Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.09.2020 13:22 - На Великата Майка на славяните по всичките земни кълбета - Радостина Ласса, посвещавам :):):)...
Автор: dobrodan Категория: История   
Прочетен: 4186 Коментари: 39 Гласове:
6

Последна промяна: 05.10.2020 16:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 http://www.kubarev.ru/ru/content/300.htm

   Предлагам всички привърженици на ТРАКО-СЛАВЯНСКИТЕ метаморфози да прочетат внимателно тази статия на родния ни език и да мислят с главите си.....повечко. Кубарев е наблегнал на генетиката много сериозно, а според мен някои паралели в славянския и монголския езици не е възможно да са абсолютно случайни...
Приятно четене, Радостино Преславянская. Посветих ти два дни от живота си.
Дано поне този път ти влезе нещо в манерката с идеална сферична гладка вътрешна повърхност.....ама надали. Другия път пак ми коригирай коментарите :), без да питаш!

                       Славяно-монголското нашествие в Русь

Най-важният нерешен проблем в съвременния политически живот в Русия са междунационалностните отношения. С времето те ще се обострят все по-силно и по-силно. В страната надигат глава националистите от всички цветове, в това число славянските, които наричат себе си "древни арии" и се поставят по-високо от всички останали народи. Славяните признават европейската част на страната за своя древна родина, като заявяват, че те са коренния народ на Рус и руските хора. Отново възкръсва идеята за създаване на славянско братство на трите народа - на Русия (Великоруси), Украйна (Малая Рус) и Белорусия. Тези лозунги започнаха да използват даже руските монархисти, обединени в монархическа партия през февруари 2011 г.

Неотдавна бяха разработени научни инструменти, с чиято помощ можем да погледнем по нов начин върху старите проблеми и загадки на историята. Активно се развиват науките ДНК-генеалогия и геногеография. На основание изучаването на Y-хромозомите, предавани само по мъжка линия, могат да бъдат намерени у различните народи и националности носителите на една и съща хаплогрупа, тоест потомците на един народ. В пресата и в Интернет се появиха маса публикации по тази тема, в това число и поддържащи идеята за арийския произход на славяните. Серия статии във Вестника на Руската Академия по ДНК-генеалогия написа професорът А. А. Кльосов. В тях ученият-биохимик на основание грешни формули за разчета на времето на живот на общия прадядо се опитва да докаже факта за обитаването на славяните още преди 4800 години в европейската равнина и заминаването на славяните в Индия след 200-300 години. Тези събития като че ли се потвърждават от наличието на голям брой индийци, носители на хаплогрупата R1a1. Самият Кльосов се явява славянин, затова до безкрай тиражира своите лъжи и измислици, които се поднасят в средствата за масова информация под вида на "авторитетно научно мнение".

Предлагаме на вашето внимание статия, в която с помощта на ДНК-генеалогията и статистиката ще изясним кои са славяните, откъде са се взели в Рус и Русия и кои са монголите, държали в страх и ужас руския народ няколко столетия по времето на татаро-монголското нашествие и Златната Орда от XIII-ти до XV-ти век. Монголите обаче неочаквано са изчезнали, като не са оставили никакви културни и генетични следи. Останали са само татарите в Поволжието, които нямат никакво отношение към татаро-монголите, тъй като представляват тюркската част от хаплогрупата R1b1 на стария български народ.
image
Курганната хипотеза на Мария Гимбутас. Разпространение на народите по света.

В работата си се придържаме към Курганната хипотеза на Мария Гимбутас за произхода на човечеството, според която всички народи на Земята са излезли от Поволжието преди около 5000 - 5600 години. Генетично тези хора са носители на хаплогрупите N, A и В и са се явявали етнически фино-угри. Славяните с хаплогрупа R1a1 са се появили вследствие мутацията на хаплогрупа N в региона на Вътрешна Монголия и Алтай веднага след Всемирния потоп около 1250 г. пр. н. е. Според нашите изследвания чак до X-ти век на територията на Рус и Русия въобще не е имало славянски племена, а са живеели коренните жители - фино-угърски и тюркски народи. Тази хипотеза напълно се потвърждава от българските хроники, в които самото понятие "славянин" започва да се употребява сред българите едва през XIII - XIV век. Българите наричали фино-угърските народи на Рус - руси, а князете на Рус - Рюриковичите - руски бекове. Затова вписаното в началото на "Повести временньiх лет" на Нестор как племената кривичи и словени, участвуващи в признаването на Рюрик за управляващ от Новгородците през 862 г. са славяни, е подправяне от романовите фалшификатори на историята. Кривичите и словенците на Илмен са били етнически фино-угърски племена, както и всички народи около тях: чудь, весь, фини, вятичи, мурома, мещера, мари и балти. Така жителите на Словакия, Сърбия, България и Словения не са етнически славяни, а само 20-30 % от тях са такива, макар названията на страните и политическата пропаганда да говорят за обратното. Само провеждането на генетични тестове извади на бял свят лъжата на установените стереотипи.

image

Фино-угърската Рус, началото на I-вото хилядолетие.

 Ще опишем историческия процес на формиране на славяните и взаимоотношенията им с околните народи. Преди 5000-5500 години индоевропейците - етнически финоугри образували в делтата на река Инд първата Арийска цвивлизация, наречена Харапска. Именно предците на руските хора от северното Поволжие, а не славяните, са основали първата ведическа цивилизация в Индия. Езикът на Рус станал основа на санскрита.

Примерно преди 5000 години индоевропейците-финоугри - предци на бъдещите славяни се заселили в южната част на Западен Сибир и Алтай. Тази цивилизация се наричала Да"Арийска. След световния катаклизъм около 1250 г. пр. н. е. останалите живи от племената се принудили да избягат във Вътрешна Монголия в севера на съвременен Китай. Там те основали първата държава в Китай под названието Чжоу (1123 - 249 г. пр. н. е.). Китайците нарекли народа от северни арии Жуни. Те обитавали северните и северозападните граници на империята Чжоу. Етническата принадлежност на тези племена не е изяснена за съвременните историци. Обикновено те ги разглеждат като протомонголски и прототангутски племена. Древните китайци ги описват като хора със светли очи и гъсти рижи бради, типични европеиди. Тези признаци могат да се проследят до III - IV-ти век, след което доминантен става монголидният тип. Според една от версиите жуните се явяват сибирски киргизи.

Ние предполагаме, че именно мъжете от племето на жуните са получили генни мутации в неблагоприятните степи на Монголия, които са дали началото на славянските народи с хаплогрупа R1a1. Видимо жените на жуните са загинали по време на катаклизма и на мъжете се наложило да вземат за съпруги дивачките-китайки.

image Харапската цивилизация.

image

Първата китайска държава Чжоу.
 

След време на територията на Алтай и Вътрешна Монголия се формирал народът жужани, станал исторически и генетичен наследник на древните жуни. Предполагаме, че жужаните като цяло са били генетично еднородни предци на славяните, хаплогрупа R1a1. Броят им е бил относително голям - няколкостотин хиляди души. Религията на жужаните е бил славянският ведизъм. Самоназванието на славяните Славь-Ян-Ин е произлязло от метафизичните понятия на китайците Ян и Ин. В началото на нашата ера първобитните славяни - жужани вече загубили европеидните си черти, тъй като отговорни за тях са майките, а в тези местности жените са били монголоиден тип. Пак по това време елит на жужаните станали сянбийците.Сянби са номадски племена, живяли във Вътрешна Монголия. Самоназванието им засега не е известно. Етнонимът "сянби" е условен. В различните китайски източници тези хора са споменати като  «Sirbi», «Sirvi», «Sarbi» . През 93-та година коалицията на Китай от сянби, динлини и чешиси (жителите на оазиса Турфан) разбиват хуните в битката при Их-Баян, а към 150-та год. сянбийският цар Тяншихуай окончателно прогонил хуните към Волга. Според нашата реконструкция на историята сянбий съответстват на древния народ от Поволжието-Итил Сабини (Сарбини) или на латински език Sabini (Итилски съюз). Те са били етнически индоевропейци, хаплогрупи I1 и I2, предци на сърбите. Сянби образуват своя държава на севера на Китай и Алтай, 209 г. пр. н. е. - 240 г. от н.е.

image
   Жужанско-уйгурски каганат.
 

През IV век фино-угърският елит сформирал народа хуни - съюз от племена, чрез смесването на различни племена от Великата Евразийска степ, Поволжието и Урал. Те се отличавали със силни тела и безстрашие. В китайските източници са споменати като хунну или сюнну. Част от сянби и жужаните попаднали при хуните като доброволци или пленници. Съгласно нашите изследвания Великият каган Арбат, етнически угро-фин, представител на рода Рус, извел хуните от Азия през Кубан по леда на Черно море в Крим, а после в Европа около 380-та г. Религиозното название на тези племена у българите е било кубанити, в Библията те влизат под името израилтяни. Арбат превел близо 600 000 човека през Мезия на Балканите и в Централна Европа. Голяма част от хуните са били славяни, хаплогрупа R1a1.

Голямото преселение на народите, осъществено през 440 г. от Великия каган Атила, довело в Европа втората вълна от номади. В резултат хуните създали огромна държава от Алтай до Рейн. Центърът на разселването им се намирал в Панония, където по-късно се обосновават аварите, а след тях - унгарците. В състава на хунската монархия в средата на V-ти век влизали освен собствено хунските (алтайските) племена и много други, в това число германци, алани, славяни, фино-угри и други народи. Така през IV - V-ти век в централна Европа се обосновали славяните, които дали названията на реки и езера, построили славянски градове и се смесили с местните тевтони, готи и келти. С времето западните славяни побелели и започнали да изглеждат като обикновени европейци. Голяма част от тях попаднала на територията на съвременна Полша. На Балканите и в Южна Европа славяни практически нямало. По-късно от Полша и Германия цивилизованите западни славяни попаднали в Украйна, Прибалтика, Скандинавия, Исландия и Великобритания. Част от жужаните-уйгури от Вътрешна Мопнголия не заминали за Европа и уседнали в Средна Азия, като образували племената киргизи, таджики, узбеки, пущуни и др.

image Великото преселение на народите, оглавявано от Великите Кагани Арбат и Атила. 378-450 г.

