Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2019 01:11 - Музика за истинската любов !
Автор: born Категория: Музика   
Прочетен: 8356 Коментари: 16 Гласове:
14

Последна промяна: 28.01.2019 01:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

«I Want to Know What Love Is» — песен, записана от британско-американската рок-група Foreigner през 1984 год.. Песента става хит No 1 както в USА, така и в UK и представлява едно от най- успешните произведения на групата. Тази  песен остава един от най-разпознаваемите и най- продължителните радиохитове на рок-групата, а също така няколко пъти се появява в ТОП 25 на чарта Billboard Hot Adult Contemporary Recurrents през 2000, 2001 и 2002 год..

Foreigner ( ["fɔrɪnə]; «чужденец») — американска рок-група, създадена през 1976 год. от Мик Джонс, преди това свирил в Spooky Tooth, The Leslie West Band и бившия участник в King Crimson Йиън Макдоналд. Първите им шест албума (1977—1984) стават мултиплатинови и като цяло се продават в САЩ по-добре, отколкото  записите на конкурентите им от света на хард рока като са продадени над 70 млн. копия на албумите им.

В апогея на своето творчество групата свири мелодичен рок, повлиян от установяването на глем-рока и глем-метъла, но по-късно в своето творчество съставът съумява да обедини такива жанрове от музиката като прогресив рок, R&B и поп-музика, което незабавно оказва влияние върху популярноста на групата. Мощните китарни рифове, преобладаващи в  музикалния стил на групата, отстъпват място на клавишните инструменти  и синтезаторите в мелодиите, но, независимо от това, съставът Foreigner продолжава да свири своя любим хард-рок.

Болшинството композиции на Foreigner са създадени от съавторството на Мик Джонс и Лу Грем и тяхното авторство е заслужило огромно уважение и успех, но в края на 1980-те музиката на групата започва да носи определено  комерсиален характер, песните стават по- неизразителни и твърде мрачни.

Групата продължава да съществува и до наши дни, н от първоначалния състав е останал само Джонс. Foreigner се считат за основатели на стиловете хард-енд-хеви и софт-метъл*.

*Хевиметъл (или просто метъл) е поджанр на рок музиката /и културата/, който първоначално попада под влиянието на блус рока и психоделичния рок. Стилът се оформя в края на 60-те и началото на 70-те години в САЩ и Обединеното кралство. Характерно за композициите в това направление е използването на електрическа китара, бас китара, барабани, разнообразни вокали и впоследствие на клавири (при готик, симфоничния и екстремен метъл).

Според повечето специалисти началото на музикалния жанр метъл е поставено през 1964 г. от групи като Кинкс (The Kinks) и Ху (The Who). За първи изпълнител на метъл се счита Алис Купър. Стилът придобива известност през периода 19661970 г., когато се появяват Лед Цепелин (Led Zeppelin), Дийп Пърпъл (Deep Purple), Юрая Хийп (Uriah Heep), Блек Сабат (Black Sabbath) и други, които и до днес се считат за крале на рока. След 1973 г., в резултат на разрастващата се хевиметъл вълна възникват групите UFO, Джудас Прийст(Judas Priest), Куийн (Queen), Аеросмит (Aerosmith) и Кис (Kiss), но не всички успяват да се впишат в понятието "метъл" и точно те допринасят за втвърдяването на прогресив рока. По същото време групите започват да внасят мрачна, тежка и зловеща атмосфера. Този период по-късно е известен като класически в метъла и влияние от него се усеща в много по-късни групи като Венъм (Venom) и Слейър (Slayer).

В края на 1970-те години метълът се намира в криза. Повечето групи се провалят заради масовата употреба на алкохол и наркотици. Като едни от последните стойностни рок групи остават Рейнбоу(Rainbow), а по същото време се появява един нов клон в рок музиката — пънк. Внезапно се появяват много групи, едва можещи да свирят, които протестират на тема фашизъм, правителство, дори ежедневие. За няколко години пънкът е в разцвета си благодарение на Секс Пистълс (Sex Pistols) и Иги Поп (Iggy Pop), които правят невероятно енергична музика, но не след дълго залязват и чак до 1990-те години пънкът остава в сферата на ъндърграунда. Появява се и неговата по-тежка, по-бърза, по-яростна форма — хардкор. Под негово влияние възникват и някои от по-твърдите метъл стилове като траш и спийдметъл.

