Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
30.11.2019 17:12 - Русия ще се разпадне до 5 години?
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 1740 Коментари: 3 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Да, такава статия открих тези дни в една от българските интернет медии. В статията даже имаше карта, която показваше на колко части ще се раздели територията на Русия в съвсем близко бъдеще. Хабаровският край например е присвоен от Китай, а Курилските острови ще се присъединят към Япония. Москва и останалите градове пък бяха нарязани на отделни малки княжества.

Кой е „експертът”, който е съчинил тази зловеща прогноза и е подписал геополитическата присъда на Русия? Някой български журналист специалист по Русия? Не (въпреки че всеки у нас е специалист по Русия, футбол и политика), статията е копи-пействана от сайта на Каспаров. Бившият знаменит шахматист, който отдавна заряза шаха и се превърна в активен борец с Кремъл. Той и неговите либерални съмишленици всяка година предсказват, че режима на Путин ей сега ще падне, а в страната ще избухне гражданска война. При това обикновено се събират в Литва или Латвия и обсъждат как ще управляват Русия, когато режимът рухне. И допускат на срещите си само лоялни медии. На останалите журналисти входа е забранен. Много демократично, абсолютно в стила на руските либерални „демократи”. 

Идеалният сценарий за руския либерал? Русия да се разпадне на няколко княжества, които да бъдат покорени от САЩ и Европа, а ресурсите на руската земя да бъдат разграбени от западните корпорации. Либералите съответно мечтаят да бъдат назначени от американските им господари за управители на покорените земи. Много патриотично, нали? Затова и не е учудващо, че прозападните либерали в Русия имат такава ниска народна подкрепа и на митингите им ходят прекалено малко хора. С такава рехава тълпа трудно можеш да бутнеш режима. Удивителното е, че тези хора не крият русофобските си възгледи и открито изказват презрението си към собствените съграждани. Въпреки това властта се отнася доста великодушно към тези „борци за демокрация” и много от тях дори се появяват редовно по руската телевизия, където открито призовават Русия да се откаже от националните си интереси и да се подчини на „цивилизования” Запад. И никой не им търси сметка за това. Ах, какъв „кървав и тоталитарен” режим! Представете си някой по американската телевизия редовно да се поява и да призовава САЩ да се откажат от външната си политика и да слушат Русия. Просто невъзможно.   

Между другото някои от най-върлите московски либерали живеят в чужбина и от там активно се борят с Кремъл (борбата им основно се свежда до това да преповтарят пропагандата, която съчиняват британските и американски медии). При това повечето от тях доброволно напускат Русия, а не защото режима ги преследва. Също така някои избягаха в Европа, защото у дома са съдени задочно за корупция и други престъпления, а статуса „жертва на режима” е удобно оправдание срещу всяко обвинение.

И така, има ли шанс Русия да се разпадне в близките пет години или поне в обозримо бъдеще? Не, шанс няма, няма и предпоставки за това, въпреки че на каспаровския сайт демонстрират разни статистики и „неопровержими” факти. Според експертите на този пропагандистки сайт Русия скоро ще измре заради ниска раждаемост, алкохолизъм, наркомания и т.н. Китай ще завладее Хабаровск, а японците ще си присвоят Курилските острови. Регионите ще се откъснат от Москва, а Путин седи в кабинета си и трепери, защото се страхува от дворцов преврат. И той ей сега, след минутка, ще падне от власт. И Америка ще победи, слава на САЩ, уряяя! Ето такива са влажните мечти на руските либерали и подобни глупости пишат в техните сайтове.

Що се отнася до опасността от разпадане, то по-вероятно е в близките пет години да се разпадне не Русия ами например Европейският съюз. Българските медии може всеки ден да разказват за европейско единство, ценности и други бла-бла, но както показва Брекзит, единството го има само на думи. Всъщност единство няма и що се отнася до хибридната борба с Русия, а това уж в момента е главната обединяваща тема за европейците.

Но да видим. За пет години може да се случат много неща. Единственото, което не може да се случи наяве, са болните фантазии на руските либерали, които мечтаят страната им да бъде час по-скоро разрушена и покорена.       





Гласувай:
4



1. stefbelchev - Да се надяваме, че не ще се сбъднат сценариите на Дядя Сэм (Биг Брадер Български)
30.11.2019 17:56
Уж...Русия скоро ще измре заради ниска раждаемост, алкохолизъм, наркомания и т.н.
Обаче, фактите са всеизвестни за царството на Бат Бойко, където Ниската раждаемост е проблем номер 1 на България.
Алкохолизъм и наркомания заливат народите от двете северни части на Атлантическия океан. Рекордни количества наркоконсуматори се кланят в коландия и околните страни. А в сверата на алкохолизма първото място е жестоко оспорвано от полски шляхтичи, през холандски, британски, френски и шпаньолски колониални плаватели и бивши търговци на роби.
Без борба няма победа, е дивизът на един аристократичен авто пилот...
Ако борбата се окървави, не само бедните руснаци ще страдат. Но и богатите роднините на руските съседи. Близки и далечни. И Аляска може да пострада.
Жалко за Крим. Но кой ти жалее за Крим? Когато Русия ще се разпадне, преди да си върне Аляска?
цитирай
2. 1997 - Попитахме 100 човека
30.11.2019 19:05
Участниците в едно ТV семейно предаване, при отговорите си, стискат в юмручета палци, скачат и викат "Има го, има го". Близките около Каспаров ми приличат на тях, надяват се по магичен начин да повлияят.
цитирай
3. zaw12929 - Тя и лисичата тичала след коча, о...
30.11.2019 20:25
Тя и лисичата тичала след коча, очаквайки да му паднат мадурите... е, всеки си има мечти и надежди, Наполеон, Хитлер... не дадоха ли достатъчно
Умният ще се справи с мечтите си, мърдият няма да забърка глупости, заради мечти. Но, като нов свят американците... вече и санкциите приемат за военни победи... Не им пречете...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3215715
Постинги: 1118
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031