Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.08.2017 10:55 - IN MEMORIAM на последните ми двама фена Плешо и Горския !
Автор: born Категория: Забавление   
Прочетен: 21866 Коментари: 66 Гласове:
-4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
 Роден сайт, измъчен от летните жеги и пълната липса на новини, пусна необмислени и несъгласувани с американските си спонсори „спомени от соца“ и то точно за транспорта.

Така изумените и с промити от американска пропаганда мозъци читатели на въпросния сайт във възрастовата група до 40 г. научиха, че в България е имало самолети. Не говорим за международните полети. Те са едно на ръка. Става дума за Гражданската авиация, която ежедневно извършваше курсове – София-Бургас, София-Търговище, София-Варна, София – Шумен и обратно… И така за нула време хората отиваха до столицата да си свършат някоя работа… и се връщаха същия ден, без да се таралянкат по влакове и автобуси или пък с коли. Без да ги лъжат разни превозвачи и без фалиралото вече БДЖ да ги държи с часове по гарите, както днес.

На всичкото отгоре тези самолети стрували 12 лева в едната посока, и 20 лв. с билет в двете посоко, разказва въпросната статия. Последните години цената била хвръкнала на 20 лева при минимална работна заплата 180 лева и средна 280 лв. в страната.

Внезапно обаче под статията се развихри такава дискусия, че самите автори останаха изненадани от небивалия интерес.

Оказа се, че хората до 45 годишна възраст нямат идея, че в България  е имало гражданска авиация. Спомнят си само тези, които са пътували на ученически екскурзии, както и част от студентите. Тогавашна студентка, а днес достолепна дама споделя, че така се прибирала в Шумен всеки месец, защото имала стипендия от 80 лева, техните й давали още толкова, общежитието й струвало 5 лева, а купонът за стола- 50 стотинки. И нямала проблем да се връща у дома със самолета. Варненка пък си припомни как благодарение на аеропланите на „Балкан“ водела майка си всеки месец до София на гости при внуците.

imageИ троловете на „Америка за България“ в мрежата побесняха… и се развихриха: Написаната статия била пълна лъжа. Първо било икономически неизгодно самолетът да излети и след половин час да кацне. Хабяло се много гориво. И второ, сигурно тези полети били само за комунистите!

Омразата и отрицанието на миналото, които се вихрят в нета от 5 000 наети и платени тролове и още толкова безмозъчни противници на соца минава всякакви граници. Някой съзнателно се опитва да изтрие всеки хубав спомен и всяка придобивка от онова време.

Защото: Какви комунисти, Боже!? Пътуваха си всички българи, които имаха работа в София. За сведение, само от Бургас до столицата и обратно имаше по 6 полета на ден, а понякога и повече, особено когато наближаваха празници. Има още живи и здрави хора, които помнят тези времена. Помнят и експрес „Чайка“, който пътуваше от Бургас до София за 4 часа и 20 минути. И вечерта се връщаше за също толкова кратко време. И това беше през 80-те години, когато в света нямаше високоскоростни влакове.

Сега БДЖ не успява да докара един влак и на половината разстояние за тези часове. За сметка на това обаче горят локомотиви, аварират вагони, падат жици на поразия… Преживяването е кошмар, а от време на време прехвърлят ж.п.-пътниците на автобуси и след 50 км. ги вкарват в друг влак. Пък когато стигнат…

По социализма имаше експреси с имена: „Синият Дунав“, „Пирин“, Диана експрес“, „Тракия“, „Слънчев бряг“, „Сините камъни“  и още, и още… Пътуваше се безпроблемно, закъснения нямаше.

Сега обаче всичко това трябва да се заличи от съзнанието на младите. Те не трябва да знаят, че майките и дядовците им са можели да прекосят страната за час, че влаковете наистина бяха чисти и бързи, че вътре стюарди разнасяха кафе, чай, безалкохолно и закуски на всеки час, че имаше вагон-ресторанти, където можеш да хапнеш прилично, или да седнеш с компания на питие… и неусетно пътуването вече е свършило. Ето и сайт, който показва как е било: /ТУК/

imageИ този лукс, който сега липсва и е заменен от пълна мизерия, днес трябва да се изтрие от историята. В главите на новото поколение трябва да се насади, че миналото ни е било страшно, бедно, окаяно. Внушава им се, че не сме летяли със самолети и експреси, а с конски каруци и раздрънкани рейсове.

Защо?

Кой има за цел да заличи историята и да я изкриви?

Тези, които искат да ни уверят нас, окаяните, че сега живеем в рай, цъфнали сме и сме на път да вържем.

Тези, които са ни яхнали и не ни дават дъх да си поемем.

Тези, които доят народа както турчин не го е доил през робството!

Тези, които искат да забравим, че сме българи!

Е, няма да стане!

Народната памет е жива, а все още има хора, които помнят и хубавото и лошото.

Нека заедно се преборим истината да остане такава, каквато е била, историята – също.

Иначе скоро няма да сме народ, а армия от безмозъчни зомбита!

Автор: Станислава СЛАВОВА, Skandalno.net



Тагове:   манипулацията,   соц,


Гласувай:
13



Следващ постинг
Предишен постинг

1. born - Плешо и Горския /Костя Маратонк...
21.08.2017 11:02
Плешо и Горския /Костя Маратонката/ са мои предани фенове. Единият галено ме нарича с прекрасното обръщение Мунчо /производно от милиционер/. Другият е трогателно загрижен за моята правилна политическа ориентация и музикална образованост.
Как да не им поблагодариш на толкова загрижени за психичното ти здраве симпатяги !?!
Благодаря ви мили мои фенчове ! Господ да ви дава здраве ! Като не ви е дал акъл - поне здраве, милички !
цитирай
2. born - 11. 03 часа местно време. Нека пл...
21.08.2017 11:04
11.03 часа местно време .
Нека плюенето започне сега !
цитирай
3. starforlife - Вади, извини ме, но окъсах и ще се юрвам по задачи.
21.08.2017 11:23
Затова без да те чета...
Може би ни в клин - ни в ръкав...
Противоречиво на постинга ти...
"Балкан" беше ресурс, който можеше и в момента да реализира целият настоящ брутен вътрешен продукт.
Ако добавим и "ТИР"...

Сори, ако съм на парсеци от темата, но... нали съм си "Звезда" - разстоянията ми често са звездни.
ха ха ха

Поздрави!
ж
цитирай
4. apostapostoloff - Не се тревожи-
21.08.2017 11:37
на последния спиритически сеанс, който проведох, призовах духа на леля Ванга. Тя ми се яви и ми каза, че още есенес Мутрата ще падне, Корни ще вземе властта и ще върне на българския народ всичките тези придобивки, които демокрацията му отне. Заплатите пак ще станат 100 лева, а билетите за самолет- 12 лв.

Теб тя щяла да те произведе в чин и звание, т. е. ще те направи генерал от МВР. Ще ти даде и персонална пенсия от 2500 лева! Блазе ти!
цитирай
5. born - Драги ми Плешо
21.08.2017 11:59
Виждам, че звездите са благосклонни към теб, след като ти дават такива мъдри тълкувания. Като стана генерал /по твоите прогнозни наблюдения/ ще ти купя цял набор от перуки - от педоруса до брюнетоминдилна. А от позицията си ще наредя щото ти да бъдеш постоянно на първа страница на всички блогове и сайтове. Възнамерявам да привеждам и една трета от персоналната си пенсия за изпаднали астроидиоти и астромошеници и персонално за теб. На селските идиоти трябва да се радваме и да ги поддържаме, за да ни веселят. Твой дедо Мунчо милиционера.
цитирай
6. born - Здраво, Френд !
21.08.2017 12:03
starforlife написа:
Затова без да те чета...
Може би ни в клин - ни в ръкав...
Противоречиво на постинга ти...
"Балкан" беше ресурс, който можеше и в момента да реализира целият настоящ брутен вътрешен продукт.
Ако добавим и "ТИР"...

