Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2013 21:56 - Четиво за любителите на спорта и в частност-футбола.
Автор: born Категория: Спорт   
Прочетен: 2340 Коментари: 1 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Тайните досиета на агресорите на "Герена"? 12 октомври 2013, 14:48 | Sofiautre image image    
  • image Снимка:
    БГНЕС
Запалянковците на Левски, дръзнали да съблекат гол треньора Ивайло Петев по време на представянето му като старши треньор на „сините", се оказали с километрични досиета в полицията

От МВР разкрили потресаващи подробности за престъпните дела на хулиганите, опозорили не само Петев, но и любимия си футболен тим, пише вестник „Всеки ден".

Безспорно най-авторитетният сред запалянковците хулигани е Димитър Байлов - Митко Картата, говорител на Националния фенклуб на Левски. Мъжът с посребрени коси бе обвинен от Наско Сираков, че заедно с останалите привърженици е изпълнил поръчкова наказателна акция на един от силните фактори в управата на Левски.

Макар Сираков да не назова поименно кой е поръчителят на акцията, на всички стана ясно, че се визира Иво Тонев. Публична тайна е, че бившият шеф на Спортния тотализатор е сред хората, които дават пари за издръжката на „сините". Тонев е в управата на строителната фирма „Главболгарстрой" и контролира 40% от акциите на мастодонта в строителния бранш. Мълви се, че чрез акцията на феновете Иво Тонев е искал да изгони от „Герена" не само Ивайло Петев, но и Сираков, с когото никога не се е разбирал добре.

Димитър Байлов - Митко Картата е разследван от МВР за трафик на наркотици от Бразилия към България през 2008 г., както и за източване на кредитни карти в Южна Америка. На 1 август 2009 г. Митко Картата е арестуван заедно с още двама човека на Калотина при опит да изнесе от България заготовки за фалшиви кредитни карти зад граница. Ден по-късно прокуратурата му повдига обвинение за пренасяне на фалшиви банкови документи. Впоследствие Байлов е освободен от ареста, след като за него се застъпва лично Станимир Флоров.

„Митко Картата ръководеше банда за точене на кредитни карти и за трафик на дрога от Бразилия към България. Над него в йерархията стоеше Боби Мекото, който беше отвлечен от „Наглите". Схемата им беше следната: с помощта на скимиращи устройства, поставени по банкоматите, се записват данните и ПИН кодовете на картите и се прави тяхно копие. След „клонирането" на кредитните карти остава само изтеглянето на парите. С това се занимаваха мулетата, на които им раздаваха по 50 карти и в определен ден започваха да обикалят банкоматите. Обикновено се правят две тегления - 10 минути преди полунощ и няколко минути след 0,00 часа, за да се избегне лимитът от пари, които могат да бъдат изтеглени за 24 часа. Печалбата само от картите възлизаше на около 60 000 лева на ден", разкрива антимафиот, разследвал престъпните дела на Боби Мекото и довереника му Димитър Байлов.

След като е арестуван, Митко Картата зарязва бизнеса с кредитни карти и се отдава само на трафик на кокаин от Южна Америка към България. Казват, че именно от Байлов цялата люлинска престъпна организация от „София Запад" зарежда кокаин с висока чистота. Тартор на „София Запад" е Любомир Костадинов - Любо Младежа, осъден като част от Бандата на Чуковете. Любо Младежа е сочен като наследника на Таки и Христо Вартерян - Ицо Исуса в бизнеса с дрога. В последните месеци Димитър Байлов често може да бъде видян на протестите срещу правителството на Пламен Орешарски. Това подклажда съмнението, че 

Митко Картата е сред платените провокатори на протестите на „умните и красивите".
Друг от хулиганите, нападнали и съблекли гол Ивайло Петев, е перничанинът Вергил Винкела. Той има две присъди за хулиганство, разследван е и за палеж на кола в столичния квартал „Овча купел" през февруари 2010-а. Вергил е част от групировката „Саут Дивижън". Преди месеци Вергил бе зверски пребит от Росен Животното тартор на агитката на ЦСКА и неформален наследник на Димитър Ангелов - Дучето в Борисовата градина.

Най-противоречивият участник в акцията по разсъбличането на Ивайло Петев е Руслан Жената, студент 3-ти курс в Софийския университет. Руслан е сред тарторите на фракцията „Саут Дивижън", той произхожда от заможно семейство. Казват, че баща му е реномиран преподавател във висше учебно заведение и е уважаван в академичните среди. „Руслан и до ден днешен е издържан от родителите си, заради това и го наричат Жената. Той е студент в Софийския университет, но също така е и редовен участник в улични мелета. За да не яде бой от фенове на ЦСКА, Руслан движи с Близнаците, на които плаща по 30 лева дневни", разкриват привърженици на „сините".

В хулиганската акция по събличането на Ивайло Петев дейно участие взел и привърженик на име Христо, известен сред запалянковците си с прякора Ицо Пациента. Допреди година Ицо Пациента търгувал с амфетамин и с марихуана, като отговарял за квартал „Лозенец". Пациента обаче бил изхвърлен от бизнеса от Любо Младежа, тъй като „щипвал" от дрогата и оборотът редовно не му излизал. За наказание Ицо бил пребит от братята Веселин и Павел Ермалаеви, нашумели покрай задържането си за бомбения атентат срещу централата на РЗС в София.




Тагове:   футбол,   Левски,   Сираков,


Гласувай:
9


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. born - Има и пропуски относно :
12.10.2013 21:57
Сираков,Тонев,Батков....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: born
Категория: Забавление
Прочетен: 4601997
Постинги: 1320
Коментари: 11706
Гласове: 20360
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031