Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.05.2011 10:37 - Дъхът на Безкрайността
Автор: samorasla Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4620 Коментари: 5 Гласове:
5

Последна промяна: 18.05.2011 10:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Техника на дишане: СПИРАЛА НА СВЕТЛИНАТА

Готови ли сте да разширите погледа си отвъд малкия си свят, отвъд микрокосмоса? Готови ли сте да приемете истината, че вие оказвате влияние върху Цялото и Цялото ви влияе в една прекрасна симбиоза и хармония? Вие сте микрокосмоса, или една миниатюрна вселена в макрокосмоса, която съдържа тоталността и всяко едно качество на Единството. Не веднъж сте били описвани като клетка, като вълна в сърцето и ума на Създателя и това е валидно описание.

Както Източникът излъчва все повече и повече светлина и любов през проявлението, така и този процес оказва влияние върху всичко в Космическия Ден и това по никакъв начин не изключва и вас. Вие не можете да се скриете от това, не можете да го отречете и да се затворите за него. Вашата връзка с Източника се развива непрекъснато и вие непрекъснато усилвате връзките вътре в цялостния ви Аз, колективното ви съзнание през всяко едно ниво на проявлението. Повечето енергия предизвиква по-дълбоки и по-силни промени в живота ви. Ако вярвате, че трябва да живеете в бедност и хаос, тогава тези аспекти ще бъдат засилени в живота ви. Ако приемете истината, че сте част от космическата хармония и тя се отразява във вас като красота, радост и изобилие, тогава ще изтъчете такава реалност.

И понякога може да ви се струва, че животът ви е разтърсван и дърпан в различни посоки, докато Духът се опитва да привлече вниманието ви. Можете да се съпротивлявате и да се задържате към миналото си, да ритате и да се оплаквате, но в крайна сметка ще се придвижите напред по спиралата на еволюцията. Няма как да отречете еволюционния цикъл, който е задействан в момента. Решението да участвате е взето от вашата Душа, от тази искра от съзнание, която е въплътила част от себе си в тялото ви, като вас. И тази искра разтърсва всеки един аспект от живота ви, докато се опитва да ви събуди, да привлече вниманието ви. Нито един от вас не може да запази "status quo" и да игнорира повика. Вие трябва да навлезете в по-дълбоката си същност и да следвате разгръщащата се спирала от светлина във вас. Често сте чували, че сте обречени на съвършенство, така че защо да не се насладите на пътуването?

Можете лесно да видите къде в света около вас съпротивата към светлината е най-силна. Съществува много силна мисъл форма, която е изграждана векове наред и това е мисъл формата за унищожение, желание в умовете на много същности, желаещи да разрушат всички, които не се съгласяват с определени културни или религиозни разбирания и правила. И тази енергия се е надигнала с особена сила сега, зашото и тя се подчинява на космическия закон за резонанса и "знае", че е дошло времето да бъде трансформирана. И в този последен стадий от своето съществуване тя е изтеглена на повърхността. Това е битка до смърт за много и е основана на страха. Страхът да не би да сгрешим. Страхът от непознатото. Страхът от промяната и от загубата на контрол... Страхът се отнася до енергиите на тези групи от хора, които не искат да освободят тъмните натрупвания в тях, въпреки претенциите, които имат или названията на работата, която правят...

И докато голяма част от вас разширяват своето съзнание и се учат да използват Свещения Ум или МакроУма, вашата реалност се променя много бързо. МикроУмът е вашето Бета съзнание (основано на бета вълни в мозъка- повишена тревожност и напрежение), МакроУмът е Алфа състоянието, при което вие можете да станете съзнателни за натрупванията в подсъзнанието и да можете съзнателно да разпознаете субективните си реакции и негативното програмиране от миналото. След което да можете да трансформирате тези области и да започнете да се свързвате със светлинната информация от висшите светове на познанието.

Макро-вниманието се преживява чрез единството на Свещения Ум и Свещеното Сърце. Енергиите на трите ниски чакри са филтрирани чрез и осветлени от Свещеното Сърце, така че да бъдат обединени в хармония с висшите чакри. Свещеният Ум е обединението на лявото и дясното полукълбо и това обединение има потенциала за свързване и разбиране на божествената интелигентност в светлината, на светлинните частички, които мозъкът абсорбира от светлината в областта на Медула Облонгата и коронната чакра.

