Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.08.2017 00:33 - Как разрушаваха СССР.
Автор: born Категория: Политика   
Прочетен: 5750 Коментари: 9 Гласове:
-14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

За 85 - тия рожден ден на Михаил Сергеевич Горбачов ръководството на Архива по Национална Безопасност на САЩ подготови за бившия генсек на ЦК на КПСС доста оригинален подарък: изложи на свободен достъп 14 секретни документа, касаещи дейността на съветския политик от периода 1984-1991 год. Към секретните документи бе приложен поздравителен адрес.

image

ак раСтрува си да се отбележи, че Архива за Нац.Безопасност не е подобие на Wikileaks, а официален орган, който следи сроковете на секретност на документите. Щом само срокът свърши, на документите се предава публичност. Какво ли е таила деятелността на Михаил Сергеевич?


Преписки с Рейган, данни от Рейган, от Тачър и Буш с Коля, а също анализ на дейността на Горбачов в качеството му на встъпил на длъжността Генсек политик.

image


Покритите с бяло пасажи са скрита информация. Даже за приближените до американските спецслужби тя е недостъпна.


В документите е указано, че работата на Горбачов се оценява като рискова, но твърде ефективна. Основно похвалите са за «борбата с неефективността и корупцията». Отбелязва се, че генсекът стремително издига на висши длъжности свои познати близки сподвижници, които по-късно ще се наложи да се изолират. Също така американците отбелязват, че действията на Горбачов не вървят в темп с обещанията му: «Амбициозното развитие на събитията поставя Горбачов на мушката… Трябва постоянно да доказва правотата си… Всяка допусната грешка ще доведе до консолидация на опозицията и ще удари по самия него».


Съдейки  по документите  от онези времена, когато Михаил Горбачов бе вече президент на СССР, в САЩ почнаха да разбират, че планът им постепенно започва да работи. С такива «успехи» Горбачов в близко време ще бъде свален, а след това ще последва удобно безвластие.

image


Нататък по плана има няколко пътя: или във властта идват консерваторите от КГБ, които унищожават собствената икономика и като краен резултат  отстъпват място на демократите, или  реформаторите правят от Съветския Съюз конфедерация. Аналитиците прекрасно осъзнаютват, че Горбачов разруши ленинския режим и не остави вместо него абсолютно нищо, освен неработеща антикризисна програма .


В крайна сметка Горбачов прави опити да се впише между консерваторите и реформаторите, но нито едните, нито другите му имаха доверие. Соединените Щати правят извода, че дори ако до властта се добере придет какая-либо из която и да е от страните, да се извади страната от кризата ще е невъзможно: — «Горбачов, по-скоро ще бъде принуден да си подаде отставката».


Това, разбира се, не са единствените документи, които получи Михаил Сергеевич на 85-тата си годишнина. Не всички от тях са изложени за публичен достъп. Вървят  слухове, че част от тях се намират в Москва на Ленинградски проспект, 39. Разбираемо е, че Горбачов няма да спомене нищо за тях, желаейки да остане в образа на истински реформатор.

http://vesti-ukr.com/




Тагове:   сащ,   СССР,   Горбачов,


Гласувай:
11


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Пак се напомпихте, а, путиноиди...
03.08.2017 09:33
Пак се напомпихте, а , путиноидите

Като особено ярък представител на тая категория, за която путлер и путландия са над всичко, които имат един бог -путя, които редовно се помпите, за да може да стърчите на първа, би трябвало, заедно със себеподобните си безродия, след като обожавате русия, да се преселите да живеете там.
что ты скажешь об этом?

и да, естествено е диво да мразите горби
той разруши тая воняща кочина ссср
цитирай
2. kvg55 - Горбачов е глупак. Но либералите ...
03.08.2017 10:54
Горбачов е глупак. Но либералите около Елцин разпуснаха съюза и разграбиха Русия.
цитирай
3. born - Пак се напомпихте, а, путиноиди...
03.08.2017 11:22
blackocean написа:
Пак се напомпихте, а , путиноидите

Като особено ярък представител на тая категория, за която путлер и путландия са над всичко, които имат един бог -путя, които редовно се помпите, за да може да стърчите на първа, би трябвало, заедно със себеподобните си безродия, след като обожавате русия, да се преселите да живеете там.
что ты скажешь об этом?

и да, естествено е диво да мразите горби
той разруши тая воняща кочина ссср

Мн0г0,много трябва да си внимателен, за да не се задавиш от жлъчта, която изплюваш.
Ако си забелязал,глупако, сайтът е украински, а не путински. Аре със здраве.

цитирай
4. born - Горбачов е глупак. Но либералите ...
03.08.2017 11:27
kvg55 написа:
Горбачов е глупак. Но либералите около Елцин разпуснаха съюза и разграбиха Русия.

