Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.05.2018 00:31 - Пол Робъртс : Само Европа е в състояние да спаси планетата от гибел
Автор: born Категория: Политика   
Прочетен: 2463 Коментари: 14 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Правителствата на европейските държави не осъзнават своя потенциал за спасяване на света от агресията на Вашингтон , защото от края на Втората световна  война страните на Западна Европа привикнаха да бъдат васали на САЩ, а страните от Източна и Централна Европа приеха вашингтонското васалство след колапса на Съветския Съюз. Подчинеността се заплаща добре — ако разбира се  не се смята абсолютно цялата издръжка.

Влизайки в НАТО, държавите от Източна и Централна Европа позволиха на Вашингтон да придвижи военното присъствие на САЩ до границите на Русия. Това военно присъствие непосредствено до руските граници придаде на Вашингтон  необоснованата увереност в това, че Русия също може да бъде принудена към съществуване на васална държава. Игнорирайки факта, какво се случи с две от най- силните армии в историята на човечеството — наполеоновата и на вермахта — Вашингтон така и не пожела да разбере и запомни, че двете основни правила на военното искуство се  заключават в следното:

1). «Не нападай Русия» и

2). «Не нападай Русия».

Поради това, че Европа се намира в подчинение на Вашингтон, едва ли Вашингтон ще усвои този урок, докато не нападне Русия.

Вашингтон, в своя високомерен идиотизъм, вече започна своето постепенно нападение, организирайки държавен преврат в Украина и   провокирайки атаки по позициите на сирийските правителствени войски. Както писах по- рано, Вашингтон нагнетява ескалация на кризата в Сирия.

Какво може да спре това, преди да избухне война ?

Решение на страните от Източна и Централна Европа да престанат да бъдат съучастници в агресията на  Вашингтон.

Присъствието на Европейските страни в НАТО не им носи никакви преимущества. Европейците не ги заплашва агресия от страна на Русия, но ги заплашва агресивната политика на Вашингтон срещу Русия. Ако на американските неоконсерватори и израелските им съюзници се  удаде да спровоцират война, то цяла Европа ще бъде унищожена. Завинаги.

Нещо  не им е наред на европейските политици, ако те рискуват съществуването на народите, които управляват ?

Европа все още е красиво място — по отношение архитектура, изкуства и интелектуален потенциал, което хората са създавали с векове. И този музей не си струва да се унищожава. Като се освободи от васалната зависимост от Вашингтон, Европа би могла даже да се върне към  съзидателен творчески живот.

Европа вече страда икономически от натрапените й от Вашингтон незаконни санкции срещу Русия , от многомилионните бежанци-неевропейци, които наводниха европейските страни и които бягат от войните на Вашингтон срещу мусюлманските народи — войни, които се водят заради интересите на Израел.

Но какво получават европейците за тези извънредни наказания, които — като  на свои васали — наложи Вашингтон? Не получават нищо, освен заплахата “Армагедон”! Малка групичка европейски «лидери» получават огромни субсидии от Вашингтон за това, че изпълняват незаконните планове на Вашингтон. Само погледнете огромното богатство на Тони Блеър, което е совсем не нормално да се счита парично  възнаграждение на британски премиер-министър!

Европейците, включително и  лидерите, ще спечелят значително повече от сътрудничеството с Русия и Китай чрез проекта «Копринен път». В подем е Изтока, а не Запада. «Коприненият път» би могъл да свърже Европа с надигащия се Изток. Русия разполага с огромни неразработени територии, които са пълни с ресурси. Това е Сибир. По-голям от Съединените Щати.

При разчети  на база паритет на покупателни възможности, Китай вече е най-голямата икономика в света. Във военно отношение евентуален руско-китайски алианс превъзхожда Вашингтон.

Ако Европа имаше ум и вменяеми ръководители, то тя би се разделила със САЩ веднага.

Каква е за Европа стойността на световната американска хегемония? Какви преимущества ще получат европейците — противоположно на групичката политици, получаващи от Вашингтон чували пари за васалната им зависимост от Вашингтон ? Никакви видими ползи не се наблюдават. Апологетите на Вашингтон казват, че Европа се бои от доминирането на Русия. А защо  европейците да не се боят от доминирането на Вашингтон, особено такова, което ги води към военен конфликт с Русия ?

За разлика от европейците и руснаците американците имат съвсем смътно понятие за човешките загуби в резултат на войните. Само една битка през Първата световна война — битката  при Вердюн — предизвиква повече жертви, отколкото са понесли САЩ за цялото си съществуване, започвайки от Революционната война за независимост от Британия.

