Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.06.2015 22:57 - Еврогейски размисли
Автор: born Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4108 Коментари: 6 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
            Въпросното събитие се случи през 1969 год. Годината, в която великият Дьо Гол подаде оставка и напусна властта. Преди това събитие обаче големият френски политик извърши едно знаменателно действие: Забрани разпространението на книгата "Mon amour". Едно не особено оригинално заглавие, но с доста оригинално съдържание. В художественото произведение авторът - френски дипломат от кариерата - посланик на Франция в Гърция от 1936 до 1940 год. описва любовта на живота си с един гръцки младеж. Войната разбърква съдбите на хората и тъй като Гърция попада под хитлеристко владичество/може би робство?/, авторът Мишел напуща страната и заедно със своя любим се установява във Франция, където живеят честито десетина години.

           След още няколко години Мишел , чиято голяма и единствена любов е доста по-младия Спирос /разликата във възрастта е от порядъка на 30 години/ , решава да обезсмърти великата си любов, като я опише . За интелигентен и ерудиран човек повествованието не е проблем и в средата на 60-те години книгата е завършена. Известен проблем се явява нейното издаване, но в свободомислеща Франция и това не се оказва кой знае колко сложно. През 1968 год. книгата е дадена за печат в средно голям за Франция тираж. Нейното презентиране обаче предизвиква огромен скандал в обществото, в резултат на който президентът Дьо Гол лично се намесва и налага забрана върху издаването и разпространението й поради твърде скандалните дори и за Франция морални  и хомосексуални принципи, заложени и развити от автора.

            Самата книга вероятно по-късно е издадена  и разпространявана като идеология на хомосексуализма. В онези години до мен достигна само пространно интервю на един от водещите журналисти на "FIGARO" с автора.

           Ще се опитам да предам по памет пасажите, направили ми силно впечатление със своята псевдологика и тънка манипулация /а си давам сметка, че може и да греша /. //Ама надали//.

           Интервюто протича горе-долу по сценарий, сходен с класическите журналистически сценарии: журналистът /наричан за по-кратко по-нататък мосю Ж/ задава на автора Мишел /наричан за по-кратко по-нататък мосю М/ провокационни въпроси, стараейки се да го изкара извън релси и да изтърси някоя тъпотия или откровена глупост. Но Мосю М. врял и кипял в дипломацията и светския живот го контрира по логичен и аналитичен начин и в доста моменти го поставя в /меко казано/ доста неловко положение със съответните си реконтриращи и безпогрешни с логиката си въпроси.

           Още в началото на разговора Мосю Ж. пряко задава въпроса :
         Мосю Мишель, Вие педераст ли сте ?