Сори, ако съм на парсеци от темата, но... нали съм си "Звезда" - разстоянията ми често са звездни.
ха ха ха

Поздрави!
ж

Няма да е зле да се опиташ да обясниш това на Плешо и Маратонката, но съм много скептичен дали имат достатъчно багаж в манерките, за да те разберат.
цитирай
7. didanov - Здравей борн
21.08.2017 12:54
Наистина е било така..гражданската ни авиация е била доста развита за времето си и само можем да мечтаем сега за такова нещо.аз лично мога да кажа че е имало полети Горна Оряховица -София което си е само около 15 минути във въздуха за това пък с автобус е 3часа път!забрави да споменеш че унищожаването на гражданската ни авиация е целенасочен процес. Поздрави
цитирай
8. kvg55 - Нежните и лесно раними идиотски ...
21.08.2017 12:54
Нежните и лесно раними идиотски души трябва да се обгрижват внимателно. Не трябва да им се напомня за миналото, което са забравили по идеологически съображения и не искат за си спомнят, защото ги раздвоява шизофренично. Възвишената душа на Постоль е била подтисната от грубият материализъм на социализма и не е могла да се рее по планетите и звездите.
Ще навестя и градския.
цитирай
9. nalia - Да, летеше се от Варна до София и обтатно, ОБАЧЕ
21.08.2017 13:23
поискаш ли да литнеш по-надалечко, трябваше изходна виза.
Що не обясните на младото и не толкова младо поколение за нея?
цитирай
10. kvg55 - До 9. nalia
21.08.2017 13:39
За полета на мечтите не се искаше виза.
цитирай
11. nalia - За полета на мечтите не ви е нужен и самолет
21.08.2017 13:49
:)
цитирай
12. planinitenabulgaria - Друг един народен творец от Македония усети стремежа на народа си както и Вие
21.08.2017 13:50
и написа народна песен, с която ще Ви поздравя. Тъй като Вие споделяте неговите въжделения, които са присъщи на всички честни и прогресивни хора по света, аз Ви прозовавам и Вие да сътворите нещо такова, с което страната ни да стане известна както Македония преди две години.
Аз винаги поучавам по-младите от мен, но не им казмам истинската причина - защото съм по-умен от тях - защото съм много скромен. Някои се усещат и се променят. Бетонните глави обаче, истинките маркспутинци - никога! За тях прилагам таг:
Йоханистаал, квартал на Берлин, Клуб за Немско-съветска дружба. Работи денонощно, приема гости от всички страни на света, които споделят вижданията им. Разходите са за сметка на руското консулство баш до клуба, от където ги следят.
Доколкото ми е известно от масивите на Центъра един професор, бивш преподавател от Военната академия, вече е посеетил клуба, също така и един о. з. подводничар, получил известност с агентурния си псевдоним Подводничара.
Имам задача за Вас: Гответе се за статия за военния диригент Валерий Халилов, любимец на Путин, който го окачествява като много гениалин. Ако проиграете този экзамен ще бъдете заличен като нетов изявявач, достоен за Първа страница.
Ето и линка с любимата ми песен:
Товарищ костЯ

Съжалявам, не става с поздрава ми: Линкът на песента "Заплакала е Македония за Путин" е премахнат след сключване на договора ни с Македония. Данж да не са окошарили и автора на песента....
цитирай
13. born - Здравей, Приятелю !
21.08.2017 13:51
didanov написа:
Наистина е било така..гражданската ни авиация е била доста развита за времето си и само можем да мечтаем сега за такова нещо.аз лично мога да кажа че е имало полети Горна Оряховица -София което си е само около 15 минути във въздуха за това пък с автобус е 3часа път!забрави да споменеш че унищожаването на гражданската ни авиация е целенасочен процес. Поздрави

Аз лично съм пътувал много пъти пък със самолет от Стара Загора до София. И обратно, разбира се. Струваше колкото с влака.
Гад Зееви освен че унищожи съзнателно пътническата ни авиация по нечия /ясно коя/ поръчка, но и има наглостта да съди страната ни за още пари. Не мога да си спомня успя ли, но при всички положения успя да нанесе сериозни финансови щети. Разбира се, блоговите идиоти ще ти донесат от сто извора вода, за да ти докажат, че сме живяли по ония времена като аборигени и сме ровили кофите за боклук, с което сме се прехранвали. Интересно обаче откъде кофите за боклук са били пълни с хранителни отпадъци, та толкова народ се е отхранвал безпроблемно.
цитирай
14. born - Както виждаш, Краси, аз се грижа за тези душици много отговорно.
21.08.2017 13:55
kvg55 написа:
Нежните и лесно раними идиотски души трябва да се обгрижват внимателно. Не трябва да им се напомня за миналото, което са забравили по идеологически съображения и не искат за си спомнят, защото ги раздвоява шизофренично. Възвишената душа на Постоль е била подтисната от грубият материализъм на социализма и не е могла да се рее по планетите и звездите.
Ще навестя и градския.

И те ми се отплащат със своето самоотвержено внимание и почитание.
цитирай
15. born - Драга ми , Маратонке !
21.08.2017 14:04
Зная отлично кои са любимите ти песни, но нямам излишното време да се занимавам с тях. Отделям ти конкретен отговор, тъй като постингът е посветен на теб и Простол.
Що се отнася до убеждението ти , че си изключително умен, което се дължи на опита от напредналата ти възраст, се налага за сетен път да ти припомням сентенцията на РР: "Ако нямаш акъл в млада-младица, не го търси в бяла косица." Спрямо твоя акран и единомишленик Плешо по очевадни съображения сентенцията би следвало да се перифразира така :"Ако нямаш акъл в млада младица - не го търси в бяла брадица. "
цитирай
16. born - Уважаема, бих Ви помолил да ми обясните как летите в днешно време по-надалечко ?
21.08.2017 14:10
nalia написа:
поискаш ли да литнеш по-надалечко, трябваше изходна виза.
Що не обясните на младото и не толкова младо поколение за нея?

Без виза може би до Бразилия, Австралия или Индонезия ?
Щото едно време вадехме визи за там.
ПП. След като ми отговорите , предлагам да изясним какво вероятно сте искали да изразите с тази реплика.
цитирай
17. nalia - Както всеки, уважаеми,
21.08.2017 14:20
не ми се налага да моля за ИЗХОДНА виза.
цитирай
18. blackpredator - не бяха съвсем равни цените, но приблизително
21.08.2017 15:25
Синият Дунав от Русе до София струваше 12.40, а самолета 16 лева
тия цени бяха повече от 15 години

Налка и тогава си е била аутсайдер, щото нямаше проблем изходните визи, а с
изходните пари
както е и днес
оставям настрана подробноста, че куцо и сакато беше гурбетчия в Близкия Изток
и Северна Африка
а там изходната виза единствено беше тикета

цитирай
19. krassko - Имаше полети и Стара Загора - София
21.08.2017 15:45
Голям кеф :)
цитирай
20. nalia - Ех, Блеки, не прощават нито Простамол нито Простенал Уно, Дуо или Перфект -
21.08.2017 15:49
простотия до шия:))
цитирай
21. born - Налия
21.08.2017 16:11
Не схващам връзката с простамола. Може би аналогизираш с простотията? Имам молба да се изразиш по смислено.
цитирай
22. blackpredator - Налке,
21.08.2017 16:34
Нам грубиянов не надо. Мы сами грубияны!

та ако ти хлопа дъската, потърси нещо за чукане...
цитирай
23. freeoldmen - Чудесна статия, за съжаление в неприятен сайт.
21.08.2017 17:26
Но такова е положението, докараха ни дотам, че свестни хора нямат друго поле за изява.

