Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2014 23:22 - Който го може, си го може !
Автор: born Категория: Забавление   
Прочетен: 1521 Коментари: 4 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ясно е, защо Лондонското сити предупреди Камеран да не налага санкции на Москва


Докато дрънчаха оръжия и някои се стягаха за война, недолюбваният руски президент Владимир Путин се оказа, че е реализирал истински финансов удар. Затова макар и неофициално някои руски и европейски медии открехват завесата. Оказва се, че през през последните 36 часа Путин и екипът му са разиграли неочаквана финансова операция. Тактическото указание е било „СберБанк” да изкупува "американските пари, тоест акции" с намаление до 30% отстъпка. Последиците от него се оказват феноменални за руската хазна. Така Кремъл надскочи всички спекуланти, които се навъртаха за лесна плячка като ги наказа жестоко. От цялата финансова паника руската държава спечели повече от 14 млрд. долара. Това наистина е 

работа по ноти

Не случайно още този вторник сутринта представители на Лондонското сити предупредиха правителството на Камерън да не се занимават с никакви ограничения към Русия, защото загубите ще са непревидими. Осем часа по-късно във вторник, когато завърши пресконференцията на Путин в Огарьово всички проумяха, финансовия удар на Москва и че всъщност става дума за дълбоко проектиран процес на предвидимостта.

„Войната” в Украйна свърши, следва втора серия с нови подробности. Сега сигурно ще се докаже, че милиционерите и гражданите убити на Майдана в Киев са загинали от едни и същи стрелци и куршуми. Остана да разберем кой ги подготви и кой им плати. Истината ще бъде твърде тежка и жалка за цяла Европа. Сега наред е дипломацията, този път нещата са далеч по-сложни. Остава да разчитаме на Кери и арменския нюх на Лавров, а историята със Сирия вече изглежда като детска градина. Актуални в тази ситуация се оказаха и публикуваните преди 20 дни спомени на бившия министър на отбраната на САЩ Робърт Гейтс. Той е доктор по история на Русия. В мемоарите му се крие главният отговор на Киевската криза. Гейтс отчита като груба грешка на американската политика през последните 7-8 г. да се засяга честа на руснаците в онази териториална близост, която винаги е била в интересите на Москва.

/К.Парамов/


Тагове:   англия,   Украйна,   ЕС,   борси,   крим,


Гласувай:
7


Вълнообразно


1. freeoldmen - Ако всичко е само за пари- бах и живота...
07.03.2014 00:02
Сравнението със Сирия е нечовешко. Да съпоставиш трагедията на един народ с детска игра...жестоко е.
Каквото и да става, трябва да се опитаме да останем хора.
цитирай
2. germantiger - АЙДЕСЪС ЗДРАВЕ и СТИГА С ТИЯ РУСИЯ, УКРАЙНА, ЕС...
07.03.2014 01:18
Хора и режими, които правят Москвич, не могат да надделеят над умение и качество, които правят Мерцедес.

Каквито и "трикове" (реални или нереални) да се родят във фантазията на москалите и техните симпатизанти, не могат да променят разликата в технология между източна Зазка и западно БМВ.

Каквотои да пъчи изтока, просто Булгар-Рено не е и никога няма да бъде Ауди!

...

Какво всъщност казвам:

РУСИЯ ОТДАВНА ЗАГУБИ - ТЯ Е СРИТАНА В ГРАНИЦИТЕ СИ ОТПРЕДИ ПЬОТР ВЕЛИКИЙ И ПРОДЪЛЖАВА ДА СЕ СМАЛЯВА

АКО ЩЕ ДА "БИЕ" В 10 ПОДОБНИ НА УКРАИНСКАТА КРИЗИ - РУСИЯ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПОБЕДИТЕЛ, ПРОСТО ЗАЩОТО СВЕТА ГОВОРИ НА АНГЛИЙСКИ И АМЕРИКА БИ В "100 ВОЙНИ", А ЕВРОПА ЗАЛЯ 100 "ПАЗАРА"

Всеки фойерверк руски - днес и утре не може да навакса онова, което се зове - западен валяк десетилетия наред след 1945г.

Радостта от една спечелена победа, НЕ променя изхода от "войната"!

...

Разбира се, всичко е временно - тази епоха е на англо-саксонския запад, ако света го има след 100-200 години - "епохата" в бъдеще може би, ще е другиму.

Това, което сте написали в постинга всъщност няма как да е руски успех, просто защото на краставичар - краставици не може да "продавате", или ако му ги препродадете ще е веднъж - в другите следващи 100 случаи той ще ви купи краставиците, градината и самите вас.

Руската успех е невъзможно,както невъзможно бе САЩ да загуби два пътив Ирак и веднъж в Афганистан - БОЛ НАРОД ВБГ ЧАКАШЕ ЩАТСКА ЗАГУБА,НО ИМАШЕСАМО ЩАТСКИ ПОБЕДИ.

Бол народ в БГ беше убеден, че България - троянския кон на Русия никога няма да влезе в НАТО - България влезе.
Бол народ в БГ НИКОГА не би предположил, че ще има опастност дори Украйна да не е руска - половината ако не и повече - вече не е!

БОЛ НАРОД НИКОГА НЕ БИ ПОВЯРВАЛ, ЧЕ КОМУНИЗМА ЩЕ ПАДНЕ - ПАДНА

Запада отдавна победи и това не е панегирик или "ода"-това е истина (като чук).

...

- всичко е до време и това "чудо" ще мине
- всичко е премислено от едни люде много над мащаб

Имам "усещането", че огромна част от блог.бг се изживяват като

А - руснаци
B - украинци
C - западняци

ЖАЛКО, твърде жалко... но кой съм аз да гледам от високо на избора и хорските страсти и ежби ;)
цитирай
3. germantiger - +
07.03.2014 14:33
И положителното за Русия или както аз виждам една друга истина

"Както е тръгнало" стремежа на запад да се ликвидират физически западните народи вероятно вече е почти необратим... както е тръгнало ако след век има нейде бели и то с "традиционни", здрави народни ценности и светоглед - това може да е единствено източна вропа и най-вече частта в която живеят руснаци (без водката), биха били все още хора, докато в централна и западна Европа, както в южна предполагам ще се ширят "орки".

Отделно от това - Европа без Русия и инвалид - човек без гръб.Русия е последното голямо от европееца като претенция за сила и като ресуср разбира се - всякакъв - териториялен, човешки и друг. (И да не пропусна - най-нежния бял език за мен е руския, макар най-силния да намирам английски, а най-прецизен германски).
цитирай
4. born - Съзнателно изчаках с репликата на ...
07.03.2014 23:21
Съзнателно изчаках с репликата на Вашия първи коментар, но ето че с втория си коментар изказвате едно коректно становище. От преминалия ми почти живот научих едно съществено нещо : че нещата не са само бели или само черни. Нюансите са много и могат да надделеят различни становища, но в основата си истината винаги е някъде по средата в повечето случаи. Като отчетем, че и истината не винаги е това, което виждаме или чувстваме - напълно са прави древните римляни в сентенцията : ERARRE HUMANUM EST. Затова диалогичността би трябвало да бъде водещ компонент в тълкуването на дадена теза. Поздрави.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: born
Категория: Забавление
Прочетен: 4625973
Постинги: 1320
Коментари: 11706
Гласове: 20360
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930