Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.04.2021 17:10 - Новата порция „калинки” кацна в парламента – измамници и бандити вече са депутати
Автор: zahariada Категория: Новини   
Прочетен: 1059 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 19.04.2021 17:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image

ДНЕСМНЕНИЯ Новата порция „калинки” кацна в парламента – измамници и бандити вече са депутати

imageОт Admin на 18.04.2021
 

Позамогнали се мутри, синове и любовници на мастити бизнесмени, втръснали от години политици, семпли хорица с крайно кичозни представи за лукс – това е преобладаващата част от новите народни избраници, които ще трябва „да спасяват” отечеството. В четвъртък, 15 април, бе дебюта на новия парламент, а от там изпълзяха чудни екземпляри!

Последният писък на модата явно не е да грабнеш короната на някой конкурс за миски, а да седнеш на депутатската банка.  От Варна ще пристигне в столицата световно неизвестната хубавица Славена Точева. Досегашната й биография е на танцьорка и хостеса в нощен бар и жури в конкурс за красота, все професионални ангажименти, които трудно биха изстреляли някого до жълтите павета, ако си няма патрон, предаде „Уикенд” в последния си брой.

В случая, казват ракета-носител на госпожицата, е бизнесменът Даниел Славов, известен като Дидо Дънката. Преди време МВР го посочи за бос на контрабандата, дори го арестуваха в акция „Медузите”, заедно с шефа на БСП във Варна Борислав Гуцанов.

И двамата след това осъдиха България в Страсбург, като Дидо взе 40 000 евро обезщетение. Тогава той минаваше за основен спонсор и кадровик в сянка на социалистическата партия в морската столица. А сега – изненада, негово протеже поведе с най-много преференции листата на ГЕРБ на последните избори.

Фаворитката на варненци, събрала близо 7000 преференции – 30-годишната Славена Точева, е задочничка в Свищов по икономика на туризма и докато завърши работата на парламента току-виж станала и доктор на науките.

Клюкарски сайтове съобщиха, че бащата на детето й дори лежал в испански затвор за наркотрафик, а тя до този момент не е опровергала тази пикантна информация.

Източници на „Уикенд” разкриха, че в ГЕРБ са в шок от новата си колежка. След като станало ясно, че макар и на неизбираемо място, тя се е домърдала до парламентарните банки с помощта на изобилни преференции, красавицата получила поръчение „от най-високо място” в никакъв случай да не дава изявление пред медиите и да отбягва журналистите.

Интрига с пикантен привкус не липсва и в депутатските листи на БСП. Габрово праща в столицата рали шампиона Крум Дончев. Той официално той е експерт към транспортния съвет на Столетницата (да, да, има и такава структура при левите), но клюкарите свързват шеметния му възход със силна приятелска връзка с другарката Нинова.

Предишният фаворит на председателката Иван Ченчев бил пратен в шеста глуха, но все пак и той ще бъде депутат. Дончев се гневи, когато се неглижират личните му заслуги и е категоричен: „Не съм близък на Корнелия”! Посещенията и прегръдките на соцлидерката в боксофиса му по време на състезания били от любезност.

В „Има такъв народ” няма чувства, а всичко е бизнес. Там се е развихрила партийната секретарка Виктория Василева, която в дълбоката древност на прехода е била шеф на младежкото СДС и дори депутатка от сините, които я считали за протеже на сивия кардинал Христо Бисеров. Днес адвокатът от Хасково живее повечето време в Рим, но Виктория Василева е наследила ролята му на кукловод, но в партията на Трифонов.

Денят преди ЦИК да обяви новите депутати ще се запомни с каскадата от оставки и размествания на водачи на листи. Казват, че Виктория Василева до последно пресмятала откъде да влезе – Кюстендил или София.

Натискът върху бизнесмена Николай Златарски от Дупница, събрал най-много преференции в Кюстендилската листа бил чутовен, но той не отстъпил да се откаже от депутатско място.