А подмяната върви с пълен ход.

Наскоро, като цунами в българския Нет, премина "новината" за първата българка,
капитан на огромен пътнически самолет.
Можещо и симпатично момиче, но чудесното и постижение бе използвано от
нечистоплътните нови евроатлантски комсомолци за гнусна лъжа.
Защото по-старите помним, всъщност коя жена бе първата в света, първи пилот на
голям пътнически самолет, и това беше преди 30 плюс години...

Преди месеци, пак според споменатите дръзновени комсомолци, България бе изстреляла първия си спътник.
Пак със странната амнезия за предишни такива...

Или пък дежурната чутовна поява на Генерала с Ножичките, който открива
пречиствателна станция. Докато преди 30 плюс години откривахме язовири...

Та накратко, ние, дъртите, останали с ума си, имаме дълг.

Да помним и да разказваме как беше.

Все някой ще чуе.
цитирай
24. get - - Типично! "Задунайските" пере(У)стройчици - отново подеха песнята за "гласността" ?
21.08.2017 17:55
freeoldmen написа:
Но такова е положението, докараха ни дотам, че свестни хора нямат друго поле за изява.

А подмяната върви с пълен ход.

Наскоро, като цунами в българския Нет, премина "новината" за първата българка,
капитан на огромен пътнически самолет.
Можещо и симпатично момиче, но чудесното и постижение бе използвано от
нечистоплътните нови евроатлантски комсомолци за гнусна лъжа.
Защото по-старите помним, всъщност коя жена бе първата в света, първи пилот на
голям пътнически самолет, и това беше преди 30 плюс години...

Преди месеци, пак според споменатите дръзновени комсомолци, България бе изстреляла първия си спътник.
Пак със странната амнезия за предишни такива...

Или пък дежурната чутовна поява на Генерала с Ножичките, който открива
пречиствателна станция. Докато преди 30 плюс години откривахме язовири...

Та накратко, ние, дъртите, останали с ума си, имаме дълг.

Да помним и да разказваме как беше.

Все някой ще чуе.


- Абе другари ... "що се правите - както казват бракята-сърби - на е...н у главу?". Май заедно с ПРОСТАмола ... ще трябва да приемате и "гинко билоба"?

- Да питам, по ЧИЯ ЗАПОВЕД - започна демонтажа на социализЪма в нЪрЪбЪ - не бе ли по волята на Партията(по чл.1 от конст на НРБ) - вярна следовница на "големият брат" от Кремъл?
- Ами другарите Баневи - видните приватизатори (от АКБ-Форест) и към МОМЕНТА държащи Девня и Варна ЗАЛОЖНИЦИ на престъпното си безхаберие ... къв им е соя - Ъ?
- Ами на олигарха Вальо Златев ... ами на премиера ви Б.Б. - той не БЕ ли от ДС, и виден СИКаджия?

- Махнахте чл.1-ви ... ама икономическата а от там и политическата власт НЕ Я ДАВАТЕ - Само си я менкате вътре в Партията С нейните филиали БЗНС-ДПС-СДС!
- Така че, вземайте си "Билобата" - и не мислете, че не помним КОЙ УНИЩОЖИ БЪЛГАРИЯ и ОГРАБИ НАРОДА БЪЛГАРСКИ - Sic!
цитирай
25. freeoldmen - 24. get
21.08.2017 18:30
Имам високо мнение за теб, като умен и знаещ мъж.
Сега ми влизаш с бутонките, и то за всеизвестни факти от новата ни история.

Да, синчетата и внуците на партийните величия ни го сложиха четвъртит.
Възползваха се от срива на СССР и заличиха всички мечти на старите комунисти по
жалък и некадърен начин.

Помниш ли онзи филм, дето един простак, директор на елитна гимназия, чукаше по зъбите си пред учениците и обявяваше, че на 50 години няма нито един кариес?

Същият този простак великолепно изрита от кабинета си един подлец, който го убеждаваше, че има две истини.

Ми не, няма.

Простаците, "унищожители на България", според теб, измъкнаха нашата Родина от
унизителната бедност, широко разпространена в "златните" 30 години от миналия век.
Същите съградиха не само гражданската авиация, визирана в постинга.
Имахме икономика от световен порядък, според теб, ненужна и вредна за България.

Сигурно си прав. Ти си, както казах, умен мъж.

Сега е по-добре.

Подлеците, като онзи от филма, са успяли милионери.
И си имат истини, колкото си пожелаят.
С невидимата помощ и видимото бездействие на новите ни могъщи политически приятели.

Онзи, със здравите зъби и убеждения, вероятно щастливо се е споминал,
останал накрая съвсем без зъби и със 150 лв. пенсия.

Всичко е ОК.

Всичко е толкова по европейски. Циливилизацион.

Жив и здрав бъди, get, и бди, да не дойдат пак простаците на власт.
цитирай
26. nalia - О, неразумний юроде, да възкликна и аз!
21.08.2017 19:52
Не се ли питате другари димитровски комсомолци, защо Сталин на 600 км от Берлин не приключи войната една година по-рано, а се насочи към Източна Европа и 15 месеца след 9-ти септември изпрати у нас Димитров да строи социализъм по съветски образец?
Рапорт даден, рапорт приет, мечтайте си са светлото минало:))
цитирай
27. get - @ 25. freeoldmen - 24. get - Благодаря за позитивното ти мнение - но да се освободим от идеологемите ... ?
21.08.2017 20:41
- Когато се освободим от същите - Ще прогледнем!

- Ще прогледнем, че американският нео-консерватор и бивш ТРОЦКИСТ Д. Ръмсфелд бе човекът, който обяви Луканов за ГЛАВНИЯТ ДЕСИДЕНТ на българската "опозиция"?

- През 1992 г. именно Луканов, бе човека, който организира срещата на варненският партиен и административен актив, с Ран - Ът, на която и аз присъствах! И още тогава ми се обясняваше - Какво ги чака българите? А интересувал ли си се от биографията на потомственият партиен-аристократ, който руси в съгласие с американци ни гудиха за ДЕСИДЕНТ, от фамилията Луканови?

- А относно Луканов и ролята му в във вътрешно-партийният преврат от "10.ноември", можеш да прочетеш в книгите на Б. Трайков и Т. Томов - в които се популяризират спомените на руският разузнавач В. Техеров - в който той още ЗА 1982г.(?) ПИШЕ: "възложиха ми да сваля Т. Живков."? - тук ще спра!

- И ще кажа - БГА "Балкан"(и не само, а Й цялата ни индустрия и икономика) стана благодарение УСИЛИЯТА на ЦЕЛИЯТ БЪЛГАРСКИ НАРОД, в частност и с участие на нас двамата С ТЕБ!
- Не знам, защо искаш да ми внушиш, мисълта, че едва ли не, единствено и само благодарение на Партията ... възхода на България, е станал възможен?

- В заключение ... прощавай, но ме поставяш в позиция - която ме връща назад във времето, когато бях преподавател и курсантите ми полицаи ме питаха: "Господин полковник - кои са по-добри СДС или БКП?"!
- Докъде им бяха объркали ПОНЯТИЯТА на тези млади хора ... та не искаха да съзнаят, че не политическите убеждения - А МОРАЛА Е ТОЗИ, КОЙТО ПРАВИ от ЕДИН ЧОВЕК ПОЧТЕН или НЕ!

- С уважение!