По времето на грандиозното преселение на народите на смяна на сянбийската държава дошъл Жужанският каганат във Вътрешна Монголия (330 - 560 г.). Постепенно каганатът заел голяма територия - от Балхаш на запад до Корея на изток. По други сведения каганатът се наричал уйгурски и бил образуван в 323 - 324 г. Тази година съответства на времето на завладяване на волжкия Рим-Идел от египтяните на фараон Тутмос III. Предполагаме, че Жужано-Уйгурският каганат е бил създаден от племената на славяните, оглавявани от част от фино-угърския елит на Древен Рим, напуснал столицата си. Друга част от римските фино-угри вече се е била прхвърлила в Европа и край Босфора , където Флавий Валерий Константин Велики от рода Рус се заел да строи Новия Рим.

image

Държавите и племената в Евразия около 500-тната година.

В Средна Азия племената жужани и хуни основали империята на ефталитите през IV - VI век. Ефталитите в мнозинството си са славяни с хаплогрупа R1a1, а не угри-хуни от хаплогрупа N1. Само държавният елит принадлежал към фино-угрите - с бяла кожа, светли очи и европейска външност. Ако съдим по запазените монети, царете им са имали прически с избръсната глава и казашки перчем. Белите хуни предприели няколко похода до Индия против империята Гупта. Като резултат от войните и завладяванията държавата на ефталитите заела обширна територия в Средна Азия, Афганистан, Пакистан, също и малка част от Индия. Традиционните историци причисляват ефталитите като произлизащи от Алтай и Вътрешна Монголия. Ние сме напълно съгласни в случая с тях.

През V - VI век Жужанският - Уйгурски каганат се е упрравлявал от фино-угри. За пръв път в историята управляващият държавата в 402 г. приел титлата каган - цар на царете, станала по-късно нещо обикновено за източните славяни. През 552 г. тюрките разбили жубанската армия, а последният каган Анагуй приключил със себе си. В 555-та година 3000 жужански мъже били овързани и положени край източните врати на Чанан, където тюрките им отсекли главите. Впрочем тюрките запазили живота на жените, непълнолетните юноши, слугите и робите. Жужаните като народ престанали да съществуват, остатъците от тях се смесили с тюрките. Новият народ от номади започнал да включва в себе си равни части от хаплогрупата R1a1 (славяни) и R1b1 (тюрки). Впоследствие на мястото на Жужано-Уйгурския каганат заел Тюркският каганат, просъществувал от 552-ра до 603-та година. На свой ред тази държава се разпаднала на Източен тюркски каганат (603 - 745 г.) и Западен тюркски каганат (603 - 704 г.). Половината от населението на каганатите били източни славяни - киргизи, уйгури, таджики, узбеки, пущуни и др.

image Империята на ефталитите.

image

Тюркският кагант, 552-603 г.

image
Средновековните каганати.
 

През този период от време фино-угрите, западните славяни и тюрките създали Аварския каганат - държава на територията на днешните Унгария, Словакия, Хърватия, Румъния и Сърбия. Аварският каганат бил оглавен от фино-угъра Рус - каган Баян (535 - 590 г.). Каганатът просъществувал от 562-ра до 823-та година. При кагана Шамбат (младшия брат на Кубрат) страната получила наименованието Дулоба. По това време територията на Дулоба достигала до Балтийско море, като включвала днешна Полша. В средата на VII век Дулоба влязла в състава на Велика България (631 - 671 г.). Част от огромната държава станал и Тюркският каганат. Затова във Велика България живеели както западни славяни от Европа, така и източни славяни от Средна Азия. Столица на империята бил древният град Фанагория (Фино-угория), известен като столица на Боспорското царство от 500-тната г. от н. е. Фанагория била разположена в Тамянь (Кубан), на брега на Черно море.

По това време никакви славянски племена не са наблюдавани на териториите на съвременните Украйна, Беларус, Европейска Рус и Прибалтика. Физически славяни са живеели само в Централна Европа, Средна Азия, Индустан, Алтай и Далечния Изток.

След смъртта на Кубрат Велика България се разпаднала на няколко приятелски царства. В Средна Азия била образувана държавата Балгар със столица Балхар, наречена по-късно Бухара. Източните славяни съставлявали повече от половината от населението на Средно-Азиатската Балгар. Тогава славяните били отюрчени, голям брой от тях станали мюсюлмани. По-малката част от славяните останала вярна на древните ведически вярвания, наричани в Българското царство тенгрианство.

image

 Велика България - Великият Израел, 630-671-ва година...


image

Фанагория (Фино-угория). Столица на Боспорското царство и Велика България от V-ти век пр. н. е. до V-ти век от н. е.
 

През IX век северозападната част от Българската държава се наричала Кара-Булгар със столица Бащу на река Бури-Чай. Това е известният на всички град Киев на Днепър. Там през 820 г.на власт дошъл каганът от рода Рус на име Рус (Урус) Айдар. Той управлявал от 820-та до 855-та година и създал Руския каганат със столица Киев. Айдар не е известен в руските летописи заради релогиозната си измяна - той променил християнството си и приел ислям. След смъртта на Айдар каган станал Хабдулла Джилки (820 - 882 г.), мюсюлманин, негов по-малък брат е Лачин (Ясен сокол), известен ни под името Рюрик (822 - 882 г.). Двамата братя са родени в Киев. Урус Айдар, Джилки и Рюрик са от рода Рус, етнически фино-угри, хаплогрупа N1c1. След смъртта на баща им през 885-та година Рюрик организирал гражданска война срещу брат си Джилки. Войната продължила около 30 години. През 862-ра г. Рюрик отишъл да князува в Галич (Новгород Велики).

На страната на Рюрик воювали фино-угрите от Балтика и севера на съвременна Русия, а също и много славяни - киргизи, таджики, узбеки и пущуни. Край Киев западните славяни още не живеели. Едва през XIII-ти век в Холма (Люблинското воеводство на Полша, Холмщина) на югоизтока на днешна Полша първите западни славяни попаднали под управлението на Рюриковичите. Населението на Киев през IX - X-ти век се състояло от угри (етнически фино-угри), авари, хазари и тюрки. Жителите му изповядвали тенгрианство, християнство, ислям и юдаизъм. Една трета от града била юдеи - там живеели хазарите. Тенгрианството било представено в Киев от вярванията на рода Рус - там имало идоли на Перун, Велес, Дажбог, Макоша, Берегин и т. н. Киевска Рус станала християнска в 988-ма година, когато Свети Владимир покръстил Рус - фино-угърския народ.

Древната Рус имала формата на подкова - на юг тя започвала малко по- нагоре от Черно море покрай Днепър на север. Долната вътрешна част на подковата преминавала през Киев, Чернигов, Козелск, Рязан и Муром. На изток Древната Рус граничела с Българското царство на Волга и се явявала васал на тази мюсюлманска държава. На север от Киев се намирали Туров, Пинск, Смоленск, Полоцк, Псков, Новгород и Ладога. Източният край на подковата минавал през Торжок, Тверь, Углич, Переяславл, Муром и Нижни Новгород. В Поволжието се намирали градовете Ярославл, Владимир, Суздал, Ростов, Кострома, Галич. Южно от линията Козелск - Рязан на хиляда километра се простирала дива неусвоена степ, която завършвала при Черно и Азовско море. Древната Рус по това време била моноетническа фино-угърска държава. В съседното й Българско царство живеели българите: тюрки, фино-угри и малко източни славяни, попаднали там от Средна Азия.

През 2012 г. стават точно 940 години от основаването на Москва от българския цар, мюсюлманина Ахад Моска, етнически фино-угър. Градът бил наречен Москва по името на основателя си в 1072-ра година. Юрий Долгоруки няма никакво отношение към полагането на основите на града, градът е наречен Москва, а не Долгоруково. Традиционните историци обаче строго се придържат към лъжливата дата на основаване на Москва през 1072 г. от Юрий Долгоруки. Никакви русокоси славяни в съвременното разбиране не са живели в Древната Рус. Културата, изкуството, религията са били фино-угърски. С думата "руснак" са обозначавали по това време етническия фино-угър. Руската и фино-угърската цивилизация са синоними.

image

Древната Рус. Славяно-монголското нашествие през XIII век.
 

През XIII век , в март 1206 г. народите на Евразия отново се раздвижили. Недалеч от изворите на река Онон се събрал курултай, на който Темуджин бил избран за велик хан с титлата Чингизхан. Обявено било създаването на Великата монголска държава. Чингизхан бил етнически фино-угър от рода Рус. Той събрал около себе си племената на местните славяно-монголи. Славяните загубили европеидните си черти и започнали да приличат на на жителите на Средна Азия и Далечния Изток. Монголският елит изповядвал християнството по Несторовата ерес, а славяно-монголите се придържали към тенгрианството - славянското езичество.

