Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.07.2011 23:15 - Едно предложение
Автор: born Категория: Технологии   
Прочетен: 1148 Коментари: 2 Гласове:
1



       От  доста време периодически се замислям какви мерки трябва да се приложат, за да се ограничат катастрофите по пътищата и да се въведе стриктна дисциплина по отношение спазването на ограниченията  на скоростта от участниците в движението.             

         Явно и очевидно е,че с глоби този проблем  не може да се реши. Не може да се реши и с наказания от рода на отнемане на някакви си точки, да не говорим пък за отнемане правоуправлението за известно време.

        След дълги размисли стигнах до следния извод:

        Единствената радикална мярка , която трябва да се приложи е следната:

        В участък с ограничение на скоростта /примерно на 50 км/ч/  се разполагат няколко екипа :

1.    Катаджийски – оборудван с точен уред за засичане на скоростта.

2.    Армейски – опитен и оборудван с гранатомет –зареден и готов за действие

3.    Телевизионни екипи – минимум три – на основните ефирни телевизии с приготвени камери /може и с директна връзка с основното студио/.

4.   Пожарен – противопожарен автомобил с опитни пожарникари.

 

        При засичане на водач, превишил разрешената скорост телевизионерите включват камерите,а армейският екип изстрелва по автомобила  снаряд, който взривява автомобила-нарушител. Камерите записват картината на горящия автомобил в едри планове.

        След като изгори нарушителят, пожарният екип разчиства платното и екипите се подготвят да посрещнат следващия нарушител.

        Вечерта по основните новини, водещото предаване е показването на картините на горящите автомобили и водачи с коментари зад кадър от рода на : Ето това се случва с нарушителите на Закона за движение по пътищата.”

 

        Гарантирам,че за максимум два дни няма да има въобще повече каквито и да било нарушения на скоростта в зоните на ограничения. Движението по пътищата ще се нормализира и ще бъде перфектно, особено ако мярката се приложи и в други проблемни участъци, където примерно най-нагло се изпреварва при непрекъсната осева линия и т.н.



Тагове:   закон,   пътища,


Гласувай:
1


Вълнообразно


1. анонимен - благодаря, че попита!
19.07.2011 01:53
1. Няма нужда да се убиват нарушителите. Това е голяма загуба. Те могат да полагат обществено полезен труд. От него има голяма нужда.
2. Не е вярно, че отнемането на правото на шофиране не възпитава. Напротив!
3. Навсякъде могат да се сложат камери - и в селата, и по пътищата. Камерите могат да бъдат много евтини, особено ако се наемат български програмисти за целта (с добри заплати естествено)... Камерите трябва да се виждат от далече и да респектират с "предупредителна окраска".
4. Важно е да се подобри <движението> ! Което значи да се осигури стабилна скорост на придвижване - тоест максимална без повишение на произшествията. Не трябва да има ограничения на места, където пътя е прав и широк независимо, че се минава през населено място, Просто ограниченията навсякъде трабва да се преценяват конкретно, и по възможност да не са драстични. Да сложиш на широкия междуградски път ограничение за населено място при положение, че населеното място е в страни от пътя, не е оправдано.
5. На рискови двупосочни участъци трябва да има дълги участъци със забранено изпреварване.
6. повече пътища от типа "еднопосочен с две ленти, но не магистрала" би трябвало да има.
7. Кръговите движения много помагат за избягване на конфликтите. В БГ няма единен принцип, че този, който е вътре в кръговото, винаги има предимство! (някои кръгови са направо комични)
8. Наказания само за най-тежките случаи. Хората не трябва да живеят в стрес.
9. Постепенно пътната полиция ще се редуцира значително и ще може да се насочи ресурс в други крайно необходими дейности.
ПП това от мен в стил "всеки от всичко разбира"
:)
цитирай
2. born - Благодаря за допълненията. От л...
19.07.2011 08:51
Благодаря за допълненията . От лични наблюдения и впечатления имам чувството , че с организацията на движението се занимават определено тъпи и безумни чиновници. Затова и резултатите са такива. Що се отнася до кръговите движения/кръстовища/ наистина сте прав. Преди повече от 40 години във Варшава ми направи впечатление,че всичките им/поне централни/кръстовища бяха кръгови.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: born
Категория: Забавление
Прочетен: 4623341
Постинги: 1320
Коментари: 11706
Гласове: 20360
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930