Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.05.2014 18:57 - Писмо от България 1
Автор: born Категория: Изкуство   
Прочетен: 1495 Коментари: 5 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Входиране и изходиране Димитри Иванов
image
Димитри Иванов
Към нашето законотворчество не съм любопитен, но словотворчеството на законотворците ме заинтригува. Те "ваканцуват", "страхуват", "входират". Не разбрах входираха ли предложение за изходиране на сегашния президент Плевнелиев. "Изходиране" е по-българска дума от "импийчване".

Поискайте импийчмънт тогава, казала герберката Цецка Цачева, бранейки с голи гърди (нали има такъв израз) Плевнелиев от "Атака" и "левицата".

Няма лошо в импийчването; по-добре е да импийчнеш държавен глава, отколкото да го застреляш, както в нощта на 17 юли 1918 г. семейство Романови: 50-годишния цар Николай Втори, жена му Александра, дъщерите им Олга, Татяна, Мария и Анастасия, както и престолонаследника Алексей. Куршумите отскачали от телата на момичетата, понеже в корсетите им били зашити осем килограма диаманти; наложило се да ги застрелят от упор в сърцето. Така свършила династията Романови. През 2013 г. в София имаше изложба "400 години династия Романови". Николай II бил най-богатият човек на света, имал земи, скъпоценности и дворци за 45 милиарда, а носел костюмите си до скъсване. Да не го бъркаме с Александър II, който бил император до 1881 г. и който е на паметника на коня на улица "Царя" и е Цар Освободител, понеже освободил крепостните селяни през 1861 г. После през 1865 г. Линкълн освободил робите. После през 1878 г. руснаците ни освободили от турското робство.

Три освобождения едно след друго! И убийствата повече от импийчванията. Последният импийчен (accused of high crimes and misdemeanors) US президент е Бил Клинтън, но не защото той избяга в Швеция да не ходи войник, когато в САЩ военната служба беше задължителна, не и затова, че бомбардира Белград. Импийчен бил и Андрю Джонсън, който бил президент след Линкълн. И двамата били оправдани. Никсън подаде оставка и се изплъзна. Неговата афера "Уотъргейт" беше нищо работа в сравнение със сегашния електронен шпионаж, но за нея се говореше много, както сега за австрийската брадата певица. Гъмжи и от други вълнуващи новини - радиото каза, че на хокей питсбъргските пингвини победили нюйоркските рейнджъри, щели да узаконяват трети пол в Германия, външните министри на ЕС, същински персонажи от третия пол, врякат Путин да не правел каквото прави в Украйна.

Ала да продължа с импийчванията. Те са по-малко и по-неуспешни от убийствата. Няма US президент, свален с импийчване, докато опитите за убийства на US президенти са двайсетина. Куршумът улучил в гърдите Теди Рузвелт през 1912 г. Той го извадил, показал как куршумът не пробил записките за речта му и продължил речта си. През 1981 г. на Роналд Рейгън куршумът също попадна в гърдите. Пробил белия дроб, така че той не продължил речта си, но после в болницата се майтапеше: Забравих да се сниша (I forgot to duck).

Abraham Lincoln, James A. Garfield, William McKinley, John F. Kennedy били успешно застреляни.

Защо все още няма застрелян лидер на НАТО, нито на ЕС, питам се аз. Ако ги обичат и мразят по-малко от брадатите певци/певици, аз да разкажа един брадат виц.

Навремето, когато цивилизаторите входирвали християнството, за да спасят душите на езичниците, един мисионер покръстил Бонго и казал: Бонго, сега различаваш ли добро и зло? Зло е, когато Бинго изяде Бонго и му вземе кравата и жената. Добро е, когато Бонго изяде Бинго и му вземе кравата и жената, облизал се Бонго.

Предстоят избори за европарламент. Облизват се европейски и български бонговци.

България влезе в НАТО, но не влезе в ЕС, макар да си мислим, че сме и в двете.

