Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2016 22:44 - Цивилизован начин цивилизацията да се справи с тероризма.
Автор: born Категория: Технологии   
Прочетен: 4542 Коментари: 15 Гласове:
15


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
      Поредният атентат в Ница показа, че нещата са достигнали до критичната точка. Вече е очевидно, че следва да се търсят нетрадиционни начини за обезвредяване на тероризма. Вече едно денонощие по медиите се предават интервюта и послания за съчувствие, съпричастност, непримиримост, осъждане на този нечовешки акт на жестокост. Журналистите са подмокрени от бушуващите чувства при тоталното отразяване на подробностите и с некрофилски патос громят престъпниците и либералните виновници за катастрофалното развитие на събитията.
      Традициите на българската съпричастност показват, че при загуба на някого, независимо от начина по който си е отишъл от този свят паметта на починалия /загиналия/ се почита с мълчание. Едно преклонение пред невинните жертви чрез национален траур е най-смисленото решение. Според , вероятно евроатлантическите ценности, при подобна ситуация реакцията е точно обратната - колкото може повече приказки : че сме солидарни, че сме съпричастни, че няма да се стреснем, че ще победим лошите, че няма да се уплашим и т.н. Огромната енергия , разходвана за приказки ме наведе на мисълта за използване на тази суперпотенциална сила на говоренето.
       Предлаганата технология е вероятно най-ефективното противодействие срещу ИДИЛ и другите терористични организации, тъй като определено компетемтните органи не са способни да се справят с тази напаст. Ето , атентатът на летище "Бургас" след четири години най-сетне влезе в съда. Вероятно още 4-5 години ще са необходими за воденето на делата. Загиналите са пет. За 85 загинали /по пътя на логиката/ ще са необходими 17 години само за подготвяне на съдебното дело. Без следващите процедурни протакания, обжалвания, експертизи и тежки адвокатури.
      В какво се състои същността на предложението за бързо и тотално справяне с тероризма.
      При терористите се изпращат по споразумителен начин журналисти, политици, адвокати, депутати, аналисти, политолози, социолози и др. специалисти и експерти, които още с пристигането си започват да говорят на гадовете, докато ги омаломощят с дърдоренето си напълно и безвъзвратно. Ужасените престъпни типове ще предпочетат да хвърлят оръжията и да избягат в най-затънтените места на планетата, само и само да се спасят от това ужасно мъчение. С по-упоритите може да се процедира чрез традиционни технологии, като въдворяване в съответни изправителни заведения от рода на Гуантанамо и др.
      Считам, че този начин е значително по-хуманен и евтин от бомбардировки и военни действия.
      ПП. Като експерти биха могли да се ползват майстори на този тип въздействия като Фил Димитров, Станишев, Пирински, Първанов, еврокомисари и комисарки и още редица титани на словото.

      Поклон и вечен покой за невинните жертви !
     


Тагове:   Ница,   атентат,


Гласувай:
15


Вълнообразно


1. raders - Забравил си Цецка Цачева. Няма да е ...
16.07.2016 00:15
Забравил си Цецка Цачева. Няма да е зле да им изпратим и Глория да им попее
цитирай
2. born - Забравил си Цецка Цачева. Няма да е ...
16.07.2016 00:38
raders написа:
Забравил си Цецка Цачева. Няма да е зле да им изпратим и Глория да им попее