М.М. - Въпросът Ви е неточен или Вие само желаете да вложите обидно съдържание в термина "педераст" ?
Ж. - Както желаете го разбирайте. М.М. - . - За мен терминът "педераст" не е обиден, тъй като той обозначава група хора, които по-правилно би било да се дефинират като хомосексуалисти. Обидността на едно словосъчетание се базира на личностното отношение към представителите на тази група. В конкретния случай той се отнася до мен и аз приемам принадлежността си към тази категория по същия начин, по който бих реагирал ако ме наречете "интелигентен", "възрастен" или "бледен". Ж. - Добре, но не считате ли че подобни отношения между мъже, не могат да се нарекат нормални ?  М.М- Не мога да схвана с какво подобни отношения лично на Вас ви се струват ненормални. Ж. - В човешката история винаги е имало отношения между мъжа и жената и те са били насочени в основата си към продължаването на човешкия род. Това е залегнало във всички морални и религиозни закони и внасянето на отклонения и различия се явява като ненормално. Мисля,че се изразих пределно ясно. Какво повече би могло да се каже в това направление
М.М. Извинете ме, но ми се налага да Ви задам въпрос : женен ли сте, от колко години и колко деца имате?
Ж. - Да , разбира се, че съм женен. За една прекрасна и любима жена , с която сме заедно от 10 години и имаме три чудесни деца. И какво !
М.М. Отново моля за извинение , но се налага да Ви задам и следващия въпрос : през тези 10 години само три пъти ли спахте с жена си ? И то с ясното и съзнателно желание само за да продължите от своя страна човешкия род ?
Ж. Е..., не естествено, но основната причина е била тази, разбира се. Естественото влечение на мъжа към жената и обратното. И това естественото. Защо ? За Вас това неестествено ли изглежда?
М.М.Нямам нищо против да абсолютизирате Вашите и на жена Ви влечения, но какво Ви кара да мислите, че подобни влечения не биха били възможни и между еднополови партньори.
Ж. Вече Ви казах - това е неестествено, неморално и ненормално. М.М. Аз не бих могъл да се съглася с Вас, тъй като динамичните стереотипи на двама еднополови партньори са категорично и научно значително по съвместими и синхронът между тях би бил значително по хармоничен и гладък, отколкото  между който и да е мъж и жена по простата причина, че подходът към който и да е аспект на живота е различен. Любовта е чувство, което е много специално и е многопластово. Но при него става въпрос за еднакви или уеднаквени разбирания и подход към нещата от живота. А това може да се получи само при сходни характери и подходи към жизнено важните неща. Така че, мисля, успях да Ви убедя по отношение хармонията между партньорите от единия и другия тип. Ж. Хм... логически изглежда така, но практически не е така. М.М. Защо мислите така ? Вие опростявате нещата в отношенията само като полов подход. Дори и така погледнато всякакво съвокупление по принцип е едно физическо удоволствие за двамата партньори и нищо повече. Каквото е един танц - примерно. Ако през годините на брака си сте имали примерно 700-800 сношения склоняването към тях би било наистина ненормално, ако сте се сношавали със съпругата си с единствената цел да създадете поколение. Ако наистина мислите така, потвърдете го, моля.
Ж. Не бих могъл да твърдя подобно нещо категорично. М.М. И няма да е честно, ако го твърдите.
Ж. Да се върнем на книгата Ви. Това ли е единствената Ви любов и през времето на връзката Ви имало ли е изневери ? М.М. Няма да е истина, ако Ви кажа, че не е единствената ми любов, както и че не съм имал връзки преди това с лица от другия пол. /Следват доста неласкави оценки на лицата от другия пол що се отнася до интелигентността и емоционалността/. Що се отнася до изневерите, те идват, когато чувствата са рутинирали или под влиянието на други дразнители. Ж  Може ли да се нарече книгата Ви с друго наименование : Примерно Теория или философия на хомосексуализма ?
М.М. Още в началото пожелах да споделя наистина голямата си любов и мисля, че названието е точното.
--------------------------------------------------------- ПП. Има още много аспекти, които се разискват в интервюто. Спрях се на основните с мисълта, че всяка теза си има своите оправдания и базисни фундаменти. Зависи от коя страна си. Как си възпитан - в какви принципи и догми вярваш. И какво трябва да ти се е случило, за да имаш верую като цитираното от Питигрили в една от книгите му: "Колкото повече опознавам жените, толкова повече разбирам хомосексуалистите."