Според различните исторически сведения, сред които и работите на новите хронолози, бе доказано, че армията "татаро-монголи" се е състояла на 90% от славяни. Ние не споделяме учението на Носовски и Фоменко, но фактите, събрани от тях, са правдиви. Предполагаме, че славяните във войските на Чингизхан са служели не по задължение, а са били просто етническата основа (хаплогрупа Р1а1) на сибирските и алтайските киргизи, буряти, уйгури, жужани, а скоро и на Средно-Азиатските участници във войната - киргизи, таджики, пущуни, узбеки и т. н. Десет процента от армията на Чингизхан са били тюрко-татари. Думата "татарин" тогава не означавала поволжки татарин, а била обобщено название на монголските тюрки (хаплогрупа R1b). Отначало славяно-монголските войски нападнали Китай. След това Чингизхан завладял Средна Азия, без да среща съпротива - там живеели родствени славянски и тюркски племена. На 31.5.1223 г. на река Калка войската на славяно-монголите под ръководството на Субеде разгромила руско-половските войски заради несъгласуваните действия на руските дружини. В боя загинали Великият княз Киевски Мстислав Романович Стари и князът Черниговски Мстислав Святославович. Галицкият княз Мстислав Удачни, прославен с победите си, се върнал у дома този път с нищо. По обратния път към Монголия славяно-монголската армия на Субеде провела сражение с българите край Сувар и претърпяла първото си поражение за цялото време по създаването на Монголската империя, която ние наричаме Ординска империя Рус. Великите Ханове и кагани на Монголската империя са били представители на рода Рус - етническите фино-угри, Чингизидите.

image

Ординската империя Рус. Славяно-монголското нашествие.
 

След смъртта на Чингизхан славяно-монголските войски се върнали в Поволжието едва през 1236 г. През лятото монголската армия наближила Волга. Субеде подложил на погром Волжка България, а Батий в течение на една година водил война срещу половците, буртасите, мордва и чиркесите. През декември 1237 г. монголите навлезли в пределите на Рязанското княжество. На 21-ви декември бил превзет Рязан, след битката с владимирските войски - Коломна, накрая и Москва. На 8.2.1238 г. бил превзет Владимир, на 4.3. край река Сить са разгромени войските на великия княз Юрий II, който загинал в сражението. Завоевателите превзели след това Тверь, Торжок и започнала седемседмичната обсада на Козелск. През 1239-та година основната част от монголската армия се намирала в степта в района на Нижни Дон. Малки военни действия водили Мунке (Менгу) срещу аланите и чиркесите, Батий - срещу половците. Славяно-монголските войски потушили въстанието в Мордовската земя, превзели Муром, Переяславл и Чернигов (фино-угърските земи). В 1240-та г. започнало настъплението на монголската армия срещу Южна Рус. Превзети били Киев, Галич, Владимир-Волинский. Военният съвет решил да проведе нападение над Унгария, която дала приют на половците на Котян. Настъпили разногласия между Батий и Гуюк с Бури, които се върнали в Монголия.

През 1241 г. корпусът на Байдар действувал в Силезия и Моравия. Паднал Краков, полско-немската армия била разгромена при Легнице на 9.4.1241 г. Байдар се придвижил през Чехия за съединяване с основните сили. По това време Батий разорявал Унгария. Хърватско-унгарската армия на крал Бела IV претърпяла поражение при река Шайо. Бела избягал в Далмация, а отрядът на Кадан бил пратен да го преследва. През 1242 г. славяно-монголските нашественици завладяли Загреб и стигнали до бреговете на Адриатическо море край Сплит. През това време монголски разузнавателен отряд стигнал до Виена. Презз пролетта Батий получил от Монголия известие за смъртта на великия хан Угедей (11.12.1241 г.) и взел решение да се оттегли в степите през Северна Сърбия и България.

image

 Златната Орда. Джучиев Улус.
 

На територията на съвременна Русия вместо Българското царство била създадена Златната орда или Улусът на Джучи. Древната фино-угърска Рус била васал на България, а после автоматично станала васал на Златната орда. Българският елит признал своите кръвни роднини и братя Чингизиди за старши по род и се покорил на славяно-монголските завоеватели. При това потомците на Чингиз били несторианци, а българите - мюсюлмани. Едва в 1312 г. Златната Орда станала напълно мюсюлманска държава. Златната Орда просъществувала от 1224 до 1481 г. Залезът на господството й бил предизвикан от вътрешни граждански войни. В началото на 1420-те години било образувано Сибирското ханство, през 1440-та година - Ногайската орда, после възникнали Казанското (1438 г.) и Кримското (1441 г.) ханства. За главна сред джучидските държави формално продължила да се смята Голямата Орда. През 1480-та година Ахмат, хан на Голямата орда, опитал да подчини Иван III, но опитът му завършил с неуспех и Рус окончателно се освободила от славяно-монголското иго. В началото на 1481 г. Ахмат бил убит. При децата му в началото на XVI-ти век Голямата Орда прекратила съществуването си. Иван Грозни покорил Казанското ханство в средата на XVI-ти век; така завършило славяно-монголското нашествие в Рус.

За укрепването на властта си Иван Грозни привлякъл в дворянството си обруселите потомци на славяно-монголите. Царят унищожил роднините на фино-угрите Рюриковичи и предал част от властта и имуществото на убитите на славяните, които започнали да боготворят тиранина. Тази политика продължили и Романови, които заложили на славянското дворянство. Изминалите 450 години доказаха, че дворянството и славянският елит безпрекословно вярват на всяка власт, като се доверяват на изработените държавни решения и следват сляпо даже самоубийствения й курс на развитие. Тая робска подкрепа от славяните към рода Романови доведе до падането на империята през 1917 г. После славяните се поддадоха на лъжите на болшевиките, след това мълчаха и когато се разпадна СССР. Сега славяните пряко подкрепят и избират властта на кремълските олигарси, провеждащи политика на геноцид по отношение на самия славянски народ.

Успоредно на събитията в Рус внукът на Чингизхан - Кубулай-Хан (1215 - 1294 г.) напълно покорява Китай в края на XIII-ти век и създава империята Юан. В действителност руското прозвище на петия Велик Хан на Монголската империя е било Кубар (Царят на Слънцето), а при кръщението му го нарекли Йоан - Иван. Западните хронисти наричат Иван Кубар "Презвитер Йоан". Кубар изглеждал като обикновен европеец със сини очи - той е бил етнически фино-угър от Рус. Царят направил много за развитието на християнството в Ординската империя. Йоан се обърнал дори към римския папа с предложение да организират кръстоносен поход против арабите, но католиците не подкрепили идеята. Кубулай построил Пекин, опитал да покори Япония с помощта на огромни кораби, но претърпял неуспех заради природни бедствия. Империята Юан била пометена от въстанието на Червените връзки (1351 - 1368 г.). Славяно-монголските окупатори били физически унищожени. Оттогава китайците имали твърде напрегнати отношения със западните и северните си съседи и дори построили Великата китайска стена.

По това време голямата част от славяно-монголските народи се преместила в Златната Орда, Европа, Средна Азия и на полуостров Индустан.

image  Империята на Тимур (Тамерлан).

В Средна Азия през XIV-ти век се прославил Тамерлан (Тимур), който създал своя собствена империя (1336 - 1405 г. ). Тимур е средноазиатски завоевател, емир от 1370-та година, изиграл съществена роля в историята на Средна, Южна и Западна Азия, също на Каквказ, Поволжието и Рус. Мюсюлманин по вяра, той знаел наизуст почти целия Коран. Основател е на династията на Тимуридите, столица му бил Самарканд. Прародител е на Бабур - основателя на Империята на Великите моголи в Индия. Възходът му започнал след сродяването му с клана на Чингизхан. Тогава той приел името Тимур Гуркани  (Timūr Gurkānī), Gurkān е иранизиран вариант на монголското куруген или хуруген - "зет". Има две версии относно етническата му принадлежност - той е бил или славянин от хаплогрупа R1a1, или фино-угър от Рус с хаплогрупа N1. Отговор може да бъде даден след изучаване на останките му. Произлизал от монголското племе Бърлас, затова база на империята му станали славянските народи от Средна Азия.

Тамерлан нападнал Рус в 1395-та година, като стигнал до Москва. В хрониките се отбелязва, че голямо впечатление на войниците му направили руските жени, за които Шереф-ад-дин Йезди пише: "О, прекрасни пери, подобни на рози, навити в белоснежен руски лен!" След това в "Зафар-наме" следва подробен списък на руските градове, покорени от Тимур, сред които и Москва. Възможно е това да е списък на руските земи, нежелаещи въоръжени конфликти и заплатили данък на завоевателя. След разгрома на бека Ярък Оглан самият Тамерлан се заел методично да разорява земите на главния си враг Тохтамъш. Ординските градове от Поволжието така и не се възстановили след нападението чак до окончателния разпад на Златната Орда. След смъртта на Тамерлан в 1405 г. държавата му управлявали тимуридите (1405 - 1526 г).

Империята разширил потомъкът на Тамерлан на име Бабур. В XIX -ти век английските колонизатори нарекли тази държава Империя на Великите моголи. Самоназванието й обаче е Гуркани (Gurkaniyan). Тя се оглавявала от управници от монголски произход (велики моголи). Империята се разполагала в земите на съвременна Индия, Пакистан и южен Афганистан, като просъществувала от 1526-та до 1858-ма година. По-правилно е да наричаме Великите Моголи Бабуриди по името на основателя на династията - Бабур, който произлизал от рода на Тимур. Великите Моголи са етнически славяни (R1a1), мюсюлмани по вероизповедание. С тях е свързан ислямският период в историята на Индия. Великите Моголи преместили част от средноазиатските славяни на полуостров Индустан, като оставили многобройни славянски потомци сред индусите. Историята на Империята на Великите Моголи окончателно завършила през септември 1858-ма година, когато английските войски с щурм превземат Делхи. Падишахът Бахадур-шах се предал. Англичаните обявили ликвидацията на Империята на Моголите. Последният неин управляващ Бахадур-шах, осъден на заточение от английския съд, умрял през 1862 г. в Рангун.

 image

Империята на Великите Моголи.
 

