Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
22.10.2010 12:04 - Малко игрички като за петък…
Автор: soho Категория: Забавление   
Прочетен: 2860 Коментари: 2 Гласове:
3



Петък е, хора! Отдавна не сме писали за игри и решихме, че този ден поради ред причини е подходящ за целта.

Има различни игри.

Петър си пада по сложни куести (Runaway, Monkey Island, Full Throttle), походови стратегически игри (X-COM: Terror from the Deep, Heroes of Might and Magic), симулатори (The Sims, SimCity 4, Spore, Transport Tycoon), гонки с коли (Need for Speed), ролеви/екшън игри (Diablo, Fallout 3)… Много си пада и по StarCraft-серията, но пък е много зле в реално-времевите стратегии, така че това все едно не сме го споменавали. За такива игри можете да прочетете на много места (препоръчваме ви блога на Strangera).

Биляна харесва добрите стари опростени игрички на 80-те. Малки, с простичък геймплей и графика, но пък приятни за игра: Tetris, Pinball, морски шах, Arcanoid, Space Invaders и хилядите им клонинги. Точно за такива прости игрички става дума в днешния пост – играят се лесно, бързо и ще  направят последните часове от досадна работна седмица по-приятни…

Наскоро попаднахме на един български сайт с игри, който се отличава от стотиците подобни с това, че голяма част от игрите са авторски, т.е. на български език и правени от българи.

Избрахме три от тях:

Рибар

image

http://back2game.com/game.php?act=143

 

Типична простичка екшън игрица: рибарят мята въдицата наляво-надясно, при щракване с мишката въдицата се спуска и каквото захване – захване. Различните неща носят различни точки, сандъците може да се окажат пълни с пари, но може и да са съвсем празни, така че са рисковано начинание, а времето обикновено не достига.

 

Инду Куест

image

http://www.back2game.com/game.php?act=142

Характерно за културата на индийците, тук времето не е решаващ фактор. Много по-важно е добре да премислите къде точно да цъкнете. Идеята е, че когато цъкнете на камък от даден цвят, всички съседни в същия цвят изчезват. Ако камъкът е самотен обаче, губите живот… Ето защо към края е важно да ги съберете поне по двойки, иначе животите свършват доста бързо. Много приятна логическа игра.

Балони над Кайро

image

http://www.back2game.com/game.php?act=233

 

Ако обичате да правите сапунени мехури, това е играта за вас. Идеята е да „надувате“ балони със задържане на мишката, които стават все по-големи и по-големи. Те обаче не трябва да бъдат докоснати от балон в друг цвят или от топче. Имате само един живот, т.е. не може да си позволите дори една грешка. На всичкото отгоре има и едно топче с ореол, което боядисва грижливо направените от вас балони в друг цвят. Печелите, ако покриете 50% от повърхността… Напомня на силно модифициран Xonix.

 

Е, това е… има и много други подобни игрици, IQ тестове, класации и т. н., но за тях няма да пишем. Ако толкова ви интересуват, вижте тук.
 

Източник: http://www.peter.and.bilyana.net/



Тагове:   малко,


Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mglishev - Еее,
02.12.2010 03:35
Monkey Island беше толкова хубава игрица!
Върна ме в компютърната археология, много приятно чувство.
цитирай
2. анонимен - много яки игри :) супер зарибени са. ...
08.12.2010 16:27
много яки игри :) супер зарибени са..
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: soho
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1595946
Постинги: 328
Коментари: 3081
Гласове: 15605