Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.11.2016 18:45 - Недемократично и неконстуционно, но ефективно !
Автор: born Категория: Забавление   
Прочетен: 1651 Коментари: 4 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
         Периодически през главата ми преминават гениални мисли, които ако бъдат реално приложени, определено  биха решили редица проблеми в политическото, държавно и обществено пространство.  
         Една от тях е безспорно смислено решение за излизане от политически кризи, предизвикани от капризите на политическите хрантутници и тарикати.
     Пределно ясно е, че в един определен момент от съществуването на която и да е партия, се появява /ако бях от журналята, щях да употребя папагалския израз "се случва"/  критична ситуация, в който тя и нейната популация да поеме все пак някаква отговорност, свързана с управлението на държавата.

       В такива ситуации /както в настоящия момент/ президентът /по конституция/ възлага управленски мандати на :
      1. Партията с най-много спечелени гласове на последните парламентарни избори.
     2. Ако първата партия /т.е. мафиотска и клиентелистка структура/ откаже да състави правителство, т. е. откаже да участва в управлението, се предлага покана за управленски мандат на втората мафиотска структура - пардон партия.
       3. Ако и втората такова откаже, президентът връчва мандат на когото му скимне.

     Какво следва, ако откажат всички претендиращи, но нежелаещи да таковат /управляват/ ?

       Най- ефективното, смислено и логично последствие при отказ от управление е съответната партия да бъде официално разформирована, вкратце експулсирана от властта, а всичките й активи - недвижимости, партийни централи, клубове, средства - финансови и други, да бъдат конфискувани в полза на държавата.  И всички чиновници, журналя и останали подлизурковци, назначени от партията - да се въдворят обратно там , където са били, преди да бъдат назначени, т.е. като гледачи във фермите за патки, за което компетентността им би била предостатъчна. Все едно - дисциплинарно уволнение.
       Няма не искам, няма недей!
     Щом претендираш да управляваш и си мераклия -  давай. Но ако не се справиш - понасяш наказателна отговорност и бегом в панделата при ония мургави симпатяги /които си имплантират топченца в мъжествения орган за кефа на мераклиите/. Но това може би е мечтата на "политика" в достигане на хомосексуалната му евроатлантическа мечта.
     Така си е, драги ми сладурковци. Като искаш да управляваш, трябва да носиш и отговорност. Но не да приемаш вината с мезе, /както се изрази навремето един брат на една другарка/, а да ти се пише на дирника. И да спреш да се натискаш за власт след като не си в състояние да разделиш сеното на две магарета /които биха могли да бъдат издигнати за президенти, а и защо не и да станат такива/.    

     И после накъде ? Как накъде  - изслушай следващата песен и прочети наименованието й.

БА.
Думата "такова" е употребена в смисъла на понятието "случва". Едно време се употребяваше ".начи".










Гласувай:
8


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
17.11.2016 19:59
Точно така, няма не искам, няма недей!
Да са си правили сметките преди това!
Както сме наказани ние! Че не сме си ги правили!

Хубава вечер!
цитирай
2. born - Хубава вечер и на теб !
17.11.2016 21:20
Проблемът с поемането на отговорност виси /както казват поетите/ със страшна сила над управленческата ни класа /каста ?/ Често се питам до каква степен могат да се деформират представите за съдържанието, което влагаме в речта си. Не мога да приема интердисциплинарното ползване на точни /от техническа и технологична гледна точка/ понятия. Така размиването на смисъла води до нелепици и изкривено обяснение и тълкуване на събитията. Но какво да се прави - живеем във време - говорилня, в което е важно не какво правиш, а какво говориш . Такива са ценностите. Само малък пример : не е "кражба", а "противозаконно отнемане" ?!
цитирай
3. germantiger - ...
18.11.2016 06:20
Всъщност президента трябва да връчи мандата В МОСКВА И УОШИНГТЪН - всичко друго е излишно, а настоящия президент говори чудесно руски и сносно английски, при това е агантура по отношение и на двете столици.
цитирай
4. germantiger - ...
18.11.2016 11:47
Как какво да се желае от президента - новия - да е българин, а не руснак какъвто е
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: born
Категория: Забавление
Прочетен: 4628076
Постинги: 1320
Коментари: 11706
Гласове: 20360
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930