П.П.
А това: "...бди да не дойдат пак простаците на власт." - не е вярно! Защото простаците никога не са напускали властта!
П.П.П.
- Всъщност реакцията ми бе не толкова срещу вас - а срещу тенденцията, която следва Борн в поста си - разделение на българското общество: Свои - чужди ... или американофили VS русофили ... глупаво е - защото преди всичко следва да сме Родолюбци?!
цитирай
28. getmans1 - УбаФ влак си беше "Синия Ду...
21.08.2017 21:14
УбаФ влак си беше "Синия Дунав" ама и той както и другите подобни далеч преди 10.11.89-та придобиха завършен развито-социалистически вид. Екстрите като радиоуредбата и меките пътеки първи дадоха фира, бюфет-вагоните замениха вагон-ресторантите а стюардите-обирджии получиха червен картон от самите пътници.

За всичкия този погром си има виновници и подозирам, че това са били някакви ранни седерунгели.

Колкото до "летящите" щайги които летяха от Горна до Софето за 15 минути, хи-хи-хи, тях май, че ги спря Луканов по нареждане на "предателя" Горбачов.

Слагам ти един голям минус, така или иначе ще ме обвиниш.
цитирай
29. freeoldmen - 26. nalia
21.08.2017 21:40
О, nalia, nalia,
в буря скършен,
с еднакви гащи,
злак!
цитирай
30. born - Уважаеми Гет,
21.08.2017 21:40
"...П.П.П.
- Всъщност реакцията ми бе не толкова срещу вас - а срещу тенденцията, която следва Борн в поста си - разделение на българското общество: Свои - чужди ... или американофили VS русофили ... глупаво е - защото преди всичко следва да сме Родолюбци?!..."
Моето отношение към Вас е аналогично на това на Фрий. Вие сте начетен и умен човек. Грешите в заключенията, които изложихте тук преди малко. Не съм имал за цел да създавам каквото и да е разделение в блога, като- разбира се- си запазвам правото да се разправям с простаците с техния език и стил - най-малкото в собствения ми блог. Ако се питате защо постъпвам така - прегледайте блога ми и ще разберете. Наглостта , комплексарството и простотията са ми противни и докато имам ищах - ще се боря по свой начин с тях. Освен тия отрепки никой не се е осмелявал да усъмни в моето родолюбие. А ако се замислите, ще дойдете до извода, че родолюбец не е този , който се бие в гърдите , а който с реални дела се старае да бъде патриот. Няма да влизам в дребнотемие да дефинирам двете понятия - за мен са идентични. И още нещо да ви кажа: аз не съм нито краен русофил, нито краен "путинист" , но подобни миндили като някои зрънца тук могат да те принудят да станеш и комунист.
цитирай
31. born - От нещастния Гетюуън не съм и очаквал друга реплика.
21.08.2017 21:46
Нивото му е толкова ниско, че въобще не може да се сравнява с тези, които ме вдъхновиха да напиша настоящия постинг. Сега очаквам , както му е присъщо с досадната еднообразност в коментарите, да ме нарече тартюфел. Твой тартюфел Борн, мъничко Гетко.
ПП. За малко да забравя да те информирам, че заради твоя огромен минус си го преместих в другия крачол на шлифера.
цитирай
32. freeoldmen - 27. get
21.08.2017 22:13
С уважение, get, благодаря ти за този въпрос:

"- И ще кажа - БГА "Балкан"(и не само, а Й цялата ни индустрия и икономика) стана благодарение УСИЛИЯТА на ЦЕЛИЯТ БЪЛГАРСКИ НАРОД, в частност и с участие на нас двамата С ТЕБ!
- Не знам, защо искаш да ми внушиш, мисълта, че едва ли не, единствено и само благодарение на Партията ... възхода на България, е станал възможен?"

Защо ти благодаря?

Ами ето затуй:

Аз съм на 54 години.
Изпуснах времето, когато не Партията, ами Народът създаваше от една западнала селскостопанска страна чудеса като БГА Балкан, Димитровград, Прохода на Републиката, хилядите заводи и кооперативи...

И сега, ако щеш вярвай, имам мечта: Да работя някъде, колкото мога, но да бъде
нещо значимо.

Като горните неща.

Които, ако си участвал в създаването им, можеш с гордост да кажеш:
Аз бях там!
Изнесох хиляди вагонетки с пръст, редях арматурата, наливах бетон, карах багера или камиона, боядисвах, начертах плановете, ръководех бригада... или някоя от другите стотици полезни професии.
И от моят труд се роди нещо, което е благо за Родината ми и моите близки.
И не ме интересува Партията или Народа са създали условия за това.

Хайде, get, дай ми идея.

Къде да отида сега и да сбъдна мечтата си да направя нещо значимо с труда си.

Дето не е от полза само за мръсниците, яхнали България.

Малко ми остава да бъда полезен.

Моля те, не ми предлагай да строя магистралите на Бойко.
Или да се включа в обновлението на НДК.

Мога да продължа, но знам, че разбра мислите ми.

Народ без идея и мечта е мъртъв.

Новите ни политически приятели го доказаха практически.

Чрез марионетките си го спуснаха и на нас.

Да се дърлим кой е виновен е безполезно.

Камбаната бие. Както знаем, бие за всеки от нас.
цитирай
33. merlin68 - Така си беше, хвърках си аз често с ...
21.08.2017 22:15
Така си беше, хвърках си аз често с Балкан между Русе и София, а цената беше 16лв. и включваше 45 минутен полет и кафе Мока.
Влаковете и тогава закъсняваха, но далеч по-малко от сега и разбира се бяха много по-комфортни за пътуване, то няма и как да не е така след като и днес са същите вагони от преди 40 години:)))

Гете, ти като питаш сега, кой какъв бил едно време, да питам и аз - ти не беше ли полковник от МВР? Що плюеш нагоре тогава не спирам да се чудя, а другарю Морозов:)
цитирай
34. getmans1 - Ха-ха и хи-хи, ...
21.08.2017 22:40
born написа:
Нивото му е толкова ниско, че въобще не може да се сравнява с тези, които ме вдъхновиха да напиша настоящия постинг. Сега очаквам , както му е присъщо с досадната еднообразност в коментарите, да ме нарече тартюфел. Твой тартюфел Борн, мъничко Гетко.
ПП. За малко да забравя да те информирам, че заради твоя огромен минус си го преместих в другия крачол на шлифера.


... Ич даже не ми пука кво е нивото ми според некои и важното е, че помня.
Пък кожичката си я ври къде си щеш!
цитирай
35. getmans1 - Така и не разбрах какво, кого и кога съм питал ...
21.08.2017 22:57
merlin68 написа:
Така си беше, хвърках си аз често с Балкан между Русе и София, а цената беше 16лв. и включваше 45 минутен полет и кафе Мока.
Влаковете и тогава закъсняваха, но далеч по-малко от сега и разбира се бяха много по-комфортни за пътуване, то няма и как да не е така след като и днес са същите вагони от преди 40 години:)))

Гете, ти като питаш сега, кой какъв бил едно време, да питам и аз - ти не беше ли полковник от МВР? Що плюеш нагоре тогава не спирам да се чудя, а другарю Морозов:)



... Само припомням как едно действтелно хубаво нещо беше окепазено от създателите си.
Иначе, ваша си работа щом ви е хубаво безкритичната ви носталгия бавно но сигурно да замъглява разсъдъка и изпържва мозъците ви.
цитирай
36. born - Дребничко Гетенце34,
21.08.2017 22:58
Стилът ти на изразяване е присъщ на нещастно обидчиво детенце, но аз зная, че не си детенце, а деденце. Известно е, че след процеса на порастване с възрастта следва физическа и умствена деградация на личността, която при теб е силно изразена- в особено напреднал стадий. Хихи и хаха, мъничко гетенце. /Старая се да се изразявам в твоя посен стил, за да ме разбереш какво казвам/. Амин.
цитирай
37. born - Като домакин съм длъжен да внасям яснота в манерките на неразбралите:
21.08.2017 23:05
Малкото гетенце1 е така убедено в собственото си величие, та не захапа, че репликата на Мерлин не е отправена към него, а към get. Какво да се прави- трябва да помагаме не само на селските идиоти, а и на селските идиотчета. Нали ни веселят...
цитирай
38. get - @ 32. freeoldmen - 27. get
21.08.2017 23:28
- Явно познавате социализма - от парадната страна, не като мен - откъм сенчестата?