Не съм я забравил, просто не е от класата на Фил и Пирински.За последния един мой приятел навремето се произнесе, че може да приспи галопиращ кон с дърдоренето си. Горките терористи : не знаят с кого ще си имат работа. А Глория може да свърши и друга работа по терористичното обезвредяване. Въобще - не им завиждам на тия нещастници. Свършени са от раз.
цитирай
3. pvdaskalov - * ! *
16.07.2016 08:29
Жалко за загиналите млади хора и деца. Ужасяваща трагедия!
Сега вече разбирам защо Луи дьо Финес осмиваше на времето френските полицаи.
Представяш ли си! Спират гигантския камион, шофьорът им казва, че кара сладолед по нощите (на кадрите се вижда, че е мръкнало вече) ... и го пускат. Направо - кошмарна история.
Ако искаме да обезвредим терористите, трябва да им намерим подходяща работа, а това са киностудиите по света, които бълват страховити филми. Там те ще се наситят да стрелят с халосни патрони, ще им омръзне, ще им втръсне и ще станат монаси...
Шегуваме се, но каква трагедия наистина!
П и е р
цитирай
4. born - Трагедиите продължават , Пиер.
16.07.2016 09:18
След Ница днес в Турция има 60 убити и над 1000 ранени. Тероризъм ли е опит за държавен преврат ? Явно либерализъм спрямо неспазващите общочовешките морални принципи не бива да има и унищожилите държави като Либия, Ирак, Сирия трябва да понесат своята отговорност и то не символично, а реално - в панделите. За голямо съжаление обаче тези идиоти, предизвикали съзнателно или несъзнателно съответните събития не са в затворите, а управляват. И не само косвено управляват и у нас. Явно този свят и цивилизация вървят към самоубийството си и едва ли нещо ще попречи на този процес. Безумието, прокламирано и прокарвано от информационните средства , масово става начин на живот . Лоши прогнози за света !
Амин.
цитирай
5. diadokolio - Занимания с ръцете?
16.07.2016 19:46
Добър да е денят Ви, Уважаеми born!
Да, прекрасно е предложението Ви, че борбата с терористите трябва да е на тяхна територия!
Колко помагат думите, нямам представа, защото вярвам в действията на ръцете?
Работата ми беше в интернати и с трудни деца, а оцеляването ми зависеше от търпението и никакво показване на страх, защото го подушват и се събужда отмъстителя в тях.
Нужни са смели мъже и жени, които да отидат сред тях и да носят със себе си:- три кутии домино, три колоди карти и кашонче с кибрити.
Сядат удобно и подреждат пуловете от доминото вертикално на тясната им страна, а после го събарят.
После изваждат колодата карти и ги построяват вертикално, които също събарят.
После вземат кибритените клечки и построяват кладенче 2 метра, което също събарят.
Какъв е ефекта ли?
Ръцете командват мозъка, колкото и налудничаво да Ви звучи.
Всеки човек от земляните е заразен от въпроса: "Кой, аз ли?"
Не, това не е мое откритие!
Обясни ми го колега възпитател, който много обичаше трудните деца.
Това сме го чели и от Христо Ботев:-"Няма сила над главата, която е решила, сама, да падне от раменете!"
Да, силата и оръжията ги предизвикват, но спокойствието ги респектира!
Приятни и спокойни да са почивните Ви дни!
С Уважение, дядо Кольо.
цитирай
6. indiram - Здравей, Борн!
16.07.2016 21:16
разбира се, че е нужен нестандартен подход/начин...
Словото/говоренето е добро орУжие/орЪжие!
Първо и Последно, Алфа и Омега, с една уговорка - говорим за оръжие, което убива човек и човеци!
Обаче, Универсалното оръжие - Кое е? - Може би да не се продава оръжие! - няма да се продава, което не е на пазара - каквото няма на пазара не се произвежда.

