Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.01.2016 21:50 - Реалната Русия
Автор: born Категория: Лични дневници   
Прочетен: 14719 Коментари: 46 Гласове:
30

Последна промяна: 02.01.2016 22:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
     Нямах намерението да описвам преживяванията на един нормален българин в Русия, но дължа повода за реализирането на тази идея на колегата FREEOLDMEN, комуто и посвещавам написаното по-долу. 

      Един мой приятел-професор от Икономическия институт- Варна преди доста години бе поканен в САЩ от един тамошен университет да почете няколко месеца лекции. Когато тръгваше, жена му заръча да  води дневник, та като се върне, да може да ни разказва за чудесиите, които е видял там, без да пропусне нещо. Пробвал първите 2-3 дни, но се убедил, че това дело е доста тъпо и решил да пише само за нещата, които са го впечатлили.  Голяма част от тези есета сега са включени в книгата, която тази година издаде. Книгата е със заглавие: "Спомените на едно порастнало момче" и си заслужава да бъде прочетена /поне моето мнение е такова/.
         
       Въпреки, пък и може би и заради това, че не съм професор, реших да ползвам идеята му за изразяване на впечатления и в няколко следващи постинга мисля да изложа впечатленията си от Русия. Тази , истинската Русия, в която няколко анонимни блогъра ме призовават да отида да живея за постоянно. Другата презентация, която ми се предлага, е  Северна Корея . Е, тъй като Сев. Корея е далеч и твърде високата ми проевропенсия няма да ми стигне да стигна чак дотам, в един момент реших да послушам съветите на премъдрите горепосочени  добронамерени блогери и да проуча условията за оцеляване в така /кой знае защо/  мразената от някои "имперска" Русия, особено при управлението на "кръволока" , "злобния и агресивен" Путин.

     Поводът дойде от само себе си - покана за сватба. Труден за отказ, но твърде интересен. Оказва се, че в Русия сватбите /респективно браковете/ са разрешени дори и най-вече за разнополови индивиди, което в ЕС може би след немного години ще бъде изключително рядко явление. Освен ако имигрантите не върнат нормалните хетерогенни отношения, което изглежда твърде вероятно в близко бъдеще.  Но това е друга тема. Изглежда, че изпедерастяването е приоритет на евроатлантическите просперитети и видимо не е  особено популярно в Русия.

     Та , въпреки опасенията, касаещи метеорологичните условия и прогнози /все пак поне теоритически е разгара на зимата/ резервирахме  билетите за самальотите, които да ни откарат до Омск.

    Тъй като в Русията всичко е твърде мащабно и пътуванията са от тоя род. Полетът е с "пересадка" в Москва-Домодедово. Близо 4 часа полет, 2 часа мотаене по аеропорта /наречено прекачване от международни към вътрешни авиолинии и отново 3 часа и половина до ОМСК. Общо 4 часова разлика. Като нразстояние -  7-8 000 км. Според пилотите самолетите летяха на височина малко над 10000 м със скорост над 800 км/ч.

     При кацанията ми направи впечатление, че пасажерите възнаграждават майсторството на пилотите с искрени аплодисменти и ръкопляскания. И как да не ръкопляскаш, като всички кацания бяха перфектни и меки. Пътувал съм и други пъти със самолет /вярно преди години/, но кацанията сега наистина  бяха съвсем меки и стабилни, въпреки атмосферните условия, които не бяха особено благоприятни: вятър, заледени или заснежени писти.

     При полета от Сарафово до Москва се оказа, че съседът ни е младеж от Калининград, който работи във Варна по проекта "Южен поток". Който "Южен поток" е спрян от стратегически българоевропейски съобръжения. Само че се оказа, че продължава работата /поне може би от страна на "Газпром" и около Варна/ ? Свикнал съм вече да научавам подобни новини с известен скептицизъм, но човекът говореше съвсем сериозно. Знае ли човек...

image

   







След прекачването по време на полета Москва - Омск се настаних до прозореца и поради ясното време зяпах от тази 10 километрова височина среднощната красота на необятната страна.  Прави впечатление осветеността дори и на малките селища, а и на голяма част от пътищата между тях. Определено  токът не се пести и от тази височина е впечатляващо. И много красиво. Отдясно на илюминатора се виждаше съзвездието Орион, което показваше, че курсът е на югоизток.