- Първо: социализма на Ленин, като идейно течение - влиза в фундаментално противоречие с това, което пише Маркс за социализма. Второ: Маркс предупреждава, че при един подобен, на лениновият експеримент - това ще доведе до държавно партийна олигархия ... с липса на възможност, на какъвто и да е контрол от народа! Именно ИНТЕРЕСИТЕ на тази партийно-апаратна олигархия - ще доведе до ДЕМОНТАЖА НА СОЦИАЛИЗМА - а не както някои си мислят, ... от проектираната и създадена под нейното крило СДС!
- Именно с тази партийна-държавна олигархия аз като офицер от МВР - не можах да се спогодя - когато ТЯ разграбваше създадените с толкова НАРОДЕН ТРУД материални ценности - тоест, НАЦИОНАЛНО БОГАТСТВО!
- Именно поради тази моя "конфликтност" и "неразбиране линията на Партията" ... същите тези(в лицето на един бивш партиен секретар и новоизпечен "демократ") - на 42 години, МЕ НАКАРАХА, да напусна системата на МВР! Дано не ви прозвуча? ... като оплакване на някой ревльо-реваншист - защото аз не съм единственият, който защитаваше интересите на народа и поради това бе принуден да напусне РАЗКАПВАНАТА съзнателно ОТ КАДРИ НА БКП - правозащитна и правоприлагаща системи!
- Защо бяха разкапвани МВР(най-вече милиция/станала в последствие полиция), прокуратура и Съд ли? ... ами народа ни го е казал: "Риба се лови в мътни води"! А почтените полицаи, прокурори и съдии ПРЕЧАТ!

- Има още много да се обяснява, като ... защо лениновият, не е социализма на Маркс? Какво е командно-административен модел на управление, от което се поражда и тоталитаризма? Правилен ли е централизираният модел на икономика, бюджет и планиране! Въпроса за самоуправлението - защото социализма НЕ Е БИЛ И НИКОГА НЕ ЩЕ БЪДЕ КОМУНИЗЪМ!?
И още много други неща, които аз не само ги чел и учил по марксизъм-ленинизъм а и изпитал на гърба си ... та от там и огорчението, към тези от Вас, които още, наивно, ги "изповядват" :((( ?!
- Простете :)))-та!
цитирай
39. get - Малкото гетенце1 е така убедено в ...
21.08.2017 23:34
born написа:
Малкото гетенце1 е така убедено в собственото си величие, та не захапа, че репликата на Мерлин не е отправена към него, а към get. Какво да се прави- трябва да помагаме не само на селските идиоти, а и на селските идиотчета. Нали ни веселят...


- Мерлин пише за неща - които не ги е изпитал на гърба си, поради което му прощавам наивният Ремсистки плам ... когато започва да ме обвинява - пита се, в какво?
- Вероятно, че не желая да бъда наивник ... до степен идиотизъм, тъй като?
- Гения е този, който виждайки грешките които правят другите НЕ ГИ ДОПУСКА; умният човек, НЕ ДОПУСКА ВТОРИ ПЪТ ЕДНА И СЪЩА ГРЕШКА; а на глупака му е съдено ДА ПОВТАРЯ ПРЕЗ ЦЕЛИЯТ СИ ЖИВОТ ЕДНА И СЪЩА ГРЕШКА - и да се сърди на тези, които му намекват най-доброжелателно, че бърка?!

- С уважение!
цитирай
40. born - Не бих желал да съдя никого за убежденията му. Мога само да съдя глупостта.
22.08.2017 00:08
Аз /не само поради възрастта си/ вероятно съм изпитал на гърба си значително повече всякакви дивотии и проблеми от много "антикомунисти" тук, причинени от "социализъма". В същото време не мога да не оценя това, което бе създадено и превръщането на една аграрна страна в мощна икономика. Естествено в този времеви период бяха допуснати и кардинални грешки, които виждаме ясно сега - от пиедестала на отминалото време. Затова не е редно да отричаме всичко, което бе постигнато и създадено. От всички нас - като българи, а не като партийни фенове или членове. Какъв е сегашния резултат : бивши партийци, лизали органите на партийните секретари и босове- да ме наричат /мен-винаги безпартийния и до голяма степен репресиран навремето/ "милиционер", "комуняга" или нещо подобно, влагайки определено обиден смисъл. Не говоря за get, а за откровените еничери и предатели на българското, като обектите на постинга. Амин и Алелуя !
цитирай
41. freeoldmen - 38. get
22.08.2017 00:33
Мамка му и живот!
Живеем в проклятието китайско, за интересни времена...
И се чудя, какво да кажа на сина ми, който е на 16, чудя се, и аз какво да избера...
Дали да живея в най-добрия възможен свят, където умните и красивите притежават всичко, но с охота го отдават с плюшени мечета в ръце на орките, или да съм тъмния балкански субект, дето с недоверчива усмивка страни от съвременния свят?
Хубавото е, че нещата сякаш вървят бързо, може би ще доживеем до мига, когато се
вижда, кой е прав и кой е крив...
Както пееше Висоцки, в Дорожная история, който остане жив, той ще е прав.

Но, не знам дали ще имам сили като него, да кажа на случайно оцелелия глупак
с плюшено мече:

Я зла не помню - я опять его возьму!
цитирай
42. getmans1 - Това недоразумение ...
22.08.2017 00:50
born написа:
Малкото гетенце1 е така убедено в собственото си величие, та не захапа, че репликата на Мерлин не е отправена към него, а към get. Какво да се прави- трябва да помагаме не само на селските идиоти, а и на селските идиотчета. Нали ни веселят...


... е факт, но пък не виждам какво от написаното от мен е невярно, една добра идея беше окепазена от създателите си поради некдърност!?!

Пък ти деди Борн, като се качваш на "пиадестала на времето" си вземай очилата, че то слабото зрение изкривява нещата и води до погрешни изводи и заключения което при теб е редовна практика.

цитирай
43. nalia - Хубаво е, че изясни накъде отлетя БГА, Борн,
22.08.2017 08:25
Няма ли да внесеш яснота по въпроса кой сега реже за скраб и корабите на БМФ?
цитирай
44. didanov - Здравейте
22.08.2017 08:45
Каквото било било, едва ли ще се намерят виновни за случилото се и това е жалкото. Въпросът е ,че ми се иска пак да "хвъркам" за 15 минути от Горна до София на цената на автобусния билет (20лева)вместо да се стискам 3часа и половина защото тоалетната е само за красота и не се ползва например и защото пак трябва да дам 20тина лева да отида на терминал две вместо да си кацна директно на летището.
Питам кой днес би се отказал от такова удобство да лети от Стара Загора, Ямбол,Шумен или Русе? В София има поне милион от провинцията, които биха се зарадвали на такава възможност.Какво и как трябва да направи държавата а и самите ние за да възобновим това, което сами разрушихме?чудя се на тимаджиййте как не се се усетили още че държат златна мина с България еар и вместо да я разработват гледат да минат метър.
цитирай
45. born - Аз не съм специалист по всички въпроси като теб, Гетенцето и останалите подобни миндили в блога !
22.08.2017 09:32
nalia написа:
Няма ли да внесеш яснота по въпроса кой сега реже за скраб и корабите на БМФ?

