Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2014 00:34 - Действително ли е възкръснал Христос ? - 1
Автор: born Категория: Други   
Прочетен: 2723 Коментари: 6 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
     Всички ние мислим за това, което ще последва след смъртта ни. Когато умира любин нам човек, ние тъгуваме за него и се надяваме да се срещнем, когато дойде и нашия ред. Ще се сбъдне ли това или смъртта ще донесе края на нашето самосъзнание?

     Иисус  проповядвал, че животът не завършва след физическата смърт. Той е направил удивително изявление: "Аз съм възкресението и живота. Тези, които вярват в мен, даже след смъртта си отново ще живеят". Според най-близките очевидци Иисус Христос показал своята власт над смъртта, като възкръснал 3 дни след разпъването и погребението. Именно тази вяра във възкресението дава надежда на християните повече от 2000 години.

     Някои обаче не се надяват на живот след смъртта. Философът - атеист Бертран Ръсел е написал: "Аз смятам, че след смъртта тялото ми ще изгние, а от моето "аз" не ще остане нищо." Очевидно Ръсел не е вярвал в думите на Иисус Христос.      

     Христовите ученици са записали, че той им се явил жив след разпятието и погребението. Те са категорични в твърденията си, че не само са го видяли, но и са делили трапезата с него, докосвали са го и са прекарали с него 40 дни.

     Би ли могло това да е била история, която с времето е обрасла с измислици или е основана на заслужаващи доверие доказателства ? От отговора на този въпрос зависи здравината на основите на християнството. Ако Христос действително е възкръснал, това потвърждава всичко, което е казал за себе си, за смисъла на живота и за това, което ни е предначертано след смъртта.

    Ако Христос действително е възкръснал, то само той самият би могъл да знае отговора на въпросите за предназначението  ни и за това, което ни очаква след смъртта.  

    От друга страна, ако историята за възкресението е измислица, християнството е построено върху една лъжа. Теологът Р.С. Спраул отбелязва: "Доказването на възкресението на Иисус Христос е жизнено важно за християнството. Ако ИХ е бил възкресен от Бог, то тогава Той има такива пълномощия и такава "доверителна грамота", каквито няма у никой друг религиозен лидер. Буда е мъртав. Мохамед е мъртав. Мойсей е мъртав. Конфуций е мъртав. Но съгласно ... християнството , Христос е жив.

    Много скептици са се опитвали да опровергаят възкресението. Джош Макдауъл е  един от тях. Той посветил над 700 часа за изследване на доказателствата за възкресението. За изключителната важност на възкресението ДМ заявил следното: "Стигнах до извода, че възкресението на Иисус Христос е една от най-злонамерените, вредни и безсърдечни измами, наложени на човечеството или най-фантастичния факт за цялата му история".

    И така  що е възкресението на Иисус Христос - фантастичен факт или вреден мит ?

 

  За да узнаем това ни е необходимо да разгледаме историческите факти и на извлечем собствени изводи. Нека да видим, какво са установили и до какви изводи са достигнали скептиците, които са изследвали възкресението .

jesus.org




Гласувай:
9


Вълнообразно


1. dinkov - Динков
17.02.2014 00:59
born - няма значение дали е възкръснал или не.Дали го е имало или не. Важното е да вярваме и спазваме божите заповеди. Тогава просто светът ще е по-добър.
А религиите не са лошо нещо. Те подготвят цял живот човек за последното му изпитание, посрещането на смъртта. И да може смъртта да се приема от живите за да могат да продължат.
Поздрав.
Ицко
цитирай
2. mileidi46 - Преди няколко дена пуснах постинг ...
17.02.2014 02:00
Преди няколко дена пуснах постинг със заглавие,,Двойникът на Иисус" с двучасов филм по темата..Много преди Христа ,е имало друг Бог в египетската митология,роден по същият начин,само че с друго име..Същата молитва ,,отче наш"
датира също преди раждането на нашият Бог..така че...всичко е писано и преписвано и преправяно!!Гледайте филма и ще разберете...
А че телата ни ще гният ,вече го знаем и няма как да остане нещо от нас..освен енергията,духа,но това няма де вече нашето ,,аз" а нещо друго в някакво друго измерение...Според мен!!Никой нищо още не е разбрап и доказал..Остава си мистерия!
Лека нощ!
цитирай
3. otempora - Родителите ми възкрасват в съни...
17.02.2014 11:22
Родителите ми възкрасват в сънищата и спомените ми. Тогава, когато мен няма да ме има, няма да има и споменът за тях.
цитирай
4. анонимен - Хайде да спрем вече с глупостите. ...
17.02.2014 20:53
Хайде да спрем вече с глупостите. ХХІ век сме. Какви Исусовци, какви пет мева. Права е Милийди. Тия легенди са много по-стори от християнството. Просто в ония времена плагиатството не е било укоримо, поради липсата на Закон за интелектуалната собственост.
цитирай
5. born - Ами какво да кажа ? Тази тема е доста ...
17.02.2014 23:31
Ами какво да кажа ? Тази тема е доста интересна не за друго, а че действително се срещаме с масовата манипулация. И е интересно по какъв начин се провежда. Сайтът е руски, а по принцип тази нация в основата си е атеистка.
цитирай
6. born - born - няма значение дали е възкр...
18.02.2014 21:24
dinkov написа:
born - няма значение дали е възкръснал или не.Дали го е имало или не. Важното е да вярваме и спазваме божите заповеди. Тогава просто светът ще е по-добър.
А религиите не са лошо нещо. Те подготвят цял живот човек за последното му изпитание, посрещането на смъртта. И да може смъртта да се приема от живите за да могат да продължат.
Поздрав.
Ицко

Божиите заповеди по принцип са залегнали в основата на законодателствата. Те са морална основа на човешките отношения. За съжаление обаче проблем се явява тяхното спазване.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: born
Категория: Забавление
Прочетен: 4597809
Постинги: 1320
Коментари: 11706
Гласове: 20360
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031