   В еърбъса /оказва се, че руските авиокомпании имат и такива самолетчета/ се оказа, че пътува още един българин - от Молдава, женен за руско момиче от Омск, който като разбра, че сме от България, просто си "умря" от радост, че на тези географски ширини среща сънародници. Архаичният му български звучеше изключително приятно и звучно и ми напомни за слова, които вече не можеш да чуеш и срещнеш в съвременния ни език, изпъстрен с чуждици и папагалски подражания. И момчето не употреби нито веднъж звукосъчетанието "уаууу", с което човекоподобните питеци изразяват крайно възхищение, радост и други емоции. Приказвахме си на красивия ни език и неусетно стана време за кацане на едно от омските летища- централното.
image
     
    

    


Тагове:   москва,   Русия,   реална,   Омск,


Гласувай:
38


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. kuschel - Жестоко ти завиждам. Дръпни си е...
02.01.2016 22:06
Жестоко ти завиждам. Дръпни си едната снимка надолу. Ще изчета всичко с огромен интерес. Скоро един приятел беше няколко месеца в Китай и на връщане само каза. Това е друга планета. Просто не може да се опише с думи.
цитирай
2. born - Радвам се, че проявяваш интерес към ...
02.01.2016 22:18
Радвам се, че проявяваш интерес към тази тема. Тези огромни страни наистина са друга планета . За съжаление официалната НИ информация е доста изкривена по понятни причини и това е причината да реша да пиша за това пътуване. Затова и сложих такова заглавие. Честно мога да кажа, че съм просто възхитен от духа на хората, които живеят при много по-тежки условия от нас. Климатични имам предвид. Честита ти новата 2016 год. и нека ти донесе само щастие, късмет и здраве - за теб и близките ти !
цитирай
3. kuschel - Знаеш ли, че сега всеки ден по 7нюз ...
02.01.2016 22:36
Знаеш ли, че сега всеки ден по 7нюз има научно популярни и туристически филми за Русия същите като на Нешънъл Джиографик. Просто са прекрасни. За най-отдалечени кътчета на РФ. Само това гледам.
цитирай
4. blackpredator - а дано,
02.01.2016 22:40
пътеписът ти да е балсам за блоговите хемороиди, които те пращат да живееш там ;)

ЧНГ !
цитирай
5. freeoldmen - Най-после, Борн!
03.01.2016 00:30
Очаквам с интерес продължението.
Пиши всичко както си е, не спестявай неприятните картини, ако ги има.
Омръзнало ми е от едностранчива пропаганда!

Младежът с Южния поток може би знае нещо, дето ние не знаем...
цитирай
6. zlika - И мен ме пращат в Русия и Северна Корея,
03.01.2016 00:49
а аз в ответ ги пращам на майките им у путките ;-)
цитирай
7. balebalev - "Аерофлот" разполага със 164 самолета.
03.01.2016 01:27
От тях 118 са Airbus, 25 са Boeing и 21 са Сухой Суперджет 100. Ето какво пише в Уикипедия за Сухой Суперджет 100: "Разработката на самолета се извършва от КФ ЗАО „Граждански самолети Сухой“ с чуждестранен капитал и техническата помощ на Boeing. Авиониката е разработена от френската компания Thales, системата за управление е Liebherr, двигателят – PowerJet."

Реално, ако братушките не използваха западни машини и технологии, просто нямаше да имат гражданска авиация. :)))

ПП Ти пак добре, че не си се разпльокал, защото с тия санкции, сега резервни части се намират само по "втория начин".
цитирай
8. blackpredator - Балеее,
03.01.2016 01:56
ти от вурстчетата съвсем изкука:
"През ноември Boeing съобщи, че планира да открие втори завод в Урал, и, според компанията, инвестициите в страната от 1991 до 2021 година ще възлязат на 27 млрд. долара, включително и 18 млрд. долара от добива на титан."

титанът не е водка, да го заместват със "Стари кецове за тенис"
цитирай
9. of4arsnakovalnia10 - Честита Нова Година /и тук/, Вади Борн!
03.01.2016 04:19
Желая крепко здраве, много щастие и... всичко що си пожелаеш - все да се сбъдва!

