Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.07.2021 22:50 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 1116 Белези на времето
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 3415 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 24.10.2021 09:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ГРАДСКИ ЕСКИЗИ 1116
Белези на времето ...
и още към 1075 

 image

                                                                                                       В памет на баща ми!

Склонен съм да приема елементарното разсъждение за човешкия живот - че е естествена размяна на ценности и идеи.
Очевидно е, че едни притежават ум, а други – не, че едни успяват да се сдобият със знания, други притежават удивително майсторство и сръчност, а трети умеят да създават ред и да управляват в обществена полза. Има и такива, които владеят изкуството да прогнозират бъдещето, други - да контролират обществените нагласи и да манипулират интересите им. Има и такива, които безапелационно налагат своите. Има всякакви и всеки търгува, купува или продава.
Естествено е, че обществото се нуждае  повече от умни и знаещи, от умели и предвидливи, от трудолюбиви и отговорни, защото те, според Платон са най-кът, ... отколкото – от мързеливи и неграмотни, от търтеи, които, сякаш нарочно, се размножават неудържимо в геометрична прогресия. Очевидно, те продължават да се множат и да съществуват сред него като - особено силно преобладават в съвремието ни.
Задавали ли сте си въпроса – защо днес се нароиха толкова много от тези, които са бреме за всички и за себе си, дори? Мисля, че появата им изкуствено се създава от световните политически илюзионисти.
*
Преди трийсет години, именно те извадиха на светло, извън местата за постоянно задържане и контрол – всички, които можеха да разстроят моралното поведение на обществото, за да го разложат до указаните от политическите манипулатори нива. Престъпленията срещу съвременното общество се подготвят продължително, но отскоро бяха демонстрирани и употребени от обединените заинтересовани финансови и глобални политически институции от Изток и Запад, от Север и Юг, от Полюсите, дори.  Това са обединените сили на тъмните сили на света!
Тези обединени сили са либералните финансови и политически манипулатори от САЩ, Русия и Китай, а в тяхното ембрионално начало и от Европа. Заедно, столетия наред, те пласират нечистоплътните си и алчни намерения.
Те са истинските виновни за появата, разпространението и дългото съществуване на измамните догми на социализма в Русия, за краткото, но прекалено жестоко в източните европейски и далекоизточните страни, в страните на фашизма и нацизма, но и дългото, почти безсмъртно дълго съществуване на комунизма и съвременния глобален либерализъм, разпрострял се в останалия свят. Чрез неговите форми се опитват да подчинят човешкото общество, веднъж и завинаги, използвайки основите на неумиращите догми на робовладелство и колониализма!
Може би, е необходимо на човечеството да погледне трезво и да анализира поведението им. Би могло да погледне и времето на етническото и политическо обединение на градовете-държавици в големи държави, с незначителните промени в социално икономическо отношение, за да оцени и качествата, и приноса си в своето развитие от тогава до днес. Ако му е необходимо, разбира се и ако иска!
*
Може би, можем да приемем 18-ти век за ембрионалната поява на процесите, а 19-ти и 20-ти век като техният апогей, без да са окончателно завършени.
В началото и винаги след това глобалните сили използват войните като средство за налагането си – чрез десетките малки, с Първата и с продължението й - Втората Световна война през 20-ти век, които затвърждават силата им. Опитват се да заблудят човечеството с неискреното си „намерение“ да ликвидират робовладелството и колониализма. Наистина, се опитват, но без да се самозаблуждават, защото просто трансформират, новопоявилите се преди столетие политически измами в комунистически, чието ембрионално начало може да намерим, още в дълбините на вековете преди Христа.
Преработват наличните идеологии, внимателно и целенасочено отстраняват традиционно консервативното човешко поведение, заразяват го с вируси и ги корумпират, а в наши дни, почти ги погълнаха и преобразиха чрез тоталната корупция, с идеологически метаморфози и шашми.

Страните от Съглашението при Първата и тези против коалицията на Тристранния Пакт, при Втората Световна Война, успяха да наложат измислените си метаморфози и преображения, и да излъжат света с победите си. Чрез тайни, скрити и след явни решения – Третия Комунистически Интернационал доразви основите на „социалистическите идеологии и революции“ по света, независимо, че доминантните колониални страни демонстративно се „отказаха“ от него.

Глобалните сили внимателно употребяват и надстрояват, дори - съзнателно заразяват с възможностите си различните тоталитарни социалистически и комунистически форми на обществено-социалното управление като оптимално използват резултатите в своя полза. Изсмукват и контрола върху средствата за производство, върху притежаваните природни богатства, и нивата на образование, но и оптималната употреба на социалистическата структура на управление, и тоталитарният й контрол, постигайки уникални резултати при експлоатация.
С времето усилията им се обогатяват и от новите форми на трансформация на комунистическата идеология, която учудващо лесно се преобрази от публична обществена собственост - в частна! Общите богатства  бяха строго разпределени сред партийните членове и охранителните им структури, заедно с възможностите на  харизаната от капиталистическите им „конкуренти“ власт.
*
Светът на глобалния либерален модел носи пряка вина за умопомрачителната корупция сред обществата, за парализиращото икономическо унищожение на стопанството и неговото пропаднало развитие, не само в новопоробените страни и народи от Източна Европа, но и сред тези от Далечния Изток, където бяха въведени нови уникални и непознати комунистически форми на капиталистическа експлоатация след наложената частна собственост върху капиталите и средствата за производство, безогледно присвоени от членовете на управлявалата до скоро политическа формация.

Обединените глобални структури на частния банков и финансов капитал са виновни, че създадоха съвременния идеологически и икономически експанзионизъм на Китай, чиято преобразена социална система на обществено управление не познава аналог. И ако днес икономиката на страната, с една пета от населението на света, прекарва нови пътища за Пътя на коприната, купува пристанища и земя с геостратегическо значение, утре ще създаде проекти, не за Трите европейски морета, а за трите световни океана!

Глобалните системи за управление живота на планетата са виновни, не само, защото създадоха военния примитивизъм на Русия, но и ужасяващата бедност сред по-голямата част от населението на Земята! Те им осигуряват световно господство като реализират влияние на всяка от употребените „велики“ сили.

Очевидно, светът на измамните социалистически идеологии следва неотклонно начертаните стратегически планове и като че ли, постигна целите си - днес „мислещото“ човечество е в лапите на малоумни и безцветни измамници от структурите на световния финансово-олигархичен комунистическо-капиталистически либерализъм, за да опазят измамния им интернационализъм!
*
У нас човечетата, непознаващи същността на живите световни политически идеологии се занимават  с местната „политика“ и обществено управление на дребно, вярвайки, че управляват, а светът продължава да имитира, че играе – състезавайки се до смърт!
мп

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1396660
Постинги: 1718
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930