Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2016 23:41 - Реалната Русия 5
Автор: born Категория: Лични дневници   
Прочетен: 20965 Коментари: 75 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
      Преди да продължа повествованието, искам да обърна внимание на факта, че бях критикуван от две групи блогъри. Едната е ясна: ругае всичко руско, бълва змии и гущери, препоръчва емигриране в Сибир и псува на майка. Другата ме обвинява, че правя реклама на Раша и изтъквам само позитиви оттам, въпреки че в Русия не всичко е ОК. Дали е ОК или не трудно мога да кажа, защото моите впечатления са си мои , и не са впечатления на експерт в определена /било финансова, било социална/ област, а са впечатления на един най-обикновен човек от ежедневието на една друга страна. Затова не съм писал за евентуално не особено качествено обслужване в някое заведение, в което съм обядвал или вечерял или пък, че някоя от улиците не е била добре почистена от снега и леда. Това са неща, които могат да се случат навсякъде по света, да не говорим пък /пази Боже/ за атаки на мигранти или джихадисти.       
   Така че бих желал да обърна внимание на тези категории блогъри, които имат резерви по писанията ми, че четенето на това, което пиша, не е задължително. Не е задължително също така, ако пък прочитът е подразнил някого с нещо, да ме ругае и нарича трол, путлерист, национален предател и др. подобни квалификации. Както и да ме праща да живея в Русия, Северна Корея или в някоя друга дестинация. Няма да отида, бре ! Оставам си тук. Пък в края на краищата това си е моя лична работа къде да живея. Толкоз по въпроса. Просто не четете и не влизайте в блога ми.
   
     Ако пък считате, че много хваля Русия и руснаците , моля да се абстрахирате от това, тъй като не мога да казвам на бялото черно и обратно. Каквото съм видял, чул и почувствал - това съм написал. Ако някого са го набили, напили  или изчукали в Русия, не значи че и мен са ме правили същото. Това, което съм видял е следното:
    Животът на хората е спокоен. Пияни хора не съм видял /включително и на сватба/. Хора, ровещи за храна по кофите за боклук, не съм видял. Магазините са пълни със стоки. Всякакви. Цените са съизмерими с нашите. Безработица видима няма. Клошари - няма. Просяци - няма.По улиците и пред сградите е пълно с автомобили. Доколкото ме информираха, купуват основно нови автомобили. Горива - повече от евтини. Супермаркети, молове, магазини - пълни с хора. Че и по чужбините си ходят.
Какво да кажа - че са много зле ?  

      Продължавам.         Сватбата ще се състои  в градчето Русская Поляна, което е съвсем близо до Омск . Само на някакви си 150 км. По почти напълно заснежен и заледен път това е на около час и половина- два път с лек автомобил "Лада". Но не от ония, които сега само цигани карат у нас, а съвсем ново поколение. Оказва се, че има десетина модела, които са съвсем съвременни возила и се държат много добре по заледени и заснежени зимни пътища, по които, ако пуснем българския джигит, не ми се иска да мисля какво ще му се случи. Освен това палят добре при малко по-хладно време: от порядъка на минус 25 градуса например. Уважавани са особено японските автомобили. Както и корейските и китайските. Европейските марки не са особено популярни. Ако някой се интересува повече от Ладата ето и линк :https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D0%B0%D0%B4%D0%B0_%28%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BB%29.И още един :http://www.motorpage.ru/Lada/      
   На първия жп прелез ме впечатлява нещо, което за мен е пълна изненада : пред бариерата се е издигнало подвижно съоръжение, наподобяващо противотанков стоманен ров с височина около метър. След преминаването на влака съоръжението се спуска и изравнява с асфалта. Това е т.н. антидурацкое съоръжение, което предпазва неразумните водачи от изкушението да заобиколят или повдигнат бариерата, за да си пробват късмета да преминат пред влаковите композиции. Композициите, разбира се са, както всичко останало мащабни т.е. са страшно дълги - от по 50-60 вагона. 
     
   Пътят, по който се движим, е доста широк /почти колкото нашите магистрали/, двупосочен, с прилична асфалтова настилка. Само че покрит с лед , а отстрани и сняг. Аз лично не си представях по този път да се кара със 110-120 км/ч. но се оказа, че почти всички се движат с тази скорост. Явно опитът на водачите е голям и на 150 км. дистанция видях само едно съвсем леко подхлъзване на един автомобил и то при завой на кръстовище при не особено висока скорост. Въобще джигитска работа. 

     Движим се в юг-югоизточна посока . Движението не е особено интензивно с изключение на първите километри, които са в направление изток и след пресичането на Транссибирската магистрала вече срещаме малко автомобили. А и започва да се свечерява, което не е повод за намаляване на скоростта. В интерес на истината водачът /зет ми/ е сериозен професионалист и  след първите стряскания при разминаванията с други автомобили, постепенно се отпускам. И как да не се стряскаш, като при разминаванията десните гуми стъпват на снега, докато левите са върху лед.       
     От дясната /югозападната/ страна на пътя се точат дачи /вили/ на омчани. Може би на 30-40 км. разстояние и повече. С инфраструктура  - електрически стълбове и пътища. От снега не се вижда асфалтирани ли са. По нататък от двете страни на пътя, който е върху доста висок насип с много широки канавки или по-скоро канали, вероятно заради предотвратяването на навяванията, има непрекъснат пояс от брези с ширина поне стотина метра. На разстояние 150 км. все същото
 и вероятно и по другите подобни пътища. На някои места има и иглолистни дървета, но доколкото разбрах брезата е най-устойчива на снеговете и студа.    
    Пътят е в посока космодрума Байконур, който сега се намира в Казахстан, но все още се използва за излитането на космическите кораби. За което разбира се, Русия заплаща на Казахстан. Движим се по-голямата част от времето успоредно на границата с Казахстан. Между другото около 5-6 км. пътят се движи и в казахстанска територия. Няма бариери, вишки и КПП. Само знаци, че е забранено спирането
       В Русская поляна пристигаме вече по тъмно. Градчето обаче е добре осветено. Районен център.

/ Следва /


Тагове:   Русия,


Гласувай:
25


Вълнообразно


1. kvg55 - Драги ми born, И продължавате с п...
13.01.2016 23:57
Драги ми born,
И продължавате с писанията си за Русия да тровите патриотичната част от българите. Можеше да измислите поне една дупка на пътя. Или ще кажете, че от леда не се вижда. Нямате милост.
цитирай
2. born - Драги ми Краси
14.01.2016 00:02
Не ме гледай какво съм написал. Всичко е измишльотина, но какво да направя. Пенсията ми не е висока и трябва да си докарвам някоя и друга рубла, за да оцелявам. И водчица ми пращат, че уискито не ми е по джоба .
цитирай
3. germantiger - ...
14.01.2016 00:12
Аз мисля, че не съм те критикувал, но вероятно имаше период в който ти теглих майна и не дай си Боже да съм те псувал, зщаото възрастта ти не би трябвало да ми позовлява това, а на първо място и възпитанието ми, което понякога изключва в мен (т.е. аз го изклчвам).

Ако съм те псувал - би трябвало да се засрамя и чистосърдечно да ти се извиня - считай (русизъм), че съм го сторил. Извинявай?!

...

"Оттам-нататък":

1. МОЙ ПРАДЯДО Е УБИТ БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА ОТ КОМУНЯГИТЕ, ДО ДНЕС НЕ МУ СЕ ЗНАЕ ГРОБА – нейде в Кюстендилско!