Тайната е да останете центриране в сърцето си, докато разширявате съзнанието си към все по-големи и по-обширни кръгове от светлина около вас, като по този начин разширявате и способността си за въздействие върху околната среда. Да останете центрирани в сърцето е едно от най-важните правила в процеса на обединение с вашия пламък-близнак, или свързването с божествената любов и единство...
Ще напомним: познанието/мъдростта съчетани с любов/състрадание и фокусирано чрез намерението/действието създава Силата, която държи ключовете към безкрайния потенциал; потенциал, който е заложен във всеки един от вас да бъде съ-създател. Представете си, че Безкрайният Дъх, който преминава през вас и вашата система, е наситен с трилиони малки диамантени субатомни частици Любов/Светлина и че енергията-активатор е ЛЮБОВТА.

Формулата е проста: фокусирайте своето намерение върху това, което искате да създадете, изпълнете се с Елексира на Живота и се обвийте с чиста любов, привлечена от сърцето ви. Това е начин, който никога няма да ви подведе.

Техника на дишане по Спиралата на Светлината:

1.     1. Започнете да активирате светлината в областта на гръдната кост. Опитайте се да усетите в коя област се намира входът, през който светлината навлиза във вас - на нивото на тимуса, на нивото на сърдечната чакра или слънчевия сплит, или някое място между тях.

2. Уравновесете дишането и започнете да наблюдавате и осъзнавате всяка секунда от вдишването и издишването без да отклонявате вниманието си.

3. Изпразнете дробовете си докрай и започнете да поемате въздух.

4. В същото време вижте как светлината започва да навлиза активно през гръдната кост и да се изкачва по прана канала (той не съвпада с гръбначния стълб и се намира по средата на тялото ви, по вертикалната ос)

5. Светлината се изкачва до Медула Облонгата - областта в меката част на главата, в задната част под черепа.

6. Светлината излиза от тялото по дъга и се насочва към Звездата на Душата, една длан разстояние над главата ви. Тук би трябвало да сте в средата на вдишването.

7. Енергията прави дъга, минавайки през Звездата на Душата, увличайки и събуждайки съзнанието на чакрата, и започва да се насочва надолу по дъга, през предната част на тялото, навлизайки в края на вдишването в гръдната кост.

8. Опитайте се да усетите съзнанието и светлината, които се вливат в сърцето ви и вашата собствена есенция от Звездата на Душата.

9. Няма пауза между вдишване и издишване. Издишването започва веднага след вдишването.

10. Светлината се насочва през прана канала (който се намира пред гръбнака ви), надолу към коренната чакра, перинеума, събуждайки енергията там.

11. Излиза извън тялото и достига малко под тази област, завърта се (тук би трябвало да сте в средата на издишането) и започва да се изкачва по дъга през предната част на тялото или малко пред него, обратно към гръдната кост.

12. Няма пауза между издишване и вдишване. Вдишването започва веднага след издишването.

13. Следващият дъх е абсолютно същият, но когато енергията се изкачва над главата й позволете да намери следващият енергиен център над главата - т.е. най-високата част на дъгата да се изкачи още по-нагоре

14. По същия начин при издишване позволете на енергията да слезе още по-надолу под основата на гръбнака и да направи завоя нагоре.

15. Всеки следващ дъх достига още по-нагоре при вдишване и още по-надолу при издишване, но енергията минава винаги през Медула Облонгата, за да излезе от тялото нагоре, и през перинеума, за да излезе от тялото надолу.

16. В началото на вашата практика с Безкрайния Дъх използвайте следния фокус в ума си: в края на всеки дъх се съсредоточете върху число от бинарната спирала: 1, 2, 4, 8, 16, 32, 64, 128, 256, 512...

17. След като сте стигнали до последната стъпка от редицата, продължете Безкрайния Дъх до нивото, до което стига енергията при нея - няколко метра над и под вас - недейте да фиксирате това разстояние в ума си с конкретни цифри, защото то варира за всеки един поотделно и защото няма нужда да налагате ментална представа над този процес.