Поздрави!
цитирай
7. planinitenabulgaria - Тези трагични събития, които се случват на европейците в голяма част
16.07.2016 21:33
са следствие от инвазията на Хрущо в арабския свят, когато негови агенти застанаха начело на арабски държави - Аржир, Либия, Египет, Сирия, Ирак и др. и ги комунизираха. Абсолютно неприемлривите за арабите комунистически норми на живот ги ненормализираха и допринесоха за това, което става днес там, а то може да се характеризира с една дума: За да съборят идиотите на Хрущо, трябваше да се появят други идиоти, още по-страховити от предните. Тези идиоти умело се ползват сега от Путин, който пречи на отстраняването на Башар Асад в Сирия, от където нещата да потръгнат. Този конфликт носи много вреди на враговете не Путин, а както е известно, негови врагове са целият свят. За да противодействат на Башар Асад пък другата заинтересована страна /САЩ и Израел/ само се бъзикат с Ислямска държава, но не ги унищожават, защото идиотите им работят против Асад. Жертвите - невинни хора. Това е кавказка разработка на КГБ, ще пиша постинг за нея. Там е същата работа, напр. в Чечения - от 6-те милиона чеченци Путин изби или прогони от страната им 4 млн. но продължава да ги колонизира. Естествено е разбягалите се милиони чеченци да са отчаяни от живота и да се взривямат и т. н. Докато не се премахне противодействието на Путин срещу целия свят, нищо няма да се оправи. Сегашната ситация го устройва 100%.
Аз се извинявам, но като по-възрастен обичам да поучавам по-младите от мен, ето сега - отново.
Понеже блогът Ви постепенно става много пръв, ще го ползвам за една реклама с туристическа цел - посетете Родопа над с. Дрангово!
http://planinitenabulgaria.blog/turizam/2016/07/13/edna-razhodka-v-kartini-zad-mahala-balabanska-1.1464399
цитирай
8. podvodni - Борн, Фил и Пирински може да са не...
16.07.2016 21:41
Борн, Фил и Пирински може да са невероятни даровния, но № 7 си е манна небесна за справяне с тероризма по твойта рецепта ! Просто унакат !
цитирай
9. born - Борн, Фил и Пирински може да са не...
16.07.2016 22:43
podvodni написа:
Борн, Фил и Пирински може да са невероятни даровния, но № 7 си е манна небесна за справяне с тероризма по твойта рецепта ! Просто унакат !

Не мога да не се съглася на 100 % с теб ! Има един клип, който често ползвам , озаглавен в Ютуб : "Комунистите са виновни за всичко - и за глобалното затопляне също ". Такива великани на мисълта е добре да се изслушват с внимание. Считам, че по този начин е възникнал комунизма - когато човек чуе или прочете подобно , и да не е комунист, му идва да стане. Поздрави.
цитирай
10. born - Драга Инди,
16.07.2016 22:51
indiram написа:
разбира се, че е нужен нестандартен подход/начин...
Словото/говоренето е добро орУжие/орЪжие!
Първо и Последно, Алфа и Омега, с една уговорка - говорим за оръжие, което убива човек и човеци!
Обаче, Универсалното оръжие - Кое е? - Може би да не се продава оръжие! - няма да се продава, което не е на пазара - каквото няма на пазара не се произвежда.

Поздрави!

Със смислено говорене можеш да убедиш нормален човек в кауза, с хумор можеш да го разсмееш и обнадеждиш, с безсмислено дърдорене можеш да го приспиш и тогава обезвредиш. Това е идеята. Що се отнася до идеята, разбира се, че е шега. "Светът е оцелял защото се е смял." . Поздрави и на теб.
цитирай
11. born - Поздрави, Дядо Кольо, от дядо Стефан.
16.07.2016 23:04
diadokolio написа:
Добър да е денят Ви, Уважаеми born!
Да, прекрасно е предложението Ви, че борбата с терористите трябва да е на тяхна територия!
Колко помагат думите, нямам представа, защото вярвам в действията на ръцете?
Работата ми беше в интернати и с трудни деца, а оцеляването ми зависеше от търпението и никакво показване на страх, защото го подушват и се събужда отмъстителя в тях.
Нужни са смели мъже и жени, които да отидат сред тях и да носят със себе си:- три кутии домино, три колоди карти и кашонче с кибрити.
Сядат удобно и подреждат пуловете от доминото вертикално на тясната им страна, а после го събарят.
После изваждат колодата карти и ги построяват вертикално, които също събарят.
После вземат кибритените клечки и построяват кладенче 2 метра, което също събарят.
Какъв е ефекта ли?
Ръцете командват мозъка, колкото и налудничаво да Ви звучи.
Всеки човек от земляните е заразен от въпроса: "Кой, аз ли?"
Не, това не е мое откритие!
Обясни ми го колега възпитател, който много обичаше трудните деца.
Това сме го чели и от Христо Ботев:-"Няма сила над главата, която е решила, сама, да падне от раменете!"
Да, силата и оръжията ги предизвикват, но спокойствието ги респектира!
Приятни и спокойни да са почивните Ви дни!
С Уважение, дядо Кольо.