Фактически културата на Хорезм, Империята на Тамерлан и Великите Моголи е висша проява на славянската мюсюлманска култура в Средния Изток. Разцветът на занаятите, поезията и изкуствата е свързан именно с интеграцията на славянските и тюркските народи, които пречупили идеите на Исляма през душата си и създали неповторими шедьоври. Към тези драгоценни образци отнасяме и гробницата Тадж-Махал в Индия, която била създадена от Великите Моголи.

И така, ние направихме обзор на експанзията на славяно-монголските племена в Евразия от IV-ти до XIX-ти век. Да направим равносметка на нашите разсъждения. Славянските племена произлизат от Монголия - Алтай, Южен Сибир и Вътрешна Монголия на север от Китай. Славяните са продукт на мутация на гените на древните Арии от предпотопния период - Даариите, попаднали в неблагоприятните климатични условия на Вътрешна Монголия. Китайците нарекли народа им Джун. Видимо не са им били останали жени с изключение на жените на предводителите им. Останалите мъже трябвало да вземат за съпруги китайки, които по това време представлявали самки на диви хоминиди. Арийските черти постепенно се загубили, хората придобивали монголоидни черти. Този процес протекъл от XII-ти до II-ри век пр. н. е. Така се оформила хаплогрупата R1a1. Елитът на славяните бил наречен сянби, те били индоевропейци от хаплогрупа I1 и I2.

През III - IV век в Монголия дошли ариите фино-угри, създали народа на хуните. Хаплогрупата на елита им - царе и кагани - била N1. Около 323 - 324-та година бил основан първият по тези територии Жужански или Уйгурски каганат. Хуните въвлекли в процеса на преселване в Средна Азия масата славянски народи от Монголия. Дали са го направили насила или доброволно, засега не се знае. Имало две вълни на преселения в 380-та и 440-та година съответно. Славяно-монголските народи попаднали в Средна Азия и на полуостров Индустан, част от народите била преместена в Централна Европа, където изтикала малобройните местни жители. Западните, европейски славяни се обосновали в земите на южна Германия, Австрия и Полша. В Източна Европа, Поволжието, Рус и на Балканите славяни по това време практически нямало.

През XIII-ти век започнала нова вълна на експанзия на славяно-монголски народи в Европа, наречена татаро-монголско нашествие. Ние смятаме този термин за погрешен, защото татарите (тюрко-българи) са живеели в Поволжието, в Българското царство и практически не са взели участие в тези походи. Числеността на монголските тюрки с хаплогрупа R1b във войските не превишавала 10 %. Голямата част от войските - 90% - се състояла от славяно-монголски народи: жужани, уйгури, киргизи, таджики и пущуни. Етнически славяно-монголските народи се отнасят към хаплогрупа R1a1. Външният облик на славяно-монголските завовеватели малко се отличавал от облика на съвременните жители на Средна Азия. Само елитът на слaвяните бил с европейска външност, със светли очи. Голямата част от славяно-монголските народи вярвала в тенгрианството (ведическите славянски богове). По-малка част от тях, включително елитът, били християни, адепти на несторианската ерес. Християните имали съответните имена, били покръстени и носели кръстчета, понякога във вида на свастика.

image 

  Несторианска християнска свастика, поставена в кръст.
image
Несторианска християнска свастика в двуглав орел.
image
Славянинът-киргиз.
image
Славянинът-узбек.
image
Славяните-индуси.
image

Таджик-славянин...
image
Славянинът-пущун...

image
Тамерлан-Тимур.
 

Славяно-монголските племена били ръководени от представителите на рода Рус, Чингизидите-Бурджигини - етнически фино-угри с хаплогрупа N1. Те били Велики Ханове, князе и впечатляващи военачалници.

За странните взимоотношения на славяно-монголските завоеватели с русите говорят многобройни документални факти. Например "Слово о погибели русской земли" според историците напомня документ, от който старателно са премахнали всичко, свързано с игото. Оставени са само някои фрагменти, разказващи за "някаква беда", застигнала Рус. Няма нито дума за "нашествието на монголите". Така в повестта за "злите татари" ханът посича руския княз-християнин заради отказа му да се покланя на "езическия бог на славяните". В някои летописи се съдържат удивителни фрази, например: "Е, с Богом!" - казал ханът и, след като се прекръстил, препуснал срещу врага. Описанията на князете и воините изглеждат непривично: летописите твърдят, че мнозинството от тях били европеиден тип, имали не тесни, а големи сиви или сини очи и руси коси. Още един парадокс: защо руските князе изведнъж в битката при Калка се предават в плен срещу "честната дума" на представителя на чуждоземците на име Плоскиня, а той за потвърждение на думата си целунал кръстчето си? Очевидно Плоскиня е бил свой, християнин, и освен това от знатен произход.

Объркването в историята се обяснява много просто. Руският народ тогава е бил моноетничен - фино-угърски, хаплогрупа N1. Голяма част от него приела Православието, но още помнела и вярвала във ведическите богове на Рус - Перун, Велес, Макош и др. Затова коренното население и завоевателите малко се отличавали един от друг в религиозен план. В езиково отношение русите също прекрасно разбирали окупаторите. Независимо от отюрчването на славяно-монголските племена, много от тях знаели и използвали езика Рус - той бил езикът на елита им. По тази причина наричаме Монголската империя с термина Ординска империя на Рус. Преместването на славяните в Европа било организирано по волята на рода Рус, от източното му разклонение - Чингизидите.

Славянизацията на руския фино-угърски народ се извършвала под силовия натиск на окупаторите. Този процес лесно се проследява по маршрутите на славяно-монголските войски в Евразия. Няма да гадаем по какъв начин се е осъществявала военната и сексуална експанзия на славяните в Рус и Европа. Съвършено очевидно е, че разгорещените от битките и зажадняли за женски ласки войски на завоевателите след дългите години на походи непрекъснато са насилвали жените от местното население. Самите номади не оставали да живеят в покорените земи, но там израснал огромен брой техни синове, които продължили сексуалните подвизи на бащите си. Към потърпевшите народи се отнасят фино-угърските племена на Рус, тюркските племена в Българското царство, индоевропейските и латински племена на Балканите и Източна Европа (съвременните Украйна, Молдова, Румъния, Словакия, Чехия, Полша, Австрия и балканските държави). В тези региони днес живеят потомците на източните славяно-монголи, числеността на които е между 15 и 30% от населението.

image

Славяно-монголи атакуват руски град...

image
Славяно-монголи овързват русина угро-фин...


image
Ограбване на руските угро-фини от славяните.

image
Битката при Легница. Бой межди славяно-монголите и немските рицари.
 

Най-силно пострадал руският народ. В продължение на 300 години славяно-монголско иго руското фино-угърско население в Древната Рус било подлагано на дълго сексуално и генетично насилие. В многобройните картини, изобразяващи отделни епизоди от окупацията на Рус, всъщност са показани европейците по външност руски фино-угри с хаплогрупа N1, а не славяните, и монголския облик на окупаторите-славяни с хаплогрупа R1a1, а не татаро-монголи. Това е жестоката истина, която следва да приемем с пълното й разбиране. Славяно-монголските окупатори никъде не са изчезвали - днес те съставят почти половината от населението на Русия.

Ще повторим отново азбучни истини. Генотипът се предава по мъжка линия, а фенотипът - по женска. Не си струва да се учудваме, че потомците на славяните от Монголия и Срдна Азия в Русия и Европа са побелели и са започнали да изглеждат като нормални европейци. Напротив, славяните в Средна Азия, Вътрешна Монголия и Индустан са останали тъмни, защото местните жени имат съответния облик. Освен това славяните в Европа са християни, а в Азия - мюсюлмани и индуисти. Всяка религия дава напълно определен външен вид на своите носители.

Нашата реконструкция на славяно-монголското нашествие в Рус и Евразия напълно се потвърждава от генетичните изследвания на разпространяване на Y-хромозомите сред населението на Евразия. Въз основа на огромния изследователски материал бяха съставени географски карти на ареалите на разселване на славяните с хаплогрупа R1a1 из Евразия, картите са съставени от западни учени. По строги научни данни е определен процентният състав на славянското население в страните от Евразия. Ние обработихме числата и съставихме таблицата "Количеството на славяните в Евразия, хаплогрупа R1a1 към 2010 г. В края на таблицата определихме количеството на славяните според религиите им.

image

Разпространение на славяните из Евразия, хаплогрупа R1a1.image
Отново за разпространяването на славяните в Евразия...
 

Получихме сензационни резултати. В Русия живеят само 66 милиона славяни, с Украйна и Беларус - около 92 милиона. В цялата Западна Европа живеят примерно около 66 милиона западни славяни (като в Русия). Затова пък в Азия се чувствуват прекрасно, без да знаят, че са славяни, към 650 милиона души. Оказа се, че славяните от хаплогрупа R1a1 в Евразия са повече от 810 милиона души, те са на второ място след китайците с хаплогрупа О (ханците - 1 137 000 човека).

