Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.04.2016 21:52 - ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ !
Автор: born Категория: Забавление   
Прочетен: 5800 Коментари: 13 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

    "Всеки е по своему прост. Някои повече. Дълговековният човешки опит обаче е затвърдил определени техники за замаскиране на изначалната и неизлечима тъпота, посредством симулации на интелект. След дълги наблюдения на хора без грам акъл в българския национален ефир британски учени изведоха следните десет начина да прикриеш, че си прост:

1. Говори с повод и без повод на английски език.

Нека всички знаят, че владееш ПЕРФЕКТНО този рядък и екзотичен език, за който повечето хора само сме чували. Когато има чужденец в компанията, общувай по-обилно, отколкото го правиш с половинката си, така че всички да чуят колко си го знаеш езика просто. Без причина и логика замествай обикновени български думи с техните английски еквиваленти в нормални ежедневни разговори. Вместо „Предизвиквам те да изпиеш тази бира на екс“ например можеш да кажеш „Отправям ти челиндж…“. Звучи къде-къде по-адвансд.

2. Използвай всякакви сложни думи на кило.

Безсмислените и неадекватни езикови заемки не са достатъчни, за да внушиш мощна интелектуална потенция. Не по-малко важно е да използваш лексеми с неясно значение и отвлечен смисъл. Поне в собствената ти глава. Така проста ежедневна ситуация може да бъде преразказана  достатъчно цветущо, нищо че изобщо няма да стане ясно на околните за какво говориш. Нещо от рода на „Случването на днешната оперативка ме алиенира спиритуално от работния процес“ звучи чудесно.

3. Наизустявай безсмислени факти.

Бъди убеден, че многото информация за хора, събития и процеси е признак за интелигентност. Пренебрегни факта, че „Гугъл“ съществува (освен в моментите, в които четеш от „Уикипедия“ предварително нарочени неща, с които да впечатляваш) и запаметявай излишни факти на общо основание. Малко история, малко наука, малко изкуство. В правилен или произволен момент ги изстрелвай, най-добре докато някой друг се опитва да каже нещо, но не се сеща за подробности, така че да блеснеш на принципа на контраста.

4. Ходи на всякакви видове семинари.

Ъпгрейдвай се личностно, както се казва. Ходи на грънчарство за развиване на сетивата, на лекции по бизнес мениджмънт, нищо че работиш като офис асистент или не работиш и нямаш никакво намерение да го правиш. Разказвай на маса за различни мероприятия, бизнес срещи, форуми, мийтинги, седенки и други подобни, които редовно посещаваш и където се срещаш с мениджъри, криейтив директори, гурута, лечители, уеб дизайнери и др.

5. Снимай си книгите, снимай се с книгите си, отиди в книжарница и снимай.

Чети на публични места, където по възможност някой снима и влез случайно в кадър. Носи си дебела стара книга с пожълтели страници и ситен шрифт като антипод на удобното четене от четец, което е за по-повърхностни хора от теб. Вдишвай в тълпата от страниците и после поглеждай към небето. През ден поствай кратки статуси в личния си фейсбук, където коментираш автори, които никой не е чувал (може и да не съществуват) или предизвикваш приятелите си да кажат кои са последните 20 книги, които прочетоха този месец. Задължително питай хората какво четат в момента и ако някой ти отговори, че точно в момента не чете нищо, защото бачка като вол и му е лошо, и предпочита да гледа Ферхунде от 8, наплюй го обилно.

6. Повтаряй, че не слушаш чалга, без значение от контекста на разговора.

Ако някой каже, че е възмутен, че в университета негов колега е пуснал Азис на колонки в почивката, обясни, че не знаеш и не искаш да знаеш кой е Азис, защото не се интересуваш от чалга и нямаш никаква информация по тази тема. Просто не си наясно. И даже в момента случайно налучкваш, че това е чалга, не че го знаеш със сигурност. Може и да не е. И все пак не те интересува и няма значение за теб… Ако е нужно, повтори.

7. Поправяй назидателно и публично чуждия правопис/правоговор.