Оставям на ВАС - ЕКСПЕРТИТЕ да внесете яснота по зададения въпрос, както и по въпроса - кой е виновен за глобалното затопляне.
Няма съмнение, че за последното са виновни комунистите, като аргументите за това им деяние са изложени много убедително на следния линк /пускам го в заглавието на следващия коментар, за да можеш да го изгледаш без да се трепеш как/.
цитирай
46. born - https://www.youtube.com/watch?v=rUwr8zJczYs
22.08.2017 09:34
Имам обоснованото подозрение, че персонажката - експерт май си ти !
цитирай
47. born - Каквото било било, едва ли ще се н...
22.08.2017 09:40
didanov написа:
Каквото било било, едва ли ще се намерят виновни за случилото се и това е жалкото. Въпросът е ,че ми се иска пак да "хвъркам" за 15 минути от Горна до София на цената на автобусния билет (20лева)вместо да се стискам 3часа и половина защото тоалетната е само за красота и не се ползва например и защото пак трябва да дам 20тина лева да отида на терминал две вместо да си кацна директно на летището.
Питам кой днес би се отказал от такова удобство да лети от Стара Загора, Ямбол,Шумен или Русе? В София има поне милион от провинцията, които биха се зарадвали на такава възможност.Какво и как трябва да направи държавата а и самите ние за да възобновим това, което сами разрушихме?чудя се на тимаджиййте как не се се усетили още че държат златна мина с България еар и вместо да я разработват гледат да минат метър.

Струва ми се, че този бизнес не е толкова печеливш, иначе щяха вече да са реализирали летище и в Бусманци. Както казваше Остап Бендер : "... съществуват над 400 сравнително честни начини да печелиш пари..."
Като добавим и сравнително нечестните, които сравнително значително повече се прилагат, бройката вероятно надвишава 1000. Поздрави.
цитирай
48. nalia - 6:0 :))))-
22.08.2017 09:57
Четвените гласчета ли ти обосноваха предположенията, Борне?
цитирай
49. born - Не, Налке.
22.08.2017 10:09
nalia написа:
Четвените гласчета ли ти обосноваха предположенията, Борне?

гетвенете.
ПП. Помолих те по-горе да се изразяваш ясно, но ти явно желаеш да не падаш по-долу от селското идиотче.
цитирай
50. didanov - Всеки монополен бизнес без конкуренция е печеливш
22.08.2017 10:33
За да го имаш обаче трябва да инвестираш подобаващо, което е чуждо на нашата народопсихология за краткосрочни бързи печалби. От трафика на чужденци се печели повече и по-бързо например без да има някаква обществена полза. Нужна е дългосрочна стратегия с ясни цели и държавно спонсориране , която да не се променя след всеки избори, но едва ли някой ще се захване в близките години с това.
цитирай
51. getmans1 - Яко Здишаш дедо Борн ...
22.08.2017 11:48
born написа:
nalia написа:
Няма ли да внесеш яснота по въпроса кой сега реже за скраб и корабите на БМФ?

Оставям на ВАС - ЕКСПЕРТИТЕ да внесете яснота по зададения въпрос, както и по въпроса - кой е виновен за глобалното затопляне.
Няма съмнение, че за последното са виновни комунистите, като аргументите за това им деяние са изложени много убедително на следния линк /пускам го в заглавието на следващия коментар, за да можеш да го изгледаш без да се трепеш как/.


... като чета коментарите ти ясно виждам, че почваш да зрееш и полека лека да идваш на моя ... акъл.
Хубавинко си прегледай какво пишеш заядливо старче!
цитирай
52. getmans1 - Е, те тва са твои думи нали? ....
22.08.2017 12:03
born написа:
didanov написа:
.


Струва ми се, че този бизнес не е толкова печеливш, иначе щяха вече да са реализирали летище и в Бусманци. Както казваше Остап Бендер : "... съществуват над 400 сравнително честни начини да печелиш пари..."
Като добавим и сравнително нечестните, които сравнително значително повече се прилагат, бройката вероятно надвишава 1000. Поздрави.


... Не знам да ли се усещаш ама точно сегичка си „на моя ... акъл“ и точно заради такива „изпълнения“ те наричам „тартюфел“!?
Бих те нарекъл Тартюф заради лицемерието ти но то е толкова голямо, че „сърце не ми дава“ щото ще обидя и автора.
цитирай
53. born - Гетенце1,
22.08.2017 17:17
Акълът ти е нещо съвсем минимизирано, поради което нямам намерение да коментирам твоите глупотевини и изцепки. Под нивото са ми.
цитирай
54. merlin68 - Малкото гетенце1 е така убедено в ...
22.08.2017 19:07
getmans1 написа:
born написа:
Малкото гетенце1 е така убедено в собственото си величие, та не захапа, че репликата на Мерлин не е отправена към него, а към get. Какво да се прави- трябва да помагаме не само на селските идиоти, а и на селските идиотчета. Нали ни веселят...


... е факт, но пък не виждам какво от написаното от мен е невярно, една добра идея беше окепазена от създателите си поради некдърност!?!

Пък ти деди Борн, като се качваш на "пиадестала на времето" си вземай очилата, че то слабото зрение изкривява нещата и води до погрешни изводи и заключения което при теб е редовна практика.



Гетьо, ти как се припозна в полковник от МВР? Да не би пък и ти да си бил такъв - ако е така то разбирам как неопазихте комунизма:)
цитирай
55. mileidi46 - :(((
22.08.2017 20:02
Здравей!
Искаше ми се да напиша нещо...но..
Блокирах.Простотията ми изсмуква енергията..
Борбата ти с нея,няма да се увенчае с успех..За някой ..тя е вечна!
Поздрави и ...а дано,ама надали..:))
цитирай
56. born - Не е бил Гетю полковник.
22.08.2017 23:05
merlin68 написа:
getmans1 написа:
born написа:
Малкото гетенце1 е така убедено в собственото си величие, та не захапа, че репликата на Мерлин не е отправена към него, а към get. Какво да се прави- трябва да помагаме не само на селските идиоти, а и на селските идиотчета. Нали ни веселят...


... е факт, но пък не виждам какво от написаното от мен е невярно, една добра идея беше окепазена от създателите си поради некдърност!?!

Пък ти деди Борн, като се качваш на "пиадестала на времето" си вземай очилата, че то слабото зрение изкривява нещата и води до погрешни изводи и заключения което при теб е редовна практика.



Гетьо, ти как се припозна в полковник от МВР? Да не би пък и ти да си бил такъв - ако е така то разбирам как неопазихте комунизма:)

Потенциалните му възможности са до ниво "старшина". И по ония времена такива като него драпаха, но не достигаха по-високо. Най-много да стигаха до партиен секретар на фабричка или ТКЗС.
цитирай
57. born - Здравей! Искаше ми се да напиша ...
22.08.2017 23:06
mileidi46 написа:
Здравей!
Искаше ми се да напиша нещо...но..
Блокирах.Простотията ми изсмуква енергията..
Борбата ти с нея,няма да се увенчае с успех..За някой ..тя е вечна!
Поздрави и ...а дано,ама надали..:))

Няма начин - трябва да се борим. Алтернативата е да станем простаци, Милейди !
цитирай
58. getmans1 - Недоразумението ...
23.08.2017 00:47
merlin68 написа:
getmans1 написа:
born написа:
Малкото гетенце1 е така убедено в собственото си величие, та не захапа, че репликата на Мерлин не е отправена към него, а към get. Какво да се прави- трябва да помагаме не само на селските идиоти, а и на селските идиотчета. Нали ни веселят...


... е факт, но пък не виждам какво от написаното от мен е невярно, една добра идея беше окепазена от създателите си поради некдърност!?!

Пък ти деди Борн, като се качваш на "пиадестала на времето" си вземай очилата, че то слабото зрение изкривява нещата и води до погрешни изводи и заключения което при теб е редовна практика.



