Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.10.2022 07:37 - Кои са причините за съучастието на САЩ във войната в Украйна
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 3857 Коментари: 3 Гласове:
10

Последна промяна: 04.10.2022 07:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Основният въпрос за войната в Украйна е заради какво всъщност тя започна и как ще завърши.

Отговаряме веднага - започна от опита на така наречената "хазарска мафия" с нейните основни разклонения /терминът мафия е взет от поддържаната от Моссад Wikipedia/ да откраднат от Русия не само Крим и Донбас, но и цяла Украйна /както откраднаха Палестина от палестинците/.

Ще завърши с разгрома на "хазарската мафия", т.е. на ционизма, който Кремъл постави под общ знаменател с нацизма, олицетворяван от киевските режими след 2014 г. на Порошенко и Зеленски /Коломойски/ и техните ментори във Вашингтон и Тел Авив.

Заради това Русия наистина освобождава своите територии и своето руско /и украинско/ население в Крим, Донбас и в цяла Украйна.

Ще припомним, че сегашната война в Украйна започна с кървавия преврат от 2014 г., когато беше свален Янукович, избрал проевропейската и проруска ориентация, която не отговаряше на плановете на "хазарската мафия" за кражба на Крим и Украйна от глобалния еврейски капитал, зад който се крие Ротшилд.

И, както обикновено става в такива случаи, се сблъскаха две разклонения на "хазарската мафия" - едното в САЩ, другото в Израел, които в момента се съюзяват отчаяно.

В началото Порошенко се насочи към САЩ и потърси покровител във Вашингтон в лицето на тогавашния вицепрезидент на Обама и сегашен президент Джо Байдън, на когото предложи /както обикновено става в такива случаи/ нещо, което никога не е било негово - богатствата на половин Украйна, започвайки от природния газ, в което беше включен синът на Байдън - дегенератът Хънтър Байдън.

Другият шеф на второто разклонение на украинската хазарска мафия - Коломойски, след престъпленията през 2014 г. в Киев, и особено в Одеса, избяга в Израел, където под контрола на Нетаняху /Милейковски/ започна да пробутва идеята за "Нова Хазария" в Украйна на териториите, които неслучайно се покриват с Донбас и с районите, на които се водят сега боевете.

Неговото протеже - кокаинисимусът Зеленски, успя да пребори Порошенко на изборите и доразви идеята на Тел Авив, като към "Нова Хазария" добави "Нов Йерусалим", т.е. Украйна трябва да стане такава.

Войната в Украйна се дължи на битката между две мафии, като Байдън няма нищо против елиминирането на Зеленски, разбира се с чужди ръце, най-добре от Москва. Байдън няма нищо против евентуална война между Израел и Иран, с която да бъде елиминиран режима в Тел Авив, който е неудобен за американската върхушка още от времето на Клинтън.

От другата страна Израел прави всичко възможно да сблъска в ядрен конфликт САЩ и Русия, и чрез протежето на Коломойски - Зеленски, иска да си отмъсти на Русия, която в Сирия провали техните планове за изграждането на "Голям Израел" в Близкия Изток и да създаде за Русия огледална ситуация в Украйна, където искат сега да си строят "Нова Хазария" или "Нов Йерусалим".

Разбира се, шапката над двете разклонения на хазарските мафии е американският глобален еврейски капитал, който иска да си купи на безценица цяла Украйна с нейните богатства с напечатаните през последните 10 години над 30 трилиона от Федералния резерв на САЩ кухи долари.

Целта е не само Крим към който американският еврейски капитал има апетит още от времето на Втората световна война, но и най-богатият район на СССР/Русия - Донбас, който разполага с богатства и ресурс за десетки трилиони долари.

Русия никога няма да позволи да й бъде открадната не само нейната историческа сърцевина - Киевска Рус, но и богатствата и ресурсите на нейния народ.

Това е същността. Това се крие и зад последните изявления на Путин, че "няма да даде нищо на никого, което е руско".

Нещата са ясни. Следва развръзката. Каква ще е тя?

След началото на специалната военна операция се оказа, че Зеленски е продал 28 процента от цялата украинска земеделска земя на три американски транснационални корпорации - 17 милиона хектара обработваема земя. За сравнение, Италия има 16,7 милиона хектара селскостопанска земя. Значи, само три американски компании са получили от Зеленски в Украйна повече селскостопанска земя, отколкото има цяла Италия.

Цялата площ на Украйна е 600 000 кв. км, "изкупени" са 170 000 кв. км. По-точно Зеленски е продал на американците нещо, което не е било никога негово. Нещо типично за етноса.

Кои са тези компании - Cargile, Dupont и Monsanto, които пък се контролират от BlackRock, Vanguard и BlackStone.

