Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2019 00:01 - Музика за интелектуално балансиране
Автор: born Категория: Музика   
Прочетен: 1100 Коментари: 4 Гласове:
10

Последна промяна: 29.03.2019 00:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

“Датската музикална принцеса на съвремието !”


Така наричат
Агнес Каролин Тааруп Обел (Agnes Caroline Thaarup Obеl).

Датска певица, поетеса, композитор и инструменталист.

.Тя започва да свири на пиано още в ранното си детство, при което се проявява таланта й за композиране . В тийнеджърските си години Агнес съвместно с датския музикант и продуцент Елтън Тиндър (Elton Theander) основава в Копенхаген състава "Sohio". Сътрудничат си в течение на няколко години, преди всеки от тях да поеме собствения си творчески път.

Агнес сама пише музиката и текстовете на песните, режисира записите  и се занимава с продуцирането на своето творчество.
                      image

Изглеждало, че уморената от музикални сензации Европа вече нищо не може да я удиви. Но на новопоявилата се датска  певица Агнес Обел това изглежда се отдава. Британското списание за изкуство “Nua Nau” сравнява музиката й с дъжд след дълго засушаване- дъжд, който се излива  над Европа. А “Vogue Italia” признава: “Нейният първи диск покори света !”.

Всичко започва, когато Агнес пристига от родната Дания в Берлин, където тя издава първия си трек/запис/ “Riverside” — прелюдия към първия албум “Philharmonics”, който веднага е посрещнат с одобрение от критиката. "Германия се оказа много по- предразполагаща за записа на моята първа плоча. Нещо превключи в мен и започнах работа !" — признава Агнес. Тя просто се оказва в нужното място в нужното време. За Европа, изтощена от сложно съставени композиции, нови засукани музикални стилове и безкрайни миксове, мелодиите на Агнес, изпълнени на обикновено класическо пиано, стават глътка пресен  чист въздух. "Винаги са ме привличали опростените мелодии, все едно заимствани от детските люлчини песни. ", — казва тя. А френското издание “Les Inrockoptibles” в рецензия за “Philharmonics” добавя: "Песните на Агнес са толкова простички и позитивни, че ти се иска да ги слушаш цяла нощ".

Парадоксът на успеха на Агнес Обел забелязват и отбелязват много  музикални критици: докато водещи изпълнители записват новите си трекове в новомодните стилове електропоп, инди-рок* или микрохаус**, правят ремикси на популярни хитове, при Агнес Обел са в употреба класическите инструменти — пиано, арфа и флейта. За много хора нейната музика е своего рода водач в миналото, във времената на грамофона и виниловите плочи, ако не и в XIX век. Това впечатление не е изненадващо - нали в своите видеоклипове Агнес неизменно сяда пред пианото с кралска осанка, носи дълги до пода пищни поли и оформя косата си в сложни прически.

*Инди-рок /Indie rock/ е жанр на рок музиката, създаден в Съединените щати и Великобритания в началото на 1970-те години и късните 1980-сет. Първоначално използван за дефиниране на независими звукозаписни компании, терминът започва да се асоциира с музиката на групите и стиловете, които те произвеждат с независим статус и  в началото се използва взаимозаменяемо с алтернативен рок. Като пример за българска група в този жанр може да се посочи групата JEREMY.

**Микрохаус (англ. microhouse), също така бъф-тек (англ. buftech) а понякога и просто минимал(англ. minimal) — поджанр на хаус  и глитч-музиката.

 



Тагове:   музика,


Гласувай:
10



1. born - Ползвани източници :
29.03.2019 00:05
https://www.last/ru/music/Agnes
https://www.last
https://www.theguardian/music/
https://www.buro247/music/expert/
https://www.vesti/
https://www.google/search?newwindow=
и др, вкл. https://www.youtube/
цитирай
2. vaquero - born,
29.03.2019 06:09
Нали е млада и хубава, хвалиш я.
цитирай
3. level6661 - още един Фройдист..
29.03.2019 08:30
vaquero написа:
Нали е млада и хубава, хвалиш я.


прав си,каубой,гепи 5..
цитирай
4. planinitenabulgaria - Освен музиката, изкуство е и любовта, от което Вие хабер от понятие си нямате.
30.03.2019 08:33
Между Вас и г/жа Радостина/ZAW съществуваше вътрешна спойка, но поради Ваша вина тя охладня и момичето неутешимо страда. Страданието му е причина сега то да пише постинг сред постниг с цел да се сезирате върху него, а Вие - нищо.
Истинският мъж при подобен казус за дни - ако е много истински за часове - пристъпва към него по същество.
От мен към Вас двамата поздрав с четвъртия линк от мой постинг:
http://planinitenabulgaria/muzika/2019/03/29/nai-velikite-koncerti-za-violonchelo-i-orkestyr.1651136
Гласувам за постинга Ви с надежда да се вслушате в гласа на разума на един човек с по-голям жизнен опит от Вас и специалист высшего класса в човешките отношения.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: born
Категория: Забавление
Прочетен: 4624252
Постинги: 1320
Коментари: 11706
Гласове: 20360
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930