А сега... след "лигавенето" по случай настъпването на 2016-та... да драсна 2-3 думички по темата.
Русия е просто... РУСИЯ!
Няма друга такава Държава!
/а съм одил в доста държави, баси/
Специално в Русия /още от времето на СССР/ съм бил... ами не знам, може би над 20 пъти.
Основно по състезания /по времето на соц-а, СССР/, а после - по моите хай-тех... фобии /хах/ - в Новото Време вече, като Русия.
Специално примерно от 2007-ма, едно пребиваване в Москва, имам невероятни спомени, които... може би някой ден ще разкажа.

И, за да загатна само какво е Русия - ще направя един апостроф към балебалев:
Знаеш ли с/у кого /като Личност, най-интелигентния човек в момента в света/ рашките служби правиха 2 опита за покушение?!
И знаеш ли защо?!
Защото този човек /"собственикът" на "Тесла"/ демонстрира как, ако НАСА изстрелва една совалка за Х пари... Той /компанията/ има технология за изстрелване за Х/10 пари./десет пъти по-евтино/.
Защо рашите се опитаха да го килнат ли?!
Защото просто...


американските совалки, летят с руски двигатели.
Не карам никого да ми вярва, естествено, но... факт!

А по темата за самолетите, "Боинг" и бля-бля...
Май не знаеш, че рашите са с едно поколение напред в авиационната техника от хамериканците?!
Ще пусна /ако не ме домързи/ при мен едни изпълнения на един техен полковник с най-добрият самолет в момента /руски естествено/, за които не само американски Експерти казват, че просто е невъзможно.
Е... невъзможно, но човекът /и руската машина/ ги демонстрират пред смаяните им погледи /на международните Експерти/.

И като заключение /крайно време беше, баси, и спри да дразнителстувателствуваш с тези дъъълги коментари, че някои им е криво да ги виждат/:
Не съм нито русофил, нито американофоб.
Просто на черното бяло и обратно не мога да кажа.

Поздрави, Вади Борн!
И пак да одиш у Русията.
цитирай
10. apostapostoloff - Иди, пишляк, в болниците им и
03.01.2016 06:35
ще видиш, че руските болни са най- здрави!
цитирай
11. shambala - .
03.01.2016 10:16
Доброе утро, агенты Кремля! ;))
цитирай
12. eliyo - Много ми хареса
03.01.2016 11:12
Много ми хареса написаноти и го прочетох на един дъх! Браво :)
цитирай
13. born - Знаеш ли, че сега всеки ден по 7нюз ...
03.01.2016 13:20
kuschel написа:
Знаеш ли, че сега всеки ден по 7нюз има научно популярни и туристически филми за Русия същите като на Нешънъл Джиографик. Просто са прекрасни. За най-отдалечени кътчета на РФ. Само това гледам.

Последните дни по НДжиографик имаше филми за Байкал, Камчатка и др. Много интересни.
цитирай
14. pantaleev - Браво Борн
03.01.2016 13:23
Русия е красива и велика страна! За жалост болните русофобски мозъци няма да разберат :)
цитирай
15. born - пътеписът ти да е балсам за блого...
03.01.2016 13:23
blackpredator написа:
пътеписът ти да е балсам за блоговите хемороиди, които те пращат да живееш там ;)

ЧНГ !

Честита Новата Година и на теб с пожелания за здраве и късмет!
Знаеш ли един от тия ме пита защо съм се върнал отново тук. Отговорът ми е в коментарите под постинга на Фрий. Поздрави.
цитирай
16. born - Очаквам с интерес продължението. ...
03.01.2016 13:30
freeoldmen написа:
Очаквам с интерес продължението.
Пиши всичко както си е, не спестявай неприятните картини, ако ги има.
Омръзнало ми е от едностранчива пропаганда!

Младежът с Южния поток може би знае нещо, дето ние не знаем...

Братко Фрий, реших да те послушам и да споделя това, което видях с очите си. Що се отнася до момчето от Калининград, той е щурман на един от руските кораби и казва, че разбира се, че има периодически сбои в работата, но по принцип тя не е прекъсвала. След празниците по тяхната НГ и Рождество се връща тук. Може би ще се обади /разменихме телефони/ и ако се видим, може би ще е по-удобно да разговаряме по въпроса. Ние бяхме толкова същисани от факта, че по проекта работата продължава, че просто не питахме повече. Ще се разбере ... как стоят нещата.
цитирай
17. born - От тях 118 са Airbus, 25 са Boeing и 21 ...
03.01.2016 13:45
balebalev написа:
От тях 118 са Airbus, 25 са Boeing и 21 са Сухой Суперджет 100. Ето какво пише в Уикипедия за Сухой Суперджет 100: "Разработката на самолета се извършва от КФ ЗАО „Граждански самолети Сухой“ с чуждестранен капитал и техническата помощ на Boeing. Авиониката е разработена от френската компания Thales, системата за управление е Liebherr, двигателят – PowerJet."