2. МОЙ ДЯДО Е СЪДЕН ОТ НАРОДНИЯ СЪД – оправдан е благодарение на единствената уважавана (от мен) комунистка – Валя Вичева.

3. ФАМИЛИЯТА НА ГЕРМАНСКАТА МИ РОДА Е ПРОМЕНЕНА ОТ GOTTLIEB НА БОГОЛЮБОВИ – макар това в превод да е „равнозначно”.

4. ИМЕТО НА МАЙКА МИ (тогава бебе) СЪЩО Е ПРОМЕНЕНО!

5. Проблема с намиране на работа и „наблюдение” на роднините ми в няколко поколения беше практика и ежедневие.

6. Лично за мен – сега няма да „драматизирам”, друг път съм споменавал!

...

Ккаов казвам

ВИЕ БЪЛГАРСКИТЕ У РУСКИТЕ КОМУНИСТИ ГАВРИХТЕ ИСТОРИЯТА ДЕСЕТИЛЕТИЯ НАРЕД

ВИЕ БЪЛГАРСКИТЕ И РУСКИТЕ КОМУНИСТИ ИМАХТЕ ЗА ДЪРЖАВНА ПОЛИТИКА ГЕРМАНОФОБИЯТА

ВСЕ НЯКОЙ РУСКИ ИЛИ БЪЛГАРСКИ КОМУНЯГА СЕГА ВЕЧЕ НА МЕН МИ ДЪЛЖИ ПОНЕ ИЗВИНЕНИЕ ИЛИ НЕ?!

И понеже няма да докачам такова - НЕ КЪМ ТЕБ, А към червените българкси боклуци:

Да .ба майка ви левичарска!

Съмнявам се, да не си видял пияни хора поне на сватбата, но приемам думите ти, всичко е възможно, дори невероятното. И да, рпочетох постинга макар и по диагонал признавам, най-вече началото подробно прочетох, както и онзи постинг за Омск като първи впчечатления с фотосите по улиците, ок беше, нищо против от мен. Разбира се, не заради условияита, а заради цените не са си позволили западни коли или заради таргет зоната която явно е корейско руска като пазар там. Например в Москва е друго, или поне така са ми казвали като автопарк.
цитирай
4. wudu - помпата за поредната путинофилска ...
14.01.2016 00:12
помпата за поредната путинофилска помия що не е почнала още, 1,2,3
цитирай
5. germantiger - и гласувам ЗА постинга ти, зщаото е от мястото на събитията, въпреки, че се съмянвам в част от детайлите
14.01.2016 00:20
Още нещо:

РУСОФИЛИТЕ В САЙТА (не всички) СА В ПЪТИ ПО-ВУЛГАРНИ И НАГЛИ ОТ РУСОФОБИТЕ И С ЛЕКОТА ТИ ГО ДОКАЗВАМ - кухел е заплашвал славимир и други със смърт.

Лично мен нито един русофил не ме е плашил, напротив, заобикалят ме по бели чорапки, дори съм предплагал на няколко от тях среща, но те се посират що иде реч до мен.

Мисълта ми е ИСТИННА, а именно:

комунягите в сайта (не всички) като лексика и заплахи са нива вероломни над русофобите и за това разбира се, си има логично обяснение.

Колкото до твоите постинги - те са ок, специфични са, ти си интелигентен човек, мъдър дори и аз високо те ценя без ирония!

Ти както и венцивалери за мен сте различно ниво и аз имам респект към вас.
цитирай
6. born - germantiger
14.01.2016 00:22
Абсолютно сигурно е, че не си ме псувал.Нещо повече- бях останал с впечатление, че въпреки някои различия във възгледите ни, можем да се разбираме и дискутираме. Абсолютно сигурно е и това, че не съм те считал участник в групата от първи род. Ти си достатъчно интелигентен човек, за да те изключа напълно от тази категория еничари, още повече, че си личност, за разлика от тях. Поздрави.
ПП.И ако си се припознал, вината не е моя.
цитирай
7. born - Абсолютно сигурно е, че не си ме п...
14.01.2016 00:25
born написа:
Абсолютно сигурно е, че не си ме псувал.Нещо повече- бях останал с впечатление, че въпреки някои различия във възгледите ни, можем да се разбираме и дискутираме. Абсолютно сигурно е и това, че не съм те считал участник в групата от първи род. Ти си достатъчно интелигентен човек, за да те изключа напълно от тази категория еничари, още повече, че си личност, за разлика от тях. Поздрави.
ПП.И ако си се припознал, вината не е моя.

Този коментар написах , преди да видя втория ти коментар. Ако има нещо , извини ме.
цитирай
8. born - Вуду
14.01.2016 00:28
анонимен написа:
помпата за поредната путинофилска помия що не е почнала още, 1,2,3

Давай, какво чакаш, пускай гомнохвъргачката ! И къде виждаш някъде да славословя Путин ?! Кошмарни сте, бре ! И много тъпи !
цитирай
9. vencivaleri1951 - Борн, приятелю
14.01.2016 00:32
Съжалявам ако съм те засегнал с нещо. Споменах твои разсъждения и наблюдения не

с цел да те репликирам, а да подчертая че не е нормално да се прехласваме по

дадена държава или народ само защото има висока производителност или

сериозен бутен продукт. Нали ние не обичаме децата си или родителите си само

защото са успешни ? Исках да кажа, че има по важни неща от финансовата

обезпеченост, и асортиментът в магазините. Омск винаги е бил зареден град дори

и в годините на дифицита защото тези региони се прави голяма част от

икономиката. Хората от подобни градове имат покупателна способност на не по

лоша от доста западни градове. По интересно би било да покажеш до колко е

"изолирана " Русия ако случайно си заснел офисите на големи западни компании

каквито има в изобилие там
Бъди здрав!
цитирай
10. born - https://www.youtube.com/watch?v=HJY9ZvTuapQ
14.01.2016 00:35
Вуду, за твое улеснение ти изпращам помощното средство
цитирай
11. born - Съжалявам ако съм те засегнал с н...
14.01.2016 00:42
vencivaleri1951 написа:
Съжалявам ако съм те засегнал с нещо. Споменах твои разсъждения и наблюдения не

с цел да те репликирам, а да подчертая че не е нормално да се прехласваме по

дадена държава или народ само защото има висока производителност или

сериозен бутен продукт. Нали ние не обичаме децата си или родителите си само

защото са успешни ? Исках да кажа, че има по важни неща от финансовата

обезпеченост, и асортиментът в магазините. Омск винаги е бил зареден град дори

и в годините на дифицита защото тези региони се прави голяма част от

икономиката. Хората от подобни градове имат покупателна способност на не по

лоша от доста западни градове. По интересно би било да покажеш до колко е

"изолирана " Русия ако случайно си заснел офисите на големи западни компании

каквито има в изобилие там
Бъди здрав!

