Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.11.2014 21:30 - Едно доста точно мнение
Автор: born Категория: Спорт   
Прочетен: 2617 Коментари: 9 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Alexander Kostov

След като утихнаха страстите около представянето на Крисия на Евровизията и боят на Кубрат срещу Кличко, реших да споделя и моето мнение. За бокса ще говоря като бивш състезател в този спорт. Кубрат беше обречен в този бой. Не знам как е преминала неговата подготовка за мача, но на ринга изглеждаше ужасяващо. Бавен, никакъв гард, много нечисти удари... и много страх. Екипът около него има вина за загубата, Кубрат до сега не се беше срещнал с нито един сериозен съперник по пътя си към титлата. Явно екипът не му бе осигурил добра подготовка за двубоя, бе наблегнал на евтини демонстрации, дребни хитринки и най-вече непремерени изказвания, като това как ще смажат "момиченцето" Кличко. Не, Кубрат не загуби достойно, загуби след три тежки нокдауна и един ужасяващ нокаут още в петия рунд. Загуби от един невероятен спортист и професионалист и в това няма нищо срамно. Но не се държа достойно и след загубата. Първите думи на Кличко след мача бяха: "Кобрата е много добър боксьор, би се до края, игра мъжки. Трябва да му отдадем респект за това. Тази победа е за Украйна, слава на Украйна." Обратно на това Кубрат говори за мафия, за съдии, за това колко велики сме българите, как "продължаваме напред" (около 47 пъти), и нито дума с уважение към противника (дано това се дължи на разочарованието му от загубата). Спортът ме е научил едно - винаги да уважавам противника! Винаги! Хвала за мощната поддръжка на българите в залата към Кубрат... но не се освирква победителя в един мъжки двубой и не се освирква химна на която и да било държава. Само който не разбира от бокс може да си мисли, че Кубрат може отново да бъде претендент за световната титла срещу Кличко. Такъв мач никога няма да има. Нашето момче има сили и възможности да продължи с успешните си изяви на ринга, но само ако се освободи от целия екип около него (за мен екипа носи основната вина за представянето на Кубрат, тях явно ги интересуваха само парите, които ще спечелят от този мач). Желая успех на Кубрат, вярвам в него!
На другия полюс бе представянето на Крисия, Хасан и Ибрахим на детската Евровизия. Красота, чар, присъствие, глас... и всичко хубаво, за което още можете да се сетите. И макар да са на второ място, нашите деца ни накараха да се гордеем, че сме българи!
Нито Крисия, нито Кубрат успяха да станат първи, но успяха в едно - да обединят цялата българска нация, да ни накарат да забравим за миг за партийни, социални и етнически различия, за несгодите и тежкото ежедневие, за противопоставянето на българи срещу българи. България трябва да им благодари!
Всяка изява на българи пред света, на която се вее българският трибагреник и звучи "Мила Родино", заслужава нашето уважение и преклонение!




Тагове:   бокс,   Пулев,   кличко,


Гласувай:
8


Вълнообразно


1. injir - Артистичните и спортните прояви ни ...
16.11.2014 22:16
Артистичните и спортните прояви ни обединяват. Познайте кой ни разединява...
цитирай
2. lidislidis - Криворазбраният национализъм му е вреден на Пулев
17.11.2014 00:16
Просташката демонстрация и оплюване на 2,5 милиона българи по света, оплюването на известни български спортисти, като Бербатов, Стоичков са смешни и отвратителни...
цитирай
3. born - Просташката демонстрация и опл...
17.11.2014 00:25
[quote=lidislidis]Просташката демонстрация и оплюване на 2,5 милиона българи по света, оплюването на известни български спортисти, като Бербатов, Стоичков са смешни и отвратителни...[/quote
Моля обяснете каква е разликата между Стоичков и Пулев по отношение интелектуалното им ниво съобразно Вашата позиция. За Бербатов няма какво да говорим-момчето си е без грешка.
цитирай
4. lidislidis - Разликата е,че
17.11.2014 01:00
Стоичков никога не е бил прост расист спрямо сънародниците си в чужбина. Не се е правил на патриот, като ни оплюва,че не живееме в България. Псувал е, като хамалин не нас ,а спортни съдии и света го знае и помни с доказаното футболно майсторство, Пулев нито е силен в спорта , нито в културата си. Жалка работа и прост расист! Виж му държанието и интелекта и в тубето в интервюта на бг.телевизия. Ужас!
цитирай
5. born - Стоичков никога не е бил прост ра...
17.11.2014 11:51
lidislidis написа:
Стоичков никога не е бил прост расист спрямо сънародниците си в чужбина. Не се е правил на патриот, като ни оплюва,че не живееме в България. Псувал е, като хамалин не нас ,а спортни съдии и света го знае и помни с доказаното футболно майсторство, Пулев нито е силен в спорта , нито в културата си. Жалка работа и прост расист! Виж му държанието и интелекта и в тубето в интервюта на бг.телевизия. Ужас!

На Стоичков простотията му отива, може би искаш да кажеш. Пулев не ми е нито идеал, нито съм му фен. В потвърждение на изказаното от теб мога да допълня с
приятелката му-фолкаджийка, но по принцип това е нивото на повечето от спортистите- с малки изключения като примерно Бербатов, Балъков и още някои други. Така че Кубрат като интелект не е нещо повече или по-малко от останалите и няма защо да го плюем повече от останалите. Поне стигна до нещо подобно на полуфинал при срещата с действуващ световен шампион, колкото и катастрофално да загуби. Прокламираният гений Стоичков стигна само до четвъртфинали на световно първенство, но ако имаше световно първенство по наглост и простотия щеше безспорно да бъде като Кличко в бокса. И за какъв расизъм говорите-съжалявам, но не ми стана ясно.
цитирай
6. vmir - Мнението е наистина точно.
18.11.2014 12:48
цитирай
7. born - Чие мнение
18.11.2014 18:12
vmir написа:

Чие мнение

цитирай
8. vmir - 7. born,
19.11.2014 12:30
born написа:
vmir написа:

Чие мнение



В постинга.
цитирай
9. born - Чие мнение В пости...
20.11.2014 15:57
vmir написа:
born написа:
vmir написа:

Чие мнение




В постинга.

И на мен така ми се струва.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: born
Категория: Забавление
Прочетен: 4623585
Постинги: 1320
Коментари: 11706
Гласове: 20360
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930