Реално, ако братушките не използваха западни машини и технологии, просто нямаше да имат гражданска авиация. :)))

ПП Ти пак добре, че не си се разпльокал, защото с тия санкции, сега резервни части се намират само по "втория начин".

Ние пътувахме не с "Аерофлот" а с " S 7", за която компания ми разказаха доста добри неща. И в 4-те полета летяхме с Аеробуси 319 и 320.
цитирай
18. born - ти от вурстчетата съвсем изкука...
03.01.2016 13:47
blackpredator написа:
ти от вурстчетата съвсем изкука:
"През ноември Boeing съобщи, че планира да открие втори завод в Урал, и, според компанията, инвестициите в страната от 1991 до 2021 година ще възлязат на 27 млрд. долара, включително и 18 млрд. долара от добива на титан."

титанът не е водка, да го заместват със "Стари кецове за тенис"

Нямам какво да добавя. Поздрави и ЧНГ.
цитирай
19. born - Поздравления! Беше приятно да п...
03.01.2016 13:48
stefbelchev написа:
Поздравления! Беше приятно да прочета един нормален изказ по позната любима тема, на правилен български език, пренебрегнал чуждо-поклонническите междуметия, издаващи и характеризиращи соросоидните евро-гейци по света и у нас...Просто на черното бяло и обратно не мога да кажа.

Благодарности. За мен най-важното е истината преди всичко.
цитирай
20. born - ще видиш, че руските болни са най- ...
03.01.2016 13:52
apostapostoloff написа:
ще видиш, че руските болни са най- здрави!

Съдейки по теб си мисля, че и най-болните им са по здрави от теб. Имам впредвид психото. Кажи ми честно каква е разликата между звезда и планета, защото не съм съвсем наясно и би било ласкателно такъв капацитет като теб да ми разясни, че разлика няма. Нали ? ЧНГ все пак и ти желая през Новата година повече балъци да омотаеш с виденията си, както и коса да ти порасне като на Боби Миайлюв. Бъди здрав. / и психически/.
цитирай
21. born - Вади Жорж !
03.01.2016 13:56
Добра среща отново и през Новата година ти желая много истински успехи и в реалното, и във виртуалното пространство. Имам много за разправяне, но като се видим. Поздрави.
цитирай
22. balebalev - Ние пътувахме не с "Ае...
03.01.2016 14:08
born написа:


Ние пътувахме не с "Аерофлот" а с " S 7", за която компания ми разказаха доста добри неща. И в 4-те полета летяхме с Аеробуси 319 и 320.


S7 също разполагат само със западни машини - 41 Ербъса и 2 Боинга. В задачата се пита защо ушанките не могат да си произведат собствени самолети, а купуват от класовия враг... хахаха. Не е нужно да ми отговаряте. :)))
цитирай
23. blackpredator - Балеее,
03.01.2016 14:57
balebalev написа:
В задачата се пита защо ушанките не могат да си произведат собствени самолети, а купуват от класовия враг... хахаха.

отговорът е прост като баварска бира
в задачата се пита защо бюргерите не могат да си произведат собствени банани като в Исландия, а купуват от Колумбия?
пазарен евтинджос на бананите и самолетите на можещите да си го позволят
и що купуват газ от класовият враг, а не от американски френд?
щото германец не е синоним на бале...
цитирай
24. born - Ние пътувахме не с "Ае...
03.01.2016 15:30
balebalev написа:
born написа:


Ние пътувахме не с "Аерофлот" а с " S 7", за която компания ми разказаха доста добри неща. И в 4-те полета летяхме с Аеробуси 319 и 320.