От това немислимо количество славяни православни са само 100 милиона и 57 милиона са католици и протестанти. Мюсюлманите сред тях са много повече - 272 милиона души. Индуистите са още повече - 377 милиона. Славяните с нищо не отстъпват на китайците - те са истински монголи, безчет на брой.

image

Като илюстрация на славянската експанзия по света ще разгледаме живи потомци на славяните от времето на завоюването на Средна Азия и Европа от ордите на Атила. В таблицата на славянските хуни на Атила ще нанесем имената на хора и местожителството им, които носят идентични стойности на 12-маркерния тест на ДНК. Това означава, че всички персони имат един общ прародител, живял преди повече от 700 години. В началото на таблицата е показан хаплотипът на всички посочени хора. Виждаме, че в таблицата присъстват алтаец от Русия, индус от Калкута, арабин от Катар, латиш от Латвия и евреин ашкеназ от САЩ. Разсъждавайки от тази гледна точка, ние правим извод, че няма никакви исторически и документални потвърждения за миграцията на руския арий-славянин от центъра на Русия към Далечния Изток, Индия, Арабия, Латвия и Европа. Обаче прекрасно знаем за преселването на славяно-монголските племена от Вътрешна Монголия в Индия, Близкия Изток, Русия, Прибалтика и Европа през IV - V-ти век и в XIII-ти век от Арбат, Атила и Чингизхан.

image

За изминалите 500 години от момента на приключване на насилствената славянизация на Русия израсналите поколения славяни напълно са се асимилирали с коренното население на страната - руските фино-угри и тюрките-българи. Днес славяните се смятат за руси и "коренни" жители на Русия. Те съвсем са забравили, че са дошли в Рус като окупатори и насилници. Славяните "нищичко такова" не си спомнят. Това не е за чудене, праотците им не са останали да живеят сред руския народ, а руските фино-угърки са възпитали децата си в своите традиции.

Резултатите от нашите изследвания за произхода на славяните имат не само научно, а и политическо значение. След отчитане на получените данни е необходимо да се формира балансирана политика на междунационални и междурелигиозни отношения в Русия и света. Съвременното увлечение на руските славяни по родови вярвания, арийския им произход и презрителното отношение към жителите на Средна Азия, Кавказ, Монголия, Китай и други региони от света носи системна и логическа грешка. Родоверието е напълно безсмислено, предците на родоверите в Русия и Украйна са излезли от Средна Азия и са били киргизи, алтайци, таджики, пущуни, уйгури и жужани, нямащи нищо общо със златокосите богове. Само благодарение на сексуалните контакти с фино-угърските жени в Рус славяните са придобили европейски черти. Русия и руският народ заради оцеляването си и продължаването им напред следва първо да разберат своето място в света, трагичната история и роля на князете от рода Рус във всички събития на сформирането на държавите в Евразия, възникването на религиите, преселенията на народите, възникването и разпадането на огромните империи. Единно свързващо звено, обединяващо народите в Русия, се явява родовата аристокрация на Рус. Без признаването от хората на политическото и духовно лидерство на древната генетична аристокрация на Рус е невъзможно оцеляването и процъфтяването на руския народ.

 

 

Великият Княз Валерий Викторович Кубарев, 12-18.3.2011 г.

Пропуснах нещо. Сега ще видите снимки на изумително красиво творение на природата - чистокръвна славяно-арийка. Дали ще се сетите къде е родена?
image

 image
   Момичето се казва Нарияна, от Якутия е. Това е нордическият тип на бялата раса...

Понеже е станало модерно да се поздравяваме един друг с музикални клипове, слагам и аз един прекрасен концерт. Групата ми стана любима вече от половин година, гледам, че и руските славяни са луднали по нея. Така че смятам за подходящо да дам линк точно към него. Не разбирам нито дума от песните, но това е музика с главно М...






Гласувай:
7



1. dobrodan - Като първи коментар ще поставя използваните от Н. В. Княза
29.09.2020 14:20
материали.
Библиография:

[1] Клёсов А.А., Основные положения ДНК-генеалогии (хромосома Y), скорости мутаций, их калибровка и примеры расчетов. Вестник Российской Академии ДНК-генеалогии. 2008. 1, №2, с. 252-348.
http://aklyosov.home
[2] Клёсов А.А., Основная загадка во взаимоотношениях индоевропейской и тюркской языковых семей и попытка ее решения с помощью ДНК-генеалогии: соображения нелингвиста. Вестник Российской Академии ДНК-генеалогии. Научно–публицистическое издание Российской Академии ДНК-генеалогии. Январь 2010. Том 3, №1, с. 2-57.
[3] Клёсов А.А., Новые свидетельства в пользу перехода Ариев в Индию с Русской
равнины: анализ тетра-локусного микросателлита DYS464 Y-хромосомы. Вестник Российской Академии ДНК-генеалогии. 2011. Том 4, №2, с. 215-246.
[4] Gimbutas, M. (1964) Bronze Age Cultures in Central and Eastern Europe. Mouton.
[5] Gimbutas, M. (1977) The first wave of Eurasian steppe pastoralists into Copper Age Europe. J. of Indo-European Studies, vol. 5.
[6] Gimbutas, M. (1974) The God and Goddesses of Old Europe. 7000–3500 B. C. L.
[7] Gimbutas, M. (1980) The Kurgan wave № 2 (c. 3400–3200 B. C.) into Europe and
the following transformation of culture. J. of Indo-European Studies, vol. 8.
[8] Кубарев В.В., Веды Руси, М., IP Media, Inc. 2009.
[9] Кубарев В.В., Генеалогия и генетика князей Руси. Доклад на XXI Международной конференции по проблемам цивилизации, Москва, РосНоУ, 25.12.2010.
[10] Бахши Иман, Джагфар Тарыхи (Летописи Джагфара) Гази-Барадж Тарыхи (Летопись Гази-Бараджа), I – III том.
[11] Нестор, Повесть временных лет.
[12] Introduction to the Ancient Indus Valley. Harappa (1996).
[13] Indian History. — New Delhi: Tata McGraw Hill, 2003. — С. p. A107.
[14] Gupta period has been described as the Golden Age of Indian history. National Informatics Centre (NIC).
[15] Lee, Yuan-Yuan and Shen, Sinyan. (1999). Chinese Musical Instruments (Chinese Music Monograph Series). Chinese Music Society of North America Press. ISBN 1-880464-03-9
[16] Sun, Yan. 2006. "Cultural and Political Control in North China: Style and Use of the Bronzes of Yan at Liulihe during the Early Western Zhou." In: Contact and Exchange in the Ancient World. Edited by Victor H. Mair. University of Hawai'i Press, Honolulu. Pages 215-237.
[17] Prusek, Jaroslav. Chinese Statelets and the Northern Barbarians in the period 1400-300 BC. New York, 1971. p.38
[18] Крадин Н. Н., Общественный строй Жужаньского каганата // История и археология Дальнего Востока. — Владивосток, 2000. — С. 80—94.
[19] Pelliot P. Tokharien et Koutcheen, Journal Asiatique. 1934, I. С. 35.
[20] Л. Гумилев, Тысячелетие вокруг Каспия. Гл. 3 М. 1990.
[21] Гумилев Л. Н., Эфталиты и их соседи в IV веке.
[22] Гумилёв Л. Н. Древние тюрки. — СПб.: СЗКЭО, Издательский Дом «Кристалл», 2002. — С. 576.
[23] Носовский Г.В., Фоменко А.Т. Новая хронология Руси. Русь. Англия. Византия. Рим. (В трех томах). Изд. РИМИС. 2005. http://www.chronologia/xpon4/index.html. Сайт проекта «Новая Хронология». http://www.chronologia.
[24] Носовский Г.В., Фоменко А.Т., Начало Ордынской Руси. Издательство АСТ совместно с "Неизвестной планетой". 2005. http://www.chronologia/ord_rus/index.html. Сайт проекта «Новая Хронология». http://www.chronologia .
[25] Р.Ю.Почекаев, Цари ордынские. Санкт-Петербург. Евразия. 2010. ISBN 978-5-91852-010-09.
[26] Ру Жан-Поль, Тамерлан. — М.: Молодая гвардия, 2007. ил. — 4-е изд. (Жизнь замечательных людей: сер. биогр.; вып. 1063) — пер. с фр. Е. А. Соколова; послесл. В. Л. Егорова.
[27] Б. Гаскойн, Великие моголы. М. Центрполиграф. 2003.
[28] The Autochthonous Origin and a Tribal Link of Indian Brahmins: Evaluation Through Molecular Genetic Markers, by S. Sharma (1,2), E. Rai (1,2), S. Singh (1,2), P.R. Sharma (1,3), A.K. Bhat (1), K. Darvishi (1), A.J.S. Bhanwer (2), P.K. Tiwari (3), R.N.K. Bamezai (1) 1) NCAHG, SLS, JNU, New delhi; 2) Department of Human Genetics, GNDU, Amritsar; 3) Centre for Genomics, SOS zoology, JU, Gwalior, Page 273 (1344/T), Published in The American Society of Human Genetics 57th Annual Meeting, October 23-27, 2007, San Diego, California.
[29] Behar et al. (2003), "Multiple Origins of Ashkenazi Levites: Y Chromosome Evidence for Both Near Eastern and European Ancestries", Am. J. Hum. Genet. Т. 73: 768–779, PMID 13680527, doi 10.1086/378506. Also at http://www.ucl.ac/tcga/tcgapdf/Behar-AJHG-03.pdf and http://www.familytreedna/pdf/400971.pdf
[30] Semino et al. (2000), "The Genetic Legacy of Paleolithic Homo sapiens sapiens in Extant Europeans: A Y Chromosome Perspective", Science Т. 290: 1155–59, PMID 11073453, doi:10.1126/science.290.5494.1155.
[31] Tambets et al., "The Western and Eastern Roots of the Saami—the Story of Genetic 'Outliers' Told by Mitochondrial DNA and Y Chromosomes", American Journal of Human Genetics Т. 74: 661–682, doi:10.1086/383203
[32] Pericic et al. (2005), "High-resolution phylogenetic analysis of southeastern Europe traces major episodes of paternal gene flow among Slavic populations", Mol. Biol. Evol. Т. 22 (10): 1964–75, PMID 15944443, doi:10.1093/molbev/msi185
http://mbe.oxfordjournals/cgi/content/full/22/10/1964.
[33] Kharkov et al., "Gene Pool Structure of Eastern Ukrainians as Inferred from the Y-Chromosome Haplogroups", Russian Journal of Genetics Т. 40(3): 326, doi:10.1023/B:RUGE.0000021635.80528.2f http://www.springerlink/content/r60m403330h204l0/
[34] Kharkov et al., "Frequencies of Y Chromosome Binary Haplogroups in Belarussians", Russian Journal of Genetics Т. 41(8): 928–931, doi:10.1007/s11177-005-0182-x
http://www.springerlink/content/n2883j06628r5515/
[35] Varzari, Alexander (2006), "Population History of the Dniester-Carpathians: Evidence from Alu Insertion and Y-Chromosome Polymorphisms", Dissertation der Fakultät für Biologie der Ludwig-Maximilians-Universität München
[36] Wells et al. (2001), "The Eurasian Heartland: A continental perspective on Y-chromosome diversity", Proc. Natl. Acad. Sci. U. S. A. Т. 98 (18): 10244–9, PMID 11526236, doi:10.1073/pnas.171305098.
[37] Wells, Spencer (2002), The Journey of Man: A Genetic Odyssey, Princeton University Press.
[38] Capelli et al., "A Y Chromosome Census of the British Isles", Current Biology Т. 13 (11): 979–84, doi:10.1016/S0960-9822(03)00373-7
[39] Weale et al. (2002), "Y Chromosome Evidence for Anglo-Saxon Mass Migration", Mol. Biol. Evol. Т. 19 (7): 1008–1021, PMID 16400607.
[40] Cinnioğlu et al. (2004), "Excavating Y-chromosome haplotype strata in Anatolia", Hum Genet Т. 114: 127, doi:10.1007/s00439-003-1031-4
[41] Sharma et al., "The Autochthonous Origin and a Tribal Link of Indian Brahmins: Evaluation Through Molecular Genetic Markers", THE AMERICAN SOCIETY OF HUMAN GENETICS 57th Annual Meeting
[42] Sharma et al. (2009), "The Indian origin of paternal haplogroup R1a1(*)substantiates the autochthonous origin of Brahmins and the caste system", J. Hum. Т. 54 (1): 47-55, PMID: 19158816, doi:10.1038/jhg.2008.2
[43] Sengupta et al. (2005), "Polarity and Temporality of High-Resolution Y-Chromosome Distributions in India Identify Both Indigenous and Exogenous Expansions and Reveal Minor Genetic Influence of Central Asian Pastoralists", Am. J. Hum. Genet. Т. 78 (2): 202–21, PMID 16400607, doi:10.1086/499411.
[44] Nasidze et al., "Mitochondrial DNA and Y-Chromosome Variation in the Caucasus", Annals of Human Genetics Т. 68: 205–221, doi:10.1046/j.1529-8817.2004.00092.x
[45] Kivisild et al. (2003), "The Genetic Heritage of the Earliest Settlers Persists Both in Indian Tribal and Caste Populations", AJHG Т. 72: 313, doi:10.1086/346068.
[46] Ruixia Zhou et al (2007)
[47] Wei Wang et al,2003
[48] Firasat et al (2007)
[49] Zerjal et al., "A Genetic Landscape Reshaped by Recent Events: Y-Chromosomal Insights into Central Asia", Am J Hum Genet. Т. 71 (3): 466–482, doi:10.1086/342096
http://www.pubmedcentral.nih/articlerender.fcgi?artid=419996