Няма проблем, Венци.
И ти ме извини, ако не съм бил прав.
Живи и здрави !
цитирай
12. balebalev - Много хубав постинг!
14.01.2016 00:42
Аз запомних следното: Ще ходите на сватба. Качвате се на някаква нечувана Лада, а не боклук, какъвто караме в България. Нечуваната Лада пали на -25, за разлика от европейските коли, които не могат да запалят на -25 и затова руснаците не ги обичат. Тръгвате по междуселски път, който е голям горе-долу колкото нашите магистрали. Асфалтът е в добро състояние, но не се вижда, защото е покрит с лед. Руските шофьори карат спокойно и сигурно по леда, със 120. При тези условия българските шофьори биха катастрофирали. Стигате до жп-прелез, който е отлично охраняван от голяма машина. Преминава влак, огромен за нашите представи, но съвсем нормален за руските. Макар че се движите в най-големия пущинак, около казахстанската граница, около пътя има руски вили с добра инфраструктура.
цитирай
13. born - Аз запомних следното: Ще ходите на ...
14.01.2016 00:55
balebalev написа:
Аз запомних следното: Ще ходите на сватба. Качвате се на някаква нечувана Лада, а не боклук, какъвто караме в България. Нечуваната Лада пали на -25, за разлика от европейските коли, които не могат да запалят на -25 и затова руснаците не ги обичат. Тръгвате по междуселски път, който е голям горе-долу колкото нашите магистрали. Асфалтът е в добро състояние, но не се вижда, защото е покрит с лед. Руските шофьори карат спокойно и сигурно по леда, със 120. При тези условия българските шофьори биха катастрофирали. Стигате до жп-прелез, който е отлично охраняван от голяма машина. Преминава влак, огромен за нашите представи, но съвсем нормален за руските. Макар че се движите в най-големия пущинак, около казахстанската граница, около пътя има руски вили с добра инфраструктура.

Много правилно си ме разбрал, Балев. Радвам се, че има хора, които ме разбират-и то неправилно.
цитирай
14. germantiger - ...
14.01.2016 01:52
6. born - germantiger
00:22
Абсолютно сигурно е, че не си ме псувал.Нещо повече- бях останал с впечатление, че въпреки някои различия във възгледите ни, можем да се разбираме и дискутираме. Абсолютно сигурно е и това, че не съм те считал участник в групата от първи род. Ти си достатъчно интелигентен човек, за да те изключа напълно от тази категория еничари, още повече, че си личност, за разлика от тях. Поздрави.
ПП.И ако си се припознал, вината не е моя.

Така е, аз и за това написах с главни букви НЕ КЪМ ТЕБ.

Жив и здрав да си и да продължаваш да се чувстваш все така добре тук и там.
цитирай
15. wudu - Русия деградира пред очите ни в у...
14.01.2016 12:31
Русия деградира пред очите ни в уродлива смес от православен фундаментализъм и обикновен нацизъм.
цитирай
16. wudu - Колега, Русия вече прилича на Ор...
14.01.2016 12:32
Колега, Русия вече прилича на Оруелов кошмар: един ден Турция е наш брат и приятел, ще строим поток, православието е поблизко до исляма, отколкото до католицизма, с Ердоган откриваме джамия в Москва; на следващия ден - долу великоосманския империализъм, нож в гърба, винаги сме били врагове, Ердоган спонсорира тероризма, бля бля бля...
цитирай
17. wudu - Путлер надмина Хитлер! Хитлер г...
14.01.2016 12:33
Путлер надмина Хитлер! Хитлер гореше книгите заради авторите, Путлер ги гори заради издателите...
Какво да кажа? Когато някой загуби нормален човешки облик, това е задълго, при някои-завинаги.
цитирай
18. wudu - Путиновият фашизъм става все по...
14.01.2016 12:34
Путиновият фашизъм става все по-неприкрит. Ако петролът продължи падението си, ще има още по-големи изцепки. Провалът на Путикономиката трябва да се прикрива със зрелища.
цитирай
19. wudu - препечатах по горе коментари на ...
14.01.2016 12:46
препечатах по горе коментари на читатели на статия в дневник за това -Поне 50 бройки от учебна литература, издадена през последните повече от 20 години с помощта на фондация "Сорос" в Русия, са извадени от библиотеката на колеж в Русия и изгорени.

това е реалната русия, путинофили
цитирай
20. wudu - путинофилите винаги са анонимни освен че нямат мозък
14.01.2016 13:54
анонимен написа:
Не обръщай внимание на русофобски психопати! Постингите ти от тази серия са много интересни. А ако някой има мозъчни проблеми поради изгладени гънки чрез идеологическо манипулиране, в края на краищата проблемът си е негов - никой не може да бъде накаран насила да мисли, нито да придобие липсващ му морал.


кое не е вярно в цитираните от мен коментари бе, путинска въшко, ти и идиоти като теб сте манипулирани да вярвате, че тая кочина е раят на земята
цитирай
21. bogolubie - Българите се интересуваме за всичко, което е по света.
14.01.2016 13:59
Защо трябва да се конфронтираме и мразим. Даденостите си са дадености. Само гледайте и се информирайте. Всеки преживява някакви изпитания в земния си живот. Едни плачат от фашистите, други от комунистите, вярващите са мъчени от разни власти... Казано е, че доброто и злото вървят заедно, за да има човекът избор и да се самоопредели. Така Божият съд е справедлив. А ако някой си мисли, че ще мине между капките, се заблуждава.
цитирай
22. apostapostoloff - Българският народ умира от глад,
14.01.2016 14:17
страната ни тъне в разруха, а ти ни занимаваш с глупости. Засрами се бе, дърт пергиш!
цитирай
23. germantiger - ...
14.01.2016 14:40
17. wudu - Путлер надмина Хитлер! Хитлер г...
12:33
Путлер надмина Хитлер! Хитлер гореше книгите заради авторите, Путлер ги гори заради издателите...
Какво да кажа? Когато някой загуби нормален човешки облик, това е задълго, при някои-завинаги.

...

Наричайте "нещата с истинските им имена" или поне бъдете истинни.

ДРУГАРИТЕ НА ПУТИН СА КОМУНИСТИ, самият той, службите и генезиса, както чудесно (а вероятно и по-добре от мен знаете).

НЕ съм защитник на Хитлер - мои думи:
СВЕТА СЕ УПРАВЛЯВА ОТ СИЛА, ПАРИ И УМ СТОЯЩ ЗАД ТЯХ
ЧОВЕК ОТ СТРАХОВЕ, ПОТРЕБНОСТИ И СТРАСТИ, ПОРОЦИ И ЕВЕНТУАЛНО ИДЕАЛИ
ДРУГОТО Е БОШ ЛАФ
Идеологии никога не са ме вълнували

П.С.
Книги са горени от античния Рим, през средновековна "Мавритания" и папищаци, та "чак тогава" Хитлер и демократите също "горят" - те просто забраняват някои книги. ЗА ПРАВОСЛАВИЕТО И ФУНДАМЕНТАЛИЗМА СЪМ ПОЧТИ НАПЪЛНО СЪГЛАСЕН С ВАС.
Впрочем къде в Библията пише, че трябва да сме православни?

...

И към потребител боголюбие - фашисти в Бг никога не е имало, фашистите не са забранявали вяра и не са опожарявали църкви - за "сметка на това" съветските комунисти избиха десетки хиляди свещенници със семействата им в Русия, ГОРЯХА КНИГИ И ЧЕРКВИ там.
цитирай
24. blackpredator - здрасти Борн
14.01.2016 15:39
на премиерата на "Отвличане от Сарая", австрийският император казал, че Моцарт употребил твърде много ноти. Моцарт тогава отговорил "Много ноти, но нито една излишна".
същото е и с теб, употребил твърде много постинги за Русия :)

що се отнася за Вудугор, тоя Хисарски псевдошаман е заченат в "Маймун дере" от
спермата на някой таджик от руска група и местно Джамиле.
и сега Хисарският Рудаки ненавижда рашата, щото и цял таджик да беше, няма червен паспорт
червените му са виновни...

