Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.04.2017 23:42 - Отдавнашни спомени и размисли
Автор: born Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2870 Коментари: 17 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
     Отдавна си мисля що за хора са тия, които в безумната си омраза към някого, който ги надвишава по всякакъв начин са в състояние /не поне веднъж, а системно, ежедневно / да го охулват, оплюват .
    Има  обяснения за подобно асоциално поведение.
  - Непостигнати мечти /претенции/ за реализация. Стремежът за реализация е похвален , но когато е подплатен с възможности - у едного дадени от  Природата /Бога, Господ , Аллах - за всеки вкус/ , а у другиго - в резултат на много труд, но и все пак поне необходимия минимум талант. Някой великан на човешката мисъл бе споменал, че постиженията /научни/ са в резултат на 99 % труд и 1 % талант. 
Що се отнася до културните постижения, този титан на човечеството обаче не се произнася, защото е прозрял, че само с труд не можеш да станеш човек на изкуството. За там се иска талант , т.е. от всяко дърво свирка не става, колкото и да дялкаш, каквото и дърво да дялкаш. Затова стойностните поети, художници, певци, инструменталисти не са милиони, а единици. 
      Тъй като поезията не е сред най-любимите ми изкуства, мисля, че точно по тази причина съм в състояние да отсея плявата от зърното по безпристрастен начин. Дали ми харесва нещо е въпрос на  нивото му.
  - По принцип завист спрямо всичко, което другите са, а въпросната персона не е . Горе долу е подобно на първия феномен в рамките на полунормалното.
    Но когато подобно поведение се развие към сериозно психоувредено състояние и обсебеност на индивида , изразяващо се в постоянни посещения /в конкретика - блога/ на определен блогър с определена отчаяна цел да се навреди по всевъзможен начин на обекта на внимание, тогава нещата следва да се диагностицират като сериозно антисоциопсихическо заболяване и пациентът следва да бъде лекуван по известните на медицината начини : с лекарства или психотерапия. А в определени случаи, когато традиционните терапии са непригодни и "со малце кютек". 
    Повод за подобни размисли и заключения ми дават група неудачници- комплексирани субекти, съзнаващи собствената си нищожност, част от които можете да видите в коментарната част на предишния ми постинг.
    Почти в подобен състав е групичката, оплюваща и негативно лайкваща постингите на 4udovi6teto Станков . А като претегляме творчеството на Валерий и това на "опонентите" ще се убедим, че т.н. опоненти са творци само в собствените си възприятия.
    За да не бъда голословен, си позволявам да покажа част от последните издания на колегата /за разлика от пълната липса на реални такива от опонентите/.
 
          image



,



Тагове:   Чу,   поезия,


Гласувай:
12


Вълнообразно


1. redabyss - Той е великолепен поет, освен че е ...
23.04.2017 23:53
Той е великолепен поет,освен че е прекрасен човек и скъп Съблогър,с огромен принос към културната атмосфера в Блог бг.Останалите са само претенденти,голословни,жлъчни с незначителните си или никакви печатни книги.
Поздрави,Борн.
цитирай
2. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
24.04.2017 00:28
Мнението ми се припокрива с твоето
Лошото е, че такива + автори" не се усещат, че всъщност паразитират върху другите
А за паразит никой не говори с възхищение, още по- малко пък да го изпитва
Такъв, от рода на въшка, бълха, муха, комар.......
В България е така, болшинството вместо да си гледа собствената работа, се занимава с чуждата?

Лека нощ , приятелю!
цитирай
3. xubavka - Борн, радвам се, че се запознах с него, той е явление в поезията!
24.04.2017 12:06
Имах възможността да се запозная с голяма част от творчеството му и лично с него и мога да кажа, че е прекрасен човек! Дано се научим да се радваме на чуждите успехи! За всеки има място под слънцето, а на твореца не трябва да се пречи!
Никой от страни не одобрява поведение на творци, на които апетитът идва със заяждането. Това отблъсква, а кой иска да има пропуснати възможности, пропуснати шансове за помощ и спонсорство? И без това парите за култура винаги не са достигали! Желая нови успехи на Валери! Книгите му са стойностни и е прекрасно изживяване да се докоснеш до тях!