Битката от ПСВ при Вердюн се провежда преди встъпването във войната на САЩ  и е била най-продължителната и най- кръвопролитната за цялата история на човечеството*. Оценките, направени през 2000-та година, дават резултат  от 714 231 убити — 377 231 французи и 337 000 немци. Средно — 70 000 убити на месец. Други оценки привеждат данни за загубите в тази битка от 976 000 загинали, а общо  пострадалите при Вердюн са от порядъка на 1 250 000 человекдуши.

Обратно на това, след като Съединените Щати встъпват в  Първата световна война /ПСВ/ , жертвите им наброяват 53 402 убити в боевете и 200 000 ранени.

А ето и численността на американците, загинали в боеве за периода от Революционната война** до «глобалната война с тероризма» до август 2017 год.:

Американска революция** — 4 435 души

Войната от 1812 год.*** — 2 260;

Война против коренните американски индианци (1817−1898) — 1 000;

Войната с Мексико — 1 733;

Агресивната война на Севера срещу Юга;

От страна на Севера — 104 414;

От страна на  Юга — 74 524;

Испанско-американска война — 385;

Втора световна война — 291 557;

Корейска война — 33 739;

Виетнамска война — 47 434;

Войната в Персийския залив — 148.

По такъв начин, резултатът за загиналите в боеве е 561 629 человек.

Ако добавим бойните загуби в «Глобалната война с тероризма» до август 2017 год. — 6 930, ще получим 568 559 американци, загинали във всички войни.

Този резултат е съпоставим със загубите от 714 231 жертви (при Вердюн ). И това само в едно сражение през ПСВ, където американски войници даже не са участвали!

С други думи, ако не отчитаме Конфедеративните Щати и коренните индианци, които са понесли неимоверни загуби в резултат на военните престъпления на “Съюза”****, САЩ просто нямат никакъв военен опит. По тази причина, Вашингтон започва войни с лекота. Следуващият път, обаче, следва Армагедон и Вашингтон ще престане да съществува. Както и всички ние.

Загубите  в ПСВ са били минимални, тъй като до последната година на войната САЩ  в нея и не са участвали. Точно така е било и през ВСВ. Япония претърпява поражение в резултат на загубата на своя флот и ВВС, а също и в резултат на огромните пожари при бомбардировките в Токио и други градове. За тази цел  бойни загуби от страна на САЩ и не са били необходими. За атомните нападения върху Хирошима и Нагазаки необходимост не е имало; те са извършени, когато Япония вече предлага да се предаде. В резултат на тези атомни бомбардировки загиват примерно 200 000 японски граждански лица и нито един американец —  освен тези, които се намирали в тези градове като пленници. В Европа — точно по същия начин , както и в Първата световна — Съединените Щати не встъпват във войната до последната година, когато вермахтът вече е разбит и претърпял поражение от Червената Армия на Съветския Съюз. Нормандската операция среща ограничено съпротивление, доколкото германските сили се бият на руските фронтове.

Ако настъпи Трета Световна Война, САЩ и целия  западен свят ще бъдат незабавно и тотално унищожени. Ако, както се и очаква, на страната на Русия се включи и Китай, то целия Западен свят ще бъде унищожен навеки.

Защо Европа реализира такъв сценарий? Нима Европе е загубила безвъзвратно своята човечност ?  Напълно е загубила ума си? Нима Европа не е нещо различно от стадо, водено към скотобойната като  резултат от машинациите на съвсем откачилите американски неокони? Нима няма европейски политически лидери, които да са съхранили поне унция здрав разум? Поне унция честност?

Ако това е така, то ние сме обречени, доколкото у Вашингтон ни човечност, ни разум има.

Европа е задължена да поеме лидерството. Особено страните от Централна Европа. Там са хората, които русите освободиха от нацистите и които през 21 век пострадаха от  стремежите на Вашингтон за господство значително повече, отколкото от Москва.

Ако Европа се откъсне  от контрола си от страна на Вашингтон, то надежда за оживяване има. Ако ли не, то ние сме покойници.

Американският професор привежда 7 примера, за които не бива да забравят в Кремъл

*В хода на битката под Сталинград (1942 — 1943 гг.) загиват около 1.5 милиона души, в това число от страна на СССР — 643 842 души.

**Американска революция — политическите събития в британските колонии в Северна Америка през 1775 (по някои източници от 1765)—1783 годах, завършили с образуването на САЩ. Предизвикани са от нежеланието на колониите да се подчиняват на интересите на метрополията и недоволство от мерките, ограничаващи вътрешното им развитие. Понятието «Американска революция» включает в себява «Войната за независимост на САЩ» — войната се явява част и заключителен етап на революцията. Американската революция води до появата на държава от нов тип — конституционна република с избираем  президент с равноправие на всички граждани.

