Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.12.2019 13:49 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 849 Срамно е!
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 300 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 05.12.2019 22:16


ГРАДСКИ ЕСКИЗИ N 849
Срамно е!

image


Трябва, наистина, да си неграмотен, за да употребяваш градските булеварди за несвойствени функции, както това правят, дни и години, различните поделения на Столична община!
Улиците и особено, булевардите се създават, и поддържат, за да осигуряват безпроблемното, и безконфликтното им използване от граждани с коли, и камиони, от спешната, и не толкова спешна полицейска, и здравна помощ, а и от структурите, охраняващи висшата власт. Учудващо е, че тези корифеи на управлението на транспорта в града ги използват и за целодневно гариране, и по-рядко за почасово паркиране.
Очевидно, специалистите, работещи в административните общински структури са главните виновници за хаоса и задръстванията в града.
Та, кой, логично мислещ човек, ще си позволи да ограничи пропусквателните възможности на уличната му мрежа? Кой би си позволил да намали използваемата им площ наполовина? Кой не прави нищо, за да хармонизира движението?
И си отговарям – този, който нарочно се стреми да създаде хаос като ги натовари с други допълнителни функции, противоречащи на динамиката на моторните превозни средства - като многочасовото паркиране или най-просто казано ежедневно гариране, които абсурдно блокират града и придвижването на коли и  пешеходци? Ония – без опит и необходимата техническа грамотност, на това отгоре!
Преди години, когато бях на тяхната възраст, за колегията беше обидно да работи в администрацията, тъй като там липсваше творчество, на което са се учили, доскоро в университета. Днес, чиновничета с ярка политическа украса, се надпреварват с времето и с ума на умните, и творят ли, творят, с все сила, своите малоумия, нанасяйки вреда на съгражданите си, и на града!
*
Защо по улиците има постоянно паркирани коли?
Можем ли, да си представим градската среда без тях? Какво ще стане, когато улиците се освободят, тъй като мястото им не е там? Та, те не са пригодени, нито за гариране, нито за паркиране, тъй като ширината им се определя от други технически норми и изисквания? След като се освободят от окупацията, улиците от еднопосочни ще могат спокойно да се върнат към старите си предназначения – да обслужват града като кръвоносната система на човешкото тяло, във всичките му посоки. И днес коли продължават да се движат, според указанията на незнаещите, паркират навсякъде, независимо дали, е разрешено или не.
Колата като едноличен робот зае мястото на мислещия.
Колата уби града!
Същевременно, с тежкия проблем са се заели "творци", които никога, преди това, не само, не са мислили, но и никога, не са сътворили нещо читаво в полза на обществото! Знае се и че тези работи, не стават така, но властта, очевидно, не може да се справи, нито да намери подходящи и грамотни кадри, нито да реши проблемите на града, защото не желае!
Обидна е неграмотността, срамна е невъзможността да вършиш работа, за която получаваш възнаграждение, неморално е да си апатичен към здравето на съгражданите си!
Повервайте ми – грозно е!
Срамно е!
мп ©




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1398959
Постинги: 1719
Коментари: 16
Гласове: 479
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930