Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2013 12:02 - Как се сади и бере желязо ?!
Автор: born Категория: Технологии   
Прочетен: 2562 Коментари: 4 Гласове:
10



       Днес в страната на абсурдите , в деня на национален траур се провежда пак протест-този път срещу охранител, застрелял един млад циганин, нагло опитал се да „бере желязо“* в охраняем обект. Сподвижниците на застреляния протестират срещу охранителя – изпълнител на присъдата над невинния берач на желязо.

        Медиите популяризират инцидента, давайки трибуна на протестиращите, които пледират за най-строга присъда срещу наглия убиец, дръзнал да стреля по един мирен “ берач на желязо“.  Да, оказва се, че брането на желязо е едно невинно занимание като брането на гъби и билки, с което се занимават и цигански тийнеджъри, които вместо да ходят на училище, изкарват по 30-40 лв. дневно.

        Между другото с нормативен акт миналата или по-предишна година се обсъждаше и мисля, че и излезе някакъв закон или правилник, според   който се въведоха законови рамки, в които да протича брането и изкупуването на билки, гъби и др. подобни,вкл. въвеждането на разрешителен режим . Изглежда, че и за „брането на желязо“ също ще трябва да се въведе подобен нормативен акт.  

         Възниква въпросът- след като “ брането на желязо“  е вече признат, утвърден, ненаказуем и уважаван  бизнес,  дали не трябва да се дискутира и саденето на желязо. Този въпрос  е от компетентността на сегашните депутати от Народното събрание и предполагайки техният професионализъм по проблема, би следвало да се създаде комисия, която да проучи, анализира и въведе правила и документна база за  евентуалните възможности за привличане на европейски фондове и средства от чуждестранни инвеститори. Същите ще бъдат необходими за отглеждането на разсад, засаждане и отглеждане на железните насаждения. За спокойствието на екозащитниците може да се разреши насажденията да се реализират в пустинни райони /градски комплекси, бивши заводи, комбинати и пр./. Има обаче един проблем - към кое министерство да се насочат евентуално отпуснатите средства от ЕС. Към министерството на земеделието,на екологията или на промишлеността/икономиката/. А може би към министерството на социалните грижи ?

         Може би временното правителство ще обърне внимание на справедливите искания на берачите на желязо и ще разреши законовите рамки, в които ще се провежда брането ? По този начин инциденти като горния ще бъдат избягвани и  ще се създадат нови работни места. Освен това страната ще престане да бъде оплювана от западняците по отношение дискриминиране на етноси и особено към най-престижния и галения от тях.

* "бране на желязо" - термин, употребяван в сутрешния блок на Нова телевизия




Гласувай:
10


Вълнообразно


1. etyna - "Днес, в страната
07.03.2013 11:56
на абсурдите..." е подходящо начало почти за всяка новина, която телевизиите излъчват. Затова почти не гледам телевизия...
Поздрави!
цитирай
2. iliada - Цялата страна е в руини, като че ли ...
08.03.2013 13:56
Цялата страна е в руини,като че ли безброй термити плъзнали.Страшно е да се гледа.
Веднъж на един мой клиент му казвам-"Човече,защо рушиш бетона за къс желязо,когато можеш без усилие да засадиш килограм картофи.............после ,чух и Б.Борисов това да съветва та ми стана смешно,а сега работата до плач стига.........
цитирай
3. born - Цялата страна е в руини, като че ли ...
09.03.2013 18:10
iliada написа:
Цялата страна е в руини,като че ли безброй термити плъзнали.Страшно е да се гледа.
Веднъж на един мой клиент му казвам-"Човече,защо рушиш бетона за къс желязо,когато можеш без усилие да засадиш килограм картофи.............после ,чух и Б.Борисов това да съветва та ми стана смешно,а сега работата до плач стига.........

И по зле ще става, съдейки по скоростта на размножаване на приматите.
цитирай
4. furiika - да си "бере" желязо в неговата градина, к'во търси в чуждите?
11.03.2013 13:17
И аз да съм, ще го гръмна не ами...
Абсурдите нямат край, за съжаление.
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: born
Категория: Забавление
Прочетен: 4601001
Постинги: 1320
Коментари: 11706
Гласове: 20360
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031