България влезе в НАТО, опозори се със съучастие в позора на НАТО от Белград и Триполи до Дамаск и Кабул. Цар Борис III, макар че влезе в пакта Рим-Берлин-Токио, въртя го, сука го пред фюрера, но не прати български войници ведно с фашистките "мамалигари" и полските "бандеровци" да се бият с червеноармейците в Украйна. "Мамалигари" и "бандеровци" бяха политически некоректни народни думи за румънците и поляците по времето на цар Борис III. По негово време българските евреи бяха накичени с жълти значки, ограбени от собственост и права, но срещу моя прозорец в Катуница евреите с дълги чукове чукаха камъни по жп линията Асеновград-Пловдив и не бяха експедирани в лагерите на смъртта.

Яйчарят мразеше евреите, казваше, че трябва да ги направят на сапун. Яйчарят обикаляше селата с две магарета, на самарите им два по два коша, в кошовете слама, в сламата редеше яйцата. Той се провикваше по сокаците "Яйца, яйца!", разлайваше кучетата, купуваше от бабите яйца. Вкъщи казваха, че Буров казал, че златният български лев се крепи на черупката на българското яйце. Бабите започнаха да занасят яйца на евреите, които чукаха камъни по жп линията, и да им ги продават по-скъпо, отколкото на яйчаря, затова яйчарят мразеше евреите. Вкъщи казваха, че на царя брат му принц Кирил и министър Савов вземали комисиони от "Круп" да купуват за българската армия стари пребоядисани оръдия. Сега е бетер. През 2004 г. Николай Свинаров, военният министър на Симеон Кобургготски, купи пребоядисаната белгийска фрегата "Ванделаар" (F 912). Сега български генерали и депутати се облизват за комисионите, които ще получат, ако България купи трета ръка 30-годишни US изтребители тройно по-скъпо, отколкото Португалия ги купила навремето от US.

Едни гости вкъщи злословеха за кръстника ми Димитър Списаревски. В Добрич той с банда гамени спирал файтони с дама и румънски офицер, отнемал на офицера сабята, прегъвал я на коляно на буквата "г", връщал му я и казвал, че Добрич не е Румъния, а България. Когато и Добрич и Балчик били румънски, Фердинанд, бисексуалният дядо на Симеон Сакскобургготски, мечтаел да влезе в Цариград, на остров Самотраки, да си направи дворец като двореца на румънската кралица в Балчик и там да го обслужват "местните Ганимедовци" по израза на бисексуалния Жан Кокто (в моя превод на "Музика за хамелеони" на бисексуалния Труман Капоти).

Румънската кралица не била бисексуална, нито я обслужвали Ганимедовци. Тя направила прекрасен дворец в Балчик и там изживяла голямата си любов с един мъжествен мюсюлмански красавец. Изваяли й на брега каменен трон, в който чакала да зърне платната на ветрохода на любовника си, кокетна мини-джамийка с минаренце, в която той да благодари на Аллах за благополучния преход през Черно море. Тронът и джамийката може да сте ги виждали, те са още там. Там е погребано и нейното сърце.

Когато Хитлер даде Южна Добруджа на България, румънците ходили да хленчат. Ние сме по-верни съюзници на Райха от българите, в двореца в Балчик е погребано сърцето на румънската кралица. Фюрерът ги срязал: "Да, вие помагате на Райха на Източния фронт. Дадох ви Молдова, Приднестровието и какво беше там в Украйна. Разширих ви на Север и на Изток. Пък вие ме занимавате с някакви сърца в Добруджа".

Новата студена война за жалост реанимира НАТО, което вместо да е на бунището на историята ведно с Варшавския договор, каза на руснаците: Ние, за да ви пазим от ирански ракети, ви обграждаме с кордон от наши военни бази в България, Румъния, Полша. Нали се разбрахме, че няма студена война. Сега има. За Украйна. Която да е на първа линия срещу Русия, пред България, Румъния и Полша.