Гетьо, ти как се припозна в полковник от МВР? Да не би пък и ти да си бил такъв - ако е така то разбирам как неопазихте комунизма:)


.... вече го коментирах, прочети пак ком N35 и хубаво го осмисли.
Грешката е моя но тя в никоя случай не те обижда а ти сам си избираш да се наредиш до „тартюфелите“.
Явно е, че там ти е мястото!
цитирай
59. get - @ 56. born @54. merlin68 - Не е бил Гетю полковник.
23.08.2017 12:14
- Мисля, че страдащите СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ-НОСТАЛГИЦИ прекалихте В ЛЪЖИТЕ СИ!!?

- Първо - страдате от тотален дефицит на ИНФО ПО ТЕМАТА по която се опитвате да пишете!
- Второ: Обиждате "ад хоминем" за да използвате това, като "АРГУМЕНТ" - за да прокарате ВНУШЕНИЕТО СИ: Опонента не е прав!
- Трето: ПОТРЕТЯМ - вие по този начин, както се КЪЛНЕТЕ - АЗ СЪМ ПАТРИОТ - така и работите срещу интересите на България ЧРЕЗ РАЗДЕЛЕНИЕТО НА народа й!

- Плачейки за "светлото" социалистическо минало - обвинявате за трагедията, която сполетя родната ни промишленост и икономика ... някакъв ИМАГИНЕРЕН "КЛАСОВ" ВРАГ - Е да, - но не е така!

- Защото БГА "Балкан" - отлетя ЗА ТАМ - откъдето БЕ И ДОЛЕТЯЛ(тоест СССР!)!!?

ПОКАЗВАМ ВИ го С КАРТИНКИ - защото УСТАНОВИХ, вербалната информация (чрез ушите ви) явно не достига до вашето съзнание, та - дано чрез визуална РАЗБЕРЕТЕ ТОВА - КОЕТО ОБЯСНЯВАМ?!
1.
Билет от предобраза на това, което в последствие ще стане, БГА "Балкан" - полет от гр. София до гр. СТАЛИН - за незнаещите,старото до 1953 г. име, съвременна Варна - д. м.?
http://www/slideshow?mreporter&id=6672&pid=30554 - виждате ли надписа най-горе на картинката? ТАБСО?
2.
Превода на обревиатурата е "Транспортно-авиационое болгаро-советское общество"!
3.
Създадено - 1948 г. в Москва.
4.
Първи директор от момента на влизане в експлоатация на дружеството, май 1949 г. (следван от други директори И ВСЕ БРАТУШКИ) - е Евгени Багно!
5.
Цел на СЪЗДАВАНЕ на ТАБСО - Е?!
6.
Да ПОЕМЕ ДЕЙНОСТТА на Р-А-З-Т-У-Р-Е-Н-О-Т-О (!!!) ДЪРЖАВНО б-ъ-л-г-а-р-с-к-о ПРЕДПРИЯТИЕ „Въздушни съобщения“ - съществуващо ОЩЕ ОТ 1926 г.!

- С това(ПАК ПОВТАРЯМ ЗА "НЕЗРЯЩИТЕ" и НЕЧУВАЩИ) ... ОЩЕ в 1926 г.!!! Се поставя НАЧАЛО на БЪЛГАРСКО гражданско-пътническо въздухо-плаване и въздушни-пощи!!!
7.
- От 1927г. ОЩЕ, са правени опити за създаване ПОСТОЯННА ВЪЗДУШНА ЛИНИЯ ЗА ПАСАЖЕРСКИ ПОЛЕТИ ... с маршрут линията: София-Русе- Варна, с 2 самолета Junkers F 13 !

- В момента на РАЗТУРЯНЕТО с ЦЕЛ ДА СЕ ОСВОБОДИ МЯСТО за ТАБСО(бъдещо БГА "Балкан"), предприятието ДВС разполага с:
- 3 броя самолета Junkers Ju 52/3m,
- 13 бр. Физлер-Щорх,
- 2 бр. „Ли-2п“съветски десантно-транспортни самолети - А това, са на практика, американските DC-3 строени по лиценз в СССР от 1938 г. - защо от 1938г. - това е друг интересен въпрос?!!

- И тъй ... някои хора упорито се държат, КАТО ОВНИ-Барани, на съветски език - пишейки, че СА "СТРАДАЛИ ПРЕЗ СОЦИАЛИЗМА" - И същевременно пеещи НЕ както следва, ОДИ ЗА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД-СЪЗИДАТЕЛ - а за "социализЪма" като СЪЗДАТЕЛ на СВЕТЛОТО МИНАЛО - им копирам текста на песента, на Володя Висоцки - "Меня учили в школе" - твърде прилягаща за илюстрация ... ?

Шагают бараны в ряд
И бьют барабаны...
А кожу для них дают
Сами бараны!

Меня учили в школе
Закону: твое - не мое! -
Когда я всему научился,
Я понял, что это - не все!

Вот кто-то свиснул завтрак,
Другие украли флаг...
Вот так я впервые усвоил
Понятие: классовый враг.

Шагают бараны в ряд
И бьют барабаны...
А кожу для них дают
Сами бараны!

Потом порешило начальство:
Республику создадут! -
Где каждый свободен и счастлив,
Тучен он или худ.

Тогда голодный и бедный
Очень возликовал, -
Но толстопузый и сытый
Тоже не унывал...

Шагают бараны в ряд
И бьют барабаны...
А кожу для них дают
Те же бараны!

- Ето я и в оркестрово изпълнение!
https://www.youtube/watch?v=mZjTAEjtq8w

- Post memoriam - ПИША ГО НЕСЛУЧАЙНО, защото глупостта е интелектуална смърт на народа(!):
- Дайте да ПРОГЛЕДНЕМ, та престанем ... ЗА КОЙ ЛИ ПЪТ? ... "да настъпваме мотиката" - и да се оплакваме, че >>причина НА ВСИЧКИТЕ НИ БЕДИ БИЛИ В МОТИКАТА - а НЕ В НАШИТЕ ГЛАВИ<<!?

- Защото, именно ПОРАДИ ТАЗИ "желязна логика" Е ПОСТАВЕНО ОБЩЕСТВОТО БЪЛГАРСКО ... в поредният СИ ОПИТ ... ПРЕДИ ОКОНЧАТЕЛНО ДА ПОГИНЕ - да търси и се осланя на химерата ... "Кой е ГОЛЕМИЯТ НИ БРАТ?" !
- Брат съм ви аз БЪЛГАРИНА, милеещ за ВАС - А не, "доброжелателите" ... в "овчи кожи" - КОТОРЫЕ СНОВА СДЕРУТ ШКУРИТЕ - на нас БАРАНИТЕ !!

- Дано, този път бъда РАЗБРАН?!
цитирай
60. born - Гет, благодаря ти за обширния разбор на темата "ТАБСО".
24.08.2017 10:59
Съдейки по изказванията ти, ми става ясно защо най-жестоките унищожители на българското са били еничерите. Мислех, че жестоката отмъстителност е присъща само на женското начало.
Това, че си "работил" в службите не е особено за хвалене, но пък съвсем не ти дава права да се биеш по гърдите , че си по-българин от другите. Сори, че трябва да ти го кажа, др. Бивш Милиционер.
Що се отнася до разбирането, покойният ми приятел Стефан Панчев го бе формулирал така : "Изключително ме радва,че си ме разбрал - и то погрешно !"
цитирай
61. get - - Другарю щирлиц-Born - отново се държите ... като и от мен искате да съм БАРАН - Е ... ?
24.08.2017 20:08
born написа:
Съдейки по изказванията ти, ми става ясно защо най-жестоките унищожители на българското са били еничерите. Мислех, че жестоката отмъстителност е присъща само на женското начало.
Това, че си "работил" в службите не е особено за хвалене, но пък съвсем не ти дава права да се биеш по гърдите , че си по-българин от другите. Сори, че трябва да ти го кажа, др. Бивш Милиционер.
Що се отнася до разбирането, покойният ми приятел Стефан Панчев го бе формулирал така : "Изключително ме радва,че си ме разбрал - и то погрешно !"