От края на 1960-те става обичайно официалната рок музика да се разделя на  софт и хард рок. Софт рокът обикновено произлиза от фолк рока, използва акустични инструменти и слага акцента на мелодичност и хармония. Едни от най-характерните изпълнители са Керъл Кинг, Кат Стивънс и ДжеймсТейлър. Комерсиалният връх идва около средата на 1970-те с Били Джоел, Америка и реформираните Флийтуд Мак, чийто албум „Rumours“ (1977) става най-продаваният за десетилетието.

Противоположно на софт рока, хард рокът най-често произлиза от блус рока и по принцип е много по-интензивен като се свири с по-голяма сила на звука. Основна, на преден план е електрическата китара, както като ритмичен инструмент така и като соло инструмент, използвана с различни ефекти. Някои от ключовите изпълнители са британските Ху и Кинкс, както и изпълнители от психоделичната ера като Cream, Джими Хендрикс и The Jeff Beck Group. Хард рок групи с международен успех през 1970-те са Куийн, Тин Лизи, Аеросмит и Ей Си/Ди Си.






Тагове:   музика,


Гласувай:
14



1. born - Свободен превод на песента “ Want To Know What Love Is”
28.01.2019 01:16
Искам да узная що е любовта !
Трябва ми мъничко време,
мъничко време да обмисля всичко.
Трябваше да се науча да чета между редовете-
това би ми било полезно, когато порасна
През облаците виждам сиянието на любовта
Което сгрява ме, когато захладнее.
В живота ми имаше страдание и болка,-
не зная ще мога ли отново да понеса всичко това.
Не мога да се спра сега след толкоз време
в търсене на начин да изменя живота си самотен.

Искам да разбера що е любов
и искам ти да ми покажеш,
Да мога да почувствам що е любовта и зная,
че само ти си в състояние да ми покажеш.
Необходимо ми е малко време наоколо да се огледам-
къде да се укрия няма вече.
И струва ми се, че любовта намери ме най-сетне!
Но нека поговорим за любовта.

Да разбера- какво е любовта, която ти усещаш.
Да, искам да усетя, какво е любовта ти,
недей да криеш любовта за себе си ти само,
недей я кри от мен.
Чудесно зная, че можеш да направиш това за мен...

Покажи ми истинската любов
Много силно желая да разбера какво е...


цитирай
2. kvg55 - born,
28.01.2019 05:21
Добро попадение.
цитирай
3. barin - Здравей, Стефане. Добре, че при...
28.01.2019 10:45
Здравей, Стефане. Добре, че припомни една малко позабравена напоследък от мен музика. Покрай малко по-новия готик оставих на заден план Хеви метъла и Хард -рока. Като малък през 80-те години слушах спийд и траш, но отдавна не.
Поздрави!
цитирай
4. born - Добро попадение. Бих казал - кра...
28.01.2019 11:23
kvg55 написа:
Добро попадение.

Бих казал - красива музика...
цитирай
5. born - Здравей, Стефане. Добре, че при...
28.01.2019 11:27
barin написа:
Здравей, Стефане. Добре, че припомни една малко позабравена напоследък от мен музика. Покрай малко по-новия готик оставих на заден план Хеви метъла и Хард -рока. Като малък през 80-те години слушах спийд и траш, но отдавна не.
Поздрави!

