Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.11.2017 13:35 - Как стана така, че "Софийска вода"АД няма пари да си плаща сметките за ток, от днес
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 6176 Коментари: 5 Гласове:
2

Последна промяна: 27.11.2017 21:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Колеги, преди седмица в читалището бяхме сюрпризирани от едно задъхано посещение - млада дама се намъкна в нашата библиотека, и заяви: "Ние сме от "Софийска вода", имаме нова програма, за обслужване на клиента. Къде ви е на вас главният електромер, такова, ел.таблото?" "ААА" рекохме си ние, дамата продължи да дърдори нещо, ние попитахме "А за какво ви е на вас електромера?", при което дамата отвърна наперено: "За да ви проверим, дали може да издържи, ако включим нашия бус към вашия контакт на първия етаж, ние вече проверихме контакта, ама трябва да проверим и електромера, така казаха от нашата фирма, която ни включва... Нищо няма да ви отнеме, само да ни заведете, да видим." Обаче в тоя миг, колеги, в моя тролски мозък, както и в главите на хората, които всеки ден работят в тази сграда, веднага се породиха грозни съмнения, които се оправдаха. Според новата програма на "Софийска вода", Бусманци се оказва в селските райони на България (София), които трябвало  да бъдат обслужвани допълнително от специален бус, токът за който, трябва да бъде заплащан от нашето читалище, защото кметът на район "Искър" е позволил (тц, дамата не показа подписан лист...) да се вкара контактът на буса в читалището, макар и не кметът на района да плаща тока на читалището, а самото читалище, от собствения си бюджет (колкото и малък да е разхода, за което отново не получихме лист...).
Еми, нямаше къде да вървим, колеги, бусът беше тука, служителката също, какво че ги правим?! От магазините и кръчмите ток няма да им дадат, не и без някоя дъълга преписка, може и бой да стане, за срамотийте...
Ние се опитахме, разбира се, да обясним, че Бусманци не е село, че сме на 2 км. от кв. "Дружба", има автобус и два даже,  средно на триесет и пет, четиридесет  минути по светлото време на денонощието се движат, има банкомати, има изипей в метрото, дето е до спирката на автобусите, има електронно плащане, и по телефон плащане има,  сички тук имаме компютри, ама не и не, някой в "Софийска вода" АД прочел нещо, и решил така. Ма ле, колеги, мисля си, какво ли им е на хората в Долно Нанагорнище, където може и някой мозък от "Софийска вода" да запрати буса случайно, където колежката от читалището идва в библиотеката два пъти седмично, а кметският наместник - един път, има да им се радват хората там иначе, ток ще намерят, сичко че намерят, сигурна съм, ама и те кат, нас, без канализация, какво ли че им се радват, "Софийска вода"  услуги ще им  предлагат, не канализация;  докато научат хората...Е , все пак ще е нещо, колеги, а троля е много мрачна, пусто, в главата ми е все  ел. таблото....
Иначе, от "Софийска вода" обещават, че акцията ще е всеки месец веднъж, за по шест часа, но ние тук смятаме, че колкото и да им е до отбиване на мероприятия, все пак, има някой при тях, който разбира от счетоводство, та няма да престоят повече от три месеца, ама кой знае, кой знае, аз съм песимист. Където се е намерило, да довтаса на ненаправена от четиридесет години канализация, да предлага "осъвременени" услуги в Бусманци, на 8 км. от храм паметник "Александър Невски" - колеги, гледах го на картата)), там ще се намери и по-зле... Мислех, мислех сутринта, дали да не сляза, пък да ги поканим хората, да сложат една бележка на буса,  да се качат при нас, тук готвим коледен концерт, ремонти, все пак  няма много да ни пречат, пък и  от Бусманци хората  са свикнали да идват тука да си търсят кой от каквото има нужда  - администрация, приказка, но се отказах. От "Софийска вода"  не дойдоха дори да ни се обадят, включили си контакта, работи... Може другият път да дойдат, декември е, Коледа, празници, жива душа няма да има на площада.
 И така, от днес, НЧ "Елин Пелин - 1926" официално плаща тока на "Софийска вода" АД, колеги, за нас е чест. Мое да сме в село Бусманци, може да нямаме канализация, но пък плащаме тока на един от най - големите монополисти в родината ни! Ето ти един повод, да се развие традицията на нашата летописна книга, където отбелязваме, кой какво е дарил на читалището - в този случай,  най-вероятно, ако се реши,  ще запишем това  престижно дарение от страна на читалището, за едрия бизнес у нас, и то не за кой да е едър бизнес! Карай, колеги, само Коледа да има...
Та, дойдох това да обявя, и да честитя първия сняг).  Тази година, Коледата ще е трудна, ама пък, обещава да е весело.
Хайде, със здраве). Песнята ще я пусна по-късно, че може да спре тока, или интернета, при нас все спират, ми добре, че падна сняг, та не си личат авариите по водата, хихи,хе, сутринта пак имаше един гьол в началото на селото, ама не се разбира, това на грешката на общината ли се дължи, или на "Софийска вода")). 
Поздравът. 


                                                                                                           







Гласувай:
2



1. eloiz - Момчета - чу, хубавка и редабус,
27.11.2017 21:27
трия ви всичките (дори и да има момиче, моля за извинение), и ще трия, докато някой не предложи, как по-дипломатично, да поканим другия път гостите от "Вода-та" при нас на топло.
цитирай
2. eloiz - Това напълно сериозно.
27.11.2017 21:28
Откъдето и да се погледне, е такова.
цитирай
3. zax - А до кога им е концесията?! И не ст...
27.11.2017 23:04
А до кога им е концесията?! И не ставали това епидемия?
Ако е така, коя година се очаква пика на пандемията? А после, какво следва?
цитирай
4. eloiz - Закс,
28.11.2017 21:11
това е друг лист. На нас такъв не са ни давали, изобщо не са ни давали лист. Не зная защо говорите за пандемия, ние просто искаме някой да изкопае канализация. Но не искат, за сега. Вие, не говорете за пандемия, защото ще вземат, с това да се оправдаят, и отидоха следващите петдесет години, пак без канализация, въпреки предвижданията, че хъката - мъката, все пак, ще я построят до десет, нали сме столица, на петстотин метра от международно летище сме - Летище София, и метро има вече дотам)).
цитирай
5. eloiz - А до метрото
28.11.2017 21:13
вече (това по-близо до нас, "Софийска Света гора"), по нареждане на Столичен градски транспорт, от пролетта, ходи и десятката - нашият автобус, та се бави и там))).
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1650165
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031