Вярвай дълбоко в това, че да различаваш пълен от кратък член е качество, с което си струва да се гордееш. Дебни своите фейсбук приятели за неволни технически грешки, а после шумно и подробно коментирай постовете им без отношение към съдържанието, но със забележки към грамотността на пишещия. Подигравай се на бургаски учен, открил лечение за страшна болест, че говори по телевизията на диалект. Плачи тайно, но страдалчески, ако случайно изпуснеш запетая в SMS.

8. Потребявай некомерсиално изкуство.

Няма как да си интелектуален тип, без да имаш отношение към изкуството. Няма значение, че разбираш и от политика, и от слънчева система, и от комoдски варан. Важно е подобаващо да подхранваш спиритуалния си глад към крaсивото. Ето защо в никакъв случай не бива да признаваш, че на последния хит на Kриско полудяваш, братле. Раздавай го спокойно. Внимавай да не споделиш някоя халтура на стената си от небрежност. Информирай се от различни интелектуални блогове, списвани от 40-годишни безработни поети - публични онанисти кое е халтура и кое не, и се придържай стриктно към тях.

9. Заявявай, че си атеист непрекъснато.

Значи, бъди за гей брака, но против църковния. Говори клиширани общи приказки за църквата, заучени от хитови конспиративни поредици, които само ти и още 400 милиона души на планетата сте изгледали. Дръж се арогантно, грубо и просташки с хора, които вярват в Иисус Христос, но иначе бъди мега широко скроен за всички други хора с различен от масовия житейски избор, каквито според теб са феновете на инцеста в Скандинавието.

10. Разбирай от абсолютно всичко винаги.

Когато се говори за нещо, което не проумяваш, НИКОГА не питай за какво става дума. Трай си и кимай одобрително, смени темата, бутни чаша или ако можеш тайно гугълни и се включи, но НЕ СЕ ИЗЛАГАЙ с неразбиране. Все пак може да се окаже, че имаш някакъв огромен пропуск в общата си култура (като липсата на такава изобщо), който, ако излезе наяве, може да срути години къртовски труд в опити за прикриване на дълбоката и отчайваща простотия, която се чете в очите ти…"





Тагове:   просто,   тъпо,   ъпгрейдване,


Гласувай:
12


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. kvg55 - Чини ми се, че това "изслед...
04.04.2016 22:42
Чини ми се, че това "изследване на британските учени" си го публикувал за една наша известна колежка-блогърка.
Съветите са полезни, всеки от нас иска да направи добро впечатление, в което няма нищо лошо. Спазвайки ги, несъмнено ще се издигнеш в собствените си очи и добиеш по-голямо самочувствие, а също така в очите и на други хора ...
Човек се учи докато е жив и постоянно се самоусъвършенствува.
цитирай
2. born - Една сентенция на покойния Радой !
04.04.2016 23:11
"По е лоша простотията
И от лошотията !"
цитирай
3. born - Чини ми се, че това "изслед...
04.04.2016 23:13
kvg55 написа:
Чини ми се, че това "изследване на британските учени" си го публикувал за една наша известна колежка-блогърка.
Съветите са полезни, всеки от нас иска да направи добро впечатление, в което няма нищо лошо. Спазвайки ги, несъмнено ще се издигнеш в собствените си очи и добиеш по-голямо самочувствие, а също така в очите и на други хора ...
Човек се учи докато е жив и постоянно се самоусъвършенствува.

Да , музата е ясна. Де да беше само една/един...
цитирай
4. freeoldmen - По повод т.6 ми хрумва позицията на съблогър,
04.04.2016 23:43
дето слуша само класическа музика с дълбоко съпреживяване, но винаги е готов
да популяризира чалга клипове...
Нема кво да криеме, това е
"Бай Планинар Коста, дето слуша чалга под моста".
цитирай
5. born - Френд Фрий, чалгата не е само в музиката !
05.04.2016 09:23
freeoldmen написа:
дето слуша само класическа музика с дълбоко съпреживяване, но винаги е готов
да популяризира чалга клипове...
Нема кво да криеме, това е
"Бай Планинар Коста, дето слуша чалга под моста".

