Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.11.2019 10:03 - ДЯВОЛИ И ДЕМОНИ
Автор: djani Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2802 Коментари: 5 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                                             ДЯВОЛИ И ДЕМОНИ

 

image
 

Враг на вярата, враг на човешкия род,

Приятел на смъртта, крадец на животи,

Рушител на правосъдието, извор на злото,

Корен на пороците, развратител на хората,

Предател на народите, източник на завистта,

Причина на алчността, начало на раздорите,

Извор на мъката – Чуй, о Сатана и се покай!

Из Литургия „Rituale Romanorum

 

Има древноиндийски мит за зъл демон, който искал да унищожи всичко живо, като предотврати раждането му. Той внушил на мъжете и жените, самците и самките в природата безразличие и даже отвращение един от друг. Така колелото на ражданията, което е и колело на живота спряло. В домовете на хората заглъхнал детския смях. След време всички жени и самки отишли при богината Кали, пазителка на природните закони с молба – „Върни ни децата, върни младостта на света”. Тя се вслушала в молбата им, убила демона и така колелото на живота се завъртяло отново...

Разбира се за измиране на племана и народи може да се говори само условно, защото започне ли дадено племе да линее и измира, то бива веднага заливано  от вълни на съседни по-млади и силни народи и така колелото на историята продължава движението си, но в нова форма. Така изгнила и се изродила отвътре древна Елада. В статуи и изображения виждаме, че елинския профил е с прав нос, а днес изцяло прилича на малоазийския. Под напора на варварите паднала и Римската империя. Такъв е закона за биологическото равновесие, който важи и за историческото ни развитие. В процеса на историческото развитие цивилизациите биват замествани от варвари. Впрочем на латински „варвар” означава „брадат човек”.

И до днес Библията е най - четената книга по света. Съществуват много и различни нейни тълкувания. Тя се състои от две части, като Старият Завет е  историческия фон и предпоставка за Новия Завет, или Евангелието, което означава Блага вест. То е Блага вест за спасение на човечеството и на отделния човек. По тази причина и наричат Исус – Спасител. От тук възниква логичния въпрос, от кого и от какво да ни спаси? Прочелите Библията знаят, че във Ветхия Завет никъде не се споменава за дявола. Там въобще го няма. Дори змията, изкушила Ева и която богословите считат за дявол е наречена просто змия. За първи път дяволът се появява в Новия Завет. Той се опитва да изкуши Христос в пустинята, а впоследствие Христос изгонва легион бесове от един човечец. Разбира се в дохристиянските култове е имало зли духове и демони, от които е родословието и на нашия дявол. Представата за ролята му на пряк противник на Бога е характерна особеност на Евангелието. По-късно в периода на войнстващото християтство, през средновековието борбата с дявола се е водела с преследването на вещици и вещери.

Но, какво представлява дявола, освен казаното в цитираната в началото Литургия. Материалистично погледнато той е сложен процес от израждания и дегенерация, който се състои основно от три части – полови извращения, психически болести и някои физически деформации на организма. Елементи на този комплекс на израждане и дегенерация са открити при залеза на дохристиянските цивилизации и на база наблюдение причините на разпада им, в християнската религия се е оформило отношение към този комплекс от причини като към дяволски. Процесът на израждане е масовата работа на дявола, затова в библиата казват за него – „Моето име е легион”. Сред това множество от изродени се срещат грешници, преведници и дори истински светци. Сред тях се лутат грешни светци и свети грешници. Тук се сблъскваме и с доброто и със злото. Разглеждайки този легион ще забележим, че праведниците и светците са малцинство, а грешниците болшинство. Това е социалното зло, което някога са наричали „нечиста сила”. Това са хора със греховна съвест, сред които попадат и истински вещери и върколаци. Плод на тази нечиста сила са извършваните престъпления – битови, криминални и политически.

На международен конгрес по проблемите на евгениката, проведен през 1932 г. в Ню Йорк, тогавашните учени от областта на медицината, социологията и психиатрията заявяват единодушно: „Няма съмнение, че ако в САЩ  Законът за стерилизацията се проведе по-масово,  за по-малко от 100 години ще се ликвидират 90 % от престъпленията, безумията, слабоумието, идиотизма и половите извращения, като затворите и психиатриите  ще бъдат почти изпразнени от жертвите на човешката мъка и страдание.” До същия извод стигат и авторите на дебелия том, издаден през 1957 г. в Ню Йорк  - „Наследственост, раса и общество” от професорите Дан и Добжански, които след обширно изследване, сочат същия комплекс от дегенерации, душевни болести и полови извращения. В нашия демократичен век такава програма може да бъде посочена само от безумец  като Хитлер, с неговите расови закони и масово унищожение на „непълноценни” човешки индивиди.