Гласувай:
12


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. staler - разбира се, всеки от негова гледна ...
04.06.2015 06:12
разбира се,всеки от негова гледна точка има своите основания,фундаменти и оправдания.така педофилите могат да обичат деца,геронтофилите бабички,зоофилите--домашни любимци.в тоя ред на мисли нацистите са имали своите основания да газифицират евреи,цигани и пр,а канибалите да хапват човешко.има само един малък проблем--всеки човек,па бил той и дърт френски дипломат- педераст е субект на всемирните природни/божи/ закони.според тези закони секса е с индивид от противоположния пол,а ако искаш да общуваш с някои с общи интереси,светоглед и пр отиваш с приятели за риба,на кръчма и т.н.,,,откъде да сме сигурни че педерасите са богонеугодни?много просто---решението да се сдвоиш с некои от същия пол е твое,но бог не ти дава и теоретичната възможност да се възпроизведеш по този начин.
цитирай
2. born - Във финалната част на коментара Ви ...
04.06.2015 12:41
Във финалната част на коментара Ви има едно несъответствие с човешките търсения: на въпроса дали може мъж да забременее от мъж, една суперизвестна медия отговорила така : медицински и научно е известно , че това не може да се случи , но в Турция опитите продължават. Благодаря за вниманието.
цитирай
3. born - "Ищо можно сказат шо грцката ...
04.06.2015 12:48
"Ищо можно сказат шо грцката либоф не е била просто тръкане у сфинктеро,но духовноеклектично ,кабалометафорично единение на нежните грцки души,при което метафизиката става реалност а грцките лъжи ,истини."
Признавам си. че не съм плагиатствувал и признателно отбелязвам, че темата е перфектно развита в един от постигите Ви. Поздрави за което.
http://staler.blog.bg/politika/2013/02/12/seksualnite-otkloneniia-i-anomalii-faktor-za-razvitieto-na-c.1052396
цитирай
4. bgman13 - решението да се сдвоиш с некои от ...
04.06.2015 16:19
staler написа:
решението да се сдвоиш с некои от същия пол е твое,но бог не ти дава и теоретичната възможност да се възпроизведеш по този начин.


Именно. От атеистична и дори от комунистическа гледна точка също е така. Т.е. педерасите са грешка на природата. Такива грешки природата постоянно прави по всички направления на човешката анатомия, физиология и психология. Тя ги прави и в света на животните, макар и много по-малко. Причината за дето ги прави по-малко в животинския свят, според мене е в това, че в дивата природа, негодното за живот, болестните и неадекватни състояния (като педерастията) веднага бива елиминирано и не му се дава много време за да съществува и особено да се размножава.

Но не така е в човешкия свят. Който е болен и налага болестотоворните шествия на всякакви уродства от политическо и държавно равнище. В случая - от евроатлантическо - ако не се лъжа такова е тъкмо и заглавието на темата. Проблемът е че вече е задължително да бъдеш някакъв урод. А педерасите са само част от уродите, които се толерират с правен закон, който противостои на природния със педераско настървение.
цитирай
5. staler - педераси е имало и ще има, тъи както ...
04.06.2015 18:43
педераси е имало и ще има,тъи както се раждат недъгави,хора с даун и пр...има и такива ,изпедерастени по стечение на обстоятелствата или по собственна воля---все едно никога не са били проблем,преди да започнат да ги използват за отклоняване на вниманието.никои, никога не е имал и не е погасил дълг в размер над 16 трилиона по нормалния начин.
цитирай
6. born - решението да се сдвоиш с некои от ...
04.06.2015 19:21
bgman13 написа:
staler написа:
решението да се сдвоиш с некои от същия пол е твое,но бог не ти дава и теоретичната възможност да се възпроизведеш по този начин.


Именно. От атеистична и дори от комунистическа гледна точка също е така. Т.е. педерасите са грешка на природата. Такива грешки природата постоянно прави по всички направления на човешката анатомия, физиология и психология. Тя ги прави и в света на животните, макар и много по-малко. Причината за дето ги прави по-малко в животинския свят, според мене е в това, че в дивата природа, негодното за живот, болестните и неадекватни състояния (като педерастията) веднага бива елиминирано и не му се дава много време за да съществува и особено да се размножава.

Но не така е в човешкия свят. Който е болен и налага болестотоворните шествия на всякакви уродства от политическо и държавно равнище. В случая - от евроатлантическо - ако не се лъжа такова е тъкмо и заглавието на темата. Проблемът е че вече е задължително да бъдеш някакъв урод. А педерасите са само част от уродите, които се толерират с правен закон, който противостои на природния със педераско настървение.

Различието между останалите състояния на недъгавост всред хората е, че при педалските отклонения недъгавите горят от неистовия стремеж да направят всички останали като себе си и най нагло го прокламират. Ето и този ММ трябва задължително да опише педалските си преживявания.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: born
Категория: Забавление
Прочетен: 4591606
Постинги: 1320
Коментари: 11706
Гласове: 20360
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031