Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.08.2018 16:39 - Държавен департамент: Русия посочва смъртоносното "космическо оръжие" на Земята
Автор: zahariada Категория: Технологии   
Прочетен: 1165 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Държавен департамент: Русия посочва смъртоносното "космическо оръжие" на Земята https://yournewswire.com/state-department-russia-space-weapon-earth/

16 август 2018 г. Шон Адл-Табатабай Новини , Свят 2

image

Държавният департамент на САЩ предупреди, че Русия може да насочва смъртоносно лазерно или микровълново оръжие към Земята. 

Мистериозният руски сателит започна да показва "много необичайно поведение" наскоро, помощник-секретарката Yleem Poblete t стара конференция в Швейцария на 14 август .

"Не знаем със сигурност какво е това и няма начин да се провери това", каза тя на присъстващите.

Съобщения на BBC News : Русия отхвърли коментарите като "неоснователни, клеветнически обвинения, основаващи се на подозрения".

Въпросният сателит беше пуснат през октомври миналата година.

"Поведението на сателита е несъвместимо с всичко, което е видяно преди, от инспекция на орбита или от възможностите за разпознаване на ситуацията в космоса, включително и други руски инспекционни сателитни дейности", каза г-жа Poblete на конференцията за разоръжаването в Швейцария.

"Руските намерения по отношение на този спътник са неясни и очевидно са много тревожно развитие", добави тя, цитирайки неотдавнашните коментари на командващия космическите сили на Русия, която заяви, че приемането на "нови прототипи на оръжие" е ключова цел за силата ,

 

Г-жа Poblete каза, че САЩ са имали "сериозни опасения", че Русия разработва анти-сателитни оръжия.

Александър Дийнеко, старши руски дипломат, заяви пред агенция Ройтерс, че коментарите са "същите неоснователни, клеветнически обвинения, основаващи се на подозрения, на предположения и т.н.".

Той призова САЩ да допринесат за руско-китайски договор, който се стреми да предотврати надпревара във въоръжаването в космоса.

"Лазери или микровълни"

Космическите оръжия могат да бъдат проектирани да причиняват повреда по по-фини начини, отколкото традиционните оръжия като оръжия, които биха могли да причинят много отломки в орбита, обясни Александра Stickings, изследовател в Royal United Services Institute.

"[Такива оръжия могат да включват] лазери или микровълнови честоти, които могат просто да спрат [сателита], работещ за известно време или да го забранят за постоянно, без да го разрушат или да го разрушат чрез заглушаване", каза тя.

Но беше трудно да се разбере коя технология е на разположение, защото се класифицира толкова много информация за космическите способности, добави тя.

Тя също така каза, че ще бъде много трудно да се докаже, че всяко събитие, причиняващо намеса в космоса, е умишлено, враждебно действие от страна на конкретна нация.

Коментарите на г-жа Poblete бяха особено интересни в светлината на решението на президента Доналд Тръмп да стартира шести клон на американските въоръжени сили "Space Force", добави г-жа Stickings.

"Разказът, идващ от САЩ е, че" пространството е наистина мирно, сега погледнете какво правят руснаците и китайците "- игнорирайки факта, че САЩ са развили свои възможности."

Говорител на Министерството на отбраната на Обединеното кралство заяви, че не може нито да потвърди, нито да отрече проследяване на руски сателити.

"Има редица заплахи и опасности за всички космически способности в една все по-оспорвана област", каза той.

"Те включват разработването на противопаразитни оръжия от редица нации.

"Обединеното кралство работи в тясно сътрудничество с международни съюзници, включително САЩ, за да подсили отговорното и безопасно поведение в космоса и да изгради знания, разбиране и устойчивост".

КАКВО ТРЯБВАТЕ ТУК ...

Масовата цензура на независимите медии се разпада. Съдържанието ни се спира на социалните медии и се демонетизира от мегакорпорации, които искат да премахнат конкуренцията. Но можете да ни помогнете в тази борба. Вашата свобода има значение. Вашият глас има значение. Имате силата да се борите с онези, които искат да ни мълчат.

Ти си най-важният ни съюзник.

Сега се нуждаем от вашата подкрепа. Дари да ни помогне да се борим с цензурата на Биг Брадър.




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
1. radostinalassa - След като подпалиха пожарите в САЩ и Гърция..
21.08.2018 16:54
сега хвърлят съмнение пак върху Русия. Не се спират пред нищо.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39912110
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31037
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930