Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2016 19:56 - Присъединявам се !
Автор: born Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2148 Коментари: 5 Гласове:
15


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 19:38 - Обръщение към блогърите Автор: kvg55 Категория: Лайфстайл   image 
Прочетен: 5 Коментари: 0 Гласове:  1  
 

 

07.03.2016г.

ОБРЪЩЕНИЕ

 

към блогърите в Блог.бг.

 

Уважаеми колеги,

 

     Всички ние сме се регистрирали в Блог.бг за да изявим себе си – талантите си, възгледите си, предпочитанията си. И да го направим възпитано, като цивилизовани хора. Мнозинството от блогърите са го направили с тази цел и го правят по този начин. Тяхните блогове са приятни за посещение, коментарите им са обективни и позитивни. Към тези автори можем да се отнесем само с почитание и благодарност за добрия стил.
Не те са целта на настоящето обръщение, обаче.
С постинга искаме да обърнем внимание на грубостта и простотията, които битуват в речника на някои блогъри и намират изява в постингите им и написаните от тях коментари. Нещо влизащо в противоречие с масата добронамерени публикации и създаващо неприятно впечатление у възпитаните блогъри.
Употребяват се обидни думи, цинични също така, ругатни, откровени псувни и закани. Тези колеги забравят, че може би по-голямата част от блогърите са дами и може да им се случи да прочетат някой техен коментар и постинг. Някои от засегнатите блогъри отговарят на грубияните почти със същото, така да се каже, с техните камъни по техните глави и така масата от просташки реплики и дуплики нараства лавинообразно. Освен казаното има блогове, в които се публикуват простотии, откровени лъжи и манипулативни материали. Затова се обръщаме към вас, колеги блогъри, с това писание да дадем отпор на лошия вкус и лошия стил в блогът ни, като наше общо дело.
Имаме предложение и към собствениците на блога.
1 ) Да се промени порочната страница първа – "Най-популярни постинги в Блог.бг", като се замени с друга информация. Така ще отпадне нездравият стремеж, с всички средства за непременно появяване на заветната първа страница.
2 ) Да се направи класация на най-просташките постинги и коментари, като се създаде възможност за класирането им от блогърите.
С тези две предложения се цели въдворяването на самокритичен дух в блога.
Така въпросните невъзпитани хора може би ще разберат, че не са прави и евентуално да променят стилът си на писане. А, който не се усеща, ще продължава да бъде бит със същите камъни от потърпевшите, това не може да се забрани. Но все пак те първи трябва да дадат пример за цивилизовано поведение, като не отговарят на обидите с обиди, а по-възможност с ирония, която е най-подходяща за отговор на обидите.
Както пазим чистота по улиците и градинките, така трябва да се пази чистота и в блога.
Написаното е плод на лични впечатления и проведени разговори с други блогъри.
Нека Блог.бг стане чисто място за благородно съревнование на възпитани хора.
Постингът е отворен за коментари и обсъждане от всички.
Който е съгласен с написаното в него, може да го популяризира в своя блог от свое име.




Гласувай:
15


Вълнообразно


1. germantiger - ...
07.03.2016 21:15
Подкрепям стремежа да се промени маниера и "тона" в блога, но НЕ подкрепям точки 1 и 2.

Точка 2 НЕ подкрепям защото някои ще започнат да пишат нарочно идиоотски постинги с цел именно да попаднат във втората класация, ако са зевзеци - чусдесно, но ако са с цинизъм сарказъм - не.

Точка 1... може да се поспори, действително някои блогъри имат "нездрав" стремеж, но пък други справедливо са отличени.

Ако има промяна, то поне аз ще се замисля дали да бъда груб и циничен какъвто в немалко коментари към някои червени блогъри съм бил.

От друга страна не е толкова драматично да има крамоли и нерви - те са част от живота, случава се с някой да се ошамариш а после и да се уважиш и сближиш със същия. И все пак тук не е "казарма" ИМА МНОГО ДАМИ И МЛАДИ ХОРА и ще рече - стремежа да овладеем лексиката ни и да не се псуваме е похвален стремеж - ПОДКРЕПЯМ!
цитирай
2. born - В солидарност с теб и автора
07.03.2016 21:25
Обявявам тридневен пас от непремерени реакции и безмълвно игнориране на провокационни постинги и коментари. Правих го преди 2 месеца без особен успех . Дано този път пък да е успешно . Още повече утре е празник на Жената , която заслужава по-голямо уважение и трябва да я предпазваме от грубиянщини.
цитирай
3. didanov - съгласен съм
07.03.2016 23:46
с написаното борн, имаше една мисъл, перифразирам - ти си господар на думите само когато са в теб, излязат ли от теб ставаш техен роб :) т.к. сме в блоговото порстраснтво три пъти мисли един път кажи. поздрави
цитирай
4. born - с написаното борн, имаше една ми...
08.03.2016 20:53
didanov написа:
с написаното борн, имаше една мисъл, перифразирам - ти си господар на думите само когато са в теб, излязат ли от теб ставаш техен роб :) т.к. сме в блоговото порстраснтво три пъти мисли един път кажи. поздрави

Благодаря за коментара, който е изключително смислен .
цитирай
5. planinitenabulgaria - Има някаква промяна в блога към мен:
18.03.2016 23:01
Все повече хора като се обръщат към мен ме напопържват, а после ме заплашват с проникване във всичките ми телесни отверстия. И така се вглъбяват в тези два процеса, че пропускат да ми кажат каквото са имали предвид. И си оставам само с напопържването и заплахите....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: born
Категория: Забавление
Прочетен: 4600538
Постинги: 1320
Коментари: 11706
Гласове: 20360
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031