Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.09.2014 11:46 - В подкрепа на КЕНЕФСКИ !
Автор: born Категория: Хоби   
Прочетен: 1233 Коментари: 2 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
           http://kenefski.blog.bg/lifestyle/2014/09/26/po-primera-na-avstraliia-frenskite-kapitalisticheski-komiks-.1300092
           Палиативните мерки не са мерки, а демагогия. Наредбите и законите трябва да бъдат категорични и ясни. Без никакви тълкувания.
           Що се отнася до цигарите и тгютюнопушенето - има два варианта.
          Първият е тотална забрана на тютюнопроизводството и  тютюнопушенето. Да, ама няма да е демократично, мамка му ! Що политици, адвокати, магистрати, бюрократи и всякаква подобна сволоч ще скочи да брани правата и свободите на пушаческия индивид. Ами да се трови, индивида му с индивид ! И да пуши и да не пуши, все един ден ще ритне камбаната тъпия  му индивид. Значи , за да се съобразим и  солидаризираме с  евроатлантическите ценности /каквото и да означава това/  и хем да сме "за" , хем да сме "против" следва да се отиде към втория вариант.
           Да провеждаме непреривна и последователна просветителско-пропагандистка и образователна дейност срещу тази напаст - тютюнопушенето. Тази насока на антитютюнската дейност ще осигури много работни места в : държавните чиновническо - бюрократични органи, ще доведе до известни приходи в държавния бюджет в резултат на бандероли, такси, акцизи и прочие, които от своя страна ще бъдат усвоени от малко-по-горе посочените органи, както и от прилежащите им по-долноетажни НПО-та, омбудсмански /арменскопопски/ структури, статистически, социоложки и други подобни кърлежоподобни образувания. Също ще увеличи приходите съответно на сенчестите контрабандни структури, които са съществена част от така стройната икономическа структура на страната. Крайният резултат от прилагането е предвидим :  никакъв.
            Но пък е демократичен, въпреки, че не е човеколюбив.
      Следователно всички приказвания по темата са просто чесане на устата и упражнения в демагогско-политически аспект.
            Като пряко потърпевш в интерес на истината мога най-самокритично да заявя, че съм умерен пушач /0-3-5 бр дневно/,  многократно  "оставял" цигарките по примера на Марк Твен. Ако някой не е запознат с този автор, източник на доста сентенции и човек с поразителен хумор поне мога да предложа на вниманието му цитата, свързан с проблема : "За мен най-лесното нещо е да откажа цигарите - случвало ми се да го правя по десет-петнадесет пъти на ден."
            Ха, де ?!
           



Гласувай:
9


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. troia - Не пуша,
26.09.2014 12:01
но съчувствам на пушачите. Толкова скъпи цигари с грозни надписи и толкова лишения за да си ги купиш. Вече се изгуби удоволствието да си дръпнеш една.:)) Хубаво си го написал, но скоро решение на проблема няма да има.
цитирай
2. born - но съчувствам на пушачите. Толкова ...
26.09.2014 12:08
troia написа:
но съчувствам на пушачите. Толкова скъпи цигари с грозни надписи и толкова лишения за да си ги купиш. Вече се изгуби удоволствието да си дръпнеш една.:)) Хубаво си го написал, но скоро решение на проблема няма да има.

Моето пушене е почти колкото твоето. Както пишеше на входа на хитлеристките концлагери "Надежда всяка оставете!"
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: born
Категория: Забавление
Прочетен: 4591732
Постинги: 1320
Коментари: 11706
Гласове: 20360
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031