цитирай
2. radostinalassa - Клесев не е европеид
29.09.2020 14:23
Той сам си признава това, ако си слушал като мене с часове лекциите му. Женен е за рускиня и смята, че момиченцата му ще са руси.
цитирай
3. fun1001 - !!!! страхотно добро изложение, и велик Епилог )
29.09.2020 14:35
за съжаление, Расса Ракетата, не чете, а бърза да копира, като...чебурашка@
Благодаря,добродане, много добра работа,приятелю..)
пак,ще си го чета..бавно, и подробно, довечера..
///////
Като илюстрация на славянската експанзия по света ще разгледаме живи потомци на славяните от времето на завоюването на Средна Азия и Европа от ордите на Атила. В таблицата на славянските хуни на Атила ще нанесем имената на хора и местожителството им, които носят идентични стойности на 12-маркерния тест на ДНК. Това означава, че всички персони имат един общ прародител, живял преди повече от 700 години. В началото на таблицата е показан хаплотипът на всички посочени хора. Виждаме, че в таблицата присъстват алтаец от Русия, индус от Калкута, арабин от Катар, латиш от Латвия и евреин ашкеназ от САЩ. Разсъждавайки от тази гледна точка, ние правим извод, че няма никакви исторически и документални потвърждения за миграцията на руския арий-славянин от центъра на Русия към Далечния Изток, Индия, Арабия, Латвия и Европа. Обаче прекрасно знаем за преселването на славяно-монголските племена от Вътрешна Монголия в Индия, Близкия Изток, Русия, Прибалтика и Европа през IV - V-ти век и в XIII-ти век от Арбат, Атила и Чингизхан.
цитирай
4. radostinalassa - Фино угри, както и славяни са езикови понятия
29.09.2020 14:53
Славяните не са произлезли от монголоидите или тюрките. Забрави за тази глупост.
Като пишеш простотии ще ти преправям същите. Пиши ги на жена си.
цитирай
5. fun1001 - http://fun1001.blog.bg/tq-i-toi/2020/08/27/petychna-nahodka.1725313
29.09.2020 15:22