Постол е блоговият Самсон
откинеш ли му три косъма от перуката, ебаха си мамата сички хороскопи

тайгърът Хансан нема да го коментирам
след сюнета препуциума му изгорял с джамията, подпалена от комунистите
цитирай
25. didanov - поздрави за постинга
14.01.2016 16:33
беше ми интересно как поживяват братушките в Сибир от първо лице, т,к, едва ли ще успея някой ден да стигна дотам. поздрави и да не ти пука от тъпи коментари, важното е да споделиш твоята истина, а това как останалите я приемат зависи от самите тях.
цитирай
26. germantiger - ...
14.01.2016 18:42
blackpredator написа:

тайгърът Хансан нема да го коментирам
след сюнета препуциума му изгорял с джамията, подпалена от комунистите


И аз съжалявам че 5 века са "ви" .бали и палили, но ти явно още го помниш и ти пари под гъзо...

Мен не може да ме коментираш, само може да ми се обадиш ако имаш майка, сестра, жена или дъщеря, па може и унуче женско на легло - помагам доброзорно!
цитирай
27. wudu - щом види нещо критично за родната рушлямска държава,
14.01.2016 18:56
blackpredator написа:
на премиерата на "Отвличане от Сарая", австрийският император казал, че Моцарт употребил твърде много ноти. Моцарт тогава отговорил "Много ноти, но нито една излишна".
същото е и с теб, употребил твърде много постинги за Русия :)

що се отнася за Вудугор, тоя Хисарски псевдошаман е заченат в "Маймун дере" от
спермата на някой таджик от руска група и местно Джамиле.
и сега Хисарският Рудаки ненавижда рашата, щото и цял таджик да беше, няма червен паспорт
червените му са виновни...

Постол е блоговият Самсон
откинеш ли му три косъма от перуката, ебаха си мамата сички хороскопи

тайгърът Хансан нема да го коментирам
след сюнета препуциума му изгорял с джамията, подпалена от комунистите



всичко, що не издига русия в небесата, руснакът по генетична същност и българин само по лична карта веднага рипа до небесата, нему много му се ще русе примерно да е в русия и не да общува с некакви българи, а само с руснаци
много правилно са казали - народа ни се дели бъэлгари и русофили
цитирай
28. wudu - русофилът е междинен продукт на ...
14.01.2016 18:58
русофилът е междинен продукт на човешката еволюция, заченат от някой руски пиян мужик и крава от съседния двор
цитирай
29. wudu - фашизъм е имало, почна на 9 сентември 1944, когато кочината русия превърна и наяс в кочина
14.01.2016 19:00
germantiger написа:
17. wudu - Путлер надмина Хитлер! Хитлер г...
12:33
Путлер надмина Хитлер! Хитлер гореше книгите заради авторите, Путлер ги гори заради издателите...
Какво да кажа? Когато някой загуби нормален човешки облик, това е задълго, при някои-завинаги.

...

Наричайте "нещата с истинските им имена" или поне бъдете истинни.

ДРУГАРИТЕ НА ПУТИН СА КОМУНИСТИ, самият той, службите и генезиса, както чудесно (а вероятно и по-добре от мен знаете).

НЕ съм защитник на Хитлер - мои думи:
СВЕТА СЕ УПРАВЛЯВА ОТ СИЛА, ПАРИ И УМ СТОЯЩ ЗАД ТЯХ
ЧОВЕК ОТ СТРАХОВЕ, ПОТРЕБНОСТИ И СТРАСТИ, ПОРОЦИ И ЕВЕНТУАЛНО ИДЕАЛИ
ДРУГОТО Е БОШ ЛАФ
Идеологии никога не са ме вълнували

П.С.
Книги са горени от античния Рим, през средновековна "Мавритания" и папищаци, та "чак тогава" Хитлер и демократите също "горят" - те просто забраняват някои книги. ЗА ПРАВОСЛАВИЕТО И ФУНДАМЕНТАЛИЗМА СЪМ ПОЧТИ НАПЪЛНО СЪГЛАСЕН С ВАС.
Впрочем къде в Библията пише, че трябва да сме православни?

...

И към потребител боголюбие - фашисти в Бг никога не е имало, фашистите не са забранявали вяра и не са опожарявали църкви - за "сметка на това" съветските комунисти избиха десетки хиляди свещенници със семействата им в Русия, ГОРЯХА КНИГИ И ЧЕРКВИ там.

цитирай
30. apostapostoloff - Откакто се откъснахме от Русия,
14.01.2016 19:15
тръгнахме назад. И сега вече ударихме дъното. Сутринта една комшийка каза на приятелката си, че е правила минет на брат си, колкото да тури нещо в уста. Народът поголовно гладува, магазините са празни, а страната ни тъне в разруха. Но дядо Иван ще ни спаси отново. Когато спечели войната, а цените на петрола пак тръгнат нагоре.
цитирай
31. kuschel - Не одобрявам мазохизма. Удрям и ...
14.01.2016 19:21
Не одобрявам мазохизма. Удрям и убивам. Никакви дискусии с олигофрени. Един светкавичен между веждите е най-добрия аргумент срещу подобни недоразумения. Тренирай!
цитирай
32. mamkamu - :)
14.01.2016 19:23
Ей сега попаднах на поредицата ти за Русия и, няма да си кривя душата, четох с интерес. Пристрастността ти обаче си личи. През целия текст забелязвам една основна нишка. На един апологетизъм, който кара статиите ти да олекнат някак, защото им се губи безпристрастността. Да, супермаркети и нормални пътища би трябвало да има във всяка нормална страна!

Апропо, преди два месеца само, четох за един омски клошар (а аз ползвам руския Интернет, особено богатите им библиотеки, да ми се ненадяваш), който, след як запой убил свой колега и после скрил трупа му в канализацията. Такива примери в Русия бол и естествено навред по света...включая САЩ, Европа и т. н.

За клошарите... иди в Москва за месец (ако ти стигне времето да я обиколиш) или пък в Питер и ще се нагледаш на клошари, в сравнение, с които нашите ще ти се видят като едни безподобни сладурковци :)

От опита си съм се научил, че едно кратко туристическо посещение на дадена страна хич не дава реален поглед за обстановката там, пък било то и заради сватба :)

Интересното ми е в подобни писания, как българският пишещ забравя за Свободата, а говори само за икономика и бит. Явно тя не е толкова важна за някои хора. Опита ли да напсуваш Путин? Тегли ли една майна на Медведев, да видим, какво щеше да стане с теб? Не помня кога бях чел един колега тук, който пак така, на външен вид, беше определил Иран за идеалната държава!

Чети днешните международни пътешественици, които Сибир го имат, като "особено опасна зона" и то не заради неблагоприятните условия, а заради "възможността от обир или нападение".

Иначе руснаците стават за купон. До към третия час. После издишат... и напоследък почват да пеят националистически песни. Ако не са под масата де :)

Иначе поздрави за статиите :)

леле, стана дълго, дано не спамя :)
цитирай
33. kusshel - Не одобрявам мазохизма. Удрям и ...
14.01.2016 19:30
Не одобрявам мазохизма. Удрям и убивам. Никакви дискусии с олигофрени. Един светкавичен между веждите е най-добрия аргумент срещу подобни недоразумения. Тренирай!
Всеки, който каже лоша дума за Русия , Путин или комунизъмът, и смята, че трябва да сме независима държава, а не част от Русия, трябва да бъде публично линчуван.
Аз лично ще убия тия изроди.
цитирай
34. kuschel - Горе долу си налучкал. Дали лично ...
14.01.2016 19:40
Горе долу си налучкал. Дали лично или ще ги накарам да се избиват едни други, ще реша по-късно. Фалшименто, ако бях миризливо лайно като теб, трябваше да те докладвам, но Куш не се занимава с незначителни педали.
цитирай
35. balebalev - до mamkamu
14.01.2016 19:44
Отново отличен анализ! А за безпристрастността на статията - няма как да стане. Господинът е върла ушанка.