S7 също разполагат само със западни машини - 41 Ербъса и 2 Боинга. В задачата се пита защо ушанките не могат да си произведат собствени самолети, а купуват от класовия враг... хахаха. Не е нужно да ми отговаряте. :)))

Нямам никакво намерение да влизам в безпредметни дискусии, но вече ти отговориха. Мога само да добавя към разяснението, дадено ти от Блеки, че като имаш достатъчно пари да си купиш каквото ти е нужно, не е необходимо да се трепеш да откриваш топлата вода. Бъди здрав. И ако те прави щастлив да охулваш някого, бъди и щастлив.
цитирай
25. asthfghl - ...
03.01.2016 16:39
Ако въпросният професор (подчертавам: професор) наистина е озаглавил книгата си, цитирам: "Спомените на едно пораСТнало момче", то горко й на нашата академична общност.
цитирай
26. wasp - Четиво за напреднали...Аерофлот - Ticket to Hell!
03.01.2016 16:57
http://www.consumeraffairs/travel/aeroflot.html

http://finaltransit/blog/how-to-survive-aeroflot/
цитирай
27. born - Ако въпросният професор (подче...
03.01.2016 17:45
asthfghl написа:
Ако въпросният професор (подчертавам: професор) наистина е озаглавил книгата си, цитирам: "Спомените на едно пораСТнало момче", то горко й на нашата академична общност.

Известно ми е, че блогът е пълен с перфектни граматици, търсещи и най-малката техническа грешчица в простосмъртните, които се осмеляват да драснат дори и няколко реда. Когато дойдеш на годините и акъла на проф. К. тогава ще имаш правото да коментираш подобни хора. В конкретния случай вината е моя и се дължи на вродената ми неграмотност, тъй като аз скоро се ограмотих и не съм още така перфектен като теб и някои други подобни. И все пак бъди здрав през Новата година. И търси кусурите не само на околните, а и на себе си.

цитирай
28. born - http://wwwfairs/travel/aero...
03.01.2016 17:55
wasp написа:
http://wwwfairs/travel/aeroflot

Aeroflot - Worst airline in the World

http://forum/showthread.php?512228-Aeroflot-Worst-airline-in-the-World

Не можах да отворя предложените ми линкове, но съдейки по заглавията би следвало да се радвам, че сме останали живи след пътуванията с руски самолети, които кой знае как летят с тези пияни пилоти- да не говорим за кацанията и излитанията. За да те изкефя бих могъл да споделя, че при излитанията самолетът върви на зиг-заг, а при кацанията се тръсва по няколко пъти къде по пистата, така и около нея, докато заоре в някой ров. А по пистата се разхождат пиянки с т.н. пилотни коли и автобуси, пиейки водка. Успокои ли се вече ? Спокойно вече можеш да го изкоментираш някъде като абсолютно достоверни факти.
цитирай
29. alibaba5 - Начиии
03.01.2016 18:19
разказчето съ базира тъй дъ съ рекне на идин разгувор с идин пътник!
Евалата разбиващо си обедителен!
цитирай
30. koshmar - Аз наричам русопати типовете, б...
03.01.2016 18:51
Аз наричам русопати типовете, болни от руска треска, които не се чувстват българи, а руснаци, които са зомбирани по рождение и след това, за които русия е раят на земята, и които са просто болни. русия никога не е била държава, а територия на диваци, които някога все пак са създали гениални неща, от чайковски до менделеев, но днес са диваци и варвари, а за такива ненормалници, които са си втълпили, че русия била велика, ше посоча фактите

: За какъв полюс може да претендира Русия, след като тази година нейният БВП е 13 пъти по нисък от този на ЕС и САЩ, взети поотделно; 9,4,3,2.5 и 2 пъти по нисък съответно от този на Китай, Япония, Германия, Великобритания и Франция. По БВП за 2015г. тя се нарежда едва на 13-то място след Южна Корея заедно с Испания и Мексико, като негативната тенденция се запазва и усилва - рублата продължава да се срива, цените на петрола вървят надолу (от спада на цената на петрола само с един долар Русия губи над 3 млрд долара годишно), мегаломанските енергийни проекти се провалиха безславно,
цитирай
31. born - а аз в ответ ги пращам на майките им у ...
03.01.2016 18:52
zlika написа:
а аз в ответ ги пращам на майките им у путките ;-)

Изглежда, че си намерил най-точния подход към доброжелателните добронамерени йосариановци.
цитирай
32. koshmar - И тая красива и велика страна
03.01.2016 18:58
pantaleev написа:
Русия е красива и велика страна! За жалост болните русофобски мозъци няма да разберат :)


през цялата ни история винаги ни е смятала за нейна губерния, винаги ни е презирала и винаги се е възползвала от наличието на огромна маса руски мекерета у нас, които са дотам заслепени, че не се питат защо храмът на българщината не носи името на светите братя кирил и Методий, а на некакъв руски княз, който на всичкото отгоре е приел исляма.
цитирай
33. born - разказчето съ базира тъй дъ съ рекне ...
03.01.2016 18:59
alibaba5 написа:
разказчето съ базира тъй дъ съ рекне на идин разгувор с идин пътник!
Евалата разбиващо си обедителен!