***Англо-американска война 1812—1815 год. (англ. War of 1812, «война 1812 год.») — въоружен конфликт между САЩ и Великобритания във времевия период на наполеоновите войни. Получава названието «Втора Война за независимост», доколкото потвърждава статуса на САЩ като суверенна държава.

****Американците считат САЩ за съюз от държави.

Автор: Пол Крейг Робъртс (Paul Craig Roberts), доктор на икономическите науки, бивш заместник-министър на финансите на САЩ по икономическата политика в администрацията на Роналд Рейган. Работил е като редактор и наблюдател на изданието «The Wall Street Journal», списание «Businessweek» и информационна агенция «Scripps Howard News Service». Навремето е  автор на постоянна рубрика във вестник «The Washington Times». Автор на многобройни книги, посветени на най- крупните проблеми на современността.

 Източник :https://vk.com/share.php?url=http%3A%2F%2Fsvpressa.ru



Тагове:   политика,


Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kvg55 - born,
08.05.2018 07:11
Само Европа?! Хм!
Само Русия е в състояние да спаси планетата от гибел! Доказала го е!
Европа е "покойник". Алилуя! И България с нея.
цитирай
2. apostapostoloff - Нашият девиз днес гласи:
08.05.2018 08:20
ВИНАГИ С ЕВРОПА!
НИКОГА ПОВЕЧЕ С РУСИЯ!

Хубавото е, че изхвърлихме такива русохфилистични боклуци като теб на бунището. Там ще гниеш и ще виеш на умряло, докато псовисаш!

Ти си бивш човек, напълно непотребен и ненужен! И нищо, нищичко не зависи от теб. И никога повече няма да зависи. Защото си Никой и Нищо!
цитирай
3. merlin68 - В Европа "лидерите" са ...
08.05.2018 08:27
В Европа "лидерите" са още по-отчайващо откачили отколкото в САЩ.
цитирай
4. germantiger - ...
08.05.2018 10:31
другаря робъртс е невеж боклук или купен другар - все тая когато иде реч за незнание, манипулация и лъжа

РУСИЯ Е БИЛА БИТА БОЛ ПЪТИ В СВОЯТА ИСТОРИЯ

РУСИЯ Е НАПАДАЛА ДРУГИ ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТКОЛКОТО ДРУГ НЕЯ

ЕВРОПА НЕ НАПАДА РУСИЯ И НИКОЙ

НЕ ЕВРОПА ЩЕ НАПАДА, А РУСИЯ И САЩ ГО ПРАВЯТ И ЩЕ ГО ПРАВЯТ

макрон, меркел не биха атакували с война никой, путин, ердоган и тръмп - ДА - те са война

другаря робъртс като крадеца вика дръжте крадеца

другаря е невеж и в друго - във война

анализите на сталинградската битка сочат пъти повече съветско-руски загуби, спорно е колко от 1,2 млн, до 1,7 млн, ако се включи и кавказ който е бил неразривна част от сраженията на южното "крило" на свъетско-германския фронт ще стигнем 2,5 млн

другаря или руския му преводач, съответно и ти, който си превеждал от руски е написал велика глупост, написал е ЗАГИВАТ, повтарям ЗАГИВАТ - майка ти тъпа американска - явно не правиш разлика между загинали и такива в плен, включвайки в загубите КАТО ЗАГИНАЛИ тези в плен
цитирай
5. merlin68 - Тигре, този "другар" е ...
08.05.2018 11:43
Тигре, този "другар" е бил съветник на президента Картър.
Когато руската армия марширува в Париж, това не се случа защото Русия нападна Франция. Когато Червената армия заби съветското знаме над Райхстага, това не се случи защото СССР нападна Германия. И ако руснаците маршируват в Лондон, това няма да е защото Русия ще нападне Британия.
цитирай
6. born - Само Европа?! Хм! Само Русия е в ...
08.05.2018 13:49
kvg55 написа:
Само Европа?! Хм!
Само Русия е в състояние да спаси планетата от гибел! Доказала го е!
Европа е "покойник". Алилуя! И България с нея.

Определено авторът е имал предвид Европа в смисъла на европейските народи, а не дебелогъзите търтеи от ЕС. Към твърдението ти, че само РФ е в състояние да спаси планетата, бих добавил като компаньон и "комунистически" Китай. Амин.
цитирай
7. born - В Европа "лидерите" са ...
08.05.2018 13:51
merlin68 написа:
В Европа "лидерите" са още по-отчайващо откачили отколкото в САЩ.

