Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.01.2021 19:23 - Медът - професионален килър
Автор: radostinalassa Категория: Технологии   
Прочетен: 2964 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Всеки е запознат с меда, почти течната захар в стъклен или пластмасов буркан. Но медът е преди всичко супер заредено вещество, насочено към унищожаване на бактериите! И всичко това благодарение на труда и грижите, които пчелите влагат в този продукт, от самата захар до имуногенериращите протеини. Медът има три механизма за това как се бори с бактериите, но някои от най-опасните бактерии на Земята могат да избегнат неговите антибактериални свойства, но нека поговорим за тях в края. 1. Захар Медът е само 17% вода, докато почти всичко останало е захар, която от своя страна се състои от молекули на фруктоза и глюкоза, които са лепкави. Тоест те привличат вода. Медът по своята същност е пренаситен разтвор, тоест толкова много захар се разтваря там, че при други условия той не би се разтворил при такава температура, така че захарта в меда се утаява с времето. Химически погледнато, медът иска вода. Водата има тенденция да преминава през клетъчната мембрана от място с висока концентрация на вода към по-ниско. По този начин, когато бактерията попадне на повърхността на меда, той просто я изсушава! Освен това в меда има твърде малко вода, за да могат да оцелеят бактерии. Следователно бактериите умират, а медът не се разваля. 2. Глюкозна оксидаза


image


Когато пчелите правят мед, те влагат ензим, наречен глюкоксидаза. А бактериите го мразят, защото глюкозната оксидаза образува две съединения - тя разгражда глюкозата до глюконова киселина и водороден прекис. Както може би се досещате, глюконовата киселина е киселина и се намира на рН-метъра в района на четири, хиляда пъти по-кисела от семейството, в което живеят повечето бактерии. А водородният пероксид е много добър при разграждането на клетъчните структури и унищожава клетъчната мембрана на повечето бактерии. 3. Антибиотици И последното нещо, което пчелите правят, за да направят меда антибактериален, е правилно, добавят към него антибиотици. Defensin 1 е протеин, който се произвежда от пчелите в гушата им и е предназначен да ги предпазва от ефектите на различни инфекции, които могат да увредят кошера. Тъй като медът многократно преминава през гушата, не е изненадващо, че част от него попада в самия мед. Метилглиоксал се съдържа и в меда, който попада там от нектара на определени цветове. Медът с най-висока концентрация на метилглиоксал дори се използва като лекарство в болниците. Но има един вид бактерии, които „обожават“ меда и в комбинация бактериите произвеждат най-опасното вещество (!) На Земята - ботулинът. Бактериите започват своя жизнен цикъл под формата на спори, които вече са трудни за убиване, а освен това те не съдържат вода първоначално, така че медът не може да ги „изсуши“. И тъй като спорите не растат, те не се убиват от киселинността, нито от антибиотиците в меда. Най-голямата опасност представляват възрастните бактерии, които отделят ботулин. По-малко от 100 нанограма (това е милиард пъти по-малко от грам) е достатъчно, за да убие възрастен и около 10% от меда съдържа спори на Clostridium Botulinum, но тъй като те не растат и не се развиват в меда, тялото на здрав възрастен прихваща тези организми с меда под формата на спори и спокойно се справя с тях. Те представляват опасност само за новородени. следователно е опасно да се дава мед на деца под една година. Затова следващия път, когато жадувате за нещо сладко, изяжте някои от най-лошите врагове на бактериите. Живая наука


Тагове:   мед,   килър,   за бактериите,


Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13069678
Постинги: 11525
Коментари: 18285
Гласове: 6653
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години