Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.04.2019 16:55 - Защо е по-добре на сватба да подарите ваучер в плик, вместо плик с пари?
Автор: pablo29838 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 995 Коментари: 0 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

Когато ни канят на сватба, пред нас застава дилемата – да купим подарък или да дадем пари в плик? Напоследък, стана модерен трети вариант, а именно, подаряване на младоженците на ваучер за услуги. Защо точно това решение стана популярно? И наистина ли е по-добре на сватбата да подарите ваучер вместо пари в брой?

 

Дилема при избора на подарък

Много хора не се чувстват добре, оставяйки само плик с пари. Често те го правят поради липсата на идеи за добър подарък. Ако получим покана за сватбата на дъщерята на третата братовчедка на майката ни, която сме виждали два пъти в живота си, е трудно да говорим въобще за избор на индивидуален подарък. От друга страна, имаме притеснения, че сватбени подаръци от типа на кафе-машина или комплект прибори ще се повтори, защото половината от семейството ще има същите идеи.

Запитаните в проучване българи единодушно признават, че не обичат да оставят пари в плик. Основно, поради факта, че могат да обидят младоженците или поради комплекс за собствените си доходи. Твърде ниската сума може да предизвика подсъзнателни обвинения в скъперничество или да представи госта, като човек с лошо финансово положение. Твърде високата сума - може да покаже желание да се изхвърлим с богатството си или да провокира младоженците да ни се отблагодарят по същия начин. Изненадващо, но повечето от анкетираните нямат подобни мисли по отношение на материалните подаръци. Може би това е така, защото едва ли някой наистина преценява точно стойността на един или друг тостер, но разликата между 200 лв. и 500 лв. в плик изглежда силно осезаема.

Принципно е прието, че по-далечните роднини трябва да подаряват пари на сватбата, докато по-близките и приятелите – по-скоро предметен подарък за спомен. Това, обаче, в никакъв случай не разрешава проблемите, които произтичат от избора на едната или другата форма за подарък, но е своеобразен принципен показател за това какво може да очаква младата двойка от различните хора.

 

Ваучери за услуги – защо станаха популярни?

Ваучерите са най-бързият и най-удобен начин да се подари определена оферта за СПА, екскурзия или салон за красота. Повечето сайтове като Най-добрите Ваучери, предлагат ваучери с опция за отстъпка спрямо редовната пазарна цена. Модерните ваучери за подаръци изглеждат също така елегантни и опаковани в декоративни пликове.

Когато купувате ваучер, вие избирате нещо средно между подарък и пари. Някои ваучери дават на младоженците възможност за избор за какво да предназначат събраните средства - дали за почивка през уикенда или за скачане с бънджи. Други позволяват да се купят избрани домакински уреди, което напълно елиминира възможността да получат три микровълнови печки. Трета категория са ваучерите за специфични, предварително определени услуги. В този случай, ваучерът изпълнява практически същата роля като материалния подарък, само че се базира на нематериална услуга.

Броят на ваучерите, подарени по повод сватба, непрекъснато нараства от 2012 г. насам. Това е свързано със създаването на огромен брой уебсайтове, предлагащи както ваучери за първокласни услуги, така и ваучери с отстъпки, които позволяват да си купите подстригване с прическа или грим в салон на половин цена. На особено голяма популярност се радват ваучерите за пътуване, междуконтинентални полети и престой в увеселителни паркове.

 

Частен полет за двама като сватбен подарък?

Ваучерът за услуга дава несравнимо по-големи възможности в сравнение с традиционния подарък. Преди всичко има такива, които предлагат уникална, романтична атмосфера. На сайта Най-добрите Ваучери можете да откриете много оферти, идеални за сватбен подарък. Младоженците със сигурност биха се зарадвали на предлагания там ваучер за „Романтичен полет за двама“ (https://thebestvouchers.com/pow-005-pl.html) за въздушно, индивидуално пътуване - такъв подарък ще им остави чудесни спомени за дълги години.

Също интересна алтернатива е ваучерът: „Релаксиращ масаж за двама“ (https://thebestvouchers.com/spa-003-pl.html) по време на който младата двойка ще може да се наслади на масаж под звуците на романтична музика, дегустирайки изискано вино. От друга страна на любителите на екзотичната кухня може да се хареса възможността за среща за двама с вечеря под формата на прясно суши с отлично качество - благодарение на ваучера „Суши за двама“ (https://thebestvouchers.com/kul-003-pl.html).

Приключения от този тип могат да се превърнат в елемент от медения месец, носещи неповторими емоции за дълги години. За разлика от това тостерът или комплектът постелки обикновено остават незабелязани, дори ако се използват редовно от младоженците. Така че, взимайки решение за подарък под формата на адресирана за младоженците услуга, можете да сте сигурни, че няма да остане незабелязан или забравен веднага след сватбената церемония..

 

Попитахме, защо българите избират ваучери за сватбен подарък

„Когато леля ми се омъжи за втори път, нямах представа какво да ѝ купя.“ - казва двадесет и шест годишният Павел. – „Едва ли някой знае какво да купи на петдесетгодишна жена със собствен дом и внуци. Накрая, в сайта Най-добрите Ваучери заедно с родителите ми ѝ купихме полет с балон. Леля ми много се зарадва и призна, че ѝ е омръзнало от гости, които и подаряват поредния тостер и форми за сладки, въпреки че всеки в семейството знае, че тя има хиляди такива вещи в кухнята си от поне двадесет и пет години.“

 

Така че, изглежда ваучерите се оправдават много по-добре от тривиалните подаръци при по-далечни роднини. Мнозина също така споменаха, че биха заменили парите в плик за ваучер, защото „им изглежда по-елегантно“. Оказва се тогава, че ваучерът е гениална и модерна идея за подарък за младоженци и не само.


 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pablo29838
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 16017
Постинги: 7
Коментари: 1
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031