... НЯМА ДА МИНЕ ... Но пасаран!

- Отговорих на целият ви пост в който още с ПЪРВОТО СИ ИЗРЕЧЕНИЕ ВНАСЯТЕ ... ЛЪЖА И ДЕЗИНФОРМАЦИЯ - Това вие ли сте го писали?
born написа:

Така изумените и с промити от американска пропаганда мозъци читатели на въпросния сайт във възрастовата група до 40 г. научиха, че в България е имало самолети.


- Тоест с ПЪРВОТО СИ ИЗРЕЧЕНИЕ ВНАСЯТЕ ЛЪЖА - върху която правите последващите си екстраполации ... "за изостаналата и бедна аграрна България" ... която горкана НЕ САМО НЯМАЛА ГРАЖДАНСКА АВИАЦИЯ АМИ И САМОЛЕТИ ... За да летим ние ... които сега не летим ... :)))?

- По отношение на изостанала и бедна АГРАРНА България - отново е поредната глупост НАПИСАНА ПОРАДИ НЕЗНАНИЕ или второто ПО-ЛОШОТО, ОТКРОВЕНА л-ъ-ж-а ?!

- Лъжа с КОЯТО ПРЕИНАЧАВАТЕ реалното състояние на България ... преди СЪЮЗНИЦИТЕ-РАЗБОЙНИЦИ от преди Втората световна война ... Хитлеристкият Райх В СЪЮЗ със СТАЛИН (СССР) - да ни набутат в НЕИЗГОДНАТА ИКОНОМИЧЕСКА СПОГОДБА с име "Нойбахер"!
- Това, забравяш ли го другарю "патриот" и само провъзгласил се за "антифашист" - а на практика нихилист и чуждопоклонник-КОЛАБОРИЦИОНИСТ?!

- За лъжците и демагозите(като вас) РАЗЕДИНЯВАЩИ НАРОДА БЪЛГАРСКИ - от мен прошка, НИКОГА!!

П.П.
- А за това: "Бивш Милицонер" - Ще кажа БИВШИ НЯМА - има такива, които СЛУЖЕХА В ИНТЕРЕС И ЗА БЛАГОТО НА НАРОДА СИ ... и вторите, които прекрачиха МОРАЛ и станаха ПРЕСТЪПНИЦИ!
- Така, че като "милиционер" - Ще припомня, ГАД ЗЕЕВИ - който изкупи БГА Балкан - бе дружка на СЪВЕТСКИЯТ ПО ПРОИЗХОД международен аферист и МОШЕНИК - Майкъл Чьорни. Той пък по линия на "Ямбургската спогодба" ле свързан със сътрудника на Държавна Сигурност - Красимир Стойчев и фирма "Трон" ... той от своя страна с първият секретар на Ленинският район на комсомола Тодор Батков ... В резултат и като правота на думите ми - Написах: БГА Балкан - отлетя за там - откъдето бе и долетял (в СССР - ако желаете Русия).
- Със сделката сключена чрез помощта на "Лукановият проект" в СДС - Иван Костов - Руско-израелската, международна мафия ОТМЪКНА НЕ САМО ОСНОВНИ СРЕДСТВА и ПАРКА на БГА БАЛКАН - но и международните дестинации на България - които вероятно струват почти толкова, колкото и останалите активи на предприятието!

- Ей за това, не аз, ами и народа български - не следва да прости на комунистите и техните симпатизанти - какъвто за мен се явявате и вие!
цитирай
62. born - Много интересно явление !
27.08.2017 21:35
Един бивш комунист - и то от най-верните, обвинява един бивш антикомунист за това, че има собствено мнение за т.н. комунистически времена и е реалист !
Явлението е доста разпространено в последните години и твърде забележително с наглостта си !!! Без коментар.
цитирай
63. get - - Когато ... ?
28.08.2017 01:19
born написа:
Един бивш комунист - и то от най-верните, обвинява един бивш антикомунист за това, че има собствено мнение за т.н. комунистически времена и е реалист !
Явлението е доста разпространено в последните години и твърде забележително с наглостта си !!! Без коментар.


... наивника осъзнае глупостта си - тогава за него, не можем да твърдим, че е глупак!?

Век живей - век се учи! Бъди внимателен учителите (ти) - да не бъдат глупци! - Руми
цитирай
64. born - Не желая да добавя нищо повече от това:
30.08.2017 19:27
От зелена /разбирай червена/ тиква акъл НЕ ЩА !
цитирай
65. krumbelosvet - Изненадан съм от многото минуси.
02.09.2017 16:51
Май толкова гласувания с минус не стават без организация. Мани Гет и прочее.
Наистина, соц. реалността, и влаковате в т.ч., са малко украсени. МАЛКО. Но постът е ХИЛЯДИ ПЪТИ по-близо до ИСТИНАТА от днешните тъпи щампи за онова време.
Един личен детаил. Като беден студент, бях с евтина кърта от майка ми в заводската станция в Китен. Още първата вечер изгърмях джобните. Но се оказа, че в Китен не мога да взема билет за нужната дата за влака, а за самолет от Бургас имаше за 11 лева, малко по-скъпо от І класа с влак... Така се прибрах.
Веднага след премиерата, експрес Чайка наистина "летеше" до морето. А до Карлово - само за час и 35 минути. Сега до там се пътува с експрес най-малко за 2 часа и десет минути. Но към началото на 80-те започна внос на блами стомана от Съюза и линията се разби.
Наистина, най-лесно е на новите господари, докато ни УНИЩОЖАВАТ по няколко начина, да внушат поне на младите, че преди е било много по-лошо. Жив и "хард" пример е ББ, на който все миналото му е криво...
цитирай
66. born - Май толкова гласувания с минус не ...
03.09.2017 00:31
krumbelosvet написа:
Май толкова гласувания с минус не стават без организация. Мани Гет и прочее.
Наистина, соц. реалността, и влаковате в т.ч., са малко украсени. МАЛКО. Но постът е ХИЛЯДИ ПЪТИ по-близо до ИСТИНАТА от днешните тъпи щампи за онова време.
Един личен детаил. Като беден студент, бях с евтина кърта от майка ми в заводската станция в Китен. Още първата вечер изгърмях джобните. Но се оказа, че в Китен не мога да взема билет за нужната дата за влака, а за самолет от Бургас имаше за 11 лева, малко по-скъпо от І класа с влак... Така се прибрах.
Веднага след премиерата, експрес Чайка наистина "летеше" до морето. А до Карлово - само за час и 35 минути. Сега до там се пътува с експрес най-малко за 2 часа и десет минути. Но към началото на 80-те започна внос на блами стомана от Съюза и линията се разби.
Наистина, най-лесно е на новите господари, докато ни УНИЩОЖАВАТ по няколко начина, да внушат поне на младите, че преди е било много по-лошо. Жив и "хард" пример е ББ, на който все миналото му е криво...

Минусите не ме притесняват - те са очаквани. Никакъв проблем да си направиш десетина профила и да цвъкаш минуси. Както и плюсове. Отдавна съм установил, че можеш да си цвъкнеш минус или плюс и на самия себе си. Притеснява ме друго - че наистина съвременното младо поколение е доста дезинтересирано, а и доста манипулирано по тази тема. А който не се интересува от историята на Родината си , е вече едно нищо. Благодаря ти.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: born
Категория: Забавление
Прочетен: 4591429
Постинги: 1320
Коментари: 11706
Гласове: 20360
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031