Таня Чардакова
цитирай
4. planinitenabulgaria - Другарю Стефан,
24.04.2017 21:17
По време на пролетта са Ви налегнали тежки мисли. Я малко по-ведро, както е в приложения линк:
http://planinitenabulgaria.blog/zabavlenie/2017/04/21/s-pojelanie-za-proletno-vdyhnovenie-na-nai-pyrvite-netovi-da.1523165
цитирай
5. getmans1 - http://rustam.blog.bg/zabavlenie/2017/04/17/feisbuk-priiatelite-i-chicho-pepi.1522200
24.04.2017 21:43
... Но тук те няма дърта шушумиго, иначе си първа свирка при Рустам-пиндора.
Чак не мога да разбера какво си дърт, мазен плужек или разкрачената къдъна на два пъна?!
/особено внимание обърни на второто, защото не ти го казвам случайно/
Тартюфел безчестен!
цитирай
6. born - Нямам какво повече да добавя по отношение на такива стойностни творци като Валерий и разбира се и други като него в различни области на науката и културата
24.04.2017 21:46
Радвам се, Приятели, че намирам единомишленици във Ваше лице ! redabyss, Иван , Таня и всички останали, които просто са кликнали с позитивната си нагласа. Благодаря Ви за съпричастността !!!
цитирай
7. born - Бих могъл да изтрия коментари 4 и 5, но
24.04.2017 21:50
Няма да го направя, тъй като те се явяват една прекрасна илюстрация на изложеното в постинга. Благодаря ви най-сърдечно , мизерабъли.
цитирай
8. blackpredator - Борн,
24.04.2017 21:51
нямам спомен ни Багряна, ни Лилиев, ни Дебелянов, ни Валери Петров сами да са си писали критиката
всеизвестно е в блога, че Чу-то сам се коментира, сам се помпи
това е толкова гнусно и уродливо, и осиращо блога, че и самият Шекспир да беше, се ще е Голяма Нула от човешка гледна точка

и не ми казвай, че не е вярно
е е...
цитирай
9. getmans1 - born - Бих могъл да изтрия коментари 4 и 5, но 21:50
24.04.2017 23:05
born написа:
Няма да го направя, тъй като те се явяват една прекрасна илюстрация на изложеното в постинга. Благодаря ви най-сърдечно , мизерабъли.


... Дед Борн-е, или не разбираш какво ти е написано, или си безчестен.
Според мен и двете, си!

Пука ми на мен дали ще ме изтриеш, моя коментар няма нищо общо с Чу, има общо с твоята "чест". /проследи линка дето съм ти изпратил, там е твоя позор/

ПП. Хич не ми пука да ли ще триеш, ком #5 е заложен като основа за мой постинг, сега ще прибавя и този.
Бъди умен и изтрий тази излагация и пак си уважавай ЧУ-то така поне ще имаш възможност да покажеш, че си човек и приятл /не мой/!!!
цитирай
10. born - Здравей,Блеки,
25.04.2017 12:01
blackpredator написа:
нямам спомен ни Багряна, ни Лилиев, ни Дебелянов, ни Валери Петров сами да са си писали критиката
всеизвестно е в блога, че Чу-то сам се коментира, сам се помпи
това е толкова гнусно и уродливо, и осиращо блога, че и самият Шекспир да беше, се ще е Голяма Нула от човешка гледна точкаи не ми казвай, че не е вярно
е е...

Уважавам твоето мнение, затова ще се постарая да обясня подобно поведение, дори и да е истина това, което казваш. Имам доста роднини и приятели, които са артисти и хора на изкуствата. Някои от тях вече достигнаха пенсионната възраст, но не спират с изявите си. Защо ? Просто артистът живее заради публиката, което в края на краищата не е някакво престъпление. Понякога подобни неща досаждат, но когато се отнася до истинско изкуство, а не до самоцелна комплексарска изява, всичко това е разбираемо. Аз не зная дали Чу-то си помпи сам постингите или някой друг върши това, но е факт, че произведенията му са стойностни, за разлика от много други. Що се отнася до множеството профили, аз винаги съм бил против това. Дори в един аналитичен и безпристрастен разговор с колеги бях достигнал до идеята критерият да бъде не броя на прочитите, а броя на коментарите, но възможността да създаваш множество акаунти обезсмисля подобна идея - видимо е от поведението на една благородничка, която често разговаря сама със себе си през плеядата си профили. В края на краищата това е политика на собствениците и ние се съобразяваме с нея, дори и когато не сме съгласни .