Краси, Горбачов не е глупак. Той си е просто един предател. На Русия. Национален. Не е възможно да не си е давал сметка какви ги върши. И документите го доказват. Това е. Предатели винаги е имало . И ще има. А либералността навсякъде се възприема като слободия.
цитирай
5. kvg55 - До 4. born
03.08.2017 11:35
Не допускам Горбачов да е бил вербован. Ако е предател, то е предател от глупост. По бтв върви много интересен руски сериал, "Кралица на красотата". Там имаше интересен епизод - съпругът започнал да недоволства от властта, а съпругата споделила това в партийната организация, в резултат на което съпругът е разстрелян.
цитирай
6. kvg55 - Пирът на мародерите
03.08.2017 11:54
Пирът на мародерите.
През 1987 година външният дълг на САЩ нарасна до 246 милиарда долара. На 19 октомври 1987 г. Уолстрийт рухна катастрофално! При възникналата ситуация САЩ можеха да бъдат спасени само от чудо. И чудото се появи в образа на Горбачов. Горбачов, спасявайки икономиката на САЩ, погуби икономиката на СССР. Искате ли да научите как?
През януари 1987 година бяха премахнати ограниченията във външната търговия — тези ограничения, които защитаваха от срив вътрешния пазар на СССР. Без такива ограничения вътрешният пазар на СССР не можеше да издържи и един ден — с неговите смешни цени на храните и стоките за народно потребление спрямо тези на външния пазар. И изведнъж беше разрешено на предприятия и частни лица да изнасят в чужбина хранителни продукти, суровини, електроника, енергия, продукция на химическата промишленост — с други думи: всичко!
Сякаш мощен ураган премина над огромната територия на СССР и мигновено изсмука от страната всички материални ценности. Щандовете в хранителните магазини и магазините за промишлени стоки опустяха.
ОГРАБВАНЕТО НА ЗЛАТНИЯ ЗАПАС
На 21 юли 1989 г. с новите Митнически правила бяха премахнати всички ограничения за износ от СССР на злато и скъпоценни камъни. Седемдесетгодишният труд на съветската митница беше унищожен в един миг. Златото в невероятни до тогава мащаби се изхвърляше на вътрешния пазар, а след това, закупено по вътрешните за СССР цени, се изнасяше зад океана.
„Московский комсомолец“ описа търговията със скъпоценности в онези дни по следния начин:
„Ярка картина на възбуда, бушуваща стихия, многократно надвишаване на нормите за продажба на бижутерски изделия за сметка на Държавната съкровищница… Щурм на бижутерските магазини, Държавната съкровищница е бомбардирана с писма, настояващи за нови доставки на злато и скъпоценни камъни …“
Вестник „Известия“ тогава настояваше в борбата с опашките за злато и диаманти „да се използва такъв мощен ресурс, какъвто е Държавния златен резерв“. Вестник „Съветска култура“ призова изобщо да се премахне една такава бариера на пътя на износа на златото, каквато е митницата.
След известно време Г. Явлински разтревожи пресата с изявлението си за изчезването на златния резерв. Но много бързо утихна.
И колкото по-нататък – толкова повече!
През същата година от частни лица зад граница бяха изнесени 500 000 цветни телевизора и 200 000 перални машини. Едно чуждестранно семейство само през 1988 г. е изнесло: 392 хладилника, 72 перални машини и 142 климатика. А служителите на само една от стотиците хиляди чуждестранни организации – 1400 ютии, 138 шевни машини, 174 вентилатора, 3500 сапуна и 242 кг прах за пране — същите тези, които по настояване на народните депутати бяха закупени с валута уж за съветските хора. Това са данни, които по онова време са се промъкнали случайно в пресата.
Само през една от хилядите митници на СССР частни лица са изнесли само през 1989 г. дефицитни стоки с тегло над 2 милиона тона.
Без остатък беше изнесена продукцията на Красноярския комбинат за памучни изделия: един хубав чаршаф в онези времена струваше 5 рубли, а плик за одеяло — 8 рубли. Износът на тъкани зад граница нарасна с повече от 3 пъти. А памучните тъкани — почти 4 пъти, ленените — 7 пъти. Това са данни само за държавния износ. Но частният износ значително надвишаваше държавния! При това, беше невъзможно да се установи точния размер на износа — пак „Известия“ тогава написаха:
„Нашата държава е една от малкото в света, в която не се води митническа статистика“.
________________________________________
Какво е „чудото на Балцерович“, за което говорят различни „експерти“?
Американските експерти предложиха на Балцерович – (организатор и идеен вдъхновител на полските икономически реформи) да изостави производството в Полша и нормалната търговия, и изключително да поощрява дребната разносна търговия. Т.е. да се декласира трудовото население на Полша и то да бъде превърнато в „народ от спекуланти“.
И всичките тези декласирани елементи — (милиони и милиони), налетяха като скакалци на Съветския съюз и започнаха да изнасят всичко, което можеха да вземат – от вносни мебели …до тубички с паста за зъби – с тонове. В онези дни на Конгреса на депутатите избухна скандал и викове за липса на паста за зъби. И на дерящите своите гърла народни депутати така и не им мина през главата да се замислят за причината. Те просто взеха решение да се закупи от чужбина паста за зъби за 60 милиона долара. Кого обогатиха тези 60 милиона?