Сетих се и за една случка, която ми разказа моя бивша колежка - монголка. Купили си няколко приятели мутренски джип и го карали от Берлин до Монголия, за да го продадат на някакъв монголски баровец. През Русия карали няколко денонощия без да спират, като шофьорите се редували. Аз се зачудих и питах защо не са взели хотел по път, да си починат малко. Монголката се смя със звънливия си монголски смях и каза: "Луд ли си бе, как ще спим там?! Нали най-малкото, което може да ни се случи е да ни откраднат джипа, а току-виж това се окаже и последното ни пътешествие!". :)))
цитирай
36. born - беше ми интересно как поживяват ...
14.01.2016 19:52
didanov написа:
беше ми интересно как поживяват братушките в Сибир от първо лице, т,к, едва ли ще успея някой ден да стигна дотам. поздрави и да не ти пука от тъпи коментари, важното е да споделиш твоята истина, а това как останалите я приемат зависи от самите тях.

Уважаеми колега, идеята да пусна тази поредица бе на друг колега , когото дълбоко уважавам. Не съжалявам за това, че реших да споделя впечатленията си, които може и да са пристрастни. А може и да не са. Честно ти казвам. че тук съм изложил самата истина, това което съм видял с очите си, това, което съм чул с ушите си. Фактът, че това не се харесва на някого , ми е /както е прието да се казва по културному/ през оная работа. И честно се забавлявам, като виждам пяната по устата на някои. Какво им е на тия хора, че с такъв атавистичен плам се нахвърлят върху мен. Ако нещата продължават така, ще призная Кушел за абсолютно прав в изказа и начина на дискутиране с тази измет. Предварително изключвам от тази пасмина двама блогъри, които уважавам за интелигентността им - джермантайгър и мамкаму. Благодаря за коментара и подкрепата.
цитирай
37. born - Баленце
14.01.2016 20:02
Като съм върла ушанка, защо влизаш в блога ми ? Ако си мазохист, има и други начини да се забавляваш. Нали си ходиш из целия свят ? Ами иди и до Русия и виж как е там. За мен си един прост каскет и нищо повече. И да ти кажа нещо лично : много си грозен бе, батковото. Оказва се, че при теб физическата и душевна красота са в пълно съответствие. Но в края на краищата ми е приятно да ти чета коментарите, заради което не ги трия. Селските идиоти трябва да се кътат и съжаляват, защото те ни развличат и забавляват. Бъди здрав.
цитирай
38. pando - Русофобията е стара болест
14.01.2016 20:03
Но има лекарство-Хитлер и Наполеон са се излекували с него.Сега е ред на кого?
Не разбирам защо русофобите треперят от злоба и пускат пяна?
цитирай
39. born - Горе долу си налучкал. Дали лично ...
14.01.2016 20:04
kuschel написа:
Горе долу си налучкал. Дали лично или ще ги накарам да се избиват едни други, ще реша по-късно. Фалшименто, ако бях миризливо лайно като теб, трябваше да те докладвам, но Куш не се занимава с незначителни педали.

Напълно те разбирам и подкрепям в дискусията ти с миризливия.
цитирай
40. born - Ей сега попаднах на поредицата ти за ...
14.01.2016 20:16
mamkamu написа:
Ей сега попаднах на поредицата ти за Русия и, няма да си кривя душата, четох с интерес. Пристрастността ти обаче си личи. През целия текст забелязвам една основна нишка. На един апологетизъм, който кара статиите ти да олекнат някак, защото им се губи безпристрастността. ..!Апропо, преди два месеца само, четох за един омски клошар (а аз ползвам руския Интернет, особено богатите им библиотеки, да ми се ненадяваш), който, след як запой убил свой колега и после скрил трупа му в канализацията. Такива примери в Русия бол и естествено навред по света...включая САЩ, Европа и т. н.

За клошарите... иди в Москва за месец ... :
От опита си съм се научил, че едно кратко туристическо посещение на дадена страна хич не дава реален поглед за обстановката там, пък било то и заради сватба :)Интересното ми е в подобни писания, как българският пишещ забравя за Свободата, а говори само за икономика и бит. Явно тя не е толкова важна за някои хора. Опита ли да напсуваш Путин? Тегли ли една майна на Медведев, да видим, какво щеше да стане с теб? Не помня кога бях чел един колега тук, който пак така, на външен вид, беше определил Иран за идеалната държава!
Чети днешните международни пътешественици, които Сибир го имат, като "особено опасна зона" и то не заради неблагоприятните условия, а заради "възможността от обир или нападение".Иначе руснаците стават за купон. До към третия час. После издишат... и напоследък почват да пеят националистически песни. Ако не са под масата де :)Иначе поздрави за статиите :)леле, стана дълго, дано не спамя :)

Благодаря за поздравите. Нямам претенциите нито за писател, нито за поет, нито за публицист, нито за историк. Замислих се само за липсата на клошари и знаеш ли до какво вероятностно заключение стигнах: трудно е да бъдеш клошар при минус 35-40 градуса под нулата. По другите обвинения мога да се оправдая единствено с пристрастността си, базирана на явно незначителния ми житейски и туристически опит. Свърши ми мястото и продължавамдолу
цитирай
41. balebalev - Ще трябва да призная,
14.01.2016 20:18
че си от приемливите ушанки. А и много обичам да чета пътеписи.

ПП С твое позволение, пуснах коментара ти във Фейсбук. :)
цитирай
42. born - Продължение на отговора ми до мамкаму.
14.01.2016 20:25
При това положение, като се има предвид очевидната ми пристрастност, фактът че едно "туристическо пътуване" дава изкривена представа за живота в дадена страна,както и очевидния факт, че не съм псувал Путин и Медведев, за да видя какво ще ми се случи в мили.., пардон полицията и ФСБ, започвам да си задавам резонния въпрос : СЛЕДВА ЛИ ДА ПРОДЪЛЖАВАМ ВЪОБЩЕ ДА ПИША КАКВОТО И ДА БИЛО ? Бих ти бил благодарен ако ми дадеш отговор на така вълнуващия ме въпрос. Сериозно благодаря за коментара ти и оставам в очакване. Предварително благодаря.
цитирай
43. born - че си от приемливите ушанки. А и м...
14.01.2016 20:31
balebalev написа:
че си от приемливите ушанки. А и много обичам да чета пътеписи.

ПП С твое позволение, пуснах коментара ти във Фейсбук. :)

Аз съм благородна ушанка и приветствам популяризирането ми в социалните мрежи. И най-вече от такива като теб. Имаш позволението ми да пускаш всякакви гнусотии . Отива ти. Мисля, че те поздравих с една популярна песен,която много ти подхожда . Ако съм пропуснал, ще се коригирам. Бъди здрав.
цитирай
44. legna - На мен ми хареса
14.01.2016 20:33
постинга поздравления.
цитирай
45. kuschel - Мамка му и миризливо ляйно седер...
14.01.2016 20:38
Мамка му и миризливо ляйно седерунгелско! Смърди още от първата дума. Тия трябва вече да мрат. Ебаха майката на всичко възможно.
цитирай
46. balebalev - Мамка му и миризливо ляйно седер...
14.01.2016 20:46
kuschel написа:
Мамка му и миризливо ляйно седерунгелско! Смърди още от първата дума. Тия трябва вече да мрат. Ебаха майката на всичко възможно.


