Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.03.2015 21:22 - 8 причини Левски да разцъфне във втората шестица !
Автор: born Категория: Спорт   
Прочетен: 592 Коментари: 0 Гласове:
2



   Най-яркият изпълнител на Левски в най-новата трактовка на шампионата е на снимката !
   В ролята на Пашата -  собственикът на отбора !

--------------------------------------------------------------------------------

Милен Стаменов http://www.webcafe.bg/   image Снимка: © Sportal.bg

Героичната есен, която изиграха "сините" под ръководството на Георги Иванов им дава шанс да станат шампиони на втората шестица в "А" група

Левски се примири с посредствеността image

Вековен Левски вече отпразнува стогодишния си юбилей, но на хоризонта се задава една по-различна и по-мрачна годишнина. Още малко и тимът ще закръгли цяло десетилетие, в което представлява мъчение в спортен план и посмешище в управленски.

Успокойте се и дишайте дълбоко.

Твърде много паника предизвиква реалната перспектива Левски да остане извън първите шест в „А" група и до края на сезона да се бори само срещу останалите неудачници в българското първенство. Чудо голямо!

Все пак отбор с 9 победи, 4 равни и 8 загуби дотук в шампионата, който пада веднъж на всеки два мача и половина, няма как да претендира за място при най-добрите, пък и то не му е нужно.

Затова вместо да бъдем черногледи, нека да погледнем хубавата страна и да прозрем: отпадане на сините от първата шестица си има огромни плюсове, които събрани накуп започват да изглеждат по-значими от минусите. Ето ги и тях:

1. Основните футболисти ще са свежи за максимум трите оставащи мача за Купата на България, както и за предстоящата лятна подготовка. Няма да го има пагубното разкъсване между шампионата и купата, което действа така объркващо на играчите.

2. Срещу Марек, Хасково и Славия ще могат да се обиграват юношите, а ръководството може и да осъзнае, че с тях в състава Левски няма да се представя по-зле от сега. През това време Аниете, Бедоя и останалите ярки звезди в сегашния състав ще имат възможност да опознаят нощния живот на София, Пламен Илиев ще се усъвършенства в улавянето на топката без да играе мачове, а Владимир Гаджев ще има повече време най-сетне да намери отбор, който иска да го купи.

3. Най-накрая ще бъде поставена реалистична цел: седмото място в "А" група. Резултатите в долната шестица ще бъдат по-добри и феновете най-сетне ще могат да се насладят на няколко поредни убедителни победи. Сещате ли се кога за последно това се е случвало на Левски?

4. При героичен марш за седмото място в крайното класиране Стойчо Стоев може и да запази поста си за следващия сезон, което иначе едва ли щеше да се случи при неизбежните излагации срещу отборите от горната шестица. Вече е рядкост треньорите в Левски да се задържат за повече от няколко месеца, а така Стоев ще остане в клуба чак до първите провали от сезон 2015/2016.

5. Неизбежният отлив на публика по време на безсмислените мачове на „Герена" ще остави на стадиона само истинските фенове. Ще си проличи кой наистина милее за синята идея и кой се сеща за нея само за дербитата. А изпуснатите приходи от билети лесно могат да се компенсират с някой амбициозен благотворителен спектакъл в стил „Тити Папазов".

6. Ръководството спокойно ще може да се съсредоточи върху търсенето на спонсор, кампанията с акциите и заканите си за следващия сезон. Поредната нулева година трябва да бъде оправдана с началото на нов План 2020 или нещо още по-гръмко, а Тодор Батков даже може да обяви Левски за шампион на втората половина на таблицата и така да сложи край на сушата откъм трофеи.

7. Телевизионният интерес към мачовете от втората шестица ще остане жив. Ултрасите от синята лавина няма как да не пожертват четири лева месечно за специалния канал, по който да наблюдават драматичните гостувания на Черно море и Локо (Пд). И Батков категорично ще отсъди: където е Левски, там е и тв рейтингът!

8. А, и може би най-важното - седмата поредна загуба от ЦСКА ще бъде отложена чак за следващия сезон.




Тагове:   футбол,   левски,


Гласувай:
2


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: born
Категория: Забавление
Прочетен: 4635235
Постинги: 1320
Коментари: 11706
Гласове: 20360
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930