Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.10.2020 18:33 - “Новичокът” несъмнено поразява необратимо най-вече мозъка !
Автор: born Категория: Политика   
Прочетен: 1091 Коментари: 11 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

Изненадващо е с каква лекота Навални обвинява Путин за отравянето си. И Герхард Шрьодер, че е „човек на Путин“. Но очевидно пламенността му ще намалее след процесите с германската съдебна машина. В крайна сметка всичко трябва да си има граници, особено обвиненията на първите лица на държави. Особено пък чуждестранни.image


     Счита  се, че личната свобода е по-важна от всички закони. Но нали законите са предназначени да помагат на хората и да им осигуряват някаква защита?  Според нечии обаче по-специални схващания, свободата на индивида  се изразява преди всичко в  посегателството, гаврата и унищожаването на законността, традициите, обичаите, ценностите. За да се насади на тяхно място лъжата, гарнирана със зрънца истина. В края на краищата се претендира,  че „радетелите за свобода“ са с огромен кредит на доверие. Благодарение на това, всяка една  лъжа може да бъде представена едностранно, сякаш всеки медал има само една страна. Тоест тези, които казват, че не трябва да се бърза със заключенията, следва да  се считат за ненормалници и глупаци.

     

     Оказва се май всъщност, че в Русия има повече свобода, отколкото в Германия, тъй като там- в Германия  за всяка публично изречена дума всеки може да бъде осъден, особено за обиди и обвинения. Но Навални като че ли изобщо не оценява това. На Запад всяко публично изказано твърдение е с твърде висока цена, всяка грешка може да се окаже последна.

 image

    Като цяло се оказва твърде странно, че в РФ има известна вседопустимост в критиката към властите, което не е характерно за Запада, въпреки че именно Западът е посочван като пример за подражание.Там- казват, има толкова много свобода, че можеш да се задавиш с нея. Но за случая Навални дори западната свобода се оказва недостатъчна. Максималното наказание в РФ за т.н. дисидент бе 30-дневен  арест, въпреки голямото количество антиправителствени материали, използващи език, който обикновено и навсякъде се смята за обиден. И го оставиха най- толерантно   да тъне в медиен комфорт. В Германия обаче не възприемат подобно  квазилиберално отношение, спазват общоприети етични правила и норми- дори за тези, които претендират, че провокират общественото мнение.

    Във всеки случай не за първи път Навални преминава Рубикона на търпението и разбирането. Това се дължи на стремежа му непрекъснато се опитва да привлича вниманието към себе си, но този път това увлечение  може да се превърне в нов сериозен проблем за него.


    Всъщност основният проблем на Навални е, че му липсва конкретна програма за действие- той само критикува и призовава властите да спрат да вършат лоши неща за страната си . Но в крайна сметка никой не иска който и да било да прави лошо за страната си, но как да се убедим- по кой начин- че някой прави лошо за родината си? Това е почти невъзможно. 

    Другият сериозен проблем за Навални са  непрозрачните му източници на доходи, но ако и когато директно го попитат за това, отговорът е гробно мълчание. Самият той не обича критиките по свой адрес. 


    Следващият Рубикон може да е последният за него. В крайна сметка Герхард Шрьодер не е Владимир Путин, той едва ли ще прости обидите му. Журналистиката също може да бъде различна, основана на факти, без никакви обиди и унизителни квалификации, и не скандална и провокативна. Тази втората журналистика очевидно доведе Навални на погрешното място. Но връщане назад няма.


    Рубиконът е преминат.


ПП. Това мнение засяга убедеността на някои от българските “протестанти” /по терминологията на Камата/, че са недосегаеми и законността в РБ е “врАта у пОле”. Може би плодивският съд ще покаже принципност по отношение някакъв си “артист на свободна практика” / каквото и да означава това/, позволяващ си да мята яйца по държавни и общински сгради- убеден в единствеността и недосегаемостта си.


 

И накрая за илюстрация поднасям с възхищение “Ария на клеветата” във величественото изпълнение на Великия Гяуров:






Тагове:   Шрьодер,   путин,   Навални,   Новичок,


Гласувай:
12



Следващ постинг
Предишен постинг

1. apostapostoloff - Хубаво е все пак, че
13.10.2020 19:05
у нас оставки няма да има.

ГЕРБ ще спечели отново редовните парламентарни избори догодина! Свиквай с тази мисъл! Няма спасение- и хлябът, и ножът, и сиренето са в Бойко.
цитирай
2. kvg55 - born,
13.10.2020 19:16
Нахални, като не може да носи, да не консумира "Новичок".
цитирай
3. born - у нас оставки няма да има. ГЕРБ ще ...
13.10.2020 20:21
apostapostoloff написа:
у нас оставки няма да има.
ГЕРБ ще спечели отново редовните парламентарни избори догодина! Свиквай с тази мисъл! Няма спасение- и хлябът, и ножът, и сиренето са в Бойко.