ето, това беше моята скромна резолюция, скоро го поствах...
но, ти, беше Инициатора на моето..търсене!
хвала на Труда ти, и честният характер,краси!
цитирай
6. dobrodan - Човекът, Радостинке, ясно ти е извел произхода на хаплогрупата
29.09.2020 15:50
R1a1 и разпространението й в Евразия. Кое не ти стана ясно за пореден път?
Жена ми чете и се смее с цяло гърло :):):), а ти си мисли какви ще ги дрънкаш занапред :):):).
Кльосов се е подддал като повечето от нас на становището на официалната наука. Разбираемо е, оправдавам го. Само езикът, този изумителен тюркски език.... е това, което не съвпада с официалната научна теория......и съм ти писал доволно по въпроса......но не мислиш с главата си, а преповтаряш небивалици...помниш ли за Ригведите????
Инак мнооого дърпа чергата към бъдещите руси и Кубарев.....но прекрасно знае кое как е всъщност и не си дава труд да го прикрива особено много. Така че :):):).
Много внимавай какви ще ги копи-пействаш занапред. От мен засега толкова.
Колко още има.....повярвай ми, не ти трябва да знаеш :).
цитирай
7. radostinalassa - Ти не признаваш Ведите? Това е грешката ти. Ведите са на тюркски? Това е гиха лудост.
29.09.2020 16:20
Енергонът е най-малката и най- великата частица във Вселената. В нея е заключена информация за цялата Вселена. Той е система от образи и е канал за взаимовръзка.
Негрите имат само 6 канала -3 мъжки и 3 женски.
Те им стигат да живеят в хармония с природата.
Подобна система имат сивите /те са дошли на Земята по Славяно-Арийските Веди около 750 год. /,те имат 10 канала - 5 мъжки и 5 женски.
Т.е. при сивите /евреите/ генофонда се предава по майчина линия, имат 5 кръвни групи , /+ / и / -/ .
Жълтите имат 12 канала, генофонда се предава по мъжка линия, имат 6 крьвни групи.
Червената раса има 9 канала за връзка с Вселената - 4 женски и 5 мъжки, като тяхната система е стабилизирана,а не плаваща по форма като предишните три.
И белите народи имат най-много - 16 канала,с квадратурна с-ма на построяване на системата, която е стабилна и напълно хармонична, предава се по бащата, но се
допълва и от майката. Прилича на магически квадрат 4 на 4 -тук има пълнота - 16.
Когато сивите дошли на Земята ,те започнали да се смесват с черните. Те имали вече 8 канала и превъзхождали негрите.
От тях сивите подготвяли жреци, които да им служат, сега се наричат 5 колона.
След това сивите започнали да се смесват и с жълтите - децата имали 11 канала, това е нестабилна с-ма - това са индусите , непалците. Циганите са умни като жълтите,
по-висши от черните, по-умни от сивите, което те не изтърпяли и ги изгонили. При тях има и по-светли и по-тъмни.
При смесването на бели и сиви - получават се деца с 13 канала и особена форма - 6 лъчева звезда, с-та е нестабилна -затова оттук произлиза постоянната борба
вътре в такъв човек, а народът се нарича богоборец.
Сивите не се асимилират ,а мимикрират.- т.е. имат външен вид на бял човек, но той е с 13 канала, липсват му 3 канала - вътрешна
пустота /това го казват самите евреи /.Не му достига божественият дух. Затова е пратен Христос, за да им донесе Светият Дух, а те са го разпънали на кръст. Ако бял се жени за еврейка и тя роди 1
цитирай
8. radostinalassa - Колко основни думи...
29.09.2020 16:20
има в есперантото тюркски? 200 ? Не повече.
цитирай
9. shtaparov - Виж фамилията на княза- Кубарев т. ...
29.09.2020 18:11
Виж фамилията на княза- Кубарев т.е. Куберов!
цитирай
10. dobrodan - Щапаров, абсолютно си прав :)!
29.09.2020 19:32
Човека го тегли повечко към Рашата......разбираемо е все пак. Обаче си знае много добре кой откъде е.....много добре знае :). Чел съм и други неща от него и нямам грам съмнения по въпроса :)!
цитирай
11. dobrodan - Давай, Радостинке, продължавай :):):)!
29.09.2020 19:36
Кажи за зелените, пембените, цикламените, не се стеснявай.
Можеш да работиш като ВИК-инженер без проблеми. Само един съпромат ти трябва, колко му е.
Ей заради тия глупости ще ядеш кокоши глави нон-стоп.
цитирай
12. radostinalassa - По - важно от хаплогрупите е ...
29.09.2020 19:39
изследването на манойлов. не вярвам да си в час с него. по - лесно е да се хилиш на глупостта си.
цитирай
13. radostinalassa - Ти имаш кокоша глава?
29.09.2020 19:40
Не се учудвам да е с краката на Буш.
цитирай
14. radostinalassa - Явно няма да се спогодим
29.09.2020 19:41
Не се опитвай. Четем от различни учебници.
цитирай
15. dobrodan - Правя си труда да ти отварям очите,
29.09.2020 20:07
не да се спогаждам с теб. Добре, че все пак четеш. Остава и да почнеш да разбираш какво четеш. Въздушно-метановите си теории ще пробутваш на някой, дето не е ходил на училище. Блогът не е чернова за ТЕТРАДКИ ОТ ЛЕНИНОВ ТИП.
Когато пишеш нещо тук, следва да усещаш лична отговорност за написаното, а не повей от бидона с кисело зеле. Разбра ли? Утре някой ще ти прочете мазалата и ще стане не за смях, ами....? И ще каже - ама аз това го прочетох сега ще видиш къде, тя много им разбира на работите......
Това с думите ти-майки се нарича списък на Сводеш. Потърси го и го прочети.
Докато пропагандираш като истинни знания изцепките на всякакви идиоти, така ще е. Ако те устройва тихата лудост - не я прави публично достояние.
цитирай
16. radostinalassa - Под всяка статия е написан автора и
29.09.2020 20:20
Аз лично ги избирам, като анихилирам такива като твоите, които напичат езика ни и нас тюркски. Това е невярно.
Попитах 10 пъти колко основни думи има в тюркския, а ти бягаш от отговора, защото не те устройва. Това е беден език, а нашият е най - богатият език.
След като блога допуска гавра със снимката на блогър, явно и ти ще понесеш статиите, които аз одобрявам.
е, колко са думите? Да не са 100?
цитирай
17. dobrodan - Ако знаех, щях да ти кажа с точност.
29.09.2020 20:55
Имам едно чувство, че в тюркските езици основни думи в смисъла, който ние разбираме, може и да няма. Там конструирането на думите е по малко по-различен начин. Разбира се, за целта си има афикси, а не представки и наставки. Някои от тях са за глаголи, други за принадлежност, трети за родови връзки, четвърти за лице и число и знам ли още какви :).
Така че не се опитвай да изкараш един или друг език по-съвършен. Просто няма да е вярно. Езикът на тюрките е командирски език и в много случаи изразът е по-точен и кратък, отколкото в други езици. Да оставим настрана не просто колко езици са повлияни, а какъв лексикален запас е дал изобщо в т. нар. европейски езици. Ще има да се чудиш :). Сега си продължавам превода. Ако има нещо, питай.
цитирай
18. radostinalassa - Ако тебе те прочете някое дете...
29.09.2020 20:58
ще разбере, че езика ни е тюркски. Сигурен ли си , че не си болен? надо к врачу.
цитирай
19. dobrodan - На децата не преподават нещата, които аз пиша.
29.09.2020 21:05
А че българският език също е в основата си преработен тюркски език като латинския, немския и славянските - за мен е извън съмнение. Има достатъчно доказателства за това. След време мисля да покажа и как се конструират един сериозен брой думи в нашия език и по какъв начин е станало това.
Ще си позволя да ти припомня - думата "бий" в нашия език е глагол, а в тюркските - титла на племенен вожд. Това нищо ли не ти говори? Изобщо нищо?
цитирай
20. radostinalassa - Мисля, че попитах нещо
29.09.2020 21:23
Колко думи има .... Заболя ме устата, а ти пак не знаеш. Двойку.
цитирай
21. dobrodan - Двойка можеш да слагаш, ако знаеш първо какво точно питаш, и
29.09.2020 21:31
второ - ако знаеш отговора. Оня войвода с 800-те думи "майки" вземи го питай кои са думите-бащи, да видим какво ще ти отговори :):):).
Добре е да задаваш по-смислени въпроси. От един корен на дадена дума могат да се образуват цели семантични гнезда в почти всеки език. Така че....задай въпроса си по-правилно и недей да броиш облаците в небето :). В езика на тюрките думите се образуват от слепването на други думи или корени на думи. При нас е практически същото, просто не си личи толкова. Навремето Иван Богоров е искал да наричаме кибрита "драсни-пални клечица". Отделно имаме други инструменти в конструирането на думите, отделно понятия за три рода.
цитирай
22. radostinalassa - Тюрките монголоиди ли са или...
29.09.2020 21:39
сигани? За да мога да преценя дали могат да произнесат буквата Ц, или пък йероглифите им.Те ли са ни научили да рисуваме? Или не са били още родени?
цитирай
23. radostinalassa - Все пак дай да ти направим...
29.09.2020 21:40
реакцията на Манойлов. Сигурна съм, че ще посинееш.
цитирай
24. dobrodan - Едно малко уточнение за строгата учителка в детската градина,
29.09.2020 21:46
като ти чух поздрава :). Произнасят се ЗВУЦИ, БУКВИТЕ СЕ ПИШАТ.
Много хляб има да ядеш, преди да раздаваш двойките наляво и надясно :). Тези ти теории съм ги срещал вече и нямат грам връзка с действителността. Помолих да питаш сериозни неща. Не ме вълнува никакъв тест на никого. Аз съм българин.
Относно тюрките Кубарев е дал отговор в статията.
цитирай
25. mt46 - Има
29.09.2020 23:27
доста хи-хи-хипотези... И доста от тях са спекулативни, абсурдни, фантасмагорични, далеч от здравия разум...
цитирай
26. shtaparov - Разгледай внимателно първото и...
30.09.2020 07:20
Разгледай внимателно първото изображение в статията- тя е карта на преселенията не на народите,а на индоевропейците. От нея личи,че след индоевропеизацията на Европа в нея и дори в Анадола не е останало НИКАКВО място за хипотетични туркоиди- останало е място само за Кавказки народи и угрофини!
цитирай
27. dobrodan - Здравей, Марине, радвам се да те видя :),
30.09.2020 08:33
mt46 написа:
доста хи-хи-хипотези... И доста от тях са спекулативни, абсурдни, фантасмагорични, далеч от здравия разум...


казано честно - не е за вярване. Струва ми се, че някои моменти са малко преувеличени, като този с езика рус :) например. Имам доказа :), че русите (имай предвид, че говоря за точно ТРИ! етнотеритории с име Русь) навсякъде са си говорели на тюркски език, в следващата книга си е достатъчно ясно написано и показано :). Генетично нещата мисля да са му наред на Кубарев, той основно на това се е опрял.
Между другото има още статии, които ми привлякоха интереса :). Ако се оправяш с руски език, да ти дам линковете?
Аз лично няма да го упрекна за патриотизма, сърце не ми дава :). Има неща обаче, на които май досега не е обърнато нужното внимание, а той доста се е поровил в тях. Не е нужно да вярваме, а да разсъдим. Курганната хипотеза повтаря езиковата ситуация в Европа и двете теории се допълват повече от добре?
цитирай
28. dobrodan - Здравей пак, Щапаров :),
30.09.2020 08:42
shtaparov написа:
Разгледай внимателно първото изображение в статията- тя е карта на преселенията не на народите,а на индоевропейците. От нея личи,че след индоевропеизацията на Европа в нея и дори в Анадола не е останало НИКАКВО място за хипотетични туркоиди- останало е място само за Кавказки народи и угрофини!



както знаем и двамата, тюрките са доста късна реколта. Кубарев старателно ни причислява към тях, доколкото видях, но и той не може да знае всичко :), русите са точно толкова тюрки колкото и ние. В езиково отношение имат повече заемки и от нас :), лесно обяснимо е. Относно индоевропейците и разселението им.......територията на отправно разселване е европейска. Езикът на тия хора обаче не е бил и на косъм индоевропейски! Ще изминат повече от хиляда години, преди някой да проговори на санскрит например.... Освен това, преди да тръгнат по света народите, някой трябва да е отишъл там най-напред.... Трудно е да се определи кога и кой точно...
цитирай
29. iliyanv - Есенно обостряне, нормално
30.09.2020 09:13
Покажи този матрял на личния си лекар. Веднага ще ти даде направление за специалист. Вземи и Радостинчето с ласото. Но преди това провери дали се е изкъпала със сапун. По принцип го прави редовно три пъти в годината, но покрай славянска треска може да е нарушила графика.
цитирай
30. dobrodan - Илияне.... :), пропускаш нещо съществено - то при теб си е норма да
30.09.2020 12:03
пропускаш съществени подробности, този материал е преводен, аз не съм го нито съчинил, нито обработвал :):):). Нямам претенции за авторство, така че се свържи с Кубарев и му напиши това, което любезно написа на мен.
Разбира се, в коментара ти няма нищо съдържателно :), няма и как да има :). Исках да кажа и много поздрави от славяните, ама ще вземеш да се обидиш евентуално :).
Ако случайно ти остане достатъчно свободно време, докато търсиш из Тракия и Мизия славянобългарските следи, поразгледай му сайта. Интересни неща е намерил.
Ако я няма русата, тогава умната :).
А, още нещо. Ако смяташ да пренасяш личните си дрязги и отношения точно в моя блог, по-добре недей. Каквото имате да си казвате или не един на друг, си е ваша работа. Пощенска кутия занапред няма да го играя.
цитирай
31. fun1001 - умният човек,задава умни въпроси..точно, това са и моите , ще те следя, краси, благодаря за труда ти!
01.10.2020 17:21
dobrodan написа:
shtaparov написа:
Разгледай внимателно първото изображение в статията- тя е карта на преселенията не на народите,а на индоевропейците. От нея личи,че след индоевропеизацията на Европа в нея и дори в Анадола не е останало НИКАКВО място за хипотетични туркоиди- останало е място само за Кавказки народи и угрофини!



