрава още дълги години женицата ! Ще пусна, когато ми остане време, специален постинг с нейна снимка и снимки от чудесните изгледи към Кърджали. Голяма красота е !
цитирай
20. litatru - Здравейте!
23.05.2016 09:17
Харесах постинга Ви.
Вече нищо не ме впечатлява в "кункурррси"- те!
С нетърпение чаках Поли да си отвори устата. Когато я отвори и запя на английски, затворих телевизора. (Ако имах талант за певица, никога нямаше да се съглася да представям Родината си на чужд език.)
С уважение - Литатру!
цитирай
21. litatru - Здравейте!
23.05.2016 09:17
Харесах постинга Ви.
Вече нищо не ме впечатлява в "кункурррси"- те!
С нетърпение чаках Поли да си отвори устата. Когато я отвори и запя на английски, затворих телевизора. (Ако имах талант за певица, никога нямаше да се съглася да представям Родината си на чужд език.)
С уважение - Литатру!
цитирай
22. born - Харесах постинга Ви. Вече нищо не ме ...
24.05.2016 00:06
litatru написа:
Харесах постинга Ви.
Вече нищо не ме впечатлява в "кункурррси"- те!
С нетърпение чаках Поли да си отвори устата. Когато я отвори и запя на английски, затворих телевизора. (Ако имах талант за певица, никога нямаше да се съглася да представям Родината си на чужд език.)
Напълно съм солидарен с Вас по същата причина !
С уважение - Литатру!

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: born
Категория: Забавление
Прочетен: 4601638
Постинги: 1320
Коментари: 11706
Гласове: 20360
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031