Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.05.2018 15:54 - ИМА ЛИ НУЖДА БЪЛГАРИЯ ОТ ВТОРАЯ АТОМНАЯ....
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 787 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 23.05.2018 16:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

                          ИМА  ЛИ  НУЖДА  БЪЛГАРИЯ 

                ОТ  ОЩЕ  ЕДНА   АТОМНА  ЦЕНТРАЛА?

 

    Като служител в Енергетиката от средните нива в продължение на 28 години имам доста опиит в тази област. Енергетиката - това е секторът, който може да свали на колене, по-точно казано в нокдаун, всяко правителство. Имам и мнение – най-силна в момента в България като организация на всички нива е мафията „Софийско вода” АД, но тя има отношение към грабежа на около милион софииянци и на предпроятията по Софийско, докато енергетичната мафия е много по-страшна, защото засяга всички хора, икономиката на страната, оцеляването на бедните хора. Нека си припомним енергейните мафиоти по времето на Овчаров и заместничката му Нинова. Как се чувстваха хората след работа, прибрали се в къщи, а тия крадеци им спряли тока, защото такава е играта - натиск върху хората и върху държавата, с цел прокарване на мафиотски цели. Енергийната мафия на времето източи яз. Искър и продаде тока на Сърбия. Да си припомним и за въглищарите, четирима души на Енергетикага, отишли да договарят по-евтини въглища от Турция, а не съветски. И четиримата някой ги гръмна в колата им.

   Енергетиката може да обвърже страната си чрез мафиотски договори да изплаща задължения за десетки години напред или да направи  страната зависима от страни-примати, които по същество са енергийни мафиоти и освен да добиват енергийни суровини, нищо не могат да произвеждат. Давам ппример с т. н. Вторая атомная, която щеше да струва цялата около 4 млрд. лв. после само част от оборудването излезе толкова, че и повече. Хванеш ли се с мафиотска страна, това ще е резултатът, после откачване от нея няма. Защото мафиотските страни имат пети колони по света, които работят срещу рубли за тях.

   Какви са перспективите за нуждата от енертия на България за следващите двадесетина години:

   Ще трябва ел. енергия за отопление/охлаждане на жилищата на хората, която постепенно ще измести други едни енергийни крадци, топлофикациите, индиректно свързани с руската мафия по линята на енергийните източници. Още едно перо за нужда от ел. енергия ще се отвори за автомобилите, чието бъдеще е да станат изцяло електрически. Товраните превози не влизат в таза класация. Всичките нови производства, които се организират са нискоенергоемки. Постепенно ще се санират жилищата, а новите се строят топло/студоизолирани. За иикономията на енергията /и на водата!/ се работи много сериозно по света, един от пътищата е все повече енергия от възобновяеми източници и малки водни централи, МВЕЦ-ове. Има и други пътища, енергия да се произвежда като резултат от новите технологии в заводите. Централите на въглища са доста скъпи и ще станат още по-скъпи, защото не може толкова прах и серен окис да се изхвърлят в атмосферата, привеждам като пример региона на Стара Загора.

   Енергийната мафия обаче никога не спи. Откровени енергийни мафиоти гепнаха строителството на минивецове, които хората наричат мутровецове. Други, придобили по времето на демокрацията много пари по примера на Путин, придобил по време на мандатите си около триста милиарда долара до сега, Медведев – по-малко, вложиха парите с в производството на ел. енергия чрез фотоволтаици. Знам за банкови служители, заебали банкерския си занаят, изтеглили милионите си,  сега работят като собственици на фотоволтаици върху много.много декари земя, подарена им от общините по прогарами. Не е специално за тях, да не си помисли някой нещо лошо.  Който е пътувал по Видинско сигурно е видял такива зелени поля /от фотоволтаиците/. Играта с вятърните генератори също е на много високо ниво. Една кметица, мязаща на проститутка е искала толкова много пари за да подпише разрешително за строеж, а за да разпишат на мутра, на която ще подарят помощи от ЕС, река, площи, от която ще изкупуват енергията на специални /мутро/цени, колко ли трябва да плАти за това и на кого ли. Имам предвид един бивш министър на енергетиката, но не казвам името му, а също и това на заместничката му, ни лук яла ни лук мирисала, днес на много висок пост. Предполагам заслужен, щом са и подарили и Техноимпекс.