Успокой се бе, Куш! Пробвай се да подражаваш на своя съратник товарищ Борн. Ще видиш колко добре ще се почувстваш.
цитирай
47. wudu - някой да твърди, че това изпражнение е човек
14.01.2016 20:49
kuschel написа:
Мамка му и миризливо ляйно седерунгелско! Смърди още от първата дума. Тия трябва вече да мрат. Ебаха майката на всичко възможно.



не кво да е лайно, а руско
цитирай
48. wudu - Можеш да пишеш на корем - само че в руски сайт. Тук е Бълтария, деба руските лайна
14.01.2016 20:50
born написа:
При това положение, като се има предвид очевидната ми пристрастност, фактът че едно "туристическо пътуване" дава изкривена представа за живота в дадена страна,както и очевидния факт, че не съм псувал Путин и Медведев, за да видя какво ще ми се случи в мили.., пардон полицията и ФСБ, започвам да си задавам резонния въпрос : СЛЕДВА ЛИ ДА ПРОДЪЛЖАВАМ ВЪОБЩЕ ДА ПИША КАКВОТО И ДА БИЛО ? Бих ти бил благодарен ако ми дадеш отговор на така вълнуващия ме въпрос. Сериозно благодаря за коментара ти и оставам в очакване. Предварително благодаря.

цитирай
49. kuschel - Толкова съм спокоен, че чак поде...
14.01.2016 20:53
Толкова съм спокоен, че чак подемвам и се майтапя с колеги във фейса, но вие, седераската пасмина сте ми толкова опротивяли, че вече ми се повръща само като ви мерна никовете. Представи си какво ще стане, ако дойде време за разплата. Хайде недей, нямаш толкова развито въображение.
цитирай
50. kusshel - Аз имам гръцко-италиански прои...
14.01.2016 20:59
Аз имам гръцко-италиански произход и съм темпераментен човек. Да ви е.. в тъпите, продажни чутури!

искам незабавно да се закрият фашистките американски щати те да преминат към великата Русия, всички наши гъзолизци които не се кланят на Вова Путин, да се разстрелят..
първи принцип на Куш - аз не съм българин, аз съм руснак и комунист

д...а вашта мама
цитирай
51. balebalev - Борн,
14.01.2016 21:03
ето какво пише един мой много близък приятел, с когото се знаем от 6-годишни и сме били заедно в Индия, Шри Ланка, Индонезия, Тайланд, Сингапур, Бахрейн, Малайзия и в почти в цяла Западна Европа: "браво, браво "прост каскет" е така елегантно и леко, не е неква простащина". :)))
цитирай
52. born - Но има лекарство-Хитлер и Наполеон ...
14.01.2016 21:05
pando написа:
Но има лекарство-Хитлер и Наполеон са се излекували с него.Сега е ред на кого?
Не разбирам защо русофобите треперят от злоба и пускат пяна?

Явно е, че някои са на този хал, защото в битността си на бивши членове на БКП не са били дооценени. Други са били "обидени", по един или друг начин / каквото и да значи това/. И трети : просто трябва да мразят някого и нещо и тук са като в стихията си. Стихията на анонимността с малки изключения.
цитирай
53. born - ето какво пише един мой много близък ...
14.01.2016 21:14
balebalev написа:
ето какво пише един мой много близък приятел, с когото се знаем от 6-годишни и сме били заедно в Индия, Шри Ланка, Индонезия, Тайланд, Сингапур, Бахрейн, Малайзия и в почти в цяла Западна Европа: "браво, браво "прост каскет" е така елегантно и леко, не е неква простащина". :)))

Мерси, мон ами, за уточнението. Един мой близък приятел, с когото се знаем от 3-годишни и сме били заедно в Патагония, Занзибар, Северна Корея, Северен Виетнам, Куба, Конго /Киншаса/ и цяла Южна, Северна,Централна и Източна Европа , Африка и Азия, както и Австралия и Полинезия, ми се обади специално и каза, че "ушанка" е много хубава и красива дума и означава изключителна симпатия. Е, ако искаш, мога да те нарека и фес или чалма, ако това ще предизвика положителни емоции в теб. Мисля, че и те добре ще ти стоят. Като каскета.
цитирай
54. born - Аз имам гръцко-италиански прои...
14.01.2016 21:17
анонимен написа:
Аз имам гръцко-италиански произход и съм темпераментен човек. Да ви е.. в тъпите, продажни чутури!

искам незабавно да се закрият фашистките американски щати те да преминат към великата Русия, всички наши гъзолизци които не се кланят на Вова Путин, да се разстрелят..
първи принцип на Куш - аз не съм българин, аз съм руснак и комунист

д...а вашта мама

Оставям този бележит коментар, за да могат всички да се насладят на излъчването, което издава. Също като писание в гаров кенеф.
цитирай
55. kvg55 - До born
14.01.2016 21:18
Добре е, че заработвате допълнителни доходи. Но защо това трябва да бъде за сметка здравето на интелигентната и прогресивната част от блогърите, на които образувате нерви. Казвате - четенето не е задължително. Така ги лишавате от изконното им човешко право да се информират. А съдейки от подадените за постинга гласове, те четат.
цитирай
56. born - Вудко, ти си ми ясен, дедовото.
14.01.2016 21:20
анонимен написа:
born написа:
При това положение, като се има предвид очевидната ми пристрастност, фактът че едно "туристическо пътуване" дава изкривена представа за живота в дадена страна,както и очевидния факт, че не съм псувал Путин и Медведев, за да видя какво ще ми се случи в мили.., пардон полицията и ФСБ, започвам да си задавам резонния въпрос : СЛЕДВА ЛИ ДА ПРОДЪЛЖАВАМ ВЪОБЩЕ ДА ПИША КАКВОТО И ДА БИЛО ? Бих ти бил благодарен ако ми дадеш отговор на така вълнуващия ме въпрос. Сериозно благодаря за коментара ти и оставам в очакване. Предварително благодаря.


Само да те светна, че не си ти човечето, което ще ми казва къде да пиша. Капиш ?
цитирай
57. podvodni - Нямаше да пиша под този постинг, но ...
14.01.2016 21:44
Нямаше да пиша под този постинг, но ми направи впечатление огромното количество коментари за един постинг където нямаше и помен от политика, икономически сравнения или нещо друго збоодневно.
Какво ми бе учудването, че известни блогови идиоти като джърманпинчер и ууду серат лайна под път и над път.
Да се изсереш политически над един пътепис, па бил той и от Руссия, е типично на гордите едногънкови притежатели макар, и тя да се намира в задника.

Един поздрав от мен с една готина руска песен :

https://www.youtube/watch?v=0moiyADa0Yk
цитирай
58. born - Вудко,предупреждавам те да схванеш все пак, че това не е твоя блог.
14.01.2016 21:52
анонимен написа:
анонимен написа:
Не обръщай внимание на русофобски психопати! Постингите ти от тази серия са много интересни. А ако някой има мозъчни проблеми поради изгладени гънки чрез идеологическо манипулиране, в края на краищата проблемът си е негов - никой не може да бъде накаран насила да мисли, нито да придобие липсващ му морал.