Всяка музика си има своята красота. Колкото и тъпо да звучи, дори и чалгата има някои попадения. В развитието на музикалната си култура човек трябва да премине през цялата й жанрова история, за да оцени този връх на човешкия талант и качество... .
цитирай
6. elinora - О, ФОРИНЪР,
28.01.2019 16:13
прекрасни!
цитирай
7. nedovolen - Форинър е един от класиките в жанра.
28.01.2019 16:56
Форинър е един от класиките в жанра.
цитирай
8. radostinalassa - Страшна песен
28.01.2019 17:32
Аз не знаех какво пее, но е идеална песен.
цитирай
9. planinitenabulgaria - Музиката - част от изкуството, в случая песента, сближава.
28.01.2019 20:14
Пример с г/жа Радостина - след като не стана с Венци и Рюсти, песента в клипа насочи страстта й към Вас.
Подхождайте с осторожно внимание, защото това би била първата Ви извънбрачна вдръзка в живота, а тя налита като Ф 16. Един мъж ако се съпикяса, нищо няма да стане. А тя със сигурност ще сподели преживяното с Вас с приятелката си Елинора, и тя торнадо в женски образ. Успее ли да Ви увлече във фунията си, излизаня от нея нема...
цитирай
10. rosiela - А така, Бо!
28.01.2019 21:41
В тази любов е истината!
цитирай
11. troina - жалко за хубавата музика...
28.01.2019 21:42
педали с педали се сдушават.../затова говоря на Пва, нима не се усещащ?

Явно бъдещето е в циците и заоблените задни бузки, те такава е и модата.

6. ladylady - я да видим...от кого са 12 плюса, ако си...мъж, все още..
21:31
или, да пиша по Небето?

баба Во сбрала с голям зор..5-6.. и ги надруса на пва..

... старите кучета, които И гласували..дртешките 70 годишни О"божения
и..Небесни Пльоскости на безкрайни извращения..
и, мисли,да атакува отново..блоха.Кого ще плашищ/мамоосффинке..
ти, едвам дишаш,и си на Помпажно Дишане, отдавна...

и пак ме изтрий..пеНдел жалък, вж как се гаврят с тв.останки..Пърдяторе..
цитирай
12. born - Нещастно бабо Дюлче,
29.01.2019 12:30
Не всекиму е присъщо да има подобен изказ /като твоя/, който насочва към нечленоразделните опити за нещоказване на глухоням индивид от неопределен джендърски пол. Сега разбирам защо си кореспондираш с другите си нещастни профили- глухонемите силно мечтаят за социални контакти. Както и лишените от мъжка ласка... Приеми моите искрени съжаления, но вярвай в бъдещето- за всеки влак си има пътници. Все ще се намери някой подобен на тебе нещастник да доведе любовта при теб. Вероятно за да бъдете щастливи, той следва да е глух, сляп , без обоняние и неграмотен като теб.
цитирай
13. born - В тази любов е истината! ТАКА И...
29.01.2019 12:33
rosiela написа:
В тази любов е истината!

ТАКА ИЗГЛЕЖДА ЧЕ Е, РО .
цитирай
14. born - прекрасни! Още повече записът е ...
29.01.2019 21:00
elinora написа:
прекрасни!

Още повече записът е 30 год.след първоначалното си дебютно изпълнение /доколкото става ясно от бележките под клипа ! Възхищавам се от подобни изпълнители !
цитирай
15. born - Пример с г/жа Радостина - след като ...
29.01.2019 21:03
planinitenabulgaria написа:
Пример с г/жа Радостина - след като не стана с Венци и Рюсти, песента в клипа насочи страстта й към Вас.
Подхождайте с осторожно внимание, защото това би била първата Ви извънбрачна вдръзка в живота, а тя налита като Ф 16. Един мъж ако се съпикяса, нищо няма да стане. А тя със сигурност ще сподели преживяното с Вас с приятелката си Елинора, и тя торнадо в женски образ. Успее ли да Ви увлече във фунията си, излизаня от нея нема...

Не се притеснявайте за мен, Професоре ! Врял и кипял съм в подобни неща. По- добре се погрижете за собствената си безопасност при общуването с разлизганите ...
цитирай
16. born - Форинър е един от класиките в жанра. ...
29.01.2019 21:05
nedovolen написа:
Форинър е един от класиките в жанра.

Има и други чудесни изпълнители - в момента съм на вълна "Слейд" и "Назарет".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: born
Категория: Забавление
Прочетен: 4598962
Постинги: 1320
Коментари: 11706
Гласове: 20360
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031