Във Франция, откъдето беше закупена, пастата за зъби струваше 15 франка. В СССР тя се продаваше по 1 рубла. Разбира се, цялата тази паста за 60 милиона долара в един миг се оказа отново зад граница. В Полша я изпращаха в пратки от по 500 туби, но количеството на тези пратки — директно във фабричната френска опаковка (!) и без никакви ограничения. Тези опаковки се извозваха с пълни автомобилни багажници; с цели влакови купета; с контейнери на корабните палуби!
Френските парфюми се извозваха в сандъци — 40 рубли за флакон от тази страна на границата — и 80-100 долара от другата страна. След това през Полша ги прехвърляха в Германия и по-нататък — но вече по европейски цени.
Влачеха всичко и както мравките оставят само голия скелет от мощното тяло на лъва, така и тези „пирани на Балцерович“ оставиха на съветските хора само празни щандове. Няма нито един предмет за потребление — (от хранителни продукти … до техниката), които да не се изнасяха.
Ние трябваше тогава да се замислим: къде отиват стоките и продуктите? Нали промишлеността продължаваше да работи в тези години още на пълна мощност.
„Ленинградска правда“, 1992 г.:
„В СССР към 1990-91г. ежегодно се произвеждаха по 38 метра платове на човек. От тях 75% от световното производство на ленени тъкани, 16% — вълнени, памучни — 13% и копринени — 12%. Само официалният износ (т.е. на държавата и представителствата) възлиза на 50% от ленените и 42% от вълнените платове“.
Но в тези данни не е включен износа на отделните частни лица. А те, като скакалци, изнасяха всичко, което успееха да откъснат!
СССР произвеждаше 21,4 % от световното производство на краве масло (населението на СССР се равняваше на 4,88% от населението на света). Производството на масло непрекъснато се увеличаваше, но в резултат на неговия износ бяха въведени купони. На един жител на СССР се падаше 26% повече краве масло, отколкото на един гражданин на Великобритания. Но въпреки това в СССР в магазините нямаше масло, а във Великобритания можеше да се купи без проблем. Не е ли странно?
Статистиката отчиташе потреблението вътре в СССР на всичкото това масло и месо, което се изпращаше в складовете на търговската мрежа. При продажбата на масло и месо никой не изискваше паспорти, и всичките количества, купени в СССР, но изнесени извън неговите граници, се отчитаха като нарастване на благосъстоянието на съветския народ. А всъщност много тонове масло и месо, предназначени за търговията, заминаваха направо от складовете, заобикаляйки магазините, и се извозваха извън страната — с контейнери по море, с влакове и автотранспорт по сушата и със самолети по въздуха.
А статистиката отчиташе, че всичко това е изял ненаситният съветски народ.
В края на 80-те — началото на 90-те години всичко изчезна!
Чорапи и хладилници, мебели и ютии, телевизори и чинии, бельо и перални машини! Колбаси и риба, захар и зърнени храни — всичко беше изядено от налетелите скакалци! Алуминиеви съдове, чаши и лъжици се изнасяха като евтина и най-ценна суровина, вече преминала най-енергоемкия и замърсяващ етап на обработка.
Бръмбарите-износители проядоха някога мощния кораб на съветската икономика и го превърнаха в купчина стърготини!
И в 1991 година той рухна!
Източник: infobalkani, odintsovo
цитирай
7. getmans1 - Служебно напомпания постинг за...
03.08.2017 14:39
Служебно напомпания постинг заслужава награда (-). Получаваш я!
цитирай
8. get - - Не зная, дали Горбачов първо е предател, второ от глупост но копи-пейстъре определено ...?
03.08.2017 21:00
kvg55 написа:
Не допускам Горбачов да е бил вербован. Ако е предател, то е предател от глупост. По бтв върви много интересен руски сериал, "Кралица на красотата". Там имаше интересен епизод - съпругът започнал да недоволства от властта, а съпругата споделила това в партийната организация, в резултат на което съпругът е разстрелян.


... вие страдате от второто в коетообвинихте Горбачов?
- Защото преди да безкритично да преписвате чужди епистоларни упражнения, дайте си труд САМ ДА ПРОУЧИТЕ НЕЩАТА И ДА МИСЛИТЕ!
- Ако бяхте сторили това щяхте да разберете, че "перестройката" бе започната не от М. Горбачов а от предшественика му Ю. Андропов - преди да оглави СССР, той бе дългогодишен ръководител на КГБ!
- От тук ПИТАНЕ: Как стана тъй, че службата в чиито прерогативи влизаше ОПАЗВАНЕТО НА ДЪРЖАВНИЯТ И ПОЛИТИЧЕСКИ СТРОЙ в СССР - започна "перестройката"?

- Слагам ви (-) и от мен!
цитирай
9. born - На уважилите с "минус" ...
06.08.2017 19:25
На уважилите с "минус" постинга благодаря и съобщавам, че ... ПРЕМЕСТИХ ОТ ЛЕВИО У ДЕСНИО ДЖОБ... Приятен уикенд !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: born
Категория: Забавление
Прочетен: 4600757
Постинги: 1320
Коментари: 11706
Гласове: 20360
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031