кое не е вярно в цитираните от мен коментари бе, путинска въшко, ти и идиоти като теб сте манипулирани да вярвате, че тая кочина е раят на земята
Като си такъв голям писател, напиши нещо смислено в твоя блог. Разбира се, че там никой няма да ти чете глупостите, но все пак пробвай. Коментирай като в чужд блог иначе вадя паламарката и няма прошка. Капиш ? Или не капиш ?


цитирай
59. born - Добре е, че заработвате допълни...
14.01.2016 22:00
kvg55 написа:
Добре е, че заработвате допълнителни доходи. Но защо това трябва да бъде за сметка здравето на интелигентната и прогресивната част от блогърите, на които образувате нерви. Казвате - четенето не е задължително. Така ги лишавате от изконното им човешко право да се информират. А съдейки от подадените за постинга гласове, те четат.
,
Нека четат. Освен че четат, тези лица и пишат, за да могат да влязат в аналите на историята. Или в съюза на писателите. Написах аналите,ли ? Извини ме-имах предвид аналните части на историята.
ПП. Нали знаеш вица за чукчата-писател ? Поздрави и не се притеснявай за исконните им права.
цитирай
60. starfool - Здраво, Вади Борн!
14.01.2016 22:08
(за незапознатите с този ми изказ да кажа, че "Вади" в превод от хинди означава "Приятелю")

Сега, най-напред ще ти напиша нещо извън темата на постинга, което ще го повторя и при мен, защото от там научих за "проблема", но си позволявам да е тук, че да е сигурно, че ще прочетеш. А и постингът ти е на "кооорииицатааа" и е хубаво тези елемeнтарни неща да се прочетат и от други блогъри, които може да не знаят.
Та:
Платформата на блог.бг има "защита" (при все, че кавичките не са въобще нужни, защото си е баш защита) от публикуването на коментари от един и същи профил (и/или IP) за определено време (от порядъка на 15 секунди, но не го приемай точно, защото зависи от броя коментари преди това, в рамките на 5 минути).
Тоест: ако ти си писал и публикувал вече коментар, написал си кратък (подчертавам) нов и даваш "изпрати", но времето не е изтекло - коментарът ти няма да бъде излъчен и ще ти се изведе съобщение, че коментираш твърде често.
Последното може естествено /ли?!/ да не отговаря на описаното по-горе, а да е някакъв временен проблем на алгоритъма, който трасира масива с коментарите.
Какво правиш в този случай:
-----------------------------------------

- Първо: Изчакваш на екрана с коментара си (той ти стои в карето за писане на коментари) 10-15 секунди и активираш отново "изпрати".
При това, коментарът ти би следвало да бъде приет от системата и да бъде публикуван.
ПС: Понякога (особено за по-... "популярните" профили /или поставените под особен надзор/ - сещай се за каква опция спрямо модерацията намеквам, че притежава платформата - все пак Професионалисти я правиха) коментарът ти няма да бъде видим веднага под постинга, под който го пишеш. Може да мине и време (от порядъка на няколко минути), преди той да се появи видим за всички.
Това първо.

- Второ: Как е гот да процедираш, ако изчакваш 15-тина сек. и правиш нов опит за публикуване, но системата ти отказва 2-ри, след това 3-ти и т.н. път.
Тогава: Оставяш на екран вече написания си коментар и си рестартираш профила.
Тоест: Отваряш нов таб (нов екран в браузъра си), като на първоначалния, "стария", коментара ти стои видим в полето за писане на коментари. В новия екран излизаш от профила си и се логваш отново. Това не води до загуба на написаният вече от теб коментар в първоначалния таб (екран). По този начин ти "рестартираш" профила си (платформата го "опознава" като текущо състояние в момента). След това повтаряш изпращането на коментара си от първия екран.
По този начин преодоляваш "нервата" да трябва да го пишеш отново.
Може да се наложи да копираш и пренесеш коментара си (текста му) във втория таб (активен екран на браузъра), но това в 99,99% от случаите не би следвало да е необходимо.

/следва още малко/
Всъщност, понеже бачкам нещо важно със Сина, и го пиша "на парчета" този коментар - да кажа две думи по "темата", а коментара ще го пренеса дори в изричен постинг при мен и утре ще го оформя "професионално" и допълня.

ПО ТЕМАТА:
Интересни хора сме ние, блогърите... товааа - българите.
Чудя се преди всичко хора ли сме, или политиканти?!
(всезнайковци по всичкология, не тъпящи чуждо мнение)
Какво имам предвид ли?!
Когато ти поставях "+"чето, което естествено не е важно, забелязах, че постинга ти има 17 "-"а.
А това определено е защото в него прозира одобрение към обстоятелствата в Русия.
Повтарям: не си личи ти да си русофил, а просто разказваш за неща, които са нормални и които аз потвърждавам, че са така. Бил съм (и тепърва сигурно ще бъда) в Русия много пъти и не виждам 90% от митовете, които ги има за всяка една нация да са така. Не, че няма нещо вярно, но просто както всяко нещо е преекспонирано.
Всъщност: имам приятели, програмисти, които оставиха кариера в САЩ и Германия, и сега работят за Касперски в Русия.
И подчертавам, че не съм русофил /повече долюбвам САЩ/, но просто изнасям факти.
И знаете ли кое е радващото?!

Радващото е, че при все, че сме калпав народ /айде да видим дали ще ви подразни в случая преекспонирането/, именно България постепенно се превръща в Силициевата долина на Балканите.
Превръща се но не и от злобни и комплексирани хорица, които могат само да политикантстват и плюят по блоговете, а от млади и амбициозни хора, които по 12-14 часа на ден работят, за да станат Фактор!
цитирай
61. didanov - мога да си представя какво би било ако
14.01.2016 22:29
се беше разходил из някой военен завод или промишлено предприятие - пиши се разпнат :)
цитирай
62. born - Здраво,Вади Жорж !
14.01.2016 23:00
Радвам се, че се обади и разясни този мурафет за многото коменти.
Защо заблуждаваш читателите, че имаш приятели в Касперски в Русия. Ами че там смятат със сметала, движат се с каруци и шейни и пазаруват от единствения магазин в населеното място с купони. Ама че си русофил ! Позор за теб !
ПП. Майтап , Френд. Нали виждаш по-горе с какви примати се обяснявам. Заразно е.
цитирай
63. born - се беше разходил из някой военен ...
14.01.2016 23:05
didanov написа:
се беше разходил из някой военен завод или промишлено предприятие - пиши се разпнат :)

Ами то в Омск има военни заводи, но не се сетих да ги посетя. Съжалявам, следващия път ще поискам допуск и ще си нося на флашка част от коментарите под този постинг. Като ги прочетат, вярвам, че ще ме пуснат да ги разгледам безпроблемно. После ще опиша посещението и някой тук ще се гътне от запенянето. Поздрави.
цитирай
64. born - постинга поздравления. Радвам се, ...
14.01.2016 23:12
legna написа:
постинга поздравления.

Радвам се, че Ви е харесал. И благодаря. Ще има продължения /ако разрешат доброжелателите ми- поставил съм въпроса като референдум /. Да се надяваме, че ще благоволят. Dum spiro spero.
цитирай
65. born - Нямаше да пиша под този постинг, но ...
14.01.2016 23:41
podvodni написа:
Нямаше да пиша под този постинг, но ми направи впечатление огромното количество коментари за един постинг където нямаше и помен от политика, икономически сравнения или нещо друго збоодневно.
Какво ми бе учудването, че известни блогови идиоти като джърманпинчер и ууду серат лайна под път и над път.
Да се изсереш политически над един пътепис, па бил той и от Руссия, е типично на гордите едногънкови притежатели макар, и тя да се намира в задника.