Разбирам идеята Ви, но е трудно приложима при видиотени маниаци. Както вероятно Ви е известно и в този блог има десетина такива. Сега след като размислям, се убеждавам, че са станали такива от мързел, безсмислено съществувание, комплексарство и завист към различните от тях, постигнали нещо в този живот и реализирали смисъла на съществуванието си. Пожелавам и на Вас приятно прекарване на почивните дни.
цитирай
12. diadokolio - Благодаря Ви, Уважаеми дядо Стефан, за проявеното разбиране!
17.07.2016 07:45
born написа:
diadokolio написа:
Добър да е денят Ви, Уважаеми born!
Да, прекрасно е предложението Ви, че борбата с терористите трябва да е на тяхна територия!
Колко помагат думите, нямам представа, защото вярвам в действията на ръцете?
Работата ми беше в интернати и с трудни деца, а оцеляването ми зависеше от търпението и никакво показване на страх, защото го подушват и се събужда отмъстителя в тях.
Нужни са смели мъже и жени, които да отидат сред тях и да носят със себе си:- три кутии домино, три колоди карти и кашонче с кибрити.
Сядат удобно и подреждат пуловете от доминото вертикално на тясната им страна, а после го събарят.
После изваждат колодата карти и ги построяват вертикално, които също събарят.
После вземат кибритените клечки и построяват кладенче 2 метра, което също събарят.
Какъв е ефекта ли?
Ръцете командват мозъка, колкото и налудничаво да Ви звучи.
Всеки човек от земляните е заразен от въпроса: "Кой, аз ли?"
Не, това не е мое откритие!
Обясни ми го колега възпитател, който много обичаше трудните деца.
Това сме го чели и от Христо Ботев:-"Няма сила над главата, която е решила, сама, да падне от раменете!"
Да, силата и оръжията ги предизвикват, но спокойствието ги респектира!
Приятни и спокойни да са почивните Ви дни!
С Уважение, дядо Кольо.

Разбирам идеята Ви, но е трудно приложима при видиотени маниаци. Както вероятно Ви е известно и в този блог има десетина такива. Сега след като размислям, се убеждавам, че са станали такива от мързел, безсмислено съществувание, комплексарство и завист към различните от тях, постигнали нещо в този живот и реализирали смисъла на съществуванието си. Пожелавам и на Вас приятно прекарване на почивните дни.

Вярвам в младите, които ще събудят корените ни!
Доброто да е с Вас!
цитирай
13. barin - С терористите не може да се справим ...
17.07.2016 21:38
С терористите не може да се справим по цивилизован начин. Те не разбират от дума.Може производителите на оръжие по някакъв начин да престанат да ги снабдяват.Това ще ги отслаби,но ще се появи контрабанда. Терористите пак ще намерят начин да се въоръжават и договарят действията си.
цитирай
14. born - С терористите не може да се справим ...
17.07.2016 22:20
barin написа:
С терористите не може да се справим по цивилизован начин. Те не разбират от дума.Може производителите на оръжие по някакъв начин да престанат да ги снабдяват.Това ще ги отслаби,но ще се появи контрабанда. Терористите пак ще намерят начин да се въоръжават и договарят действията си.

Светът не познава цивилизован начин за справяне с тероризма. Поне досега не съм чувал за такъв. Тоталното физическо унищожаване от една страна на дълбоко отровените фанатизираните откаченяци, строгият безкомпромисен също тотален контрол и премахването на причините, пораждащи тероризма са единствените начини за справяне с тази напаст. Напълно споделям вижданията Ви по проблема.
цитирай
15. born - Уважаеми Дядо Кольо,
17.07.2016 22:23
Какво друго ни остава освен да вярваме в тези, които идват след нас. Единственото, което можем да кажем е : Дано !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: born
Категория: Забавление
Прочетен: 4600641
Постинги: 1320
Коментари: 11706
Гласове: 20360
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031