BlackRock притежава активи за над 10 трилиона долара, Vanguard - за 6 трилиона, BlackStone - за 2 трилиона. Съберете ги и ще получите 20 трилиона, т.е. толкова, колкото Федералният резерв на САЩ напечата през последните 5 години за изкупуването на Украйна и за взривяването на световните пазари.

Досещате ли се за какво става дума?

И защо големите боеве са съсредоточени в Донбас, който се покрива, според представите на "хазарската мафия" с "Нова Хазария".

Защото именно в Донбас има богатства и ресурси на стойност десетки трилиони долари.

Както неведнъж сме писали, дълбоко в недрата на глобалната икономическа война, която определя параметрите на новия свят, световното задкулисие /мафия/, извършва най-голямата си маневра в историята на капитализма - суперконцентрацията на капитала през супершапката над западните корпорации, а именно BlackRock и Vanguard.

Русия нямаше друг изход, освен да влезе в тази война.

След близо шест месеца битки Москва си върна контрола върху някои от най-богатите на минерални ресурси и земи в Европа.

В Украйна са едни от най-големите в света запаси от титан и желязна руда, находища на литий и огромни находища на въглища.

Заедно те струват десетки трилиони долари.

Големият дял от находищата на въглища, които захранваха стоманодобивната индустрия на СССР от десетилетия, са концентрирани в източната част на страната, т.е. в Донбас. Въглищата се изчисляват на около 30 милиарда тона, които имат търговска стойност от 11,9 трилиона долара. Те имат и символична стойност, тъй като областните градове Донецк и Луганск са построени от съветските и руски миньори и стоманодобивници.

В допълнение към 63 процента от находищата на въглища в страната, Русия си върна 11 процента от находищата на петрол, 20 процента от находищата на природен газ, 42 процента от металите и 33 процента от находищата на редкоземни и други важни минерали, включително литий.

Делът на природния газ, който Русия вече притежава, е по-висок, тъй като има няколко подводни газови находища около Крим и край източното крайбрежие.

Ако руските сили превземат и Кривой Рог и Днепър, те ще имат около 75-80% от предвоенния БВП на Украйна под свой контрол.

Така на Русия няма да липсват пари за финансиране на възстановяването на големите индустрии на Новоросия. След като това стане, тези райони ще са в състояние да се издържат и да си гарантират висок стандарт на живот. Те също ще имат достатъчно пари, за да се защитят военно срещу всичко, което бедната останала част от Украйна ще може да финансира.

Гледайки картата ни се струва, че най-благоприятното крайно състояние за Русия би било създаването на нова Новорусия, на земята на изток от Днепър и на юг по крайбрежието, в която мнозинството е етнически руско население и това, което през 1922 г. беше присъединено към Украйна от Ленин. И ще бъде политически, културно и военно свързана с Русия.

Това би премахнало достъпа на Украйна до Черно море и би създало сухопътен мост към отцепилото се от Молдова Приднестровие, което е под руска защита.

Останалата част от Украйна ще бъде предимно земеделска държава, обезоръжена, за да не бъде нова заплаха за Русия в скоро време. Политически тя ще бъде доминирана от нацистите от Галиция, което ще се превърне в основен проблем за САЩ и Европейския съюз.

Югът и изтокът включват и повечето от известните черни почви, които се състоят от метър дълбок хумусен слой, който позволява добри земеделски резултати без използване на много торове.

Това са само някои начални щрихи за истинските причини за войната в Украйна. Ще продължим да следим тази важна тема.


На заем от Строго секретно 



Гласувай:
10



1. missana - Плановете за НовоРусия изглеждат добри, но тепърва ще видим дали
04.10.2022 11:37
е съдено да се сбъднат. С изострянето на конфликта все повече се убеждавам, че внеговият развой става непредсказуем. Бог ще има думата накрая. Само той!
цитирай
2. iw69 - Да, абсолютно си прав, Мисана!
04.10.2022 12:05
Като цяло странна война е това, Рус. влезе с доста ограничени сили в нея, почти цялата инфраструктура на Украйна е незасегната след вече 7 месеца сражения, влаковете влачат необозпокоени през големи речни мостове тонове оръжия от Запада към театрите на бойните действия. А руските войски в момента, в който ги атакуват повече от 2-3 дни се оттеглят!? Не мога да си представя, че са наистина толкова небоеспособни, като че ли умишлено залагт на загуба.
цитирай
3. radostinalassa - Трябваше като янките в Югославия да...
04.10.2022 17:40
сринат изцяло градовете с бомби с ОУ. Но после те ще живеят в тази радиация и ще строят отново всичко. Не може с фиатни пари да се купува чернозема на Украйна и въглищните и предприятия. Това е по еврейски маниер Явно Путин не е евреин, но казват, че е хитър като евреин, защото си взе Крим,и Ердоган и Ковидко пикаят газ.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4823769
Постинги: 2501
Коментари: 6279
Гласове: 16461
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031