цитирай
11. blackpredator - да ме прощаваш Борн,
25.04.2017 17:33
ама иначе богатият ми арсенал от мръсни думи в случая се оказва много беден да охарактеризирам "артиста"
ей, аз съм на години, ама такова духовно Нищо, през живота си за пръв път срещам
цитирай
12. born - Блеки, явно имаме различни възприятия на едни и същи действия и явления, което е нормално.
25.04.2017 21:36
Аз не влагам емоции в преценките си. Просто разделям възприятията си на такива, които ми се нравят и на такива, които не. Старая се да бъда безпристрастен, но мисля че понякога е възможно и да сгреша. В конкретния /пък и при други подобни случаи/ ми е неприятно оплюването на определен човек - систематично. Мен също ме оплюват едни и същи индивиди, както и теб, но аз имам здрави нерви и съм непукист, което не зная добре ли е или зле.За мен злобарските изцепки са нищо повече от една забава и поглед върху психопатологията на този тип индивиди. Виждаш тези типажи и в този , а и в предишния ми постинг с коментарите им, които са на приматско ниво. Има хора обаче с по-крехка психика, които не издържат. Поздрави, друже !
цитирай
13. born - На финала мога само да добавя следното :
26.04.2017 00:00
Много си глупав , Гетко. Отчайващо и безнадеждно. Чак ми е жал за теб.
цитирай
14. pvdaskalov - * ! *
26.04.2017 09:53
Споделям написаното от Борн. Но една лястовичка Пролет не прави, казал е народът. Който иска да се кефи по всевъзможни начини тук, продължава да го прави. Но не всеки има търпимост към заяждания, оплювания, заплахи на лични, а понякога и клетви в тях. И какво трябва да се направи? Чувствителният да подвие опашка и да изчезне от хоризонта на Блог.бг. Така ли? Или като древна нация, при това с претенции за културно влияние в Европа, да бъдем нетърпими към подобни антисоциални явления. Аз лично се опитах с добро да се разбера с едно лице. Обясних му, че това, което прави, е психически тормоз. Не вдяна, не ме разбра. Предупредих го, че ще търся правна защита. Изсмя се - това, което то правело, трудно се доказвало и нямало параграф в закона. Спрях да реагирам. Но лицето не спира. Треснах му и аз няколко обиди - да почувства със собствената си кожа какво е да не те уважават. Полза - никаква. Ти го плюеш, то ти вика "Дъжд вали". От кого гледаме, от Парламента ли, та сме толкова злобни? Инвестор може и трябва да сложи ред, но кой ще го принуди. Предупреждение, изключване от системата за известно време... И ако това не помогне - сигнал до Прокурора или Министерство на здравеопазването - да го приберат в някоя лудница. Като не става с кротост и с благост, налагат се драстични мерки.
Жив и здрав, Стефчо!
22/7
цитирай
15. born - Батко Пиер
26.04.2017 11:11
Остави мизерабълите да се пържат в собствената си злоба и изпражнения. Диалог с такива не е смислено дело.
ПП. Мисля, че скоро ще притежаваш едно малко синьо котенце. Налице е - дано да го запазим.
цитирай
16. pvdaskalov - * ! *
26.04.2017 18:46
Добре, дъщеря ни идва на гости и можем да ви посетим за 2-3 часа към края на следващата седмица, стига да не сте някъде по света - я в Лос Анжелис, я във Ванкувър или Мелбърн. Пиши ми къде сте, но водете и котето. Ще дойдем да го вземем...
Поздрави за теб и Надя!
22/7
цитирай
17. born - Добре, дъщеря ни идва на гости и м...
26.04.2017 20:56
pvdaskalov написа:
Добре, дъщеря ни идва на гости и можем да ви посетим за 2-3 часа към края на следващата седмица, стига да не сте някъде по света - я в Лос Анжелис, я във Ванкувър или Мелбърн. Пиши ми къде сте, но водете и котето. Ще дойдем да го вземем...
Поздрави за теб и Надя!
22/7

ОК. Още е мъничко и суче, но сте добре дошли винаги.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: born
Категория: Забавление
Прочетен: 4600404
Постинги: 1320
Коментари: 11706
Гласове: 20360
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031