     В музиката има нещо, което се нарича увертюра или въведение. Има го в операта, има го при симфониите на Хайд и при други композитори. Специалистът когато чуе такова въведение, което в слчая е непрекъснатото нагнетяване на напрпежение от страна на БСП, на президентството, на КЕВР и на хилядите кибергибридници на Путин относно предстоящи повишения цената на тока и искането за нови повишения от дебните енергийни проститути като ЧЕЗ и другите две, той предвосхищаваа развитието на темите, изложени в увертюрата. Давам примеер с операта Дон Джовани на Моцарт, чиято увертюра започва с най-драматичната част на операта, влизането на паметника на командора на поредното увеселение /тип кучещко прескакало/ на Дон Джовани. Зад сегашната медийна и вестникарска  увертюра, вече се появи най-големия ужас – Путин ще строи Вторая атомная. Твърди се, че Атомстрой в гр. Киров е негов завод, вероятно приватизиран от него или олигархизиран, който правеше, вевеери за Чернобил и др. централи. Каква е аналогията да построим вторая атомная със съветските атомни технологии ще покажа като ползвам за сравнение тировете. Тирове има прекрасни, Мерцедес, МАН, Скания и още стотина, които изминават по 5000000 км. преди да бъдат ремонтирани. Има и едни руски, които са абсолютен боклук, КРАЗ-овете, и едни по-малки, КАМАЗ-ите. Ще приведа един пример с разхода на гориво за КРАЗ-а, празен той изразходва по 65 л./100 км. Като тях ще е и завода за гок, който Путин ни пртисика да купим, хем опасен, хем по технологии, вече забравени от Запада. Да вземем да купим и оборудването на завода Москвич или ЗАЗ, това със сигурност ще сторят петите колони на Путин в България, Радев и Нинова, ако дойдат на власт. Същото технологично чудо като туй за кразовете и за зазовете е и руското оборудване за АЕЦ, което стои с години и за да бъде пуснато от съветски специалисти с богат атомен опит ще трябва да се здаплати още веднаж. Спомням си за един привързан към съветската атомна енергетика министър, Никита Шашмашидзе, глава на атомната мафия в България. БСП поръча това оборудване на центалата без да има визия какво ще го прави, за да нагуши руската атомна мафия с около 3 млрд. лева. Виновният, с меките китки, Станишката, сега дава акъли от Брюксел.

    Казусът с централата се наеректирва от подкрепниците на руската атомна мафия в България. Те са същите, командарите на тези, които преди години с чукове разбиваха паметниците на турците по гробищата им, сега се изявяват като пиянища по селсските и гарови кръчми, припознали са престъпността като поминък, по някоя рубла печелят от контрапротести, при избори – това е електоратът на Нинова и Радев, към който те отправят посланията си. Нормален човек ако случойно ги чуе, споменава съответни майки и затваря телевизора.

    Други подкрепници на Аеца са  нетовитее киберхибриднци на Путин. В нета има подготвени киберхибриднице по всички теми, с които те да запроституирват и като извод как да се оправи работата посочват винаги едно и също, да се махква Бойко Борисов. По-другият изказ е, цялата власт на Нинова и Радев, но не го казват директно. Давам за пример най-първият нетов изязавач по енергетика, някакав трол, комуто неизвестно кой подава толкова информация. Предполагам, такъв човек няма, това екух ник, който прикрива колектив, пишещпо същество срещу Бойко Борисов. Преди да достигне да това последно изречениие, махкването на Бописов, той заподмятва графики, тенденции, списък с цени на тока. От къде има тази информация? На времето имах съсед, пред когото похвалих за поведението му в парламента турчина Татарлъ. Съседът ми каза, че съм глупав, на мое място би трябвало да го попитам: Кажи ми как си станал професор, ако не си бил доносчик? Още един такъв има, но той е специалист по всичко, няма да назовавам името му, без всякакво съмнение кух ник като и тоя, енергетикът, дето се скъсва да пише, финиширайки с призива: Доле Борисов!

    Втора поръчкова изява е тази на платените проститути, които демонстрират във връзка с АЕЦ – а, независимо ЗА или против, скандирайки срещу Борисов. В момента, когато петата колона та Путин в България, Радев, говори с архиолигарха на Русия, Путин, излизат разни с външност на крадеци и пияници и искат махкването на Борисов. А защо химнословят Путини Радев е облигатният въпрос, който е трябвало да задам на професора Татарлъ. Нека някой се сети от три пъти от къде идват рублите за тези протестъри и контрапторестъри. На времето такива като Нинова и Радев докараха с около 100 автобуса протестъри от Кърджалийско, а биринджиите им – Местана и Станишката на трибуната се целуваха, прощаваха си за вйзрдителния процес, само дето не се оправиха пред публиката.

    Още малко за тролките в нета. Една има, дето пише за ракетите на Путин, други тролкисега пишат за АЕЦ. Има няколко вида жени, посочвам само два.  Едните са недоклатени, другите са въобще непоклащвани. Точни тия, никого непоклащваните висват в нета поръчковии „статии” с финал, доле Борисов, но така усилно, че ще им се разцепи перинеума или ще получат от усилията си скъсване на връзките там на едно място, което жените наричат пропадане, а хирургическата интервенция за зашиване на скъсаните връзки на матката, основен ремонт.

    Има си принципи в живота - не трябва да се свързваш с хора, които са мафиоти и да работиш на мафотски принцип, трябва да се спазват правилата. Останалото е мафиотска работа, а тази работа се вижда точно от къде идва – от петата колона на руската мафия в България най-първите поддержники на която са радеВ и ниновА. Виждайки кои ги подкрепят обаче - един специълизиран нетов трол с кух ник, който подмята графики и таблици, пиянищата и престъпниците от гарите и селата, платените /контра/протестъри, промитите мозъци, бетонните глави всякаквата сволоч, на специалистите става ясно, че поредните усилия на Путин отново да окраде България ще пропаднат.
   И понеже написаното не сериозно, а хумористично, ще го завърша с едно смешно съждение, което чувах по кръчмиите на Требич:
   Туй човек може да го направи само ако го е еб.л луд! В случая за обладания визирам директора на България, Бойко Борисов, ако чрез него руската мафия успее да ограби България още веднаж.

  




Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12180436
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031