Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.06.2017 19:08 - Наръчник на Оряховския приватизатор
Автор: petranov Категория: Политика   
Прочетен: 2669 Коментари: 0 Гласове:
21

Последна промяна: 12.06.2017 20:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Напоследък гледам по ТВ как се "приватизират" апетитни недвижими имоти в София с документи, които са меко казано съмнително автентични. В Оряхово обаче са открити и по-рафинирани начини за приватизиране на публичната общинска собственост, която по закон (уж) не може да се продава. Та имаме си в Оряхово един парк, наречен "Ловен дом". Преди повече от 80 години тогавашните градски управници са дарили най-хубавото място от този парк на ловно-рибарското дружество за изграждане на ловен дом и оттам и парка носи това име. Та непосредствено до Ловния дом някога се помещаваше градската пожарна служба. След време тя се премести, дойде така наречената "демокрация" и сградата на бившата пожарна се превърна в уютен дом на някакъв бизнесмен. Дотук нищо лошо. Явно обаче мястото се е оказало тясно и оттук започва сагата с приватизацията на част от парка "Ловен дом". Така стигаме до датата 29.10.2015 г. България е в предизборна кампания за местни избори. Та тогава временно изпълняващия длъжността кмет на община Оряхово издава следната заповед:
image
Изведнъж от парк "Ловен дом", който е ПУБЛИЧНА ОБЩИНСКА СОБСТВЕНОСТ и според Закона за общинска собственост не може да се извършват разпоредителни сделки с него се пръкват ЧЕТИРИ нови имота. И всичко това с една заповед на временно изпълняващ длъжността кмет. Само месеци по-късно на новоизбрания общински съвет е внесена за гласуване следната докладна и съответното проекторешение:
image

  Въпреки предупреждението ми, че това е противозаконно и предложението за отлагане горното проекторешение беше гласувано от съветниците на ГЕРБ в Оряхово.
Докладната, както и всички други Решения на Общински съвет гр.Оряхово е изпратена на Районна Прокуратура Оряхово. Там също не виждат нищо нередно. Така няколко дни по-късно са издадени два акта за общинска собственост - публична и частна. Въз основа на заповедта на ВРИД кмета на община Оряхово от 2015 година. Ето ги и тях:
image
image

Разбира се аз обжалвах Решението на Общински съвет Оряхово пред Областната администрация, но получих това от там:
image
image
   С една дума всичко е наред и е законно. Следва повече от година пауза за да се поуталожат нещата и така идва 25.05.2017 година. В Общински съвет Оряхово е внесена докладна:
image



Поради големия интерес на заседанието присъстваше и журналист от известно ловно-рибарско списание, който снимаше в залата. Това обаче явно не се хареса на кмета и приближените му и последва това:
image

Пълен абсурд - човек може да снима свободно в Българския Парламент, в Европейския Парламент, но в Оряховския общински съвет не може защото "може би записа ще се използва с манипулативна цел" :)
  Да поясня - по-горе "за" гласуваха съветниците от БСП, а "против" и "въздържали се" новата коалиция в Оряхово ГЕРБ-ДПС.
На заседанието се изказаха адвокат Николай Пенков от Врачанската адвокатска колегия с пълномощно да представлява дружество "Сокол" и инж.Георги Младенов - експерт координатор на северна България в Националната ловна организация. Ето какво казаха те:

image

image


Въпреки моето предупреждение, че не може по този начин да се разпореждат с имот, на който собствеността не е променена новата Оряховска коалиция ГЕРБ-ДПС гласува докладната:
image
image
Веднага аз обжалвах законосъобразността на Решението пред Областната администрация и получих справедливост:
image
image
Сега ми е интересно дали Районна прокуратура Оряхово ще протестира Решението на Общинския съвет или ще реши, че отново всичко е наред.
Интересно защо след толкова много предупреждения, че се прави нещо незаконосъобразно кмета на община Оряхово, Председателя на Общинския съвет, изключително компетентните юристи на общината, Председатели на комисии правят нещо, което Областния управител признава, че не е законосъобразно. Дали го правят от незнание, некомпетентност, инат или пък от други подбуди? Един ден истината ще излезе наяве...
   Между другото наглостта на някои хора стигна до там да предлагат на дружество "Сокол" да закупи останалата част от имота, като по този начин го превърне в съучастник на действията си:
image

   В интересни времена живеем...Хората продължават да напускат нашето китно градче. А може би това е целта на занятието както се казваше в едни далечни времена...







Тагове:   Оряхово,   петранов,   petranov,   oryahovo,   oriahovo,   orjahovo,


Гласувай:
21



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: petranov
Категория: Политика
Прочетен: 5811986
Постинги: 266
Коментари: 13160
Гласове: 3155
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930