Чалгата е навсякъде около нас. Нейното име е простотия. Проявленията са повсеместни и диагнозата е безпогрешна. Не е ли чалга сериозното диалогично едночасово коментиране по една от ТВ на убийствения спад в рейтинга на руския президент от 86 на 84 % ? Или невероятните дискусии по повод издигане паметник на Рейгън при дефицита на издигнати паметници на именити български държавници ? Да не говорим за бъдещия паметник на Стоичков /който по негово желание трябва да бъде изпълнен със златни ташаци ? И т.н и т.н.
цитирай
6. apostapostoloff - Модерният човек трябва да се застъпва и за
05.04.2016 15:42
легализация на гей- браковете, така като се застъпва за тях БСП като най- прогресивна партия в страната.

Изтече информация, че Корнелия Нинова много скоро ще внесе в парламента законопроект за легализация на гей- браковете.

Младите социалисти пък щели оттук насетне да се заемат с организацията на гей- парадите.

Хвала! Евала им праим!
цитирай
7. born - Сенсей Постоле,
05.04.2016 16:00
Легализацията на гей браковете ще бъде епохално събитие. Най сетне и ти ще се задомиш. Подочувам, че щял си да се записваш в БСП по тази причина. Пак ли ?
цитирай
8. apostapostoloff - Аз съм женен от 30 години насам, ама
05.04.2016 19:46
ти, нали си смрадлив Каиш Ботушев, т. е. милиционер, те избягват и най- пропадналите курви на "Лъвов мост".
цитирай
9. born - ти, нали си смрадлив Каиш Ботушев, ...
05.04.2016 20:19
apostapostoloff написа:
ти, нали си смрадлив Каиш Ботушев, т. е. милиционер, те избягват и най- пропадналите курви на "Лъвов мост".

Какви ги говориш, Постоле ?! Не на мене тия. Аз като милицифай имам особено достоверна информация, която ще разсекретя сега. Според несъмнените ми информатори бракът ти е сключен едва преди 15 години в Дания, където си твърде известен. Булката ти е арабин от неизвестна националност, за когото има информация, че е твърде надарен, поради което се е разчуло, че не можеш да задържаш газовете, чиято воня се чувства дори и тук. Бъди здрав и използвай някакви здравословни мерки, че просто е отврат.

цитирай
10. indiram - Здравей, Борн!
05.04.2016 22:02
10-ти глас Е моят, а (до тук) 2-ма са се объркали, навярно,, заблудили са се... като в гори Тилилейски... Айде, прости им! ... НепорасТнали са още...

Аз сега се сещам за друго:
"Първите паднаха в боя
Последните станаха първи ..."

Има много надарени с талант хора... България Е пълна с таланти, много...
Хич не ми се окачва, ако някой е по-по-по-...
...
Добър е материалът (статията) ти!
Поздрави!
цитирай
11. born - Благодарско, Инди !
05.04.2016 22:33
indiram написа:
10-ти глас Е моят, а (до тук) 2-ма са се объркали, навярно,, заблудили са се... като в гори Тилилейски... Айде, прости им! ... НепорасТнали са още...

Аз сега се сещам за друго:
"Първите паднаха в боя
Последните станаха първи ..."

Има много надарени с талант хора... България Е пълна с таланти, много...
Хич не ми се окачва, ако някой е по-по-по-...
...
Добър е материалът (статията) ти!
Поздрави!

Радвам се, че материалчето ти е харесало ! В интерес на истината трябва да отбележа с известно разочарование, че авторът е друг - аз само го популяризирах. Поздрави.
цитирай
12. born - Инди, извини ме, ще допълня. След като рекоментирах, се сетих за една епиграма на Радой Ралин !
05.04.2016 22:37
" На тези, които паднаха в борбата
се падна честта !
На другите - Героите, които останаха живи
се падна властта ! "
цитирай
13. born - Статистиката показа :
06.04.2016 22:18
Само двама простака от 1327 посетители. Напълно нормално. Под 0.1 %. Има надежда още в този народ. Радвам се, че двамата все пак осъзнават състоянието си.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: born
Категория: Забавление
Прочетен: 4598931
Постинги: 1320
Коментари: 11706
Гласове: 20360
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031