Рона Хърман - нейната уебстраница

 Източник:        http://www.shamballa-bg.net/infinitybreath.html








Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. samorasla - Ако човек обича ИСТИНСКИ и безусловно
19.05.2011 10:03
анонимен написа:
Казвате диалектичният, природният човек трябва да се смалява. а ако човек обича природата, земята, чувства се едно с нея - това как се съотнася с Универсалното учение? Пречи ли на еволюцията на душата му?

Ако човек обича ИСТИНСКИ Природата и Земята означава, че обича всичко, свързано с тях, безусловно, с доброто и злото - като непроявено добро. Това е всъщност смаляване на диалектичния аспект в човека и е процес В самия човек. Но в това измерение в природата винаги ще съществуват противоположностите, защото има същности, които се стремят да ги запазят.
Но самата Земя също е в процес на трансформация - тя също се е насочила към по високо измерение и онези, които не са в синхрон с нейните непрекъснато повишаващи се вибрации, затрудняват или прекъсват своето еволюционно развитие.
цитирай
2. samorasla - От гледна точка на Универсалното учение
19.05.2011 10:13
От гледна точка на Универсалното учение, човек не трябва да се привързва към света и Земята в това нейно измерение, света на противоположностите. Неговите изкушения са твърде много, винаги подбуждат желания, които вредят и забавят Духовното развитие. От друга страна пък тук е полето, където единствено можем да работим за това свое развитие и трябва да се грижим за него и обичаме. Ти какво мислиш? ((((:
цитирай
3. samorasla - Чудесно сте изразили онова, което чувствате
20.05.2011 08:44
анонимен написа:
Тук е полето, където единствено можем да работим за своето развитиe........Обаче чувствам, че истински обичам Природата и Земята и всичко, свързано с тях, но не безусловно, а само доброто. Злото - като непроявено добро няма как да обичам, то е много силно и залива света ни. мога само да го отмина, да се примиря с него и да го оставя на по-силния от мен Дух.

Чудесно сте изразили онова, което чувствате и аз истински вярвам, че по този начин се чувстват милиони хора. Живеем във време, когато се променя парадигмата - това включва и отношението ни към живота, смъртта и злото... Ние сами сме избрали тази реалност, а проявени в диалектичния свят - сами създаваме своята реалност. Привличаме едни или други хора, едни или други събития, така влияем не само на своята среда и на света. Спрямо хората, които нарушават норми или закони - аз лично се опитвам да гледам на тях като към духовно непорастнали деца - маже ли да се сърдим на децата, когато правят бели и поддържат поведение, което не съвпада с нашите представи за правилно и неправилно? И аз като вас "Мога само да го отмина, да се примиря с него и да го оставя на по-силния от мен Дух. Не твърдя, че винаги успявам!...
Но самия факт, че го осъзнаваме е много, много важен, според мен...
"
цитирай
4. samorasla - Защо е важно дишането
23.05.2011 09:42
според Учението на маите Вселената представлява от само себе си РАЗУМ. Това, което ние наричаме "материя" е енергия с различни вибрационни характеристики. По-ниски честоти (физическите тела и предмети) с по-високи честоти (газове, светлина, мисли, емоции). Всичко е свързано! Всяка индивидуалност, както и колективният или планетарен разум са свързани с двустранна информационна вълна. Подобни вълни планетарният разум обменя с ядрото на Галактиката и посредник е Слънцето. Светлината не е само източник на топлина и светлина - тя е източник на информация.
Това не ви ли навежда към Квантовата физика?
цитирай
5. samorasla - Светлинното тяло, което човек гради
23.05.2011 09:57
Светлинното тяло, което човек гради, когато е избрал духовния път, представлява електрорезонансна банка на галактическия код, който захранва банката на генетичния код. В Светлинното тяло са изтъкани въображението, интуицията, истинското разбиране. Въпреки че светлинното тяло на човека е заложено във вибрационната инфраструктура на ДНК, то може да бъде активирано само съзнателно и то само тук - в света на природата. Маите твърдят, че единствено следването на Духовния път с постоянство и служене с любов към хората е начинът за постигане на просветление. Но това е всъщност в основите и на всяка Духовна Школа.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: samorasla
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2515676
Постинги: 324
Коментари: 1283
Гласове: 737
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031