За Виктория било на живот и смърт да вкара на всяка цена в парламента някой си Антон Адамов. Представят го като енергиен експерт, но истината е, че е дясна ръка на бизнесмена Станислав Любомиров, популярен и като Слави Транспорта, който вдигна баровския комплекс „Делта хил” край Перник.

Там има грандиозен имот и Слави Трифонов, който по-късно е изкупен от Станислав Любомиров. Още при съставянето на листите се вижда неистовото желание Адамов да бъде натикан в парламента.

В началото името му го няма, но след това, буквално дни преди изборите е наместен на трето място в софийска листа, а също и в кюстендилската. Накрая се налага бившият главен секретар на МВР Николай Радулов да хвърли оставка, за да влезе никому неизвестният Антон Адамов.

Още една рокада е направена по заповед на Виктория Василева, за да бъде прокаран в парламента и Никола Кръстев, син на боса на „Олинеза” Христо Кръстев. Бащата е известен с войната, която води през последните години с бившите си съдружници за бизнеса с лютеница и майонеза.

Той и съпругата му вече имат обвинения за данъчни имами, документни престъпления и други от тоя род. „Олинеза” обаче е сред най-големите рекламодатели в телевизията на Слави Трифонов. Затова и Виктория Василева, която движи партийното строителство в „Има такъв народ”, коли и беси наред, за да подсигури място на Кръстев-младши на депутатските банки. В първия проект на листите той е водач в София-област. Това обаче вбесява структурите.

Репутацията на Никола не е на завидна висота и Слави Трифонов е залят с гневни обаждания. Следва обещание, че Кръстев няма да бъде в листите. За изненада на актива от София-област, при самата регистрация той е поставен на трето място. Следва пореден бунт и заплахи за масово напускане на партията.

Заповедта на Дългия е да бъде махнат незабавно. Съдът обаче не разрешава нито да го извадят, нито да го преместят на опашката на листата. Виктория Василева триумфира. След това , за да стане протежето й парламентарист, тя се отказва от София област и влиза от Кюстендил. Никола Кръстев, синът на спонсора от „Олинеза” също става депутат.

В още една рокада запознати виждат участието на Виктория Василева. По нейна заповед учителката  Юлия Чортленева се отказва от парламента. Сменена е от Александър Тодоров, шеф в холдинга „Северкооп – Гъмза”.

Интриги не липсват и в редовете на „Демократична България”.

За водач на листата в Добрич до последно се спряга известно име от района. Буквално часове преди да бъде обявена листата, изниква Албена Симеонова, която идва от другия край на България – тя е съветник в общината в Плевен. Въпросната госпожа е представена като биопроизводителка в никополското село Въбел и активистка на „Зелено движение”.

Източниците ни обясняват, че била инсталирана в листата от шефа на зелените Владислав Панев, финансист по професия. Той лобирал пред Христо Иванов за нея и така била закована за водач в Добрич. Въпреки че постига един от най-слабите резултати в страната, Албена Симеонова става депутатка.

Още докато тече кампанията обаче, се появи сигнал, изпратен през 1996 г. до прокуратурата от алтернативната „Зелена партия България”. В текст, който е подписан от партийния шеф Александър Каракачанов, се твърди, че дамата се занимава с измами, като използва положението си на шеф на НПО и зам.-председател на Зелената партия.

Тя изтъквала, че страда от изключително рядко и тежко заболяване на белия дроб, което се лекува само чрез операция, за която са нужни 100 000 щатски долара.

Лекари обаче обяснили, че „Албена Симеонова е симулант и въобще не страда от никакво хронично белодробно заболяване”. Според сигнала обаче тя използвала мнимото си страдание, за да събира пари за „скъпо струваща операция”. Вероятно сигналът няма развитие, иначе Христо Иванов и Владислав Панев едва ли биха заложили на Албена Симеонова.

Странна е историята и на Румен Йончев, който е новоизлюпен борец с мутрите, а в битността си в миналото е обиколил няколко партии. Преди да стане част от коалицията на Мая Манолова, е депутат от БСП, изстрелян в листите лично от Сергей Станишев като председател на Земеделски народен съюз.