Документите на средновековната Света инквизиция изобилстват със „самопризнания” за гнусни полови извращения, съвокупления с дявола, който се явявал в човешки вид и се възползвал от мъже, като с жени и обратно  на жени с жени. Горките перверзници, ако са били такива, набързо са били превръщани в купчинки пепел. От описанията в древността на античните вакханалии и сатурналии в чест на Бакхус и Сатурн, покровители на виното, веселието и плодородието е видно, че са съпровождани от диви оргии, продължаващи седмици. Съпровождани били от безразборни сношения не само на мъже с жениq но и на хомосексуални, лезбийски, с деца и животни. Тогава то е било само развлечение, но църквата е гледала на това като на греховно полово извращение и го е преследвала неумолимо. Защо?

Първо, ръка за ръка с  половите извращения вървят и психическите болести. Второ, съзнавайки греховността си, перверзниците са склонни да създават свои тайни групи, или както ги наричали сборища. Трето, някои комбинации от психически болести създават специален вид хора, които изглеждат напълно нормални, но от тях произхождат нихилистите и анархистите, вечните бунтари и професионалните революционери.  За това, когато историците със задна дата започнат да преценяват различните революции, а психолозите да проверяват по документи и делата на ръководителите на тези революции се получава парадоксален резултат. Почти всички тези пламенни, свободолюбиви и човеколюбиви революционери се оказват на практика психоболни индивиди, а някои от тях пълни изроди, а върхушката на революционните им партии – здраво свързано сборище на вещици и вещери. Защото те не се ръководят от свободолюбие и хуманност, както оповестяват истерично, а от съвсем други подбуди. Например от скрита параноя, която често поражда мания за величие, т.е. болезнена жажда за слава. Също така от мазохизъм, който в определена форма прилича на лъжлива хуманност. Или от садизъм, пораждащ маниакална жажда за власт, кръв и разрушения. Тук влиза и садомазохизмът, при който всичко е така объркано, че и Господ не би се оправил. И всички тези изроди ги влече неистово към революцията, както алкохолика към концентратите.

Ето защо богословът Монтегю Самърс в книгата си „История на магьосничеството”, издадена през 1926 г. в Лондон цитира папа Инокентий VІІІ, който в своя була казва: „Вещиците и вещерите са социална зараза. Тяхната пагубна дейност води до сблъсък в нацията, анархия и революция, тъй като то винаги ще бъде политически фактор. За това те са постоянна опасност за всяко общество.”

Ако проследим големите революции и преврати, оказали огромно влияние върху развитието на обществото ще видим, че след тях, цялата компания от психопати, започва жестока борба помежду си. По време на Великата френска революция жирондисти и якобинци са се хванали за гърлото и накрая Наполеон ги избил всички. Така и Хитлер, дошъл на власт с помощта на шурмоваците, в „нощта на дългите ножове” унищожава ръководството им начело с Ернст Рьом и установява едноличната си власт. След победата си революционерите са като разярени паяци в стъкленица, които яростно се изяждат помежду си. И може би вече е напълно ясно, защо Сталин изби безпощадно всички стари болшевики, цялата ленинска гвардия, която Ленин искаше да бъде „партията на професионалните революционери”. Разбирате ли, защо Сталин изби като бесни кучета почти всички ръководители на партията и правителството, които бяха дошли на власт след революцията, както и почти целия генералитет на Червената армия и защо бившите политкаторжници с децата им бяха заточени отново обратно в Сибир? Докато не бъдат унищожни  тези създания на революцията, те бесят, ще устройват заговори и термидори, ще изпадат в бонапартизъм, опозициа и опортюнизъм. Параноикът Сталин, въпреки манията си за величие е страдал и от мания за преследване и затова излиза победител в тази борба. В някои случаи той е грешал, но Голямата чистка е била просто историческа закономерност.

Такива хора като Наполеон, Ленин, Хитлер и Сталин е имало винаги, но тези които искат да правят политика и да живеят спокойно, а не според приумиците  на психоболни манияци, трябва да знаят с кого си имат работа...

 

СЛЕДВА...

 

СВЕТОСЛАВ  АТАДЖАНОВ

Djani.blog.bg




Гласувай:
3


Вълнообразно


1. eva666 - :-)) джани, как си,френд, липсваш тук..
13.11.2019 10:17
направил си страхотно добра подборка/ изчетох я разб се..
харесвам те, защото..преследваш Генезиса, ядката..
а, това много малко го умеят!
хубав ден, и ти благодаря..
поздрави на милата ти съпруга..

