Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.11.2019 06:38 - © Коментари - В търсене на модерния социализъм забравиха класовата борба
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1526 Коментари: 8 Гласове:
12

Последна промяна: 22.11.2019 06:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
22.11.2019г.

     През месец септември по инициатива на Градския съвет на Българската социалистическа партия – София и Националната асоциация за международни отношения (НАМО) в балната зала на хотел "Интерконтинентал" (площад "Народно събрание" № 4) се проведе конференция с международно участие на тема : "За единни Балкани в социална Европа". Доклад изнесе лидерът на БСП – София Калоян Паргов.
Какво каза другарят Паргов? Каза следното : Модерното ляво мислене акцентира върху еволюционния подход в развитието. Върху необходимостта от постепенен и непрекъснат градеж и количествени натрупвания, за да се премине към ново качество, каза той. Модерното ляво акцентира върху намаляването на неравенствата чрез засилване на социалната функция на капитала".
Основното тука е акцентът върху еволюцията. Революцията се отрича. Да, но обикновено еволюцията в природата продължава милиони години. В обществото за по кратко – хиляди години. Значи нашите социалисти очакват социализмът да настъпи еволюционно някъде след хиляда и петстотин години, примерно да кажем, съдейки от предходните обществено-икономически формации. Е, обещават да работят върху количествените натрупвания – върху "засилване на социалната функция на капитала". Надяват се капиталистите да заобичат повече хората на наемния труд. Когато спрат да ги експлоатират и им предоставят цялата си печалба, евентуално може да настъпи социализма. Но социалистите не отчитат, че досегашната обществено-политическа практика показва и доказва, че смяната на обществено-икономическите строеве става само с войни, въстания и революции. Капитализмът е настъпил с рязане на глави на знатни особи. Излиза че нашите социалисти ги е страх от революцията, което е опортюнизъм, какъвто се е развил в социалдемокрацията преди Първата световна война. Следователно модерното ляво е добре познатото старо от преди повече от сто години. И другарят Калоян Паргов още каза : "Модерното ляво търси съчетаване на общностния и личностния интерес, за разлика от традиционното ляво, което ги разглеждаше в йерархия".
Обществения и личния интерес са двете страни на едно противоречие при което рано или късно едната тенденция ще възтържествува. Социалистите примиряват непримиримото. В тази борба коя страна следва да се подкрепа? Тази, на която принадлежи бъдещето – обществения интерес. Затова правилното е двата интереса да се съчетават йерархично. Винаги трябва да се подкрепя прогресивната тенденция. Само тогава ще има развитие напред.
В доклада се споменава и изразът "пазар на труда". Това е ненаучен термин от буржоазния икономикс. Глупост, която масово се тиражира от всички. Хм! Как може да има пазар на нещо, което все още не се е състояло. Трудът е функция на работната сила и се проявява в процеса на производството. Така че има само пазар на работната сила, но не и на труда.
И друга величайша глупост : "Прогресивното ляво днес търси нови идеи, които да осмислят процесите в обществото". Новите идеи не се търсят под кревата. Осмислянето на новите  обществени процеси ще породи и новите идеи. Принципите се извличат от действителността, а не се изсмукват от пръстите. Идеите се раждат в практиката, а практиката на БСП не е марксистко-ленински научно-обоснована, за да се родят от нея социалистически идеи.

