Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.05.2021 01:44 - НАЙ-ГОЛЯМОТО ПРЕДАТЕЛСТВО В БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ - КОМУНИСТИТЕ ПРЕДЛАГАТ НРБ ДА СТАНЕ ЧАСТ ОТ СССР
Автор: modernotorobstvo Категория: Политика   
Прочетен: 1337 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage Промените в света са планирани доста отдавна. Няма да се спирам на онези от началото на ХХ век. Обаче в неговия край станаха „революции“. Така ги нарекоха – „нежни революции“. Явно става дума за преобразувания, които се извършват по тайна договорка между елитите. Преди това заговориха за „конвергенция“ – сближаване, сливане. Същото, което на Декемврийския пленум на ЦК на БКП през 1963 г. диктаторът Тодор Живков беше замислил като наша съдба. Да се сближим и постепенно да се слеем с „великия“ Съветски съюз. Да се превърнем в негова 16-а република и да изчезнем от политическата карта на света. По-рано – част от Отоманската империя, при комунистите – на Съветската. И никой не подири вина за това! Защо?

Ами Живковото слагачество беше изпреварило времето. Може би като британски шпионин нещо му е било подсказано, внушено…[5] Не случайно мероприятието, както се изразяваха другарите, носи следното пълно название: „Пленум на Централния комитет на БКП за по-нататъшното най-тясно сближение и в перспектива за сливане на Народна република България със Съветския съюз“. Заседанието е проведено на 4 декември 1963 г. Първият водещ е Митко Григоров.[6] Когато той предоставя думата на Тодор Живков, тогавашният все още първи секретар,[7] но вече и председател на Министерския съвет, начева речта си така:

„Политбюро внася за обсъждане в пленума на Централния комитет на партията въпроса за по-нататъшното свързване и най-тясно сближение, а след това, в перспектива и за обединение на Народна република България със Съветския съюз.“[8]

Никой да не се опитва да тълкува, да „обяснява“, да… Такава е историческата истина – напън за ликвидиране на България. Поемам ангажимента да изясня по-подробно темата. Нейната връзка с настоящето, с „нежните революции“ и с бъдещето е очевидна. Още в издадената през 1984 г. книга на „избягалия“ на Запад офицер от КГБ Анатолий Голицин, озаглавена „Стари лъжи на нов глас: Комунистическата стратегия на измама и дезинформация“, срещаме твърденията, че „либерализацията“ в Чехословакия от 1967-1968 година е била ръководена от шефа на КГБ Юрий Андропов.[1] Както и последвалите подобни събития в Полша. Тъкмо неговият опит в тази област наклонил везните за избора му на най-високия пост в СССР – генерален секретар на ЦК на КПСС. Когато ние още сме опипвали пътя си в живота сред мрака на тоталитарната държава, авторът на цитираната книга е забелязал факти, изплъзнали се от нашето потиснато внимание. Като например „съвпадението“ през 1983 г. на необяснимото с логиката на другарите освобождаване на лидера на полския профсъюз „Солидарност“ от затвора с издигането на Андропов и с посещението на папа Йоан Павел ІІ в родината му по покана на… комунистическия лидер Войчех Ярузелски. В това Голицин е съзрял предстоящи промени в Източна Европа.[9]

Като прави преглед на други подобни събития, Голицин стига до заключението, че всичко ще започне от самия Съветски съюз. Съединените щати ще започнат да притискат Кремъл по линията на разоръжаването и мирното съвместно съществуване. По същото време в Москва ще има боричкания за властта.[2] Тъй като вървам в Бог, а не в земни „пророци“, подчертавам: Офицерът от КГБ е бил чудесно осведомен. Ала няма как да се отрече, че и умът му е щракал, та е свързвал две с две. Той пише: „… Андропов ще бъде заменен от по-млад лидер с по-либерални схващания, който ще продължи по-интензивно т. нар. либерализация.”[10]

[5] Вж. напр. Огнян Стефанов – „Паско Божков, бивш контраразузнавач: Бях в Лондон, когато убиха Георги Марков Английските служби влияели на Тодор Живков, сигурен е ексофицерът от ДС“, в. „24 часа“, София, вторник, 5 април 2005 г., стр. 14.

[6] Осведомени нашепват, че Асен Григоров, за когото винаги се намират подходящи високоплатени длъжности из „демократичните“ телевизии, е негов внук. Това била причината за успехите му… Не настоявам, че слухът отговаря на истината. Обаче съществува физическа прилика между двамата.

[7] Живков стана генерален секретар след 1971 г.

[8] „1963 – отричането от България“, Стенографски протокол…, издател и бележки Пламен Анакиев, графична идея за корицата Георги Ифандиев, ИК „Огледало“, София, 1994 г., стр. 1.

[9] Вж. Anatoliy Golitsyn – “New Lies For Old: The Communist Strategy of Deception and Disinformation”, G. S. G. & Associates, Incorporated, San Pedro, CA, 1990 г., стр. 349.

[10] Пак там, стр. 350.

- https://diagnosa.net/ image



Гласувай:
3



1. morskipesni - Сегашните са още по-гнусни предатели:
12.05.2021 09:42
Буквално ни натикаха в кунките на световнатъа мафия. Изпокараха ни с всички съседи. Застрашени сме от война. Застрашени сме от ислямизация. Индустрията е срината дои основи и зависим за елементарни неща от световната финансова измет.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: modernotorobstvo
Категория: Политика
Прочетен: 901534
Постинги: 953
Коментари: 345
Гласове: 711
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031