Лидери са тези, които не са назначени за лидери, а са показали и доказали лидерски качества. Да си гласувал за Юнкер или друг подобен педал ? Аз не съм.
цитирай
8. born - Здравей, Митак !
08.05.2018 14:00
Мерлин е прав. По тази причина в края на постига има кратко представяне на автора, от което е видно, че вероятно той е доказано по-голям враг на Русия от теб. Но уважава противника !
Да го наричаме "другар" е твърде пресилено все пак, но в края на краищата всеки има право на собствено отношение.
ПП. Познавайки и ценейки те , съм дълбоко убеден, че и ти не си гласувал за Юнкер !
цитирай
9. born - Тигре, този "другар" е ...
08.05.2018 14:07
merlin68 написа:
Тигре, този "другар" е бил съветник на президента Картър.
Когато руската армия марширува в Париж, това не се случа защото Русия нападна Франция. Когато Червената армия заби съветското знаме над Райхстага, това не се случи защото СССР нападна Германия. И ако руснаците маршируват в Лондон, това няма да е защото Русия ще нападне Британия.

След вчерашния страховит военен парад у нас начело с бъчвоподобния военен министър, руснаците вероятно доста ще се замислят, преди да посмеят да пожелаят да маршируват по жълтите павета. Ако и да ги нападнем !
Нашата армия /според стратега Апостолофф/ е най-великата и с нея по величие донякъде могат да се сравняват само латвийската и донякъде украинската.
цитирай
10. germantiger - и за утре
08.05.2018 14:52
НА 9 МАЙ ПО-ГОЛЯМОТО ЗЛО КОМУНИЗМА ПОБЕДИ ПО-МАЛКОТО НАЦИЗМА



НА 9 МАЙ ПОЛОВИН ЕВРОПА БЕШЕ ПОРОБЕНА ОТ КОМУНИЗЪМ



КОМУНИЗМА ИЗБИ ПЪТИ ПОВЕЧЕ МИЛИОНИ ОТ НАЦИЗМА



БЪЛГАРИЯ С ХИТЛЕР ИМАШЕ МАКЕДОНИЯ И ЕГЕЙСКА ТРАКИЯ



БЪЛГАРИЯ СЪС СССР ЗАГУБИ МАКЕДОНИЯ И ЕГЕЙСКА ТРАКИЯ



БЪЛГАРИЯ СЛЕД ВСВ БЕШЕ „ГЛАСУВАНА” В ЛАГЕРА НА ПОБЕДЕНИТЕ



РУСКИТЕ, БЪЛГАРСКИТЕ И СРЪБСКИТЕ КОМУНИСТИ НАПРАВИХА ОТ БЪЛГАРИТЕ – МАКЕДОНЦИ ТАМ



ИМЕННО РУСКИ, БЪЛГАРСКИ И СРЪБСКИ КОМУНИСТИ ОТРОДИХА И ОТКЪСНАХА МАКЕДОНИЯ
цитирай
11. germantiger - ...
08.05.2018 14:53
born написа:
Мерлин е прав. По тази причина в края на постига има кратко представяне на автора, от което е видно, че вероятно той е доказано по-голям враг на Русия от теб. Но уважава противника !
Да го наричаме "другар" е твърде пресилено все пак, но в края на краищата всеки има право на собствено отношение.
ПП. Познавайки и ценейки те , съм дълбоко убеден, че и ти не си гласувал за Юнкер !


наивно въпреки годините ти

политик ?!

ПОЛИТИК ОТ ВТОРАТА ПОЛОВИНА НА 20-И ВЕК

такъв никому не враг и никому приятел

политиците отпреди това да
цитирай
12. germantiger - +
08.05.2018 14:57
Както винаги забелязвам - по истините от мен аргуметнт срещу мен нямате

по нечия личност, да не да каквото пожелаете

предполагам че сте подчинени на онази манипулация

ЗА НАВИНИТЕ ХОРА Е

ВАЖНО ПЪРВО КОЙ ГОВОРИ

ВТОРО КАК ГОВОРИ

И ЕДВА НА ТРЕТО МЯСТО КАКВО ГОВОРИ

щото наивните Ора са си толкоз

надявам се, вие да не сте сред тях

- БИ ТРЯБВАЛО ДА СТЕ ЗАБЕЛЯЗАЛИ САРКАЗМА МИ като използвам квалификацията другар или явно и това сте пропуснали, лошо няма, не ви е работа да ме "разкодирате"
цитирай
13. born - "...надявам се, вие да не сте сред тях..."
10.05.2018 17:35
Надеждата крепи човека !
цитирай
14. radostinalassa - Предсказанието е , че ще остане само Русия
10.05.2018 20:05
Тук влиза и нашата Ванга. Трябва да се ориентираме натам. Това си е естествен избор на 80% от българите. Прежалете скъпите коли и маратонки на янките и взимайте новата Нива, хубава е .
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: born
Категория: Забавление
Прочетен: 4602936
Постинги: 1320
Коментари: 11706
Гласове: 20360
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031