Един поздрав от мен с една готина руска песен :

https://www/watch?v=0moiyADa0Yk

Благодаря, друже. Ние нямаме вина, че за някои примати, на теслата дръжката е най-важния елемент.
цитирай
66. sestra - Няма да оспорвам написаното.
14.01.2016 23:56
Всеки има право да пише това, което намери за добре, стига да не наранява достойнството на други хора, както е добре описано в правилата на този сайт. Но защо не харесвате, когато други хора мислят по друг начин? След като писахте до Блог.бг да деактивират последния постинг на Гетманс1, редно е да насочите вниманието им и към коментиращите ви тук. Толкова много гняв и толкова много психическа неустойчивост, изсипани в коментари говори за една много лоша атмосфера в този сайт. И защо именно хора както Вас фокусират именно това?
цитирай
67. wudu - аз предлагам, товаришч, да напр...
15.01.2016 00:07
аз предлагам, товаришч, да направиш един такъв референдум -
кой иска ние да сме суверенна независима държава и кой иска да излезем от нато и ес и директно да влезем в русия
освен кушел ,, ти и подводния съм сигурен, че има още
сигурен съм, че ще има още
и се замисли поне за секунда - не те ли е срам с това жалко поклонничество на една чужда държава, която за теб е изместила родината, да се наричаш българин.
съвскем сериозно ти предложих да пишеш в руски сайт
гнусят се доста хора от тая патологична русофилия,, видно от броя на минусите
що не посетиш и друга държава, па да разкажеш и за нея, както бале
или да идеш в оряхово а не в омск
не чувстваш ли че си жалък
цитирай
68. born - Сестро, бъркате ме с някой друг.
15.01.2016 00:21
[quote=sestra]Всеки има право да пише това, което намери за добре, стига да не наранява достойнството на други хора, както е добре описано в правилата на този сайт. Но защо не харесвате, когато други хора мислят по друг начин? След като писахте до Блог.бг да деактивират последния постинг на Гетманс1, редно е да насочите вниманието им и към коментиращите ви тук. Толкова много гняв и толкова много психическа неустойчивост, изсипани в коментари говори за една много лоша атмосфера в този сайт. И защо именно хора както Вас фокусират именно това?[

Кълна ви се най тържествено, че никога не съм писал до блог.бг ! Още повече за Гетманс, когото въпреки различията ни, напоследък започвам да уважавам, заради известната диалогичност, която проявява.
Разбирам ви напълно че като опит да заместите пълноценно лелята следва да продължавате правилото за сестрата-курва, но ви уверявам, че наистина нямам сестра. И никога не съм имал. Също така, както не провокирам приматите, които налазват като срамни въшки всеки,който е различен от вашия идеал. Доре сте дошла в блога ми, но не възнамерявам да търпя обвинения в психическа неустойчивост, която е патент на подведомствените ви примати. Надявам се, че сте ме разбрали какво искам да ви кажа. Бъдете здрава.

цитирай
69. born - Вудко, явно е, че с теб може да се разговаря само с откровени ругатни,така както препоръча Кушел.
15.01.2016 00:30
анонимен написа:
аз предлагам, товаришч, да направиш един такъв референдум -
кой иска ние да сме суверенна независима държава и кой иска да излезем от нато и ес и директно да влезем в русия
освен кушел ,, ти и подводния съм сигурен, че има още
сигурен съм, че ще има още
и се замисли поне за секунда - не те ли е срам с това жалко поклонничество на една чужда държава, която за теб е изместила родината, да се наричаш българин.
съвскем сериозно ти предложих да пишеш в руски сайт
гнусят се доста хора от тая патологична русофилия,, видно от броя на минусите
що не посетиш и друга държава, па да разкажеш и за нея, както бале
или да идеш в оряхово а не в омск
не чувстваш ли че си жалък


Но тъй като за разлика от теб съм все пак възпитан човек, няма да го направя.
И за Оряхово да напиша, пещерните хора пак ще намерите връзка с Путин и Русия. Дали съм жалък, си много малък да определяш точно ти, както и подобните ти. Уверявам те, че това ще е последния ти коментар при мен, ако продължаваш да се държиш по този начин. Повече няма да си губя така ценното време да се обяснявам с разни примати. Край на дискусията с теб.
цитирай
70. balebalev - Мерси, мон ами, за уточнението. ...
15.01.2016 06:46
born написа:

Мерси, мон ами, за уточнението. Един мой близък приятел, с когото се знаем от 3-годишни и сме били заедно в Патагония, Занзибар, Северна Корея, Северен Виетнам, Куба, Конго /Киншаса/ и цяла Южна, Северна,Централна и Източна Европа , Африка и Азия, както и Австралия и Полинезия, ми се обади специално и каза, че "ушанка" е много хубава и красива дума и означава изключителна симпатия. Е, ако искаш, мога да те нарека и фес или чалма, ако това ще предизвика положителни емоции в теб. Мисля, че и те добре ще ти стоят. Като каскета.


Що за глупост?! Когато не ти идва нищо на ум, по-добре не пиши нищо. Това ви е един от основните проблеми, на вас ушанките, че нямате чувство за мярка.
цитирай
71. kvg55 - Добро утро!
15.01.2016 08:33
Някои коментатори те коментират с надеждата да престанеш да пишеш.
цитирай
72. born - Мерси, мон ами, за уточнението. ...
15.01.2016 19:48
balebalev написа:
born написа:

Мерси, мон ами, за уточнението. Един мой близък приятел, с когото се знаем от 3-годишни и сме били заедно в Патагония, Занзибар, Северна Корея, Северен Виетнам, Куба, Конго /Киншаса/ и цяла Южна, Северна,Централна и Източна Европа , Африка и Азия, както и Австралия и Полинезия, ми се обади специално и каза, че "ушанка" е много хубава и красива дума и означава изключителна симпатия. Е, ако искаш, мога да те нарека и фес или чалма, ако това ще предизвика положителни емоции в теб. Мисля, че и те добре ще ти стоят. Като каскета.


Що за глупост?! Когато не ти идва нищо на ум, по-добре не пиши нищо. Това ви е един от основните проблеми, на вас ушанките, че нямате чувство за мярка.


Ще ти отговоря в стихове :
Дай си адреса,
да ти пратя феса.
Мога и във фейса.

цитирай
73. born - Някои коментатори те коментират с ...
15.01.2016 19:51
kvg55 написа:
Някои коментатори те коментират с надеждата да престанеш да пишеш.

Както казваха в Испания : Но пасаран. Т.е. не бива некой си патаран да ти казва дали да си пасаран.
ПП. Краси, избива ме нещо на пУезия, май. Да не е заразно , брат ?
цитирай
74. kvg55 - Мисля че е заразно. Впечатлен съм от ...
15.01.2016 20:06
Мисля че е заразно.
Впечатлен съм от изобилието на поезия в блог.бг, която много се чете и коментира и затова следващият ми постинг ще е поетичен, мое лично творчество.
цитирай
75. born - Ако почнеш да се изразяваш пУети...
15.01.2016 20:25
Ако почнеш да се изразяваш пУетично, ще те лайквам и ще настоявам пред Градския да ти прасне некоя помпа. Давай.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: born
Категория: Забавление
Прочетен: 4598811
Постинги: 1320
Коментари: 11706
Гласове: 20360
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031