Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.02.2014 22:06 - Гордея се, че съм българин !
Автор: born Категория: Спорт   
Прочетен: 2109 Коментари: 4 Гласове:
16


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
        Как да не бъде горд всеки българин / циганин,ром,помак и др. подобни/ като все още всички наши спортисти са все още живи. Видяхте какво се случи с Шумахер. Пази , Боже, да се случи нещо подобно на олимпиадата в Сочи с нашите великолепни олимпийци и олимпийки.. Досега представянето им е впечатляващо. Почти всички заемат призови места. Само, че броено отзад - напред.          Далече назад  /още в ученическите ми години/ имах един съученик, който винаги завършваше последен при контролните бягания. И през цялото състезание си тичаше най-отзад, докато другите се изпотрепваха да се юркат да спечелят състезанието. Това много ме заинтригува и веднъж го попитах защо не проявава и капка амбиция да тича малко по-бързичко. Отговорът беше, че ако в един момент организаторите решат да обърнат посоката на състезанието, той щял да бъде първи. В интерес на истината, човекът по-късно стана секретар на учкома и просперира политически така да се каже.
        Изглежда, че нашите олимпийци са привърженици на подобен оригинален стил на състезаване. Или на принципа на Пиер дьо Кубертен, че по-важно е участието. 
       Това е много хубаво и както е прието да се казва-позитивно. Само че въпросът опира до похарчените "мъни" за олимпийски туризъм. За тях и съпътствуващите хрантутници. Така че принципът за отговорността би трябвало да бъде приложен и при подобни случаи. И прахосаните пари да бъдат възстановени обратно в бюджета за подпомагане на нуждаещите се /цигани, роми, помаци-тютюнопроизводители,бизнесмени,бизнесдами и тям подобни/. 
       В категорията нуждаещи се не включвам разните му:
    - пенсионери - те имат пари,защото телефонните измамници се насочват към паралии хора.
    -безработни - те са айляк хора и не им се работи.
    -военни,чиновници,полицаи - за тях мисли държавата и в частност цялата политическа сволоч
    - и т.н.


 



Гласувай:
17


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. born - Далеч по-добре е парите да отиват за ...
16.02.2014 16:39
vostroto написа:
Далеч по-добре е парите да отиват за "олимпийски туризъм", отколкото да потъват в политически джобове. Защото хората по света ще ни припознават само с подутите от лапане кореми на нашите дембели. Разбра?

Разбрах, ръзбираш ли ...
цитирай
2. born - Интересно ми беше каква е връзката ...
16.02.2014 16:43
Интересно ми беше каква е връзката между политическите, спортни, медийни и прочие ...-ни дембели. От по-горния коментар вече разбрах каква е. Тъпо е да разсъждаваш по този начин, защото има толкова много хора, за които тези пари биха били спасение. Да не ги изброявам, вие сами ще се сетите /ако ви се сеща, де/. Разбра ?
цитирай
3. otempora - Ще опонирам, че националната ни ...
16.02.2014 17:35
Ще опонирам, че националната ни гордост няма защо да намалява, заради представянето ни в Сочи. Все пак там се представяме по-добре от Еквадор, Бряг на Слоновата Кост и Сомалия. Дори ако се обърнем към футбола, ние сме по-напред от отбора на Ватикана... Виж, мен ме е срам, че Чили извади всичките си затрупани 33 миньори на дълбочина 625м за цели 68 дни и при проявена солидарност от цялото общество, а нашите в мина Ораново си отидоха мърцина и без никакво присъствие и съдействие от страна на управляващите, без кампании за подпомагане, без наличие на технологии, с които да се копае скоростно... Това е показателно за националното ни единство и националното ни достойнство... Гордеем се с българчетата, като Григор Димитров, Митко Бербатов, Цветана Пиронкова, учениците печелещи олимпиади по физика и програмиране, но те няма да се върнат в България... тогава, когато родителите им няма да са живи, те ще се изнесат окончателно от тази враждебна към успелите територия. Тук ще останем само тъпунгерите и циганите. С какво да се гордеем - с политиците ли, с чиновниците ли, с корупцията, с мафията, с умрялата ни здравна система, с ниската степен на образованост на преобладаващата част от младежта, изключая 20 процента наистина интелигентни деца, които ще избягат от България? Тази държава май наистина е обречена, както казва проф. Петър Иванов.
цитирай
4. born - Съгласен съм с това, че трябва да ...
17.02.2014 00:42
Съгласен съм с това, че трябва да имаме национално чувство, но в условията на тотален недоимък, повсеместна корупция, неудържим демографски срив, политически неспособна сган и прочие, да се залъгваме с успехите на няколко души от български произход, които никога няма да се върнат тук, е просто ненормално. А за пръскането на пари за подобни неща въобще мисля, че не е необходимо да се опонира. Този, който има качества и се проявява-той просто е в състояние да си намери средства от други източници - спонсори искам да кажа.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: born
Категория: Забавление
Прочетен: 4600818
Постинги: 1320
Коментари: 11706
Гласове: 20360
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031