image

image




Гласувай:
13


Вълнообразно


1. morskipesni - Западният социализъм
22.11.2019 10:37
Защо Западът е готин? Не, той е не само "социален", което е по-скоро недостатък. Готин е, понеже ДЪРЖАВНИТЕ ФИРМИ И УЧРЕЖДЕНИЯ плащат по-добре от частните! Хък-мък и волю-неволю робовладелецът капиталяга си наляга дрипите и е принуден да дава добри заплати, държавата му се подхилква и го води на юздечка ! Ето на ТОВА му се вика конкуренция, че и оттатък!
цитирай
2. krumbelosvet - Поздрави, колега
22.11.2019 10:55
Гласувах в зелено, но.
Как нямате капка милост към бедните социалисти, гласували от немай-къде КАПИТАЛИСТИЧЕСКА КОНСТИТУЦИЯ. Която конституция не ще да е била много дясна, щом до днес фашистите беснеят против нея. Гласуваха за капитализъм социалистите, защото имаше РЕАЛНА ОПАСНОСТ от кървава контра-революция, или поне кървав опит за такава, в потвърждение на вашите революционни идеи.
Какво би спечелила нацията и бъдещето от кръв? Независимо от победителя.
Между това има мнения, че Западна Европа, и най-вече Скандинавието и Гермаия, са социалистически...
Сигурен съм, че не искате кръв. Както и аз, и всички НОРМАЛНИ българи. За разлика от некъв Атила, некъв Гергер и тути куанти.
Между това, ОСТАРЯХА мненията за настъпилия социализъм в Европа. Щото целият ЕС падна в лапите на глобал-либерастията на СВЕТОВНИТЕ БАНКСТЕРИ. И нашият беден ПАРАШУТИСТ Сергейчо Станишев, и той го дава глобал-либераст и иска да гласуваме Истамбулската конвенция. Ударил е дъното, но БСП все още отчаяно рита да не стигне това дъно. Признайте го, щото НЕ Е ЛЕСНО ДНЕС да риташ срещу глобал-либерасткия РЪЖЕН.
Ръжен
нажежен,
озверен,
извратен,
Ръжен, който напомня "железния жезъл" от Библията, с който "едно царство" ще строши като глинени съдове всички останали царства. И май вече ПОЧТИ ВСИЧКИТЕ са строшени...
цитирай
3. kvg55 - До 1. morskipesni
22.11.2019 17:18
При вас държавата е стъпила на врата на капитала, при нас е обратното. При вас не е социализъм, при вас има здрава социалдемокрация. При социализма отсъства частната собственост. По това се различавате от социализма.
цитирай
4. kvg55 - До 2. krumbelosvet
22.11.2019 17:27
Революцията не означава непременно проливане на кръв. Революция е коренна промяна в отношенията, смяна на частната собственост с обществена. А нашите опортюнисти въобще не се стремят към социализъм.
цитирай
5. mt46 - Не е ле ясно, че
22.11.2019 21:15
БСП не е БКП? И не следва идеологията на марксизма-ленинизма...
цитирай
6. kvg55 - До 5. mt46
22.11.2019 22:21
Тогава няма да се нарича социалистическа.
цитирай
7. krumbelosvet - Теорията настрана, драги колега с коментар 4
26.11.2019 21:31
У нас през 1996-7 за всички стана ясно, че проливането на кръв виси на косъм. А и преди това висеше на косъм, защото в съседна Югославия стана касапница, а и у нас имаше кой да го направи...
Господството на ЧУЖДАТА ПРОПАГАНДА е такова, че НЕ МОЖЕ дааже да се спомене за ре-национализация, а и ЕС и НАТО не позволяват, а без тях ние НЯМАМЕ що-годе гаранция за ТЕРИТОРИАЛНАТА НИ ЦЯЛОСТ. А пълна гаранция нямаме. Имахме в съюза със Съюза, но той УМРЯ.
цитирай
8. kvg55 - До 7. krumbelosvet
26.11.2019 22:53
Дори членове на ЕС и НАТО нямаме гаранции за националната ни цялост. Затова трябва да се измъкваме от тези организации. Трябва да разширяваме и задълбочаваме връзките си с Руската федерация и Китай. Подмазването не ни носи успех. Но разбира се, нямаме такъв политик.
През 96/97 година никой нямаше интерес от проливане на кръв. Всичко беше за разграбване на държавната собственост.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5751941
Постинги: 2808
Коментари: 25790
Гласове: 34175
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031