както знаем и двамата, тюрките са доста късна реколта. Кубарев старателно ни причислява към тях, доколкото видях, но и той не може да знае всичко :), русите са точно толкова тюрки колкото и ние. В езиково отношение имат повече заемки и от нас :), лесно обяснимо е. Относно индоевропейците и разселението им.......територията на отправно разселване е европейска. Езикът на тия хора обаче не е бил и на косъм индоевропейски! Ще изминат повече от хиляда години, преди някой да проговори на санскрит например.... Освен това, преди да тръгнат по света народите, някой трябва да е отишъл там най-напред.... Трудно е да се определи кога и кой точно...

цитирай
32. shtaparov - Част от истинската история на По...
02.10.2020 03:45
Част от истинската история на Поволожието (извадка от руския сайт https://zen.yandex/media/istok/razgadka-proishojdeniia-voljskih-tatar-5f049f2403da746cf2b9b054) отново доказва,че всички томове на Джагфар Тарихи взети заедно не струват повече от 30 стотинки (3 кг хартия за скрап):

Что говорит о древнем населении Поволжья и Прикамья археология
По данным археологии известно, что в Волго-Камском регионе еще с I тысячелетия до н.э. шло постепенное слияние монголоидной и европеоидной расы. Смешанные черты легко отметить у современного населения Поволжья – мари, чувашей, удмуртов, башкир и татар. Племена европейцев и монголоидов веками встречались в бассейне Средней Волги и Прикамья и оставляли после себя смешанное население. Короче, в так называемую Пьяноборскую эпоху (2 в. до н.э. – 4 в. н.э.) в Прикамье начал складываться большой племенной союз. К этому же времени относится проникновение в Прикамье сармато-аланские племен, внесших свою лепту в складывание поволжского народа. Как я уже сказал, все это доказывается археологически.
В 6-9 вв. Поволжье и Прикамье находились под властью Хазарского каганата и сюда активно проникали хазары. Именно они были «основателями торжища, на месте которого позднее выросла международная ярмарка – город Булгар». В 6-10 вв. произошло первое крупное проникновение в Прикамье тюркских племен, следы которого до сих пор сохранились в языке современных татар. В городе Суваре найдены следы проживания чудских народов.
Таким образом, Булгарское царство, возникшее в 10 в., было многоплеменным государством, в котором оставили свой этно-культурный след древние туземцы, аланы, тюрки, булгары, а с 10 в. и переселенцы из Абассидского халифата. Считается, что в формировании булгарского народа принимала участие и довольно сильная славянская струя, вливавшаяся в него через торговые колонии и миграцию.
цитирай
33. shtaparov - Приложеният материал и свързаните ...
02.10.2020 03:54
Приложеният материал и свързаните с него руски сайтове изрично споменават,че Българи и тюрки (тази дума се превежда на Български като ТУРЦИ!) са различни народи,нямащи много общо помежду си а Ибн Фадлан в Х век открито споменава че Волжките Българи са "славяни",а "славяните" са Трето коляно на Българския род!
цитирай
34. dobrodan - Малко отзад напред да я направим.
02.10.2020 10:57
Ибн Фадлан пише за ас-сакалиба, тия са славяни колкото аз съм виетнамец.
И кое в пейзажа на горния цитат от яндекса отхвърля Джагфара според теб?
Ще споделя с теб и с другите читатели нещо: по всякакъв начин се омаловажава и отрича участието на хората, нарекли се българи, в световната история. То племена, родове, царе, всичко се знае, но.......българи няма?????
Не векове, хилядолетия са се смесвали народите в Поволжието.
Никой не е казал, че българите са били един Адам и една Ева. Даже съм сигурен, че типично български ген НЕ СЪЩЕСТВУВА. На търсещите такъв желая успех :).
Имам си една горе-долу готова сглобка в главата, но преди китайската справка :) няма да бързам. Никак не е просто, сам знаеш. Къде са кимерите, къде е Поволжието, къде са Америките...... Опитай без тарихите да сглобиш ситуацията?
Освен това думата "балк/гар" се превежда като "светъл, сияен", ако не греша?
Че не ми е подръка превода ;)! Ще рече - поклонници на светлината? Слънцето, луната, огъня?
Точно това е направил Омуртаг кансубиги. Така поне пише.
Значи религия. Една религия може да бъде изповядвана от всякакви племена и народи.
цитирай
35. shtaparov - Ибн Фадлан пише за ас-сакалиба, тия ...
02.10.2020 13:48
dobrodan написа:
Ибн Фадлан пише за ас-сакалиба, тия са славяни колкото аз съм виетнамец.
И кое в пейзажа на горния цитат от яндекса отхвърля Джагфара според теб?
Ще споделя с теб и с другите читатели нещо: по всякакъв начин се омаловажава и отрича участието на хората, нарекли се българи, в световната история. То племена, родове, царе, всичко се знае, но.......българи няма?????
Не векове, хилядолетия са се смесвали народите в Поволжието.
Никой не е казал, че българите са били един Адам и една Ева. Даже съм сигурен, че типично български ген НЕ СЪЩЕСТВУВА. На търсещите такъв желая успех :).
Имам си една горе-долу готова сглобка в главата, но преди китайската справка :) няма да бързам. Никак не е просто, сам знаеш. Къде са кимерите, къде е Поволжието, къде са Америките...... Опитай без тарихите да сглобиш ситуацията?
Освен това думата "балк/гар" се превежда като "светъл, сияен", ако не греша?
Че не ми е подръка превода ;)! Ще рече - поклонници на светлината? Слънцето, луната, огъня?
Точно това е направил Омуртаг кансубиги. Така поне пише.
Значи религия. Една религия може да бъде изповядвана от всякакви племена и народи.

АС-САКАЛИБА са разбира се САКАЛИБИ,към чието име е добавена арабската представка АС. САКАЛИБИТЕ несъмнено са САКАЛИВИ т.е САКАЛОВИ- Жители на Страната Сакала (Памирски Българи,отведени там от Александър Велики и Дионис). САКАЛИБИ е арабското (изопачено!) название на тъй наречените "славяни",а европейското им съкратено название е СКЛАВИ т.е. САКАЛАВИ (САКАЛОВИ)! Това означава,че Сакалибите и Склавите са една и съща "пра"-Българска група племена, едни от които придружавали Волжките Българи а други- Дунавските. Казано другояче, СКЛАВИ и САКАЛИБИ (САКАЛАВИ) е другото име на Българите така,както УНГАРИ е другото име на Маджарите, ТЕВТОНИ- на Германците а ГЪРЦИ- на Елините!
цитирай
36. dobrodan - Ако искаш, тези дни мога да ти пратя
02.10.2020 14:06
точно какво означават тия думи "сакалиба", "сакалова", че гледам на едни препили с тракийско вино другари и другарки вече им стана зле на коремчетата? :):):)
Славяните са "слабани" или "слабаци", приятелю. Мисля, че го знаеш?
Ако изчакаш до Нова година, ще има да четем с тебе на корем :) кое как е :).
Аз вече даже почвам да забравям, нормално. Много материал, много нещо!
От два дни по книгата :) съм в Италия. Ъйтала - страната на отхвърлилите........огъня :).
цитирай
37. shtaparov - Датите 631-ва и 671 г., които си с...
02.10.2020 14:08
Датите 631-ва и 671 г.,които си сложил на Стара Велика Бълтария не са верни: първата й дата е напълно неизвестна но не е по-късна от IV век,а втората й дата е на практика 1091 г.,когато е унищожен последния остатък от "Първата" Българска държава.
цитирай
38. shtaparov - точно какво означават тия думи &...
02.10.2020 14:14
dobrodan написа:
точно какво означават тия думи "сакалиба", "сакалова", че гледам на едни препили с тракийско вино другари и другарки вече им стана зле на коремчетата? :):):)
Славяните са "слабани" или "слабаци", приятелю. Мисля, че го знаеш?
Ако изчакаш до Нова година, ще има да четем с тебе на корем :) кое как е :).
Аз вече даже почвам да забравям, нормално. Много материал, много нещо!
От два дни по книгата :) съм в Италия. Ъйтала - страната на отхвърлилите........огъня :).

Аз съм ти написал съвсем точно какво означават въпросните думи "сакалиба" и "сакалова"- затова не е нужно да си правиш излишен труд да търсиш под вола теле,след като имаш отговора пред очите си. Измислените в Ренесансово време "славяни" наистина са Слабяни (Слаби в акъла) т.е. учени,които не знаят за какво иде реч. Това е така,понеже "славяни" реално не са съществували- те са измислени от слабоумната съвременна (от последните 3-4 века) историческа "наука",за да услужат на нечии имперски амбиции и стремежи,но определено не на нашите.
цитирай
39. dobrodan - Щапаров?
02.10.2020 14:33
Аз телето съм го намерил вече. Това, че си правиш труда е похвално, но това, че се правиш, че не виждаш кое какво е? Как да го разбирам?
Сакаловата ти е "сакалъ-уба/оба". Не се мъчи да опровергаваш неща, които никой не може. Или ги приемаш - или не. Това ти е правото на избор и можеш да го използваш.
Славяни като народ няма, много ясно. Народ са станали къде по-късно, със сходен бит и език, визирам западните славяни. Които проговарят на нормален славянски вероятно към десети век.....след като са набрали и променили достатъчно на брой лексикални единици от стария език.......най-вероятно забраняван и наказван от Светата христова църква, няма друга основателна причина за подобна ситуация в Европа.
Дати аз не съм слагал. Статията е преводна и никой уважаващ себе си превел я човек не би променил нещо в текста. Пиши на Кубарев да си смени датировката, аз няма как да го направя в случая.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dobrodan
Категория: История
Прочетен: 1042760
Постинги: 381
Коментари: 4984
Гласове: 4142
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031