О, почекай бабишкерче ! Аз само започвам за разгрявка. Виждам, че си ми ревностен фен и не пропускаш постинг без коментар, затова ти обещавам да се реванширам като те опраскам в скоро време.
Съветвам те да се обърнеш към блогера asthfghl за съгласуване на граматическия изказ до членоразделно съобщение. Бъди здрав и все така тъп и досаден като досега . Това е моето пожелание за Новата година.
цитирай
34. koshmar - По Нешънъл джиографик има
03.01.2016 19:03
born написа:
kuschel написа:
Знаеш ли, че сега всеки ден по 7нюз има научно популярни и туристически филми за Русия същите като на Нешънъл Джиографик. Просто са прекрасни. За най-отдалечени кътчета на РФ. Само това гледам.

Последните дни по НДжиографик имаше филми за Байкал, Камчатка и др. Много интересни.


чудесни филми Дивата Русия и като природа наистина е велика, но едно е да се дивиш на великата руска природа, а друго да пропагандираш руската неонацистка империя, която днес застрашава световния мир и която винаги е правела това.
цитирай
35. born - Аз наричам русопати типовете, б...
03.01.2016 19:05
koshmar написа:
Аз наричам русопати типовете, болни от руска треска, които не се чувстват българи, а руснаци, които са зомбирани по рождение и след това, за които русия е раят на земята, и които са просто болни. русия никога не е била държава, а територия на диваци, които някога все пак са създали гениални неща, от чайковски до менделеев, но днес са диваци и варвари, а за такива ненормалници, които са си втълпили, че русия била велика, ше посоча фактите

: За какъв полюс може да претендира Русия, след като тази година нейният БВП е 13 пъти по нисък от този на ЕС и САЩ, взети поотделно; 9,4,3,2.5 и 2 пъти по нисък съответно от този на Китай, Япония, Германия, Великобритания и Франция. По БВП за 2015г. тя се нарежда едва на 13-то място след Южна Корея заедно с Испания и Мексико, като негативната тенденция се запазва и усилва - рублата продължава да се срива, цените на петрола вървят надолу (от спада на цената на петрола само с един долар Русия губи над 3 млрд долара годишно), мегаломанските енергийни проекти се провалиха безславно,

Недей съжалява дивашката Русия и руснаците-диваци. Те нямат нужда от такива като теб. За такива като теб са борците за общочовешка свобода -хуманистите на ИДИЛ.
цитирай
36. asthfghl - 28.
03.01.2016 19:08
Не става въпрос за перфектност - проблемът е другаде. Но тази тема е дълга, пък и нещо ме съмнява да бъда разбран, дори и да се опитвам да я обяснявам по възможно най-елементарния начин. Така че да караме нататъка.

Не знам за професора (предполагам автоматически се очаква да заслужава уважение, само защото има титлата "професор" пред името си), но да ти призная, предвид дотук прочетеното, много се надявам да не идвам до акъла на автора на този постинг.

Хайде със здраве и по-малко нерви през новата година.
цитирай
37. born - Знаеш ли, че сега всеки ден по 7нюз ...
03.01.2016 19:12
koshmar написа:
born написа:
kuschel написа:
Знаеш ли, че сега всеки ден по 7нюз има научно популярни и туристически филми за Русия същите като на Нешънъл Джиографик. Просто са прекрасни. За най-отдалечени кътчета на РФ. Само това гледам.

Последните дни по НДжиографик имаше филми за Байкал, Камчатка и др. Много интересни.


чудесни филми Дивата Русия и като природа наистина е велика, но едно е да се дивиш на великата руска природа, а друго да пропагандираш руската неонацистка империя, която днес застрашава световния мир и която винаги е правела това.