Да ти кажа най- възпитано и толерантно: през к@ра ми е дали не.къв си герп ще спечели некакви си избори. Ти му мисли, ако ги загуби, че нема да моеш да си купиш и чесало за оредялата перука без Боко с мизерните си доходи...
цитирай
4. born - "Злословието и клеветата не ...
13.10.2020 20:49
"Злословието и клеветата не биха имали такава сила,
ако глупостта не им проправяше път."

Александър Дюма-баща
цитирай
5. born - Определено Нахални не е от башбългарски произход.
13.10.2020 20:55
kvg55 написа:
Нахални, като не може да носи, да не консумира "Новичок".

Ние, българите, имаме солиден опит и генетична закваска при ползването на всякакви субстанции и най-вече алкохолни и др. подобни, които за неопитните и набедени пиячи се оказват фатални...
цитирай
6. leonleonovpom2 - За Пустол, като малко дете е, всичко е хубаво!
13.10.2020 21:00
1. apostapostoloff - Хубаво е все пак, че
19:05
у нас оставки няма да има.

ГЕРБ ще спечели отново редовните парламентарни избори догодина! Свиквай с тази мисъл! Няма спасение- и хлябът, и ножът, и сиренето са в Бойко.
цитирай

Радва се на живота!
И среден пръст да му покаже някой, ще умре от радост! И от доволен смях! И ще плаче за още!
Как да не му се радва човек?

Хубава вечер, Стефане!
цитирай
7. planinitenabulgaria - В Центъра знаем истината за "отравянето" на Нахални -
13.10.2020 21:33
това е заговор на службите на ФБР с цел злепоставяне на Путин. Разработката на ФБР има кодово наменование "Ми пуси", мозъкът е шефката на ФБР, г/жа Джулия Джеркинг-Джойс. Същите направиха и уйдурмата с индонезийския самолет над Украйна.„
А за изборите през март, който и да ги спечели, на мен ми е транс пенис махиас, това е девиз на грацкия филиал на Неадемократиа, отцепилата се от тях партия Неапарантиа.„
О СТАВ КА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
цитирай
8. born - "А за изборите през март, който и да ги спечели, на мен ми е транс пенис махиас, това е девиз на грацкия филиал на Неадемократиа, отцепилата се от тях парт
13.10.2020 22:10
И аз казах същото на Вашия ейджънт Простолис, но в превод на башбългарски, само че съвсем разбираемо с оглед на неговите ЕнтелектОалние возможности. Опасявам се, че у мен се загнездва обосновано предположение относно ролята на Вашия Център в разработките. Къде може да разполагат службите на ФБР с толкова високо специализиран екип като Вашия и доколко ФБР , ЦРУ и останалите любителски подобни организации могат да се мерят с Вашия Център, когато е необходимо да се омаже с ла.../екскременти/ който и да е било !
По всяка вероятност самият Нахални е обучаван в Центъра и може би лично от неговия духовен и физически ръководител ? Нали ?
ПП. Излишната скромност не краси человека...
цитирай
9. born - 1. apostapostoloff - Хубаво е все ...
13.10.2020 22:16
leonleonovpom2 написа:
1. apostapostoloff - Хубаво е все пак, че
19:05 у нас оставки няма да има.
ГЕРБ ще спечели отново редовните парламентарни избори догодина! Свиквай с тази мисъл! Няма спасение- и хлябът, и ножът, и сиренето са в Бойко.
цитирай

Радва се на живота!И среден пръст да му покаже някой, ще умре от радост! И от доволен смях! И ще плаче за още!Как да не му се радва човек?
Хубава вечер, Стефане!

Благодаря, Приятелю ! Добре е, че селските идиоти ни веселят с дивотиите си.
Иначе животът ще е твърде скучен... И на теб хубава вечер желая !
цитирай
10. leonleonovpom2 - Здравей, Стефане!
15.10.2020 00:22
Той и Пустол е поразен там!
Има спун! -синдром на придобита умствена недостатъчност! Не, че преди е бил много умен, но сега е хептен на другия полюс!
На, и аз реших да му помагам! Тези плакати ,които разнася из блоговете, да му ги публикувам да не се обърка Яс Пиночет, я с йенг Сари, че дори и с Химлер!? И едни рецепти дава, само от д-р Менгеле са!
Иначе акълът му е на дете на две годинид о максимум 15, но в много редки случаи! В тях може да се равнява с някой по изоставащ пубер!
Ако това не е от новичока, то тогава е от ароматите, които разнася из блоговете с камилите! Любимата му камила е Минка! Тя е в интелектуалния му кръг! Но е притеснен, защото била по- умна от него! Е, това е разбираемо, при тези обстоятелства!

Лека нощ, приятелю!!
цитирай
11. nedovolen - От Пустоли не идва ред на недовол...
18.10.2020 08:22
От Пустоли не идва ред на недоволните да изрекат недоволството си от подобни. Аман.
:)))
цитирай
12. pintev - Колко тъжно е човек да е фен на нациста Путин
26.11.2020 23:04
Този човек дори не може да осъзнае колко ниско е паднал.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: born
Категория: Забавление
Прочетен: 4600361
Постинги: 1320
Коментари: 11706
Гласове: 20360
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031