Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.01.2020 09:39 - Сега Дори ФБР Предупреждава За Сигурността На Вашия Smart TV
Автор: zahariada Категория: Технологии   
Прочетен: 493 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 20.01.2020 09:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Сега Дори ФБР Предупреждава За Сигурността На Вашия Smart TV

imageHAF17 Януари 2020 Г.

https://humansarefree.com/2020/01/now-even-the-fbi-is-warning-

Ако току-що сте купили смарт телевизор в Черен петък или планирате да закупите такъв за Кибер понеделник утре, ФБР иска да знаете няколко неща.

Интелигентните телевизори са като обикновени телевизори, но с интернет връзка. С появата и растежа на Netflix , Hulu и други стрийминг услуги, повечето гледаха на телевизори, свързани с интернет, като мечта на режещия кабел. Но като всичко, което се свързва с интернет, тя отваря интелигентни телевизори за уязвимости в сигурността и хакери.

Не само това, много умни телевизори идват с камера и микрофон. Но както е при повечето други свързани с интернет устройства, производителите често не поставят сигурността като приоритет.

image

Това е ключовото извличане от полевия офис на ФБР в Портланд, който малко преди някои от най-големите пазарни дни в годината публикува предупреждение на своя уебсайт за рисковете, които представляват умните телевизори.

„Отвъд риска, че вашият телевизионен производител и разработчици на приложения може да ви слушат и гледат, телевизията може да бъде и шлюз за хакерите да влязат във вашия дом. Един лош кибер актьор може да няма достъп до вашия заключен компютър директно, но е възможно вашият необезпечен телевизор да му даде лесен път в задната врата чрез вашия рутер “, пише ФБР.

ФБР предупреди, че хакерите могат да поемат контрола върху вашия необезпечен смарт телевизор и в най-лошите случаи да поемат контрола върху камерата и микрофона, за да ги гледате и слушате.

Активните атаки и експлоатации срещу интелигентни телевизори са рядкост, но не са нечувани. Тъй като всеки интелигентен телевизор се предлага със собствен софтуер на техния производител и е на милостта на техния често ненадежден и неправилен график за кръпка на сигурността, някои устройства са по-уязвими от други. По-рано тази година хакерите показаха, че е възможно да се отвлече Google Streaming Stick Stick и да излъчат произволни видеоклипове на хиляди жертви.

 

Всъщност някои от най-големите експлоатации, насочени към смарт телевизорите през последните години, бяха разработени от Централното разузнавателно управление, но бяха откраднати. По-късно файловете бяха публикувани онлайн от WikiLeaks.

Колкото и предупреждението на ФБР да реагира на истински страхове, може би един от най-големите проблеми, които би трябвало да предизвика толкова много, ако не и по-големи опасения, е колко данни за проследяване се събират на собствениците на смарт телевизори.

The Washington Post по-рано тази година установи, че някои от най-популярните производители на интелигентни телевизори - включително Samsung и LG - събират много информация за това, което потребителите гледат, за да помогнат на рекламодателите да насочат по-добре рекламите към своите зрители и да предложат какво да гледат следващата, например.

Важно! Samsung предупреди клиентите да не обсъждат лична информация пред смарт телевизорите

Проблемът с проследяването на телевизия стана толкова проблематичен преди няколко години, че производителят на умна телевизия Vizio трябваше да плати глоби в размер на 2,2 милиона долара, след като беше хванат тайно да събира данни за гледане на клиенти. По-рано тази година, отделен клас костюм костюм, свързан с проследяване отново Vizio беше разрешено да продължи.

ФБР препоръчва да поставите черна лента върху неизползвана камера за интелигентна телевизия, за да поддържате интелигентния си телевизор с най-новите лепенки и корекции и да прочетете политиката за поверителност, за да разберете по-добре на какво е способен вашият смарт телевизор.

Колкото и удобно да е, най-сигурната интелигентна телевизия може да е тази, която изобщо не е свързана с интернет.

Източник: TechCrunch.com




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39753731
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031