Почти всички тези пламенни, свободолюбиви и човеколюбиви революционери се оказват на практика психоболни индивиди, а някои от тях пълни изроди, а върхушката на революционните им партии – здраво свързано сборище на вещици и вещери. Защото те не се ръководят от свободолюбие и хуманност, както оповестяват истерично, а от съвсем други подбуди. Например от скрита параноя, която често поражда мания за величие, т.е. болезнена жажда за слава. Също така от мазохизъм, който в определена форма прилича на лъжлива хуманност. Или от садизъм, пораждащ маниакална жажда за власт, кръв и разрушения. Тук влиза и садомазохизмът, при който всичко е така объркано, че и Господ не би се оправил. И всички тези изроди ги влече неистово към революцията, както алкохолика към концентратите.
цитирай
2. krumbelosvet - Особен поглед
13.11.2019 22:22
Сега Каталуния я бунтува един Пучдемон. ПУЧ на ДЕМОН. Който може да отприщи верижна реакция на разпад в Европа.
Колкото до Сталин, срамно и нелепо е да се подозира в ПСИХОЛОГИЧЕСКИ МОТИВИ. Човек с психологически мотиви, не може да печели войни, особено пък комунист да се съюзи с лордове и капиталисти срещу най-могъщата военна машина в историята дотогава. Всички се пазят като от огън да кажат, че Сталин ОТВРЪЩА СУРОВО НА РАСОВО-РЕЛИГИОЗНАТА ВОЙНА НА ХАЗАРИТЕ СРЕЩУ РУСИТЕ.
цитирай
3. djani - Юлче, ти си от малкото интелигентни блогъри, които от прима виста схващат същността на всяка публикация,
14.11.2019 08:40
eva666 написа:
направил си страхотно добра подборка/ изчетох я разб се..
харесвам те, защото..преследваш Генезиса, ядката..
а, това много малко го умеят!
хубав ден, и ти благодаря..
поздрави на милата ти съпруга..

Почти всички тези пламенни, свободолюбиви и човеколюбиви революционери се оказват на практика психоболни индивиди, а някои от тях пълни изроди, а върхушката на революционните им партии – здраво свързано сборище на вещици и вещери. Защото те не се ръководят от свободолюбие и хуманност, както оповестяват истерично, а от съвсем други подбуди. Например от скрита параноя, която често поражда мания за величие, т.е. болезнена жажда за слава. Също така от мазохизъм, който в определена форма прилича на лъжлива хуманност. Или от садизъм, пораждащ маниакална жажда за власт, кръв и разрушения. Тук влиза и садомазохизмът, при който всичко е така объркано, че и Господ не би се оправил. И всички тези изроди ги влече неистово към революцията, както алкохолика към концентратите.


както и слабите места на всяка публикация. Вече публикувам рядко тук, защото в блога явно са се настанили цензори, които вече не помпят, а направо режат прочитите. Докато във ФБ, някои мои стари и леко актуализирани постове имат стотици споделяния + хиляди лайкове и още повече прочити. Явно имат нужда от инициатори на разговори, макар и с комерсиална цел...
цитирай
4. djani - В момента в Русия върви процес на деЛенинизация
14.11.2019 08:44
krumbelosvet написа:
Сега Каталуния я бунтува един Пучдемон. ПУЧ на ДЕМОН. Който може да отприщи верижна реакция на разпад в Европа.
Колкото до Сталин, срамно и нелепо е да се подозира в ПСИХОЛОГИЧЕСКИ МОТИВИ. Човек с психологически мотиви, не може да печели войни, особено пък комунист да се съюзи с лордове и капиталисти срещу най-могъщата военна машина в историята дотогава. Всички се пазят като от огън да кажат, че Сталин ОТВРЪЩА СУРОВО НА РАСОВО-РЕЛИГИОЗНАТА ВОЙНА НА ХАЗАРИТЕ СРЕЩУ РУСИТЕ.


и осмисляне на огромната роля на Сталин за запазване на руската държавност и ролята и на незаобиколма световна сила. Небесата са бременни с драматични събития за преобръщана на политичиската парадигма поне за век напред...
цитирай
5. krumbelosvet - Наистина
14.11.2019 09:43
Знаменитите думи на Ленин "Мы пойдем другим путьом" оставят неясно кои са тия "Мы".
Доколкото зная, по това време юношата Ленин не е социалдемократ...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: djani
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3245434
Постинги: 927
Коментари: 3370
Гласове: 4679
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031