Путин не дава признаци, че вярва на залъгалки като Горбачов и Елцин. През 1962 г. Хрушчов отстъпи пред Кенеди и пред цял свят върна насред открито море съветските ракети, които пътуваха за Куба, задния двор на САЩ. Но в замяна Кенеди направи тайна за света отстъпка, изтегляйки ракетите на САЩ в Турция.

България не влезе в Европа на отечествата, каквато я искаше генерал Дьо Гол, нито в Европейски съединени щати със свободно движение на хора, стоки и капитали, каквато я виждаха визионерите Жан Моне и Морис Шуман. България е управлявана от шепа хора, които са карикатурна миниатюра на руския олигархически капитализъм. Презирам тази "демокрация" а-ла-рюс. И западноевропейското раболепие пред САЩ презирам. Българските партии са прикрепени към европейските; българският кандидат, за когото ще гласувам, после ще гласува за някое европейско нищожество като Мартин Шулц, за Жозе Мануел Барозу, ако можеше, но не може, защото Барозу изкара вече два петгодишни мандата, за Жан-Клод Юнкер, който вярно каза, че Европа не може да приеме цялата мизерия на света, но не каза защо България трябва да приеме и издържа 40 пъти повече от Австрия пришълци, които никой не ги знае откъде са и платените ни правозащитници вместо да ги приемат в къщите си, хулят селяните от Розово, че били ксенофоби. Аз няма да гласувам за европарламент. Вие, ако ви позволява съвестта, гласувайте. Мислете, че Трифон Зарезан е Valentine-day, мислете, че Девети май не е на Червената армия, а ден на Европа. Аз не мога от партия в партия, защото никога не съм бил в партийно стадо. Нито партиец, нито комсомолец, нито септемврийче, нито чавдарче. Нито вярващ, нито атеист.

Събрали се на маса музиканти. Атеистът казал "Няма Бог, защото липсват доказателства, че го има." Агностикът казал "Липсата на доказателства не е доказателство за липса." Вярващият казал "Има доказателства. БББ. Бетовен, Брамс, Бах".

Сега след като си написах писмото, ще слушам Бах, където Бог казва "Аз съм този, който съм". Пък вие, гласуващите на евроизбори, слушайте брадата певица, която казва... не зная какво и не ме интересува.


Тагове:   Сега,   Димитри Иванов,


Гласувай:
7


Вълнообразно


1. born - Поместих го в раздел "Изку...
15.05.2014 18:58
Поместих го в раздел "Изкуство", защото да можеш да пишеш като Д.Иванов е наистина изкуство.
цитирай
2. kostadin - Е да, ама Путин бил виновен, че ба...
16.05.2014 08:43
Е да ,ама Путин бил виновен ,че бандеровците избили над 200 украинци в Одеса .Той евиновен ,че украинските войници са изпратени да избиват сънародниците си в източна Украйна .
Много гадни били тези руснаци Всички в Украйна говорели и на руски-това им бил официалният език от векове .
Явно на САЩ и ЕС това не се харесва.
Сега ги чувам -от кандидатите за баш властници в ЕС ,че ЕС бил слаб да се противопостави на Русия -ами то много акъл не е необходим за да видиш какво е ЕС икакво е даже само Руската федерация.
цитирай
3. born - Интереси, Коста, интереси !
16.05.2014 16:38
Интереси, Коста, интереси !
цитирай
4. kostadin - Някога Гьобелс твърдял, че повт...
16.05.2014 23:43
Някога Гьобелс твърдял ,че повторената лъжа 1000 пъти ставала истина .
Днес е много тъпо да пробутваш лъжги .
Преди малко разбрах ,че руснаците са искали да им бъде представен поне един руснак ,който се намесва във вътрешните работи на Украйна Те си мълчели.
цитирай
5. born - Идете та гласувайте на 25-ти май !
17.05.2014 11:53
Как да идеш да гласуваш след брилянтното изказване на Джимо : "Пък вие, гласуващите на евроизбори, слушайте брадата певица, която казва... не зная какво и не ме интересува."
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: born
Категория: Забавление
Прочетен: 4603469
Постинги: 1320
Коментари: 11706
Гласове: 20360
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031