Тогава Румен Йончев е от гражданската квота, а малко по-рано е активист от средна ръка в СДС по времето на Иван Костов. След това, когато Николай Бареков набира скорост, той напуска групата на социалистите и се провъзгласява за независим и  „говорител” на коалицията – „България без цензура” – ВМРО и „Земеделски народен съюз”.

В следващия парламент Румен Йончев влиза под крилото на Бареков, но за кратко. Напуска и се прехвърля към групата депутати от „Лидер” на Христо Ковачки. През 2019 г. изведнъж се събужда и осъзнава, че е фен на Мая Манолова.

В Шумен за поред път народен избраник е Иван Иванов, местен лидер на БСП и член на Изпълнителното бюро. Той е единственият червен депутат от Лудогорието. Иван Иванов стана национално известен преди време, когато се оказа зам.-министър на вътрешните работи едва за 3 часа.

Премиерът по онова време Пламен Орешарски го извади от МВР, защото през 1995 г. Иванов е управител на офиса на СИК в Шумен.

Негов политически ментор е одиозния Димитър Дъбов, който дълги години минаваше за сивия кардинал в БСП. Депутатът Иван Иванов е син на бившия офицер от ДС Валентин Иванов, който след промените става строителен предприемач.

Бащата е арестуван за рекет и точене на ДДС, а Сергей Станишев кумува на сватбата на брата на Иван Иванов.

В Шумен свързан с много въпросителни е и изборът за парламентарист на Илтер Бейзатов.

Казват, че силната фигура е неговият баща Бейзат Яхя, който в миналото е лидер на ДПС в Лудогорието. Той е управител на ловното стопанство „Паламара” и покрай това се сближава с Валентин Златев.

След това там се отбиват видни гербаджии, сред които и Цветан Цветанов. Бейзат Яхя прехвърля симпатиите си от ДПС към ГЕРБ. За последните избори се носят легенди за разточителството в кампанията на сина Илтер. Той води своя агитация, която е различна от далеч по-скромната пропаганда на местната ГЕРБ.

Градът и селата са залети със суперлуксозни билбордове и плакати на Бейзатов. Кампанията е особено щедра в села и паланки, в които до вчера са гласували под строй за ДПС. След изборите се оказва, че вотът изведнъж се е прехвърлил към ГЕРБ. При това всички бюлетини са с преференции за Бейзатов.

В десетки шуменски села той печели сто процента гласовете, нещо което не е постигал и Тодор Живков в най-силните си години.

Мълвата е, че са предлагани по 200-300 лева на глас с условието бюлетината да бъде снимана, преди да се озове в урната.

Самият Илтер е инженер по професия и досега се е занимавал със селско стопанство, бил е и лесничей при баща си в „Паламара”. 

Любимци на народа са и други избраници от ГЕРБ. Хасковският ветеринар Георги Станков заби рекорд по брой на преференции. Той събра 13 828 и никой в цяла България няма повече от него. Преди време годподинът, който в предишния парламент е направил едно единствено изказване и има колеги, които признават, че не могат да се сетят как изглежда, се прочу покрай тържеството за 55-годишнината си през 2018 г.

Тортата му – в духа на митничарско-мутренската естетика, бе със златна основа, върху която е парламентарният звънец, депутатската му карта и са разпръснати пачки от 500 евро. Какво въображение! През 2019 г. името му светна в още един скандал. Негова съседка се оплака, че гърми с пушка по четирите й домашни кучета.

С масова народна любов се отчете и герберът от Симитли Стефан Апостолов. Баща му е дългогодишният кмет на града Апостол Апостолов-Поли.

Любопитно е, че Стефан, който също като родителя си е и футболен съдия, през 2017 и сега е поставен на последно място в листата на ГЕРБ за Благоевград.

И двата пъти той печели най-много преференции, сега са 9507, и влиза в Народното събрание. Иначе като парламентарист се запомни, че изчете на срички документ от трибуната.

Новите депутати се заклеха, а дори и най-развихрената фантазия не може да предположи на какви куриози тепърва ще сме очевидци. 




Гласувай:
8



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39748717
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031