Много подходящ ник си си избрал ! Отива ти ! Ако можеш да обясниш членоразделно с какво е застрашен световния мир , така перфектно поддържан от евроатлантодемократичните сили и особено най-миролюбивата от тях?
цитирай
38. born - Не става въпрос за перфектност - ...
03.01.2016 21:36
asthfghl написа:
Не става въпрос за перфектност - проблемът е другаде. Но тази тема е дълга, пък и нещо ме съмнява да бъда разбран, дори и да се опитвам да я обяснявам по възможно най-елементарния начин. Така че да караме нататъка.

Не знам за професора (предполагам автоматически се очаква да заслужава уважение, само защото има титлата "професор" пред името си), но да ти призная, предвид дотук прочетеното, много се надявам да не идвам до акъла на автора на този постинг.

Хайде със здраве и по-малко нерви през новата година.

Аз също се моля на Господ да не идвам до акъла на коментиращия. Ако искаш да бъдеш разбран, необходимо е членоразделно да обясниш деянията си, което очевидно се явява проблем за теб. Може би си доцент ? Пази си нервите доценте. Някой ден може да станеш и писател или професор. Като чукчата.
цитирай
39. born - Русия е красива и велика страна! За ...
03.01.2016 21:44
pantaleev написа:
Русия е красива и велика страна! За жалост болните русофобски мозъци няма да разберат :)

Панталеев, ЧНГ и моля за извинение, че чак сега отговарям на коментара. Бях възпрепятствам да слагам по местата им разни простаци. Един колега ми изпрати следния случай, касаещ подобно "развлечение". Попитали един гръцки мъдрец защо е така разгорещен,разрошен и потен. Отговорил им : "Спорих с глупци." Това е.
цитирай
40. kvg55 - За много години!
03.01.2016 21:54
Неподправени впечатления на един очевидец.
Каквото и да се говори, Русия си е отделна цивилизация.
Прочетох с интерес пътеписа и въобще без идеологически предразсъдъци чета и гледам всякакви научно-популярни материали и за САЩ и за Русия, и за други страни. Те дават друго знание, извън политическото, което е окупирало медиите ни.
Поздрави!
цитирай
41. asthfghl - 40.
03.01.2016 21:55
Не ме познаваш, нито знаеш кой съм и какъв съм.

> Ако искаш да бъдеш разбран, необходимо е членоразделно да обясниш деянията си

Деяния? За кои деяния плещиш? Говориш несвързано.
цитирай
42. kvg55 - blackpredator-е,
03.01.2016 22:03
Балсама само облекчава, но не лекува.
Необходима е радикална хирургическа намеса.
цитирай
43. born - Не ме познаваш, нито знаеш кой съм и ...
04.01.2016 11:59
asthfghl написа:
Не ме познаваш, нито знаеш кой съм и какъв съм.

> Ако искаш да бъдеш разбран, необходимо е членоразделно да обясниш деянията си

Деяния? За кои деяния плещиш? Говориш несвързано.

Най вероятно е да си някой нещастен /как ги наричаха/ хейтър , когото нито желая, нито имам претенциите да познавам. Не аз се навирам в блога ти с претенциозни и провокационни изказвания и квалификации. Пък в края на краищата правото да мислиш различно си е твоя работа, но фактите са си факти, както и преките впечатления, които никой с нищо не може да замени и манипулира. Айде със здраве.
цитирай
44. born - Неподправени впечатления на един ...
04.01.2016 12:04
kvg55 написа:
Неподправени впечатления на един очевидец.
Каквото и да се говори, Русия си е отделна цивилизация.
Прочетох с интерес пътеписа и въобще без идеологически предразсъдъци чета и гледам всякакви научно-популярни материали и за САЩ и за Русия, и за други страни. Те дават друго знание, извън политическото, което е окупирало медиите ни.
Поздрави!

За много години, приятелю ! Напълно съм съгласен с това, което си изложил и това е причината да пиша по темата- все пак косвения поглед е едно, а прекия съвсем друго. Поздрави и само хубави неща през Новата година !
цитирай
45. asthfghl - 44.
05.01.2016 10:30
Много ти здраве и на теб, пишман-професоре.
цитирай
46. born - Много ти здраве и на теб, пишман-...
06.01.2016 18:01
asthfghl написа:
Много ти здраве и на теб, пишман-професоре.

Мерси за пожеланието. Ще се възползвам. Бъди и ти здрав, пишман-доценте. И куоте.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: born
Категория: Забавление
Прочетен: 4655202
Постинги: 1320
Коментари: 11706
Гласове: 20360
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930